Uddannelsesaktiviteter til børn

Indholdet

Uddannelsesaktiviteter til børn er ikke kun nyttige, men også meget interessante for dem. Som regel holdes de i form af et spil, hvor fyrene går med glæde. For forældre er dette ikke kun et fælles tidsfordriv med barnet, men hjælper også ham med at udvikle og lære nye ting.

Vigtigheden af ​​at udvikle aktiviteter

Næsten alle forældre ved, hvor vigtigt det er at udvikle din baby fra en tidlig alder. Den rette udvikling er trods alt en vellykket start i det senere liv.

I dette vanskelige spørgsmål bør du ikke bare håbe på en børnehave, voksne bør være engageret med barnet derhjemme.

Moms og dads forsøger at gøre alt for at sikre, at deres barn vokser op som en smart, vellykket og målrettet person, der ved, hvordan de skal nå deres mål. Og de gør det rigtigt korrekt, fordi den største evne til at absorbere en ny hjerne er i perioden fra fødsel til 6 år. I denne alder vil barnet være i stand til at huske de mest nye oplysninger for ham.

hus

Fordelene ved at arbejde med et barn derhjemme er mange:

 • Skemaet kan tilpasses til din baby, med fokus på den tid, hvor han er i stand til at engagere sig. Du kan let tage højde for temperament, interesser, mode på dit barns dag.
 • At være engageret med barnet derhjemme, kan du bruge nogle af dine egne digte, chants eller andre ritualer, som emotionelt sætter barnet i klassen.
 • Som regel er alt, hvad du skal gøre, i hjemmet altid til stede, fordi de ikke kun har brug for papir og blyanter. Du kan bruge legetøj og møbler, drage fordel af skrotmaterialer. Din baby vil være i stand til at fortælle dig, hvordan du bruger det, der er mest interessant for ham.
 • Klasser med det lille hus - dette er et budget valg. Du behøver ikke bruge mange penge på at besøge udviklingscentre.
 • Den tid du bruger sammen med dit barn sammen er uvurderlig. Alle hans succeser, ny viden og færdigheder - dette vil være resultatet af dit hårde arbejde.

Alle disse fordele ved at lave hjemme er utvivlsomt meget vigtige. Dog foregår uddannelsesaktiviteter med børn også i børnehaven.

I haven

Formålet med klasser i haven er muligheden for lærere at overføre deres viden, færdigheder og evner til børn. Og de skal udføre tre opgaver: uddannelsesmæssige, uddannelsesmæssige og udviklingsmæssige.

Alle klasser er bygget i henhold til DOW-programmet, som er defineret af ledelsen og har en specifik struktur. Dette er forskelligt fra klassen derhjemme, hvor du bruger din tid i fri form og tager højde for barnets ønske om at studere på et bestemt tidspunkt.

Et vigtigt punkt i organisationen af ​​klasser i haven er det udfører deres professionelle.

Læreren tager højde for alle psykologiske og alderskarakteristika for et barn i en vis alder og vil være i stand til at give ham oplysninger i den form, hvor barnet kan acceptere det.

Klasser er bygget under hensyntagen til, hvad et barn i en vis alder skal vide og være i stand til at gøre. Lærerne forsøger at udarbejde så meget som muligt alt det nødvendige materiale for at hvert barn i gruppen var i stand til at lære det.

I børnehaven kan børn få sådanne færdigheder, der ikke altid udarbejdes af deres forældre hjemme. F.eks. Færdighederne i uafhængig forskning. Gutterne lærer at arbejde i et hold, hvilket næsten er umuligt hjemme.

Klasser med et barn op til et år

Den tidlige udvikling af børn er nu blevet meget populær. Det begynder allerede i den første måneder af livet. Der er mange forskellige metoder, som du kan engagere dig i med børn fra fødslen. Forældre bør lære dem at kende, men det er overhovedet ikke nødvendigt at følge nogen. Du kan kun vælge mellem dem, hvad du kan lide og passer til din baby.

Børn under 1 år er normalt orienteret mod følelser, men det er helt muligt at øve og lære dem noget. Klasser i denne alder bidrager til den psykomotoriske udvikling. Det hjælper dit barn med fysisk og intellektuel udvikling.

For at lektionerne skal være gavnlige, bør du ikke overbelaste dem med barnet. Udfør ikke langsigtede klasser og kræve ikke fortsættelse, hvis krummen nægter.

Dit fanatiske ønske om at give børn dyb viden kan være farligt for dem. Glem ikke det. Overvej eksempler på lektioner med barnet. op til et år.

Lære breve og tal

Du skal sy fra tekstureret og lyst materiale (filt, fløjl, terryduk) passende store tal og bogstaver, hvis størrelse er omtrent lige fra en voksen palme. De bør være i form af puder med forskellige fyldstoffer: korn (semolina, ris, bønner), bomuldsuld, papir, savsmuld, skumkugler.

Tilbyde dit barn et bogstav eller et nummer, der konstant tydeligt udsender sit navn. Barnet vil blive bekendt med partituret og alfabetet, håndens høje motoriske færdigheder og opfattelsen af ​​forskellige farver udvikler sig (når man læser disse bogstaver).

Du kan begynde at engagere sig i de første måneder af livet. I første omgang kan du lægge undervisningsmateriale i krummerhåndtaget flere gange om dagen. Når babyen vokser op, kan du lægge den på måtten og sprede pads i nærheden af ​​den. Dette vil tjene som et stimulus for krummens fysiske udvikling. For at han kan få det brev han kan lide, bliver det nødvendigt at nå det - eller endda kravle på det.

Spillet med semolina

Du behøver ikke at lave noget, der er specifikt til denne aktivitet. Du skal bare lægge en smul på gulvet og lægge en bakke foran ham eller sprede en olieklud. Nu skal du smidigt fylde semolina og lade barnet begynde at tegne med fingrene. Han kan tegne, grope den, hælde den ud af pennen på bakken - og endda smag den.

Kort teknik Glenn Doman

Klasser med kort behøver ikke at starte lige fra fødslen, det er værd at vente på 9 eller 10 måneder. Essensen af ​​metoden er, at barnet bliver vist kort med forskellige specifikke billeder (bedre end en gruppe - f.eks. Kæledyr, vilde dyr, tallerkener, møbler osv.), Bogstaver, tal, der tydeligt udtaler navnet på hver af dem.

Demonstration af et kort skal tage et par sekunder. Når du viser din baby alle kortene, beder han om at spille udendørs spil og være opmærksom på fysisk udvikling. Du kan gøre flere gange om dagen.

Tegning af Maria Gmoshinskaya

At starte klasser på denne metode kræver barnets evne til at sidde godt. For at skabe et mesterværk, kan du bruge dine fingre, palmer og endda fødderne af krummerne. Du skal bruge et stort tegnepapir eller en rulle med gammelt tapet samt lyse, sikre maling (det er bedre at købe dem, der ikke behøver at blive fortyndet med vand), beholdere til dem og olieduge. Det bliver nødvendigt at sprede sig for at ikke plette gulvet.

Sæt barnet på en olieklæde spredt på gulvet, læg et tegnet papir foran ham og læg containere med maling. Du skal vise ham en gang hvad han skal gøre. Giv ham et eksempel ved at dyppe fingeren i maling og male noget.Næste crumb vil handle uafhængigt.

Forsøg ikke at lære dit barn at tegne, beder ikke ham om at gentage efter dig. Giv ham mulighed for at gengive det, han ønsker.

Lad ham bruge de dele af kroppen, han ønsker, vælger de farver han kan lide mest. Sådan tegning bidrager til den kreative, sensoriske og psyko-følelsesmæssige udvikling af krummerne og fine håndmotoriske færdigheder.

Fitball øvelse

De har en positiv effekt på barnets fysiske udvikling, forbedrer det vestibulære apparats funktion og fremmer udviklingen af ​​orientering i rummet. Klasser kan afholdes fra tre måneder.

For at komme i gang, prøv et lys svingende på bolden, sætter barnet på maven. Du kan udføre det samme svingende og sætte krummen på ryggen. I den næste øvelse skal du sætte barnet på bolden og forsigtigt trykke din hånd på rækken eller maven - afhængigt af hvordan den ligger på den. Bolden skal begynde at foråret.

Øvelse "Stuffers" skal udføres ved at holde bolden mellem benene. Sæt barnet på bolden og hold ham ved ryggen, lær ham at hoppe på den. Sådanne klasser er som regel meget sjove og som babyer. Du kan lave mange andre øvelser.

Øvelser med forskellige bolde

Til udvikling af hørehæmmende bolde med forskellige klokker inde. Bolde med pigge stimulerer udviklingen af ​​fine motoriske færdigheder i hånden, såvel som med deres hjælp, kan du lave en lys massage til fødderne af barnet. Tøj kugler vil hjælpe til at danne en greb færdighed.

Spil med flasker

For at udføre et sådant spil skal du fylde en flaske med vand med halvt og den anden med lidt korn. Du kan bruge ris, ærter eller boghvede. Luk proppen tæt og giv dem til babyen. Lad ham ryste dem, dreje dem rundt, gøre noget. Sådanne spil bidrager til udvikling af hørelse, vision, pleje.

Brug tøj, musikalske legetøj, pyramider, terninger, rattles i spil med et barn op til året. Alle har en positiv indvirkning på udviklingen af ​​dit barn.

Uddannelsesaktiviteter til børn

Fra det øjeblik et barn bliver 1, er det allerede muligt at begynde at komplicere opgaver for ham. Uddannelsesaktiviteter skal være rettet mod udvikling af tale, hørelse, vision og af hukommelsen baby, hans evne til at tænke logisk, være meget opmærksom, for at lære sig omverdenen, at udvikle gode motorkompetencer. Du kan fremme den krops fysiske og intellektuelle udvikling.

Fra 1 til 2 år

Vi kan skelne mellem følgende muligheder.

Tegning med fingers hjælp

Denne måde at tegne er velegnet til selv meget små børn. Det hjælper med udviklingen af fine motoriske færdigheder, sensorisk følsomhed, kunstnerisk tænkning, skaber en kærlighed til billedkunst. En årig baby trækker på pladen korte linjer, krøller, sætter point. Det er allerede helt muligt at begynde at tegne rigtige billeder med dit barn. For eksempel ved at tegne hvide prikker på et ark med blåt pap, får du et aften snefald.

På samme måde kan du tegne regndråber, der falder fra en sky på jorden, blomster på et grønt felt, stjerner i himlen. Gradvist bliver tegningerne af barnet vanskeligere, de vil fremstå huse, sol, planter, dyr, familieportrætter. Vigtige regel: brug kun maling til fingermaling, da de ikke skader barnet, selvom han beslutter sig for at smage dem.

Kinetisk og livligt sand

I øjeblikket bliver sådanne spil mere populære. Det kinetiske og livlige sand er meget ens i taktil opfattelse, men deres farve og sammensætning er forskellige. Begge typer sand er sikre og giftfri.

Kinetisk kaldes sand, som består af 98% naturligt sand og 2% silicone er dets bindende komponenter. Sådan sand er fugtbestandigt, det kan vaskes og opbevares næsten overalt.

Levende sand adskiller seg fra kinetisk sammensætning og egenskaber.Den består af shell rock, æteriske olier og en lille mængde bindende komponenter. Det skal beskyttes mod fugt og direkte sollys. Når den frigives i vand opløses den. Sørg for at opbevare den i en beholder uden at lukke låget. Det er nødvendigt at give ham mulighed for at "trække vejret".

Børn elsker at tinker med sandet, de laver kager og kager til deres legetøj fra dem, bygger fæstninger og forskellige figurer. Som sandkasse skal du bruge en bekvem beholder til barnet. Den skal være bred nok og have ret høje sider, så du ikke skal fjerne den fra gulvet i store mængder.

Tunnelerne

For udviklingsaktiviteter kan anvendes og affaldsmateriale. Dette spil vil kræve papboller af toiletpapir, bolde, der vil være fri til at passere ind i disse rør og et ark tykt pap.

Fastgør rørene sammen og lav en lang tunnel af dem - med sving og zigzags. Lav en stabil skilt ud af to ark tykt pap, din tunnel skal fastgøres til den. Og nu bede barnet om at sænke bolden i tunnelen ovenfra. Lad ham observere, hvordan bolden vil se ud fra nedenunder. Et sådant spil kan tage et år gammelt crumb i lang tid.

Clothespins Games

Sådanne klasser er fremragende udvikle fine motoriske færdigheder af hænder. Du kan tænke på en række forskellige spil med dem. Først skal du forklare og vise barnet hvordan man holder fast, måder at vedhæfte til noget. Derefter kan du starte spillet.

Du kan tilbyde dit barn forskellige kartontyper og bede ham om at afslutte billedet ved hjælp af tøjspidser. For eksempel kan det være en silhuet af en pindsvin, som barnet lægger nåle på. På samme måde kan du lave et juletræ, solen og mange andre interessante håndværk.

Du kan lave en lys massage til babyens fingre, der dækker tøjspidserne på fingrene. Pas på, at tøjspidserne ikke gør børn skade.

Du kan tilbyde at give klædepinde alle dyr, der virkelig ønsker at spise. Når tøjspidsen åbner, åbner dyret sin mund. Feed din hund, tiger eller fisk. Brug tørbønner, pasta, knapper eller andre små ting som mad. Sørg for, at barnet ikke trækker dem ind i munden.

Tegnefrimærker

I en alder af et til to år kan du allerede vise dit barn hvordan man laver et mesterværk ved hjælp af frimærker. Til deres fremstilling kan du bruge en række forskellige varer, grøntsager og frugter.

Du kan til dette formål bruge kartofler, skære det i halvt, gulerødder, trådspoler, krøllede hætter fra krukker - din fantasi hjælper dig med at vælge den du har brug for. Maling skal fortyndes med vand - til konsistens af cremefløde. Vis dit barn, hvordan du dip et frimærke i maling og sæt et frimærke på et ark papir. Børn i lang tid at blive involveret i en sådan interessant aktivitet.

applikationer

Ved en års alder kan du begynde at gøre de enkleste applikationer med din baby. Vis dit barn hvordan man skal rive små stykker fra en serviet og anvende dem på et ark karton smurt med lim. På pap kan du på forhånd trække ethvert objekt eller dyr. Stick servietter på det.

Sand maleri og spil

For dette spil, bland sand og enhver korn, du kan tage ris eller boghvede. Læg en olieklud på gulvet og læg en baby på den. Placer en bakke med en blanding foran den og vis hvordan man trækker på den.

I fremtiden skal krummerne have fuld handlefrihed. Han kan tegne, hælde, hæld i forme, sprøjt lidt vand. Sådanne spil er godt udviklet sanselig følsomhed og hjælper med at udvikle fine motoriske færdigheder.

Bizibord

Et legetøj, som børn elsker. Hjælper med udviklingen af ​​fine motoriske færdigheder.

Sange og spil ved metoden Zheleznov

Ved hjælp af disse musikspil kan du udvikle et musikalsk øre til dit barn, en følelse af rytme.Disse sange giver god hjælp til barnets følelsesmæssige og intellektuelle udvikling, bidrager til udviklingen af ​​tale. De hjælper med at udvikle selvtillid og bidrage til dannelsen af ​​evnen til øjeblikkeligt at reagere på situationen og de ord, som en voksen udtræder.

Hvis du vælger 3-4 sange hver dag for at øve dig, vil du være i stand til at behage og muntre dit barn, mens du har udviklet det.

2 til 3 år

I en alder af 2-3 år er det nødvendigt at være meget opmærksom ikke kun på udviklingen af ​​barnets intelligens, men også på hans fysiske udvikling. Klasser med en baby kan udføres ikke kun hjemme, men også på en tur. Glem ikke, at al den information, du ønsker at præsentere krummer, skal gives i form af et spil.

Du kan ikke tvinge barnet til at gøre, hvis han ikke vil. Bed bedre tænke på, hvordan man udfører en udviklingsaktivitet på en legende måde, som vil være interessant for ham.

For at diversificere dine aktiviteter med små børn kan du allerede begynde at forsøge at gennemføre omfattende klasser, hvilket indebærer en ændring af aktiviteter.

Udvikle fine motorkompetencer og sensorisk følsomhed

Meget nyttigt til dette spil med forskellige ting. Det kan være knapper, perler, knapper, lynlås, små småsten, skaller, naturmateriale. Barnet kan røre ved dem, lære at strikke på en tråd, lynlås og pakke ud, foldes i en lille krukke. Barnet selv vil kunne finde mange forskellige varianter af spillet med alle disse skatte. Dette vil hjælpe ham:

 • Indlæg og sortering.
 • Spil med pasta og korn. Vi sorterer den, hælder den fra beholderen ind i beholderen, bruger den til håndværk, vi folder den op i en skål med en ske.
 • Sandkasse med kinetisk eller levende sand.
 • Spil med forskellige konstruktører, puslespil, mosaikker.
 • Vi lærer at lave enkle måltider med vores mor - salater, sandwicher, kager.
 • Fingerspil og teater.

Udviklingen af ​​fantasi gennem kreativitet

Du kan tilbyde dit barn:

 • Tegning - finger, akvareller, gouache, farvede blyanter, vokskridt, feltpennestifter og penne. Brug ikke-standardmetoder: blots, tråde, frimærker, blæser dråber og så videre.
 • Håndværk lavet af ler eller dej.
 • Håndværk fremstillet af naturlige eller skrotmaterialer (korn, pasta, kegler, herbarium, papkasser, aviser, ægceller og meget mere).
 • Applikationer fra allerede skåret figurer, stykker af farvet papir. Volumanvendelser af korn, pasta og uld.
 • Du kan allerede begynde at lære krummerne at skære med en saks i en lige linje langs linjer med en glat krumning, lad barnet skabe komplekse former. Det skal ske under streng overvågning af en voksen. Sørg for, at dit barn lærer at overholde sikkerheden, når man arbejder med saks.
 • Brug tegne skabeloner. Handy værktøjer kan også bruges som dem - for eksempel kan du tegne en cirkel ved hjælp af et glas.

Fysisk udvikling, fleksibilitet

Foreslå følgende øvelser:

 • Walking med forhindringer i form af en buet sti, logs, stigning og nedstigning fra en bakke, forskellige hummocks.
 • Kører - med forhindringer på den aftalte rute. Salki, haler, indhenter.
 • Forskellige boldspil, kaster, kaster på et mål, ruller.
 • Hoppe i forskellige spil (over forhindringer).
 • Klatring af muren barer, trapper, på gadeplatforme, på sofaen, på tunnellerne.
 • Dansundervisning runde danser.
 • Skjul og søg, skjul og søg.
 • Sjov opladning i spillet, poetisk form.
 • Cykel, løbcykel, scooter.

Taleudvikling, læring at læse, tælle

Dette omfatter følgende klasser:

 • Vi studerer bogstaver og tal, ser efter dem i miljøet, på en tur.
 • Vi betragter objekter, stiger under nedstigning og stigning, trin. Lære at relatere nummer og nummer.
 • At lære børns digte.
 • Vi foreslår barnet at lytte til historien, hvor der er fejl.Hans opgave - ved hjælp af ledende spørgsmål om behovet for at pege på det og fortsætte historien.
 • Gåder. Søg efter varer, der matcher den givne beskrivelse.
 • Se illustrationer, læse historier og digte, lytte til lyd eventyr, se filmstrips.

Rollespil

Disse omfatter:

 • Spillet "Døtre-mødre", hvor barnet lærer at passe på nogen. Formålet med spillet kan være dukker, bløde legetøj og for drenge - selv biler.
 • Spil relateret til bestemte erhverv. Det kan være "Store", "Doctor", "Fireman", "Hairdresser", "Policeman" og andre.
 • Spil med forskellige transportformer: "Bus", "Race", godstransport, "Special cars", "Garage" og så videre.

Udvikling af hukommelse, logik, opmærksomhed

Disse er spil med det formål at huske primære farver, former, mængder:

 • Didaktiske spil med kort: Find et ekstra element, forskellene, hvad der mangler, hvad der er ændret, hvem har et hus, find et par, find et lignende emne, hvem spiser hvad.
 • Vi fortsætter simple sekvenser af terninger, perler.
 • Vi distribuerer terninger i farve, en formular.
 • Vi begynder at lære barnet at spille dominoer, lotto.
 • Puslespil og skære billeder.
 • Søg i huset for genstande af en bestemt form eller farve.

Kendskab til verden rundt

Moms bør indeholde følgende klasser i deres arsenal:

 • Min familie: familiebånd, søgning og anerkendelse på billedet, historier om hvert familiemedlem, forskellige former for kommunikation - direkte kontakt, telefon, videosamtaler.
 • Dyr og deres unge, hvor de bor, hvad de spiser, udtalt lyde, udseende. Brug af forskellige informationskilder - illustrationer, præsentationer, film, eventyr.
 • Vi kender kalenderen, årstiderne og deres tegn, vi taler om forskellige vejrfænomener, vi beder barnet om at fortælle om, hvad vejret er udenfor.

Vi begynder at introducere begreberne "år", "måned" og "uge", "dage i ugen". Tal om de helligdage der kommer.

 • Vi tager vare på planterne - indendørs og udendørs (sommerhus, have).
 • Lav en fugleleder med dit barn og fod dem regelmæssigt. Ring til babyfuglene, der kommer til at fodre, samt dem du møder mens du går.
 • Fortæl dit barn om lys og skygge, vis ham det virkelige "skyggeteater".
 • Indfør krummerne med forskellige begreber, lær hvordan man måler højden, vægten, bredden og længden.
 • Spil teatret. Sæt en dukke-, bord- eller fingershow sammen med dit barn, og vis det til dine nære.
 • Fortæl dit barn om forskellige byer, lande, rum, planeter.
 • Spil i modsat: Spiselig og uspiselig, tung og lys, lang og kort, kold og varm - og så videre.
 • Lær din baby for at hjælpe voksne: vask det med gulv, skåle, feje, tørre støvet. Lad ham have det nødvendige inventar: en lump, en kost, en svamp, en lille spand vand.
 • Lav et sjovt lab hjemme ved at vise dit barn enkle eksperimenter og eksperimenter. Overhold hvordan sukker og salt opløses i vand, maling, fortæl det ikke alle stoffer kan opløses. Udfør eksperimenter med forskellige tilstander af vand: fast, flydende, gasformig. Lav is med din baby, vend den tilbage i vand og damp derefter.
 • Tal om forskellige ting hjemme og på gaden, forklar hvad de er til.

Husk at barnet kun kender verden. For ham er nu et fænomen, der synes at være en voksen bagatell til en voksen, en ægte opdagelse.

3 til 4 år

Børnens nysgerrighed på 3-4 år er ubegrænset. De er interesserede i alt, der omgiver dem. De søger at lære hvordan og hvad der sker, at studere egenskaberne ved forskellige objekter, at sammenligne dem med andre, for at finde de fælles og de forskellige mellem dem. Den vigtigste opgave for forældre i denne periode er at støtte barnet i hans bestræbelser. Det er nødvendigt ikke at gå glip af muligheden for at danne en positiv holdning til læring for at fremme krummernes kognitive aktivitet.

I denne alder er gutterne allerede helt uafhængige, de har lært meget og har erhvervet tilstrækkelig stor viden. Nu udvikler de aktivt logisk tænkning, udvikler evnen til at etablere årsagsforhold. Det er i denne alder, at fundamentet er lagt til dannelsen af ​​barnets identitet.Derfor er all-round udvikling så nødvendig.

God hjælp til forældre kan være bogen under redaktionen af ​​L. A. Paramonova "Udviklingsaktiviteter for børn 3-4 år gamle". I den kan du finde en masse færdige abstrakter til din babys vellykkede udvikling i forskellige retninger.

At være involveret i børn i denne alder, skal du være opmærksom på udviklingen af ​​tale, fine motoriske færdigheder, logisk tænkning, kreative evner, kendskab til elementære matematiske begreber, omverdenen, musikalsk udvikling. Vær opmærksom på følgende.

Udvikle tale

Listen over klasser er som følger:

 • Vi kender børn med høflige ord: Hej, tak, tak, og så videre. Det personlige eksempel på en voksen spiller en meget vigtig rolle.
 • Ved hjælp af plotbilleder laves små historier.
 • Lær din baby for at beskrive billeder.
 • Gruppeposter efter bestemte egenskaber og formål. Forskellige didaktiske spil hjælper meget godt med dette.
 • Orientering i rummet - på, under, for, nær, over, under og så videre.
 • Undersøg de forskellige egenskaber ved objekter, deres egenskaber og tegn - med hjælp fra illustrationer og i virkeligheden.
 • Bed dit barn om at fortælle eventyr, som du læser til ham; Lad ham prøve at skrive et kort eventyr alene.
 • Pas på barnets korrekte brug af ord, verb, pronomen.
 • Gør artikulationsgymnastik.

Udvikle fine motoriske færdigheder

Diversificere fritidsaktiviteter anført nedenfor:

 • Gymnastik til fingre.
 • Skulptur og tegning.
 • Ansøgning.
 • Lær at skære med saks.
 • Lacing.
 • Constructors.
 • Klækning, tegning af mønstre på punkter, passerer labyrinter, udførelse af stier.

Logisk tænkning

I udviklingen af ​​denne færdighed vil du hjælpe:

 • Puslespil og skære billeder.
 • Søg efter forskelle i billederne.
 • Find ekstra ting.
 • Gruppering af varer i grupper (tallerkener, møbler, sko osv.).
 • Sammenligning af de vigtigste funktioner - farve, form, størrelse.
 • Sammenligning af to objekter mellem hinanden - søgen efter ligheder og forskelle.

kreativitet

Vær opmærksom på:

 • Tegn på punkterne.
 • Tegning på den foreslåede model.
 • Farvning.
 • Skravering.
 • Tegning med ukonventionelle teknikker.
 • Stencil tegning.

Elementære matematiske repræsentationer

Det anbefales for mor at beherske følgende med et barn:

 • Score op til 5 i direkte og i omvendt rækkefølge
 • Korrelationen mellem antallet af objekter med nummeret.
 • Selektiv konto for bestemte genstande (fx find soler blandt elementerne i billedet og tæl dem).
 • Kendskab til begreberne "big", "middle", "small", "top", "bottom", "right", "left".
 • Memorisering af simple geometriske former (cirkel, firkant, trekant), evnen til at vise dem, finder objekter, der ligner dem.

Kendskab til verden rundt

Dette omfatter:

 • Kendskab til årstiderne (vinter, forår, sommer, efterår), deres alternative forandring og hovedtræk.
 • Bekendtskab med tidspunktet på dagen (morgen, eftermiddag, aften, aften).
 • Kendskab til forskellige transporttyper (vand, luft, jernbane, vej, specialbiler, bilassistenter, transport til offentlig brug og personlige, og så videre).
 • Mød erhvervene.
 • Kendskab til kæledyr - dem, der bor i landsbyen og i skoven. Lær babyen for at beskrive dem, for at kalde, som de siger, at skelne dele af en persons og et dyrs krop (ikke fødder, men poter, ikke ansigt, men næse og lignende).
 • Lær at skelne mellem træer og deres blade, mød med forskellige blomster, kageplanter.
 • Barnet skal lære at skelne mellem grøntsager og frugter, hvordan de adskiller sig (grøntsager - vokse i haven, frugter - i haven, i træerne).
 • Barnet skal kunne nævne dyrene og deres unge.
 • Vi lærer høflige ord.

Giv børn et personligt, positivt eksempel på, hvordan man bruger dem.

Musikudvikling

Sådanne aktiviteter er nødvendige for dit barn at udvikle fuldt ud. Med deres hjælp lærer børn at høre rytmen, orientere sig i rummet, udvikle hørelse og opmærksomhed.

Børn prøver at bruge ansigtsudtryk og bevægelser for at udtrykke karakteren af ​​et musikalsk arbejde, plastik, muskuloskeletale apparater udvikler, koordinering af bevægelser forbedres. Ved hjælp af dans skaber børnene deres eget unikke billede i lyset af lydens musik.

I musikklassen med treårige bør du helt sikkert inkludere sådanne trin som:

 • tale udvikling øvelser;
 • lære enkle dansbevægelser;
 • lære sange og digte;
 • artikulatoriske, finger- og åndedrætsøvelser
 • musikalske værker og danse, hvor et rytmisk mønster er tydeligt sporet;
 • bekendtskab med forskellige musikinstrumenter og anerkendelse af deres lyd;
 • udendørs spil.

Fra 5 til 6 år

I en alder af fem er det allerede vigtigt at begynde klasser i forberedelsen af ​​barnet til skole. Det var jo i denne periode, at fundamentet blev lagt til en vellykket træning af en fremtidig første-grader. Ved hjælp af udviklingsaktiviteter vil du være i stand til kvalitativt at forberede din baby til dette vanskelige stadium og ikke kun stole på børnehave. Det vigtigste er at organisere dine lektioner på en sådan måde, at de udføres på en god og interessant måde for børn.

I denne alder udføres klasser stadig på en legende måde, men de bør allerede omfatte læringselementer - med etablerede regler, specifikke krav og en vurdering af resultatet. En børnehave bør allerede lære at lytte til en voksens instruktioner og følge dem tydeligt.

I klasseprogrammet med en førskolelærer er det nødvendigt at inkludere udviklingsopgaver:

 • fine motoriske færdigheder
 • tale;
 • kognitiv interesse;
 • grundlæggende mentale processer
 • kreativitet;
 • intelligens;
 • fysisk.

Det er nødvendigt at medtage en cyklus udviklingsaktiviteter med børn i førskolealderen for en tur i din aktivitet. Et sådant fælles tidsfordriv bidrager til den harmoniske udvikling af personligheden, ikke mindre end de enkle lektioner derhjemme.

Tildele hver cyklus af sådanne erhverv til et bestemt emne (undersøgelse af huse, trafikregler, infrastruktur i bopælsområdet, erhverv, adfærdskodekser på offentlige steder, observation af objekter af levende natur osv.). Denne form for at opnå ny viden om et bestemt emne er mest hensigtsmæssigt. Det er muligt at kombinere et bestemt emne i klasser på en tur med opgaver på samme emne derhjemme - for at konsolidere den opnåede viden.

Start madlavning til skole, udvikle den viden, færdigheder og evner, der vil være nyttige for ham, når han går ind i første klasse. Disse aktiviteter omfatter undervisning læsning og forberede hænder til at skrive, tælle, fortrolighed med blokbogstaver og tal.

Udvikl evnen til at relatere nummer og nummer, lyd og bogstav, evnen til at skrive dem. Lær en førskolebørn for at navigere på et stykke papir, for at luge, for at spore rundt punkter, for at omhyggeligt dekorere, skære, skitsere på en stencil. Medtag i modellering og tegning, som kan diversificere ikke-traditionelle teknikker.

Opret forskellige interessante håndværk og applikationer. Foster respekt for natur og dyr, lav gåder og puslespil til børn.

For børn i grundskolealderen

I de tidlige skoleår er der en intensiv udvikling af efterretninger. I løbet af denne alder opstår udviklingen af ​​grundlæggende mentale funktioner. Dette for eksempel opmærksomhed, logisk tænkning, hukommelse, opfattelse, fantasi. Produceret deres bevidsthed. Denne vigtige faktor bør tages i betragtning ved forberedelsen af ​​en elevs udviklingsklasse.

Det er nødvendigt at hjælpe barnet med at mestre grundlæggende undervisningsemner, forberede dem og danne en positiv holdning til læringsprocessen. Vær opmærksom på at udvide barnets horisonter, udvikle tale.

På grundskolealderen ændres den førende aktivitet fra spil til skole, men du skal stadig være meget opmærksom på at lege på en legende måde. Det er sådan, hvordan fyre assimilerer information mest muligt.

Børn i grundskolealderen vil elske det, hvis du bruger en computer til at praktisere. Nu kan du møde mange forskellige pædagogiske spil online. Det vigtigste - glem ikke tidsbegrænsningen i computerspil.

Ansvarligt over for valg af legetøj til folkeskoleelever. Prøv at undgå køb af skræmmende monstre, mutanter, robotter. I stedet vil det være meget nyttigt at købe en række designere, gåder, mosaikker, kits til børns kreativitet.

Et godt valg vil være brætspil, som kan spilles af hele familien: checkers, skak. De bidrager til udviklingen af ​​barnets intellekt, logik, lærer at begrunde og drage konklusioner og foregriber resultatet af deres aktiviteter. Disse spil hjælper med at udvikle hukommelse, lære at opsummere og udføre beregninger. Med deres hjælp vil børnene øge deres arbejdskapacitet, udvikle udholdenhed, udholdenhed, selvdisciplin, evnen til at producere handlinger i sindet samt viljen til at vinde vil blive dannet.

Uddannelsesaktiviteter af en psykolog med børn

En psykolog kan være til stor hjælp for forældrene i opdragelsen og udviklingen af ​​deres børn. Der er klasser, der holdes i en gruppe. Forældrene vælger som regel en psykologs individuelle arbejde med et barn.

Udviklingen af ​​barnet begynder med en omfattende diagnose og en detaljeret samtale med moderen. Ved hjælp af denne lærer modtager information om barnets udviklingsniveau på et givet tidspunkt, bygger sit arbejde under hensyntagen til et bestemt barns egenskaber, udarbejder et individuelt program.

Psykologen hjælper med at udvikle grundlæggende kognitive mentale processer hos børn. Dette for eksempel hukommelse, tænkning, opmærksomhed, opfattelse og fantasi. Det er et højt niveau af udvikling, der bidrager til en vellykket læring af et barn. I deres klasser holder psykologerne opmærksom på den følelsesmæssige udvikling af børn, hvilket er meget relevant i øjeblikket.

Psykologer lærer barnet at styre deres følelser og klare dem, korrigere manifestationer af aggression og vrede. De hjælper med at udvikle kommunikationsfærdigheder hos børn, uden at deres interaktion med voksne og jævnaldrende er umuligt.

Eksperter kan hjælpe forældre med at finde den rigtige vej ud af et problem, foreslå, hvordan man korrekt reagerer på et barns handlinger i en given situation.

I deres arbejde kan psykologer anvende forskellige metoder og teknikker til arbejde. Nogle gange er de meget uventede for forældre. Overvej nogle af dem:

 • Meget ofte praktiseret metode leg terapihvor barnet taber virkelige situationer med legetøj eller voksne.
 • Eventyrterapi - modtagelse af arbejde, som giver dig mulighed for at udtrykke i ord de samme situationer og øjeblikke som i spillet. Det adskiller sig fra den forrige, fordi der er en eventyrhelt eller en vis assistent-rådgiver, der fortæller barnet en vej ud af den nuværende vanskelige situation.
 • Kunstterapi - Det er tegninger. Oftest tilbydes børn at tegne et ikke-eksisterende dyr og tale om det. Forældre bør ikke forsøge at fortolke sådanne tegninger alene, da kun en psykolog vil kunne bestemme præcis, hvor barnet bare fantaserer, og hvor der er reelle problemer.

Alle listede arbejdsmetoder kan bruges sammen med små børn.For skolebørn anvendes andre teknikker allerede, som oftest er rettet mod at karakterisere og identificere problemer i barnets interpersonelle relationer med venner, klassekammerater, forældre, lærere og andre mennesker. I denne alder er valg af metoder og teknikker for arbejde meget bredt.

Tips til forældre

Følgende nyttige anbefalinger bør overvejes:

 • Husk at barnet udvikler sig i spillet. Prøv at gennemføre alle klasser kun i et spilform. Byg dine aktiviteter under hensyntagen til barnets interesser.
 • Det er nødvendigt at være forlovede regelmæssigt, dagligt.
 • Prøv ethvert øjeblik i dit samspil med barnet for at give ham ny viden. Hvis du begyndte at forberede mad - bede barnet om at hjælpe dig med at fortælle om grøntsager og frugter om, hvordan de adskiller sig fra hinanden.
 • På en tur kan du se planter og dyr, observere transport, lære vejens regler og så videre. Hvis du begyndte at rydde dit tøj i skabet, bede barnet om at hjælpe dig med at sortere det ud.

Under rejsen til børnehospitalet kan du fortælle barnet om de læger, der arbejder der. Vis din fantasi og udvikle barnet når som helst og hvor som helst.

 • Se babyen. Ved de første manifestationer af træthed bør man holde op med at udøve.
 • Prøv at skabe de nødvendige betingelser for udviklingen af ​​krummerne. Intet bør distrahere barnet.
 • Begynd at praktisere kun i et godt humør.
 • Skynd ikke barnet.
 • Sammenlign aldrig din baby med nogen, ikke skæld ham, ikke råbe. Prøv at rose så ofte som muligt, men kun når noget har vist sig rigtig godt for ham. Udtryk din godkendelse, hvis det er bedre i dag end det var i går.
 • Elsk din baby - uanset hvad. Tag det til hvad det er, med alle sine succeser og fejl. Forsøg ikke at gennemse dine barndoms drømme.

 • Giv ham mulighed for at blive en selvstændig person og træffe beslutninger selv. Lær at være ansvarlig for dine valg og handlinger.

I den næste video finder du et udvalg af pædagogiske aktiviteter for børn i henhold til Montessori-metoden.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed