Uddannelsesbøger til børn

indhold

Bøger anses traditionelt for at være en skattekiste af menneskelig viden, og ingen teknologi, herunder fjernsyn og computere, kunne endelig erstatte dem. Indtil nu måles indikatoren for en persons sind ofte ved antallet af bøger, han har læst. Bogen kan indeholde en masse oplysninger, der ikke kun er egnet til voksne, men også til børn. Ønsker at distrahere barnet fra forskellige ubrugelige aktiviteter - køb ham en udviklingsbog!

Hvilke krav skal en udviklingsbog mødes?

Udviklingsbøger adskiller sig væsentligt indbyrdes afhængigt af barnets alder, design og udviklingsfunktion. Husk, selv den mest intelligente og nyttige bog vil ikke forårsage barnets interesse, hvis den ikke har lyse billeder.

Anvendelsen af ​​udviklende bøger er tilladt fra en år gammel, og nogle kopier er ifølge forfatterne relevante lige fra seks måneders alder. Vær det som muligt, hvis vi taler om en bog for et barn på 1-2 år, så er teksten og den dybe mening her mindst - 90% af siden skal være billeder, og igen, ikke kompliceret, men den enkleste. På en vis måde er det ikke engang en bog, men et illustrativt album af forskellige emner - for eksempel forskellige objekter kan dyrene afbildes og underskrives der.

For førskolebørn vil eventuelle bøger, der ud over lyse tegninger indeholde visse simple opgaver af en træningstype, der er blevet til et spændende spil, blive relevante.

Endelig bør udviklingsbøger til børn i aldersklassens alder og ældre leveres med allerede visse tekstmæssige oplysninger i betydelige mængder, selv om det stadig er for tidligt at afvise indfangning. Et glimrende eksempel på en udviklende bog for denne alder er encyklopedi med detaljerede billeder.

typer

Der findes forskellige typer uddannelsesmæssige bøger.

Til rumlig tænkning

Disse er bøger for de mindste, der hovedsagelig leveres med illustrationer. De er designet til babyer, der tilbringer det meste af deres tid derhjemme og endnu ikke er i stand til at fange og huske et dynamisk billede. Lad os give et simpelt eksempel: Et barn i en alder af 1-2 år i en zoo er mere tilbøjelig til at være bange end at blive imponeret. Du vil heller ikke være interesseret i fjernsynsprogrammer om vild natur, men du kan se billeder med elefanter, bjørne, kantantereller og harer.

Opgaven med en sådan publikation er at visuelt bekende barnet med visse objekter eller fænomener i verden og intet mere.

Udover objekter kan der også ses begreberne farve og form, store og små, top og bund osv. Bogen "Farver. Solbagebog" kan være et godt eksempel på en sådan publikation.

Til udvikling af logik

Sådanne bøger indeholder traditionelt visse opgaver til udvikling af sindet - charader, rebuser. Den overvejende del af oplysningerne skal indsendes i form af visuel information. Med alderen skal sådanne produkter opdateres for at bringe barnets logik til nye niveauer. Den fasede udvikling af logik er gennemtænkt i bogen Den Store Bog om Haren.

At forbedre talevidenskab og ordforråd

For at et barn skal lære at tale godt så hurtigt som muligt, har han brug for at øve sig, og så opstår spørgsmålet - hvilket emne ville han begynde at diskutere.

Psykologer mener, at den nemmeste måde at gøre dette på er ved hjælp af en udviklende billedbog om det samme barn, som lever et almindeligt barns liv. Dette emne er tæt og forståeligt for barnet, det interesserer ham og vil være den ideelle platform til at fortælle voksne noget nyt for dem - om hovedpersonen.

For at udvide ordforrådet tilføjer forfatterne af sådanne bøger ofte de illustrerede historiebegreber, som barnet møder i fremtiden i hverdagen, men hidtil har de ikke været brugt - for eksempel navnene på forskellige frugter, dyr, handlinger. Sergej Savushkins værker, især "Momsassistent" og "The Bunny Himself", kan tjene som model.

Med opgaver og test

Sådanne uddannelsesbøger er designet til børn med visse grundlæggende grunde af deres egen tænkning og logik, da de kræver en udtalt "feedback". Manglende evne til at læse er stadig tilladt her, men for børn under 4 år er sådanne publikationer usandsynligt at arbejde.

Den mest populære "bog" opgave for børn er den syede farve / maleri dedikeret til det samme emne som de interessante historier og historier, der er vedhæftet. Som en anden alternativ opgave kan der være enkle matematiske operationer eller tests, der "bestemmer", hvem barnet er fra hans yndlingspersoner.

Sådanne opgaver er dog kun ved første øjekast at være simpel underholdning udgør barnet selv de enkleste spørgsmål med den obligatoriske efterspørgsel af et svar, men på en legende måde kan få ham til at tænke og giver derfor et resultat. For børn 1-2 år gammel er bogen "Literatur" perfekt.

Til kreativ udvikling

Opgaven med bøger til kreativ udvikling er barnets gradvise retning på hans kreative vej fra det enkleste til det mest komplekse, med en detaljeret illustreret forklaring til hvert trin. For det første ser det ud som en udfordring - hvor langt jeg kan gå, for det andet sikrer det virkelig fremkomsten af ​​nye færdigheder og åbenbaring af talent. Godt afslør børns talenter fordele "tegne med fingre" og "tegne med palmerne."

Etisk og indenlandsk læring

Denne sort er designet til forskellige aldersgrupper. I en variant for den mindste bør en sådan publikation i en levende form lære de grundlæggende regler for adfærd og høflighed - hilsen, farvel, udtrykke en anmodning eller taknemmelighed, adressering af ældste og så videre.

I en ældre alder kan bogen tilføje funktioner i adfærd i visse typiske situationer. I form af en historie kan der være eksempler på, hvem der skal give plads til offentlig transport, hvordan man opfører sig i situationer med åbenlyst uretfærdighed.

Skaberne af nogle brochurer fra serien "School of the Seven Dwarfs" eksemplificerede dette problem.

Læring

En god måde at interessere dit barn på i forskellige viden er illustreret encyklopædi. Deres anvendelse er mulig i forskellige aldersgrupper, men de er mest udbredt i børn i middelalderen, som ikke længere er nysgerrige, men også har gode læse- og læringsevner.

En interessant faktor er de samme billeder, men nu skal du fokusere på billedets nøjagtighed af billedet.

Teksten bør ikke være for meget, og den bør ikke indeholde for komplekse begreber for barnet. Emner er forskellige - geografi, biologi, fysik, det kan suppleres med afsnit om rumforskning og paranormale fænomener. På en gang var serien af ​​encyklopædi "I Know the World" bredt spredt, hvilket stadig betragtes som meget relevant i dag.

Originale bøger

Der er flere typer uddannelsesmæssige bøger, der skiller sig ud fra det generelle nummer så meget, at de ikke er i nogen af ​​de nævnte kategorier. Faktum er, at de udvikler et barn på flere områder på én gang og afviger fra alle andre ved deres karakteristiske udseende.. Vi opregner de mest almindelige muligheder.

Wimmelbuch, eller bogen "peepers"

Den anden er en simpel oversættelse af den første. De særegne af sådanne bøger - i levende billeder med høje detaljer, uden tekst overhovedet eller med et minimum af det, der giver mulighed for friheden til at fortolke det, de ser - dette kan fortolkes forskelligt hver gang. Manglen på et bestemt plot gør det muligt for barnet at forbinde logik og fantasi, og billedets lysstyrke stimulerer yderligere interesse og ønsket om at diskutere, det vil sige hjælper med at danne talevidenskaber.

Magnetiske uddannelsesbøger

Faktisk er det ikke så meget en bog som et brætspil. Den indeholder et sæt magneter med et bestemt billede, der skal placeres på et specielt felt i den rigtige rækkefølge. En sådan publikation bedst træner hukommelse, fordi det giver mulighed for gentagne gange at fjerne og genmontere magneter, ændre steder for at kontrollere graden af ​​assimilering af den opnåede viden.

Som eksempel på en sådan bog nævnes ofte et magnetisk atlas med flag, men det er en opgave for børn i middelalderen, og der er analoger til yngre børn, især relateret til dyrenes verden.

Med klistermærker

Denne form for udvikling af bøger er helt analog med det foregående punkt, men på grund af den større enkelhed at lave klistermærker i forhold til magneter, tillader det meget større variation i emnet.

Hvilke bøger og manualer skal jeg vælge?

Det moderne valg af pædagogiske bøger til børn i alle aldre kan gøre forældre seriøst tænk på, hvilke publikationer der skal foretrækkes. Det er bedst at navigere i henhold til to kriterier - for det første, i henhold til alder og niveau for udvikling af det barn, for hvilket købet er beregnet, for det andet i henhold til forældrenes personlige sympati eller endda den kommende ejer selv, hvis han allerede klart kan vælge selv. Samtidig vil mange forældre gerne vælge noget, der er efterspurgt blandt russiske familier, men de styres ikke altid af emnet.

Projektet, der er fantastisk i skala, tilbyder "De Syv Dværgeskole", som letter bogstaveligt at dække alle aspekter af barnets udvikling fra fødsel til skole. Dette er imidlertid ikke en udviklende bog, men et helt bibliotek. Publikationsbegrebet er opbygget på en sådan måde, at der for hvert år af barnets liv udarbejdes 12 manualer, forenet af hovedkarakterens fælles karakter - gnommen, som på dette stadium vil lære barnet. Det hele begynder med de mest elementære - sondringen af ​​farver og kommer til testen for at forberede sig på skolen og endda et kort indblik i historien - om hvordan vores forfædre levede. Med andre ord ved at købe denne udviklingsbog kan ingen andre endda overvejes. For dem der stadig tvivler på, er der gode nyheder - på internettet i det offentlige område kan du finde den elektroniske version af publikationen.

Et godt alternativ, men kun op til fem år, kan være den "Store Bog om Haren, eller nyttige historier og samtaler på billeder." Historier om Zaiku er den seneste udvikling af indenlandske lærere, hvor der er smukke billeder, opgaver og en masse nyttige oplysninger om de seks hundrede sider. I modsætning til den foregående udgave kommer dette program ikke forgæves ud i form af en, om end en tykk bog - forfatterne anbefaler at arbejde på det på en omfattende og målrettet måde, det er dårligt egnet til at trække separate emner fra sin sammenhæng. Et konkret plus i bogen er, at den indeholder metodologiske anbefalinger til forældre og spørgsmål, der kan stilles til barnet med henblik på at kontrollere og i øvrigt fastsætte fortiden.

Hvordan gør man det selv?

Hvis moderen selv ikke er uvillig til at engagere sig i kreativitet, så kan man udvikle en bog for et barn med sine egne hænder. Måske vil det få mindre pædagogisk betydning, men i form af en lys og smuk gave vil den helt sikkert passe, og med en afbalanceret og gennemtænkt tilgang kan den endda konkurrere med nogle markedsprøver.

En selvfremstillet uddannelsesbog udføres normalt kun for de yngste børn - for andre børn er der også brug for komplekse illustrationer, der er tæt på fotos. En sådan bog er som regel blød, grunden er klud, og for at skabe det endelige produkt skal du have minimale færdigheder i applikation, skæring og syning samt en bestemt ide. Med hensyn til lydstyrken - styres med maks. 3 omskiftning og omslag.

Sider er strenge fremstillet af naturlige stoffer - silke, filt eller calico, fordi de er helt sikre for barnet. Den anbefalede sidestørrelse er cirka 20 centimeter på hver side, da der er plads nok til at formidle visuel information, og barnet vil være i stand til at dække alt uden at fjerne opmærksomheden. Omslaget kan laves af samme materiale som siden, idet den tidligere har foldet den i halvdelen.

Ansøgninger og figurer af tegn findes i specialbutikker, men i de fleste tilfælde er de lettere at lave sig selv. For at gøre dette skal du bruge det samme stof eller pap, samt dekorative elementer - perler og perler, bånd og snørebånd, tråde og meget mere. Appliques kan vedhæftes på siderne på forskellige måder, afhængigt af om de skal fjernes eller ej - de kan syes og fastgøres med knapper, knapper eller stickies. Tøv ikke med at dekorere siderne, ud over applikationer, også med rent dekorative elementer.

Hvordan man laver en udviklingsbog med egne hænder, se mere i videoen nedenfor.

Bestemmelse af designets specifikationer bygger på barnets alder. Børn under et år gammel vil lide alt lyst, især hvis ansøgningen giver yderligere muligheder, såsom at trække en kat med overskæg, rystende eller ringende osv. For at gøre dette skal du lave en volumetrisk ansøgning og fylde den med f.eks. Candy wrappers. For børn ældre end et år ville det være rart at komme med et koncept, hvor samme hovedperson ville være i forskellige undervisningsforhold.

Med hensyn til emnet kan du starte med det enkleste - undersøgelsen af ​​farver og former.

Det vigtigste er tilstedeværelsen af ​​lyse illustrative eksempler, mens moderens ekstra opgave forklarer barnet, hvordan hver farve eller form kaldes. I bogen kan du sy lynlåse eller lommer med knapper - barnet vil være interesseret, og samtidig får han nyttige praktiske færdigheder.

Ved hjælp af aftagelige og sammenklappelige sammensatte applikationer kan man overveje begrebet en del og en helhed, og den første ide om matematik er givet ved hjælp af tal ved siden af ​​det tilsvarende antal bestemte emner - de samme perler.

Bevæbnet med fantasi eller lånte ideer, kan du opnå et virkelig smukt og nyttigt resultat.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed