10 måneder 12 måneder

Børneudvikling på 11 måneder

Indholdet

Eleven måneder barn glæder forældre med uafhængige trin og enkle ord. Børn i denne alder udvikler sig både fysisk og følelsesmæssigt, forstærker tidligere erhvervede færdigheder og mestrer nye færdigheder. Lad os finde ud af, hvordan forældrene kan bestemme, om et barn udvikler sig normalt i 11 måneder, og hvordan man stimulerer yderligere udvikling baby i denne alder.

Fysiologiske ændringer

 • Barnets muskelsystem med 11 måneder er så stærkt, at det giver barnet mulighed for at holde og bevæge kroppen i lodret stilling, det vil sige at stå uden støtte og gå.
 • De fleste 11 måneder gamle babyer har allerede fire tænder. Imidlertid begyndte nogen at se efter tænder (anden snegle), og nogen havde ikke engang den første tand. Disse er varianter af normen, og man bør ikke bekymre sig om en års alder.
Barn i 11 måneder
Om 11 måneder kan babyen gøre dig glad med det første ord eller endda begynde at gå.

Fysisk udvikling

I løbet af den ellevte måned af livet er barnets vægtøgning gennemsnitlig 400 gram, og højden er ca. 1,5 centimeter. En stigning i brystets og hovedets omkreds sker med ca. 0,5 cm.

Vækstraten hos forskellige børn er naturligvis forskellige, men for at bestemme, om et barn udvikler sig normalt, er der grænser for normen og gennemsnitsværdierne for fysiske udviklingsindikatorer. Hovedparten af ​​disse indikatorer findes i denne tabel:

indikator

Gennemsnitlig 11 måneder

Drenge i 11 måneder

Piger på 11 måneder

vægt

8700-9400 g

7600-11700 g

6900-11200 g

vækst

72,8-74,5 cm

69,9-79,2 cm

67,7-77,8 cm

Hovedomkreds

44,6-45,8 cm

43,2-48,3 cm

41,9-47,3 cm

Bryst omkreds

47,8-48,4 cm

45,6-52 cm

45,8-50,8 cm

For den musikalske udvikling af barnet udfører klasser om metoden "Tsvetonik" Lazarev M. L.

Hvilken baby kan?

 • Elleve måneders baby er aktivt og meget bevæger sig. Nyt pjæns færdigheder er evnen til at stå uden hjælp fra en voksen eller holde på en støtte. Desuden går toddlen allerede godt og holder ikke for hendes mors to hænder, men kun for en. For at få et yndlingslegetøj fra gulvet vil barnet ikke længere falde, men vil bøje sig eller sætte sig ned. Nogle børn er allerede begyndt at gå uden støtte.
 • Med legetøj manipulerer en 11 måneder gammel baby dygtigt og meget klogt. Gribende en genstand, babyen åbner sin hånd efter størrelsen af ​​varen. Karapuz klarer allerede at lægge terninger i et lille tårn, samle en pyramide, åbne kasser, tage små genstande fra gulvet eller fra bordet med to fingre.
 • Barnet elsker musik, så han kan lide forskellige musikalske legetøj. Efter at have hørt en rytmisk melodi, begynder barnet at danse til takt.
 • Skarpe er interesseret i bøger og i lang tid ser på illustrationer i dem.
 • På hendes mors anmodning kan barnet vise dele af kroppen og udføre en række handlinger og bevægelser, som han lærte og så før. For eksempel ryster en baby en dukke, bølger farvel, gør "damer", fjerner sokker, udpakker jakken, finder et legetøj gemt under et tæppe eller i en kasse.
 • Babyens tale bliver mere og mere følelsesmæssig og forskelligartet. I det forekommer ord bestående af 1-2 stavelser.
 • Barnet forstår hvad hans mor siger. Han glæder sig voldsomt, når han bliver rost, og reagerer også straks på en streng tone.
 • Baby i 11 måneder bliver mere selvstændig. Barnet lærer gradvist at klæde sig og vaske ansigt, børste tænder, spise med en ske.Hvis barnet har brug for noget, græder han ikke længere, men peger på et objekt med sin finger, ryster hovedet (bekræftende eller negativt) og siger også simple ord.
Barn i 11 måneder
Om 11 måneder udsender fisse de første ord.

For at kontrollere om en 11 måneders baby udvikler sig normalt, skal du:

 1. Vurdere, om barnet sidder godt, kryber på alle fire og står ved støtten.
 2. Vis barnet lukningsboksen, i hvilken foran krummerne for at skjule legetøjet. Barnet skal bemærke, at varen er forsvundet og forsøge at finde den.
 3. Kontroller, om barnet kan efterligne bevægelser af voksne, der tidligere viste ham. For eksempel bør en baby forsøge at spise med en ske, kam, vaske ansigt.
 4. At tilbyde krummerne at lave et tårn af terninger. Barnet bør allerede kunne sætte 2-3 kuber på hinanden.
Baby går på 11 måneder
Nogle børn er allerede 11 måneder gamle.

Klasser til udvikling

 • Stimulere både kravle og gå et barn. Sæt et bånd på gulvet og få barnet til at træde over det (hold barnet med den ene hånd). Lad barnet også gå bag klapvognen bag bolden og flytte med kørestolen.
 • Gå ikke glip af muligheden for at gå med barnet på trappen. Mange børn klatre let op ad trappen, men de kan måske ikke gå ned endnu.
 • Vær meget opmærksom på udviklingen af ​​karapuz motor færdigheder og øvelser til små fingre. Lad krummen hælde kornet fra en kop til en anden, og hæld den op med en ske. Lad dit barn trække på en bakke mel, foreslå at lægge ringe på fingrene og fingrene, og også samle en pyramide.
 • Mens du svømmer, skal du give et lille barn en slynge eller en sigte og tilbyde at fange flydende små legetøj i vandet.
 • Giv barnet et legetøj indpakket i et papirserviet eller folie, og tilbud derefter at udfolde det. Giv også barnet mulighed for at åbne kasser og dåser med skruekapsler.
 • Spil med barnet i plotsspilene, for eksempel kan du fodre bjørnen sammen, læg en skjorte eller hat på dukken. I sådanne spil kan du vise de små forskellige situationer, for eksempel spurgte kaninen bjørnen til terningen, og bjørnen delte et legetøj, dukken faldt og græd, det gør ondt.
 • Tegn og skulptur med baby. Giv dette barn tynde blyanter, farveblyanter eller feltpidser samt saltdej og sikker blød plasticin.
 • Støtte udviklingen af ​​barnets tale ved konstant kommunikation med barnet. Ring til de legetøj du giver eller vis til krummerne, vis Doman kortene, kommentere dine egne handlinger.
 • Tillad lidt tid at læse sammen hver dag. Ideelt set bør barnet have sin egen hylde til bøger, som en crumb kan nå ud til at vælge en bog. Læs ofte barnet højt, samt fortæl historier fra billeder.
 • Hvis du gik med en 11 måneder gammel baby shopping, så vis din baby forskellige produkter, og giv også din baby mulighed for at sætte flere ting i en kurv eller vogn.
 • Gå ikke glip af muligheden for at snakke med andre børn. Kom ud på en tur til stedet, inviter familier med børn til at besøge, få nye bekendtskaber.
Baby spiller på 11 måneder
Nyd at lege med dit barn og lære dit barn naturlige følelser.

pleje

 • Hver morgen begynder den 11 måneder gamle småbarn med vask, børstning af tænder, kamning.
 • Regelmæssigt plant krummen på gryden efter søvn, vænner ham til denne vane, men insister ikke på, om barnet ignorerer gryden eller er lige bange for det.
 • Efter toilettet skal du vaske din baby.
 • Afskær hår og negle efter behov, rene ører.
 • Det er ikke muligt at bade et barn i denne alder hver dag, men daglig badning kan være et vigtigt element i et aftenritual, så du bør ikke opgive det.
 • til hærdning Brug rummet til at lufte før sengetid, luftbad, daglige vandreture, aftørring, badning, dousing og andre procedurer, som krummen mødte tidligere.
 • Undlad at afholde massage og gymnastik øvelser. Om 11 måneder har babyer stadig brug for dem hver dag.

Daglig rutine

Om 11 måneder har børn brug for 14-15 timers søvn om dagen. I omkring 10 timer sover et barn i denne alder om natten, og i løbet af dagen bevares to søvne i 1-2 timer. To gange om dagen med en 11 måneder gammel baby går de en tur og organiserer den så, at en del af gangen, som barnet sover på gaden (mindst en dags søvn), og en del af dem bruger det aktivt. Det anbefales at tage en tur med barnet klokken 10-11 om morgenen og kl. 16-17 om eftermiddagen.

Baby 11 måneder gammel sidder på græs med græskar udenfor
Når du går, skal du fortælle barnet, hvad du ser. Så du vil bidrage til dens udvikling.

I tilrettelæggelsen af ​​vågenhed af et barn i denne alder tager hensyn til tidspunktet på dagen. Om morgenen bruger de gymnastik, aktive spil, pædagogiske aktiviteter, og efter frokosten bør barnets tidsfordriv være roligere. Det anbefales at observere den natlige ritual om lægning, hvilket vil lette barnets søvn. Et sådant ritual kan omfatte badning, læsning og andre aktiviteter, der gentages dagligt i samme rækkefølge.

Spise en 11 måneder gammel baby er stadig fem gange om dagen. Mellem måltider går normalt fra 3 til 4 timer, mens du bør forsøge at fodre barnet på omtrent samme tid hver dag (afvigelser på op til 30 minutter er acceptable) og tillader ikke pauser på mere end 4,5 timer.

For at bestemme den samlede mængde mad, der skal gives pr. Dag til et barn i denne alder, er krummens vægt divideret med 9. I gennemsnit spiser 11 måneder gamle babyer 1000 til 1200 ml mad om dagen. Dette volumen fordeles til antallet af tilførsler, der modtager en gennemsnitlig del på 200-240 ml.

Menuen med moderfødte babyer og babyer, der fortsætter med at amme om 11 måneder, er næsten det samme, idet den eneste forskel er, at barnets første og sidste fodring gives enten en blanding eller modermælk. Derudover søges spædbørn, der får modermælk, ofte på hendes mors bryst om natten, og børn kunstige sover normalt uden at fodre hele natten.

Amning i denne alder varierer lidt på grund af stigningen i mængden af ​​forbrugt babymad. Jordnødden påføres hele dagen til hendes mors bryst i nogle minutter, og kan også drikke mad med modermælk. Om natten sutter barnet aktivt i søvn om morgenen.

cirka baby menu på 11 måneder læs mere i en anden artikel.

Baby mor ammer om 11 måneder
Prøv at holde amning i mindst 1,5 år
Beregn dit foderdiagram
Angiv datoen for fødslen af ​​barnet og fodringsmetoden

Ordinær dag

Da barnet vokser op i det første år af livet, bliver udgifterne til babyen mere og mere interessant. Takket være organisationen af ​​dagens regime udvikler barnets nervesystem normalt, og moderen formår at holde øje med, regelmæssigt engagere sig med barnet og også sørge for, at barnet har god søvn og god appetit. Selvfølgelig vil regimet være anderledes for hver enkelt barn, men som et eksempel tilbyder vi en af ​​mulighederne for den daglige rutine med et barn på 11 måneder:

7: 00

Awakening.

Det første måltid, herunder, afhængigt af typen af ​​fodring, enten en blanding eller modermælk.

7: 30

Hygiejneprocedurer.

Væk og gymnastik øvelser.

10: 30

Det andet måltid, hvor barnet normalt får grød, æggeblomme, frugtpuré, frugtsaft og smør.

11: 30

Gå, hvorunder barnet sover i frisk luft.

14: 30

Det tredje måltid, hvor barnet tilbydes grøntsager i form af suppe eller kartoffelmos, kødret (to gange om ugen erstattes det med fiskeretter), vegetabilsk olie, brød og frugtsaft.

15: 00

Wakefulness periode med pædagogiske spil.

16: 00

Walk, hvoraf en del tager den anden drøm om babyen i frisk luft.

18: 30

Det fjerde måltid, hvorunder børn får en fermenteret mælkedrik, frugtpuré, kager og hytteost.

19: 00

Wakefulness periode med rolige spil.

21: 30

Badning.

22: 30

Det femte måltid, herunder, afhængigt af fodring modermælk eller en blanding.

Forbereder natten søvn og lægge ned.

Nat tid

Brystfødte babyer anbringes på moderens bryst i en drøm flere gange, og de kunstige babyer plejer ikke at vågne op til fodring.

For information om, hvordan du skal lære din baby at gå, og om du skal bruge en walker eller ej, skal du se tv-showet "Live Healthy!"

Hyppige problemer

 1. Skader og frygt efter et fald. Krummer, der gør de første skridt, falder ofte, hvilket er farligt ikke blot skader, men også ophør af forsøg på at gå på grund af frygt. Hold dig tæt på barnet og lad aldrig barnet være i rummet alene, og rolig og distrahere det faldne lille barn. Hvis et barn er skadet, når det falder, skal du sørge for at overholde barnets tilstand og i tilfælde af alvorlige manifestationer, skal du vise barnet til lægen.
 2. Nægter mad i bidder. Mange babyer er så vant til strimlet og makuleret mad, at de bogstaveligt talt vælter på enhver inhomogen mad. For et stykke tid skal du smide fødevaren med stykker og hugge hele fødevaren til barnet og derefter gradvist begynde at tilbyde krummen fast mad, såsom tørring, skrællede gulerødder, kogte kartofler, et æbleskive, babykager. Bare rolig, hvis barnet stadig vil nægte stykker, fordi han kun lærer at tygge. Måske mangler de krummer, der er forbundet med at skære tænder eller andre sundhedsmæssige problemer, derfor, hvis brugen af ​​babyen kun hakket produkter plager dig, bør du konsultere din læge.
 3. Ansvarsfraskrivelse for eventuelle produkter. Om 11 måneder har barnet allerede dannet deres egne fødevarepræferencer, så du bør ikke insistere på, om krummen ikke kan lide noget produkt. Den bedste udvej ville være at udelukke et sådant produkt fra menuen i et stykke tid og derefter tilbyde det til barnet igen.
Børn 11 måneder på stole til fodring
Barnet svarer "ja" eller "nej", reagerer på ord som "spise", "give" og "tage"

Tips til forældre

 • Mange børn, der kryber hurtigt, har ikke travlt med at lave de første uafhængige skridt, fordi det er lettere for dem at flytte på fire lemmer. Du behøver ikke bekymre dig og insistere på, at krummen begyndte at gå hurtigere. Desuden har undersøgelser vist, at langkørende babyer begynder at tale tidligere, og deres kropsholdning er bedre.
 • Sørg for at barnets første trin skal tage sig af behagelige sko af høj kvalitet. Hun skulle have en solid hæl og en solid skridsikker bøjesål. Om sommeren tilbyder babyen barfodet på græs, sand og andre ujævne overflader.
 • Giv patienten krummen til uafhængighed. Lad barnet lære at klæde sig, spise med en ske, samle legetøj, vaske sig selv, hjælpe sin mor i køkkenet.
 • På 11 måneder er det tid til at tænke på at organisere en baby første fødselsdag. Du har stadig tid nok til at gøre ferien interessant og ikke for trættende for småbarnet.

Diversificere din dag med lektionerne fra "Little Leonardo" -metoden af ​​O. Teplyakova, en ekspert inden for intellektuel udvikling.

10 måneder 12 måneder
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere.Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed