Vaccinationsplan for børn i Rusland

indhold

I hvert land på statsniveau er der fastsat en kalender, hvorefter børn vaccineres. Lad os se på vaccinationsplanen i Rusland, især da den er ændret lidt siden 2014.

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet

Kontraindikationer

Før du lærer om tidspunktet for vaccination, skal forældre være bekendt med de faktorer, der er grundene til ikke at vaccinere en baby overhovedet eller i en vis periode.

 • En hindring for introduktionen af ​​en vaccine er en bivirkning på administrationen af ​​dette lægemiddel tidligere (der var en stærk bivirkning eller komplikationer dukkede op).
 • Derudover kan ingen vacciner indgives med immundefekter, maligne tumorer og et fald i immunsystemets funktion under virkningen af ​​lægemidler.
 • Kontraindikationer for indføring af BCG er lav fødselsvægt (mindre end 2 kg).
 • DTP-vaccination gives ikke i tilfælde af progressive sygdomme i nervesystemet og forekomsten af ​​et konvulsivt syndrom tidligere.
 • Masker, kusler og rubella vacciner bør ikke gives til allergier over for aminoglycosider.
 • Hvis barnet er allergisk over for æggehvide, bør det ikke gives anti-rubella, mæslinger, influenza og pumpe medicin.
 • Det er ikke muligt at vaccinere mod hepatitis B, hvis du er allergisk over for bagersgær.
Inspektion inden vaccination
Før vaccination er det nødvendigt at evaluere barnets tilstand og gøre sig bekendt med kontraindikationer.

bord

Hvilken slags infektion er vaccinen

Vilkår for vaccination

Vilkår for revaccination

Egenskaber

Hepatitis B

1 - i de første 24 timer efter fødslen

2 - om 1 måned

3 - om 6 måneder

-

Hvis barnet er i en risikogruppe, udskydes den tredje vaccination til 2 måneders alder, og den fjerde vaccination udføres efter 1 år.

tuberkulose

1 - i 3-7 dage af livet

1 - i 6-7 år

2 - i en alder af 14 år

Primærvaccination udføres med BCG-M, og BCG-vaccinen administreres med en øget risiko for tuberkulose for barnet (bor i en region med høje morbiditetsprocenter, forekomsten af ​​tuberkulose hos nære slægtninge).

difteri

1 - om 3 måneder

2 - i 4,5 måneder

3 - om 6 måneder

1 - om 18 måneder

2 - i 6-7 år;

3 - i en alder af 14 år

Fra den anden revaccination anvendes en vaccine med en mindre mængde antigener.

Hovende hoste

1 - om 3 måneder

2 - i 4,5 måneder

3 - om 6 måneder

1 - ved 18 måneder

Vaccination udføres med en omfattende vaccine, der også beskytter mod stivkrampe og difteri.

stivkrampe

1 - om 3 måneder

2 - i 4,5 måneder

3 - om 6 måneder

1 - om 18 måneder

2 - i 6-7 år;

3 - i en alder af 14 år

Fra den anden revaccination anvendes en vaccine med en mindre mængde antigener.

Pneumokokinfektion

1 - om 2 måneder

2 - i 4,5 måneder

1 - om 15 måneder

Hæmofil infektion

1 - om 3 måneder

2 - i 4,5 måneder

3 - om 6 måneder

1 - om 18 måneder

Risikobørn vaccineres.

polio

1 - om 3 måneder

2 - i 4,5 måneder

3 - om 6 måneder

1 - om 18 måneder

2 - om 20 måneder

3 - i en alder af 14 år

For de to første vaccinationer anvendes en inaktiveret version af vaccinen, så børn får en levende vaccine.

røde hunde

1 - om 12 måneder

1 - ved 6 år

En omfattende vaccine bruges også til vaccination, som også beskytter mod mæslinger og hatte.

mæslinger

1 - om 12 måneder

1 - ved 6 år

En omfattende vaccine bruges også til vaccination, som også beskytter mod rubella og parotitis.

fåresyge

1 - om 12 måneder

1 - ved 6 år

En omfattende vaccine bruges også til vaccination, som også beskytter mod mæslinger og rubella.

influenza

Fra 6 måneder

-

Vaccination udføres årligt.

Derudover vaccineres børn mod rubella i en alder af 13 og mæslinger i 15-17 år, hvis børnene ikke er blevet vaccineret mod disse infektioner, har ikke haft nogen sygdom eller kun modtaget den første vaccine.

Typer af vaccination

Vaccinen kan indgives til barnet på følgende måder:

 1. Intramuskulært. Dette er en af ​​de mest almindelige måder at sikre en forholdsvis hurtig resorption af stoffet. Immunitet efter en sådan introduktion er dannet hurtigt, og risikoen for allergi er mindre, fordi musklerne er godt forsynet med blod og fjernet fra huden. Børn under to års intramuskulær vaccination udføres i låret. Injektionen udføres i den anterolaterale region og styrer nålen vinkelret på huden. Til spædbørn, der er ældre end to år, injiceres vaccinen i deltoidmusklen. Introduktion til gluteusmuskel praktiseres ikke på grund af nålens lille længde (injektionen opnås subkutant).
 2. Subkutant. På denne måde administreres et stort antal lægemidler, for eksempel en rubella, kusma og mæslingsvaccine. Dens forskelle er mere præcise doser end med oral og intradermal metode samt en lavere absorptionshastighed og dannelsen af ​​immunitet, hvilket er værdifuldt i nærværelse af problemer med blodkoagulation. Samtidig kan vacciner mod rabies og hepatitis B ikke administreres under huden. Injektionsstederne til subkutan vaccination er områder af skulderen, lårets forside eller området under scapulaen.
 3. Intradermalt. Et eksempel på brugen af ​​denne vaccinationsmetode er introduktionen af ​​BCG. En injektionssprøjte med en tynd nål anvendes til injektionen. Injektionen udføres i skulderområdet. På samme tid for forebyggelse af komplikationer er det vigtigt ikke at indføre lægemidlet under huden.
 4. Gennem munden. Denne fremgangsmåde til administration af lægemidlet kaldes også oralt. Et eksempel på vaccination med denne metode er poliovaccination som et oralt præparat. Teknikken er meget enkel - den rigtige mængde af stoffet er faldet i barnets mund.
 5. I næsen. Vacciner i form af en vandig opløsning, creme eller salve (for eksempel rubella eller influenza) indgives på denne måde. Metoden minus ligger i dosisets kompleksitet, som en del af lægemidlet går ind i mave-tarmkanalen.
vaccination
De fleste vaccinationer, ifølge kalenderen, vil blive lavet i det første år af et barns liv.

booster

Revaccination kaldes manipulation, hvilket sikrer opretholdelse af immunitet mod sygdomme, som barnet tidligere var vaccineret til. Barnet bliver igen injiceret med stoffet, så den gentagne produktion af antistoffer vil øge beskyttelsen mod en bestemt sygdom.

Afhængig af vaccinationen kan revaccinationer udføres 1-7 gange, og nogle gange ikke. For eksempel er revaccinationer mod hepatitis B ikke udført, og mod tuberkulose udføres kun med negative resultater af Mantoux. Mod sygdomme som rubella, kighoste, parotitis, pneumokokinfektion og mæslinger udføres revaccination kun en gang, men opretholdelse af immunitet mod stivkrampe og difteri kræver regelmæssig revaccination indtil livets udløb.

Intramuskulær administration af vaccinen i deltoidmusklen
De fleste vacciner gives intramuskulært.

Vaccinationsplan efter alder

Op til 1 år

Den allerførste vaccine, som et nyfødt barn møder, mens de stadig er i barselshospitalet, er en vaccine mod hepatitis B. Den udføres på den første dag i postpartumperioden. Fra den tredje til den syvende dag i livet får barnet BCG. Injektionen er lavet i barselshospitalet intracutant i barnets skulder. I måneden med vaccination mod hepatitis B gentages.

En tre måneders baby venter på flere vacciner. I denne alder, vaccineret mod polio, pneumokokinfektion, kighoste, stivkrampe og difteri. Hvis spædbarnet er i fare, modtager han også en vaccine mod en hæmofil infektion. Den samme liste over vaccinationer er karakteristisk for alderen 4,5 og 6 måneder, undtagen pneumokokvaccine, som kun vaccineres to gange (i 3 måneder og i 4,5 måneder).Hertil kommer, ved tredje alder for tredje gang vaccineret mod hepatitis B.

Vaccination til spædbørn
Det er takket være vaccinationer, at babyer ikke bliver syge med disse dødelige sygdomme.

Op til 3 år

En årig baby sendes til vaccination mod parotitis, rubella og mæslinger. Vaccinen, der beskytter mod disse infektioner, er kompleks, så der er kun en injektion. Også på 1 år er børn, der er i fare for denne sygdom, vaccineret mod hepatitis B.

I en alder af 15 måneder oplever barnet revaccination fra pneumokokinfektion. Om 1,5 år begynder revaccination fra stivkrampe, poliomyelitis, difteri og kighoste. En anden revaccination mod polio udføres i en alder af tyve måneder.

Op til 7 år

I en alder af 6 venter revaccination mod kusper, mæslinger og røde hunde på et barn. Et syvårigt barn vaccineres med BCG igen, hvis der er tegn på dette. Også i denne alder modtager barnet ADS-vaccinen, som understøtter sin immunitet mod stivkrampe og difteri.

Under 14 år gammel

I en alder af 13 vaccineres børn selektivt - hvis barnet ikke er blevet vaccineret før eller der ikke er nogen oplysninger om tidligere vaccinationer. Piger gives desuden rubella vaccine.

Under 18 år

I en alder af 14 år kommer tiden til en anden revaccination mod sådanne smitsomme sygdomme som stivkrampe, poliomyelitis, tuberkulose og difteri. Også på dette tidspunkt er det muligt at blive vaccineret mod mæslinger og hepatitis B, hvis der tidligere ikke har været vaccineret mod disse virusinfektioner.

Vaccination for voksne
Mange vaccinationer vil blive lavet uden for skolen.

Forberedelse til vaccination

Før du vaccinerer et barn, skal du bestemme din sundhedstilstand. Dette vil hjælpe inspektion specialister (ofte nødvendigt at vise baby neurolog eller allergist), samt urin og blodprøver. Før vaccination er det vigtigt ikke at ændre babyens kost og ikke medtage nye produkter i den.

Forældre anbefales også at købe antipyretiske lægemidler i forvejen, da mange børn har en temperaturreaktion på vaccinen. Hvis der er risiko for en allergisk reaktion, er et par dage før vaccinationen et par dage efter injektionen det værd at give barnet en antihistamin. Når du vaccinerer børn op til et år i klinikken, er det værd at tage en ren ble med dig, samt et legetøj.

Tips

Vaccination er aktivt fremmet og anbefalet af WHO og læger, men forældrenes samtykke er også nødvendig for vaccinationer. Der har altid været forældre, der af visse grunde nægtede at give vacciner til deres børn. Hyppig fiasko har ført til en stigning i forekomsten af ​​infektioner som kighoste og difteri. Derudover er der stor risiko for polioudbrud og andre farlige infektioner som følge af afvisning af vacciner. Selvfølgelig kan vaccinationer ikke tilskrives helt sikre procedurer, men sikkerheden ved vaccinationer er meget højere end den sygdom, som vaccinationer forhindrer.

Forældre opfordres til ikke at afbryde vaccinationsplanen. Dette er især vigtigt for vaccination mod difteri. Du kan kun nægte eller springe over revaccination. Hvis du ikke er sikker på, om en vaccine vil beskadige dit barn, skal du kontakte en immunolog, der vil udvikle en individuel vaccinationsplan for din baby, hvis der er midlertidige kontraindikationer (f.eks. Diathesis).

Sandsynligheden for komplikationer efter vaccination
Sandsynligheden for komplikationer efter vaccination i et sundt barn er næsten nul.
Før vaccination er det vigtigt at sikre, at barnet ikke er sundt, men også ved, at tidspunktet for kontraindikationer er udløbet. Hvis barnet har haft en akut infektion, kan vaccinen kun gives mindst 2 uger efter genopretning.
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed