4 måneder 6 måneder

Børneudvikling på 5 måneder

indhold

I det første år er babyens udvikling meget hurtig. Krummer er konstant tilfredse med nye færdigheder og små præstationer. En fem måneders baby er meget forskellig fra en nyfødt lillebarn. Hvad lærte barnet i en alder af 5 måneder, og hvordan kan forældre stimulere udviklingen af ​​krummer om 5 måneder?

Pige med en kant på 5 måneder
Et barn, der udforsker verden med interesse, bliver mere interessant med ham

Fysiologiske ændringer

 • Et barns krop om 5 måneder bliver mere proportional, og musklerne styrkes markant.
 • Børns vision fortsætter med at udvikle sig. Fra den lillees udseende undgår hverken faste eller hurtigt bevægelige genstande. Også barnet kan lide at se på billederne.
 • I et barn på 5 måneder er spyt frigivet ganske rigeligt, hvilket ikke kun er forbundet med den kommende tænder, men hjælper også med at rense mundhulen, fordi barnet næsten alle ting, der falder i pennen, trækker sig ind i munden.
 • Stol på et barn, der kun fodres med modermælk, kan begge være hyppige (5-6 gange om dagen) og sjældne (en gang i 2-5 dage). Spædbørn, der bliver fodret med en blanding eller begyndte at modtage supplerende fødevarer, afleder normalt 1-2 gange om dagen, og deres afføring er mere tæt og har en stærk lugt.
 • Urinering ved 5 måneders alder er normalt op til 15 gange om dagen.

Hypertensivitet iboende hos nyfødte passerer normalt helt ved 5 måneders alder.

Fysisk udvikling

I den femte måned af livet tilføjer et barn ca. 700 gram, og hans højde stiger med gennemsnitligt 2 centimeter. Brystets omkreds begynder at sejre over hovedomkredsen.

Pigen i 5 måneder smiler med en bue
Følg dynamikken i de fysiske indikatorer for udviklingen af ​​krummerne

Hver baby udvikler sig i sit eget tempo, men eksperter har bestemt de gennemsnitlige indikatorer, der er karakteristiske for flertallet af børn i en vis alder. Efter at have lært dem kan du finde ud af om barnet vokser normalt og om der er behov for yderligere høring af læger.

Grænserne for normen og gennemsnitsværdierne for 5 måneder gamle spædbørn blev samlet i følgende tabel:

indikator

Den gennemsnitlige værdi af 5 måneder

Drenge i 5-6 måneder

Piger 5-6 måneder

vægt

6900-7500 g

6000-9300 g

5400-8800 g

vækst

64-65,9 cm

61,7-70,1 cm

59,6-68,5 cm

Hovedomkreds

41,5-42,6 cm

40,1-45 cm

38,9-44 cm

Bryst omkreds

42,4-42,9 cm

40,1-45,7 cm

40,3-44,5 cm

Hvilken baby kan?

 • Barnet har mestret kupper på ryggen fra en stilling på sin mave. Nu vælger barnet selv den position, hvor han vil studere verden omkring sig. Nogle babyer er begyndt at kravle. Mens de forsøger at bevæge sig på maven, drejer de sig om benene og ruller.
 • Barnet kan allerede sidde, men kun med støtte (for eksempel i en højstol). Samtidig er ryggen af ​​barnet bøjet, så læger anbefaler ikke at forlade den 5-månedige baby i en siddeposition i lang tid. Hvis du holder barnet under dine arme og sætter det på en solid overflade, vil du bemærke, at barnet vil stå på rette ben.
 • Skarpheden styrer frit sin penn og kan både forstå og holde genstande med begge hænder i lang tid. Tilby barnet at tage et legetøj og se, hvordan krummen griber den med en pen. Barnet vil omhyggeligt studere emnet og kan så bæres væk, at det vil bruge op til 10-15 minutter med legetøjet.
 • Karapuz kender allerede mor og andre mennesker, som han ofte kommunikerer med.Han reagerer hurtigt på manifestationer af opmærksomhed fra kære og adskiller den tone, som de kommunikerer med ham. De fremmede, derimod, forårsager en helt anden reaktion i barnet, for det meste varsel.
 • Babyens tale er aktiv udvikler og er en langvarig chill. I lyden af ​​en lille lyd er det allerede muligt at bemærke en bestemt intonation, som barnet kopierer fra forældrene. Nogle børn udtaler ikke allerede individuelle lyde, men stavelser.
 • Karapuzu kan virkelig godt lide sange og poteshki fra min mors mund, som manifesteres af stormfulde sjove. Barnet kan udtrykke negative følelser lige så voldsomt, for eksempel når de tog et legetøj eller satte det i en krybbe, og barnet ville stadig tale med moderen.
 • Barnet blev interesseret i at spise voksne. Han ser på mor og farens plader, og hvis forældre kan lide ideen om pædagogisk fodring, kan denne adfærd være en grund til at begynde at fortælle babyen med de første dele af den nye mad.

Du kan gøre de øvelser, der vises i den næste video, ifølge metoden for O. N. Teplyakova, en ekspert inden for intellektuel udvikling.

Klasser til udvikling

 • Tag omkring 10 minutter om dagen på gymnastiksalen. fordi det vil hjælpe barnet med at styrke musklerne (især nu er det vigtigt at styrke ryggen af ​​babyen) og lære at styre din egen krop. Spred babyens arme til siderne og kryds dem på brystet, og træk babyen af ​​håndtagene for at give ham en siddeposition. Efter det skal du bevæge barnets ben, dreje babyen på maven og træne i denne stilling.
 • For at stimulere gennemsøgning skal du placere et lyst legetøj i nærheden af ​​barnet. så babyen ikke kunne nå hendes hænder og blev tvunget til at prøve at krybe lidt. Under benene på barnet erstatter håndfladen, hvorfra barnet kan skubbe.
 • Massage til 5 måneder er lidt mere kompliceret. Børnenes krop kan nu ikke kun slagte og gnide, men også knibe, knæ og ryste.
 • Hold på fitball klasser, fordi det ikke kun hjælper udviklingen af ​​musklerne og barnets vestibulære apparater, men forbedrer også fordøjelsessystemet. Også store fordele for udviklingen af ​​barnet har klasser i vandet - i poolen eller i et stort bad.
 • Når du køber nyt legetøj til dit barn, skal du vise dit barn, hvordan man håndterer dem. Lad barnet se, at bolden kan rulles eller smides, pyramidringene kan blive spredt eller foldet, og den plysiske hare skal smides eller krammes. Glem ikke sikkerheden og renheden af ​​alle de legetøj, du giver til babyen, fordi krummen sikkert vil smage dem.
 • Mens du er vågen, skal du altid tale med babyen, så barnet hørte nye ord og din intonation. Ofte ring til toddler ved navn, og viser billeder af slægtninge, sørg for at udtale deres navne.
 • Taler med peanutstemmen, læner sig over til øret af barnet og taler et par ord i en hvisken.
 • Kommunikerende med babyen stopper pludselig og gør dit ansigt ubevægeligt. Barnet vil blive overrasket, og så prøv at få dig til at tale igen med ham.
 • Spil med en baby i et spil, der kan kaldes "op og ned". Hæv barnet og sig "op", så sig "ned" med en anden intonation og sænk babyen.
 • Kom med babyen til det store spejl, så barnet ikke blot ser sin egen, men også din refleksion og kan sammenligne dem. Selvom barnet ikke forstår at dette kun er en refleksion, vil han gerne se sig selv og sin mor i spejlet.
 • Gå ikke glip af muligheden for at lave øvelser for at lære at sidde og krybe og mens du svømmer, Det er jo meget nemmere for et barn at flytte i vandet. Når du tørrer babyen efter badet, skal du ringe til de dele af kroppens krop, som du rører ved.
 • Spil ku-ku med den lille, der bruger forskellige variationer af dette spil. Du kan dække dine øjne eller øjne med babyen med dine hænder, skjule dit ansigt under et håndklæde eller ble, gemme sig bag et skab eller endda gemme et legetøj under et tæppe. Ikke mindre interessant for babyen og spillet af "damer" eller "magpie-crow".
 • Foreslå baby at se på billeder af dyr. og ring dyrene og efterligne deres stemmer.
 • Hvis det er muligt, lav eller køb en kludbog til din baby, På siderne vil der være forskellige applikationer, snøring, knapper, velcro. En sådan ting vil bidrage til udviklingen af ​​barnets sansorganer.
 • Du kan introducere småbørn med fingermaling. Sæt babyen håndtag i krukker med lyse farver og efterlade mærker på papiret. Dette vil helt sikkert medføre positive følelser og krummer, og du.
 • På en tur og i husholdningsarbejdet skal du sidde babyen i slynge. Fra det vil barnet kunne observere alle dine handlinger og verden omkring dig samtidig med at du føler dig varm og beskyttet.
Baby når til legetøj
Vis barnet et stykke legetøj fra en afstand og derved stimulere barnet til at nå det

Under massage er det bedre at bruge tæerne: Så både dig og barnet vil være mere interessant.

For information om hvordan man masserer en 5-månedig baby, se videoen af ​​Nikolai Nikonov, den førende læge og massageterapeut i Rusland.

pleje

I den første periode med vågenhed hos en 5 måneder gammel baby udføres hygiejneprocedurer, der er bekendt med barnet. Ansigtet på babyen vaskes, øjnene tørres, og næse og ører rengøres efter behov. Derudover skal barnet regelmæssigt afskære blomsterne, da de hurtigt vokser.

Ved 5 måneders alder fortsætter barnet med at lave daglige gymnastikøvelser og massage. Det er også nødvendigt at bade babyen hver dag, især da barnet virkelig kan lide sådanne aftenprocedurer.

Daglig rutine

Babyen på fem måneder holder sig vågen i omkring 2 timer efter hver søvn, sover tre gange om dagen i en samlet varighed på op til 5 timer og ca. 10 timer om natten. Mange 5 måneder gamle babyer holder op med at vågne om natten til fodring.

At gå med et barn i denne alder anbefales stadig to gange om dagen - om morgenen og om eftermiddagen. Ofte sover babyer ikke under sådanne vandreture, men se verden rundt omkring dem. Varigheden af ​​gåture er bestemt afhængigt af vejret, for eksempel hvis det er ret køligt eller det regner, kan du gå med din baby i kun 1-2 timer og i varmt sommervejr i skyggen af ​​træer du kan bruge med din baby op til 6 timer om dagen.

Hvis en 5 måneder gammel baby udelukkende ammer, er der ikke noget strikt fodringsregime. Krummen suger under liggende på en drøm, og også efter at vågne op. Den særlige egenskab ved fodring i denne alder er hyppige afbrydelser - enhver rustling eller støj kan distrahere barnet. Supplerende mad til børn, der kun modtager modermælk, ved 5 måneders alder er endnu ikke indgivet, forudsat at barnet er sundt, og mængden af ​​mælk fra moderen er tilstrækkelig.

Mor og baby 5 måneder
Det bedste for babyen ammer efter behov.

En flaskefødt baby har et strikt måltidskreds, der sørger for 5 fodringer ved 5 måneders alder med 3,5-4 timer pauser mellem dem. Den samlede mængde af blandingen til krummer beregnes ud fra barnets vægt (den er divideret med 7). Dernæst fordeles den daglige mængde mad lige efter antallet af tilførsler. I gennemsnit modtager en baby på 5 måneder mellem 900 og 1000 ml af blandingen om dagen og spiser ca. 160-200 ml mad ad gangen.

Antal produkter fodring til kunstigt fodrede babyer og spædbørn, der begyndte at introducere lokket før indikationerne, stiger. Børn får ikke kun grøntsager og grød, men også frugtpuré samt vegetabilsk olie.

Beregn dit foderdiagram
Angiv datoen for fødslen af ​​barnet og fodringsmetoden

Ordinær dag

Det er meget interessant at kommunikere med en 5 måned gammel peanut, fordi hver dag nye færdigheder og mange positive øjeblikke kan medbringe en sådan baby.Hver baby vil have en individuel dagbehandling og er primært bestemt af karapuz-biorhythmene, men for at forstå, hvordan dagen med en smuldre på 5 måneder ligner, tilbyder vi følgende tilstand af dagen til en baby i denne alder:

6: 30

Awakening til den første fodring (modermælk eller formel), hygiejniske procedurer.

8: 00

Den første dag i søvn.

10: 00

Awakening for den anden fodring (de kunstige børn får grød), vågenstidens periode.

11: 30

Gå og anden eftermiddagslur i frisk luft.

13: 30

Tilbage hjem, opvågnen til den tredje fodring (barnet får kunstigt grøntsagspuré med vegetabilsk olie).

14: 00

Vågne periode, pædagogiske spil.

15: 30

Gå og tredje dag lur i frisk luft.

17: 00

Tilbagevendende hjem, opvågnen til den fjerde fodring (i kunstigens børn omfatter den frugtpuré og en blanding).

17: 30

Vågnethed.

20: 00

Badning, femte fodring (modermælk eller formel), der ligger om natten.

Nat tid

Brystfødte babyer anbringes flere gange på brystet, børnekunstige kan desuden modtage en del af blandingen omkring 00:00.

Hvilke øvelser med babyen bidrager til gennemsøgning, se følgende video.

Hyppige problemer

 1. Fall. På grund af den øgede mobilitet til at forlade en fem måneders baby kan ikke i et øjeblik. Krummen kan til enhver tid gøre en revolution og ende på gulvet. Hvis dette sker, skal du roe babyen og se babyens adfærd. For eventuelle advarselssymboler, søg lægehjælp straks.
 2. Capricious adfærd på grund af begyndelsen af ​​tænder. Mange 5 måneder gamle babyer begynder processen med udseendet af de første tænder, hvilket bringer dem betydelige ubehag. Tilby de små til at gnave specielle tænder, og du kan også bruge geler med bedøvelses- og køleeffekter.
 3. Problemer med afføringen efter begyndelsen af ​​introduktionen af ​​supplerende fødevarer. I mange babyer forårsager de første prøver af supplerende fødevarer ændringer i afføringen - både kondensering og komprimering. Oftest forekommer de krummer, der har forsøgt lokket forstoppelse, især hvis nye retter introduceres i børns kost for tidligt. Til udseende af forstoppelse fører ofte tidligt bekendtskab med protein og mejeriprodukter komplementære fødevarer samt utilstrækkelig væskeindtagelse. Når forstoppelse opstår, er fødevarer udelukket fra børnenes menu og overvåger ændringer i afføringen. Returen af ​​retterne, der fremkalder forstoppelse, udføres meget langsomt og i små portioner, og hvis stolen igen komprimeres, udsættes deres introduktion i menuen af ​​krummerne i flere måneder. Læs mere om dette i artiklen om forstoppelse med indførelsen af ​​supplerende fødevarer.
 4. Utilstrækkelig vægtforøgelse. Et ammende barn bør tilføje mindst 500 gram pr. Måned. Hvis barnets vægt er ændret med mindre end 0,5 kg i forhold til 4 måneder, kan dette være et påskud til tilskud eller starten af ​​introduktionen af ​​supplerende fødevarer.
 5. Tilstedeværelsen af ​​hypertonicitet eller reflekser hos nyfødte. Ved 5 måneders alder indikerer sådanne tegn neurologisk patologi og kræver undersøgelse og høring af en neurolog.
Mor og baby 5 måneder er sammen
Barnet har først og fremmest kærlighed til mommies og daddies
4 måneder 6 måneder
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed