7 måneder 9 måneder

Børneudvikling på 8 måneder

Indholdet

Otte måneder gamle børn er meget aktive, de bevæger sig meget og mester nye rum med interesse, for i denne alder kan de allerede krybe rundt. Hvad har karapuz'en ellers lært om 8 måneder, hvilke nye færdigheder er allerede behagelige for forældre, og hvordan kan voksne hjælpe med udviklingen af ​​et spædbarn i denne alder?

Fysiologiske ændringer

 • Tendensperioden fortsætter, og deres udseende er meget individuel. Nogen i 8 måneder har stadig ikke en enkelt tand, eller den første snegle er lige blevet vist, og en person forsøger allerede at gnave en cookie fire tænder.
 • Væksten i barnet sænker lidt, hvilket er forbundet med øget fysisk aktivitet hos barnet. Musklerne i krummerne er allerede udviklet, så de tillader barnet ikke kun at rulle og sidde, men også at stå og krybe.
 • Børns stol er blevet mere dekoreret og har lidt lighed med babyens skammel, som udelukkende er ammet. Det har en mild lugt, og hyppigheden af ​​afføring er normalt 1 gang om dagen.
 • Hukommelsen om barnet udvikler og holder de seneste begivenheder. Takket være forbedringen af ​​hukommelsen er barnet i stand til at gentage forældrenes handlinger, genkende kendte genstande, hørte rumbles, tætte mennesker.
Baby 8 måneder
Baby i 8 måneder kan allerede stå og kravle

Fysisk udvikling

I den ottende måned af livet tilføjer babyen ca. 550 gram og bliver i gennemsnit 1,5 centimeter højere. Brystets omkreds og hovedomkreds øges hver med 0,5-1 cm.

Selvom udviklingen af ​​hvert barn er individuel, fastsætter lægerne på grundlag af målinger af et stort antal børn i en vis alder gennemsnitsværdien såvel som grænserne for normale indikatorer for fysisk udvikling. Afvigelse fra dem forårsager wariness og er årsagen til den detaljerede undersøgelse af barnet. De vigtigste parametre for babyer 8 måneder er præsenteret i denne tabel:

indikator

Gennemsnitlig værdi på 8 måneder

Drenge i 8-9 måneder

Piger 8-9 måneder

vægt

7900-8600 g

6900-10700 g

6300-10200 g

vækst

68,7-70,6 cm

66,2-75 cm

64-73,5 cm

Hovedomkreds

43,4-44,5 cm

42-47 cm

40,7-46 cm

Bryst omkreds

45,7-46,4 cm

43,5-49,9 cm

43,7-48,3 cm

At et barn skal kunne 8 måneder, se i videoen af ​​Larisa Sviridova.

Hvilken baby kan?

 • Babyen på 8 måneder er meget aktiv fysisk, ved at sætte sig ned, ligge sig, stå op (samtidig trække på støtten), krybbe temmelig hurtigt og også krydse emnerne.
 • Barnet bruger meget tid på at lære legetøj og træner hele tiden sine egne hænder. Han kan frit skifte et legetøj i en anden pen, og hvis genstanden falder ud af sin hånd, vil han søge efter det. Barnet kan lide at rulle bolden, klikke på forskellige knapper, rulle gennem siderne af bøger.
 • Babble af en otte måneder gammel baby har allerede intonation, som barnet vedtog fra sine forældre. Krummen gentager de samme stavelser mange gange, så forældre hører konstant fra babyen "ma-ma-ma" eller "ba-ba-ba."
 • Børn i denne alder er meget munter, glad for andre børn, og voksne fremmede er forsigtige. Hvis mor forlader et sted, er den otte måneder småbarn meget ked af det. Når et barn fejler noget, vil krummen blive ked af det, og min mors ros vil være meget glad.
 • Et barn kan vise et velkendt objekt, når det bliver spurgt hvor, hvor?Også barnet har allerede lært på anmodning om at vifte en hånd, lave "damer" og andre handlinger, som hans forældre lærte ham tidligere. Barnet kan virkelig godt lide spil, hvor handlinger gentages.
 • En baby på 8 måneder spiser ikke kun fra en ske og forsøger endog at gøre det alene, men tager også fast mad i håndtagene (for eksempel babykager) og bider af stykker af det.
Spil med en baby på 8 måneder
Med en baby på 8 måneder kan du spille i åbning og lukning af døre, der dækker krukker med låg

Selvom alle børn udvikler sig i deres eget tempo, og nogle færdigheder kan erhverve sig tidligere end deres jævnaldrende, og nogle - senere end andre børn i samme alder, er der dog færdigheder, som barnet nødvendigvis skal have i 8 måneder. Du bør være opmærksom på, om crumb:

 • Sidder ikke
 • Kryger ikke tilbage eller forsøger ikke at kravle overhovedet.
 • Forsøg ikke at rejse op fra støtten.
 • Kan ikke stå i et par sekunder, holder med begge hænder.
 • Kan ikke holde legetøjet i deres hænder.
 • Ikke nok foreslået legetøj.
 • Skifter ikke et legetøj fra et håndtag til et andet.
 • Udtaler ikke stavelser.
 • Lytter ikke, når han hører voksen snak.
 • Viser ingen følelser.
Baby 8 måneder i hænderne på en læge
Kontakt din børnelæge for eventuelle advarselsskilte.

Klasser til udvikling

 • Hvis barnet endnu ikke har mestet kravle på alle fire, træner barnet i vandet. Mens du bader, sæt din baby på bunden af ​​det tomme bad og tænd vandet, så det langsomt fylder badet. Vandstanden stiger og vil blive et incitament til at hæve barnet på albuer og knæ. Med denne øvelse er det vigtigt at sikre, at barnet ikke drikker vand.
 • En anden måde at lære et barn at krybe på alle fire er at gå på hænderne. Hæv barnets ben, så krummen kommer på håndtagene. Herefter rock den lille fyr frem og tilbage. Så snart babyen bliver træt, skal øvelsen stoppes.
 • For at forbedre fine motoriske færdigheder, foreslå den lille til at røre forskellige genstande, legetøj med knapper og låse, æsker med låg, pyramidringe, bløde bøger og mange andre.
 • Da et barn på 8 måneder i spil kopierer voksne handlinger, skal mor blive vist, hvordan man skal håndtere nye legetøj. Rul bilen med barnet, ryst dukken, tryk tromlen og lad barnet gentage.
 • Foreslå en krummer at spille med flere homogene objekter, for eksempel med terninger af forskellige farver, bolde, ringe fra pyramiden. Ved at folde og sprede sådanne genstande, vil barnet vide forbindelserne mellem dem.
 • Byg en lille pyramide fra terninger og vis barnet hvordan det kan brydes op ved hjælp af en rullende bold.
 • Overvej familiebilleder med din baby og bede om at vise dine nære mennesker og barnet. Barnet vil gerne finde sig i billedet.
 • Tænd musikken ofte og dans med barnet. Lad det være motiver med en anden rytme - både klassiske melodier, børns sange og sange af moderne kunstnere.
 • Øv barnets balance ved at hæve din baby og sænke den. Du kan også gå rundt med barnet.
 • Gør barnet en hylde til bøger, som barnet kan nå. Fyld denne hylde med lyse børnebøger og lad karapuzu selv vælge en bog at læse.
 • Spil med krummerne på badeværelset. Lad barnet flytte de flydende legetøj, luk håndfladerne på overfladen af ​​vandet, tag vand i forme, hæld fra en beholder til en anden.
 • Lad krummerne lege med køkkenredskaber, men samtidig sørg barnet kun for sikre genstande - kasser, beholdere, låg og andre.
 • Også barnet nyder at lege med denne telefon, som for dette skal afbrydes fra netværket. Giv barnet en telefon og lad ham "tale".
 • Mens du går, skal du være opmærksom på de forskellige lyde af flyet, bilen, fuglen, hunden. I dette tilfælde skal du ringe til lydkilden.
 • Hold din baby interesseret i dyr. Køb plast eller gummi dyr og navngiv dem, og efterligne deres stemme.Vis krummer af dyr i bøger og på gaden.
 • Giv babyen en træske og et par ting at slå. Så vil barnet forstå, at objekter ikke kun er forskellige i udseende, men også i den producerede lyd.
 • Skjul legetøjet i øjnene, dække det med et tæppe, og tilbud derefter krummerne for at finde det.
Baby 8 måneder mor i hendes arme
Først og fremmest behøver barnet forældrenes kærlighed.

pleje

Om morgenen, som før, bliver barnet hygiejniske foranstaltninger. Disse omfatter vask, børstning af tænderne, plantning på gryden, skylning. Hver aften bades babyen, mens man har det sjovt at lege med legetøj, der kan svømme. Desuden bør barnet i løbet af dagen regelmæssigt vaske hænderne, fordi krummen kryber og berører forskellige genstande. Ved skift af bleen skal barnet vaskes under rindende vand.

til hærdning barn 8 måneder fortsætter med at bruge luft og solbadning, daglige vandreture, luftning af rummet, vaskning, gå på et våde håndklæde. Derudover gør krummer hver dag massage og gymnastik, der styrker musklerne. En otte måneders baby kan kortvarigt sidde i en rulleskøjter eller legeplads.

Nikolay Nikonov - den førende læge og massageterapeut i Rusland i den næste video viser, hvordan man laver en massage til barnets fulde udvikling i 8 måneder.

Daglig rutine

Den otte måneders bonde sover mindre og mindre og vågen, studerer med interesse verden omkring os, længere og længere. Den samlede søvntid for et barn i denne alder er ca. 15 timer, mens barnet sover op til 10 timer om natten, og om dagen har de fleste 8 måneder gamle børn to drømme på 1,5-2 timer hver.

At gå med en baby i en alder af 8 måneder rådes stadig to gange om dagen - om morgenen (ca. 11-13 timer) og efter frokost (ca. 15-17 timer). Mange børn fortsætter med at sove under deres vandreture, men en hel del babyer sover ikke hele tiden på gaden, og i en vis periode studerer de naturen og overvejer alt omkring.

At fodre en otte måneder gammel baby sørger for 5 måltider med en pause mellem dem på ca. 3,5-4 timer. For at bestemme den daglige mængde mad, som et barn har brug for, er crumbens vægt divideret med 9. I gennemsnit modtager et barn på otte måneder fra 1000 til 1200 ml mad om dagen og ca. 200-240 ml pr. Fodring. Læs mere i artiklen om baby menu på 8 måneder.

Afslutning af barnet i 8 måneder
Barnets kost udvides, barnet prøver mange nye smag

amning På efterspørgslen i denne alder er der 6-8 fodringer i løbet af dagen og ca. 6 fodringer om natten. Volumenet af supplerende fødevarer øges og præsenteres i babyens menu med grøntsager, frugter, mælkfri korn, vegetabilsk olie, kød, frugtjuice, smør, kiks og kager.

Flaskefødte babyer modtag blandingen om morgenen fodring, samt den sidste fodring før sengetid. I resten af ​​tiden er menuen til den kunstige chick dannet af komplementære fødevarer. Sammenlignet med ammende babyer, er deres kost mere udvidet - surmælkdrik, der tilsættes cottageost og æggeblomme. Grød til en kunstig baby er allerede kogt med mælk, og mængden af ​​flertallet vil være højere end hos en baby med amning.

Amning af en baby på 8 måneder
Grundlaget for barns kost i 8 måneder er modermælk eller en blanding
Beregn dit foderdiagram
Angiv datoen for fødslen af ​​barnet og fodringsmetoden

Ordinær dag

Hver ny dag med en otte måneders baby bringer mange interessante og sjove øjeblikke. Det er klart, at regimet for hver af disse alders børn vil være anderledes, men vi tilbyder en omtrentlig version af den daglige rutine, som kan være 8 måneder for babyer:

6: 30

Spild.

Den første fodring, hvor barnet modtager modermælk eller en blanding.

7: 00

Hygiejneprocedurer.

7: 30

Vågenhed.

9: 00

Gymnastik.

10: 00

Den anden fodring, hvor børnene ammes, får gruel med smør og krummer-kunstige er desuden tilbudt æggeblommen.

10: 30

Vågnetheden.

11: 30

Gå, hvorunder krummerne har den første dag i søvn i frisk luft.

13: 30

Den tredje fodring, hvor babyer af enhver form for fodring modtager grøntsagspuré med kødpuré og vegetabilsk olie samt hvedebrød og frugtsaft.

14: 00

Wakefulness periode og udvikle spil.

15: 00

Gå, hvorunder barnet har en anden dags søvn i frisk luft.

17: 30

Den fjerde fodring, som i ammende babyer vil omfatte frugtpuré, kiks og modermælk og i flaskefødte babyer - sur mælkedrik, frugtpuré, kageost og kager.

18: 30

Wakefulness og rolige spil.

20: 30

Badning.

21: 00

Den femte fodring, hvorunder barnet modtager modermælk eller formel.

Forbereder natten søvn og lægge ned.

Nat tid

Amning babyer i en drøm anvendes til brystet op til 6 gange, og babyer-masters i denne alder ikke vågne op til fodring.

Diversificere dine dagsspil med barnet efter metoden "Little Leonardo", som du kan se i videoen Teplyakova O. N. - en ekspert på intellektuel udvikling.

Hyppige problemer

 1. Frygt for at afskedige med mor. Børn på 8 måneder begynder at være bange for at lade deres mor væk fra sig selv og er meget bekymrede for at afstå med hende. Derudover kan andre frygt forekomme i denne alder, for eksempel kan et barn være bange for de høje lyde af husholdningsapparater. Vis din baby lydkilden, så den stopper med at være skræmmende.
 2. Afvisning af prikorma. En baby kan nægte at prøve en ny mad, hvis skålen ikke kan lide det med sin tekstur, smag eller temperatur. Måske har barnet ikke haft tid til at blive sulten, eller det er meget varmt i rummet. Under alle omstændigheder behøver ikke at insistere. Tilby mad til din baby lidt senere.
 3. Restless søvn Børn på otte måneder på grund af fysisk aktivitet og overeksponering kan falde i søvn dårligt og deres nats hvile er forstyrret. For at undgå problemer med en nats søvn, fjern aktive spil om aftenen, lav en afslappende massage før sengetid, læs en lille bog.
 4. Smertefulde tænder. Udseendet af tænder uden smerte og ubehag er ret sjældent. I mange babyer skæres tænderne med smertefulde fornemmelser, ændringer i afføring, feber, humør og andre negative manifestationer. Hjælp barnet til at afkøle specielle legetøj, der kan knibes. For at slippe af med smerte anvendes specielle geler og ved en temperatur - medicin med antipyretisk virkning.
 5. Allergier at lokke. Da menuen på otte måneder gamle ekspanderer, er der altid risiko for en reaktion på et nyt produkt. En sådan reaktion kan manifesteres af diarré, hududslæt, løbende næse, forstoppelse, kolik, røde øjne og andre symptomer. Prøv kun at forkynde barnet i denne alder med sikre produkter, der sjældent forårsager allergier. Mens barnet ikke skal gives røde bær, tomater, kakao, citrusfrugter, sojaprodukter og med indførsel af mælk, æg og kylling bør være meget forsigtig.
8 måneder gammel baby og mor
Baby bliver endnu mere knyttet til mommy

Tips til forældre

 • Da den 8 måneder gamle baby allerede aktivt udforsker lejligheden, kravler overalt, bør du sikre sikkerheden af ​​krummerne. Barnet forstår endnu ikke risikoen og farerne, så forældrenes opgave er at fjerne fra barnets vej giftige stoffer, små og ødelæggelige genstande, samt alt skarpt og skåret. Skjul stikkontakterne, skjul de skarpe hjørner af møblerne, læg husholdningskemikalier ind i garderoben og lad aldrig den kravlende baby i rummet være uden tilsyn.
 • Hvis dit otte måneder gamle barn endnu ikke er begyndt at stå på hans fødder og overholde støtten, er det ikke nødvendigt at tvinge erhvervelsen af ​​denne færdighed.Så snart krummernes muskler bliver stærkere nok til at holde sig oprejst på deres fødder, begynder babyen straks at starte sine træningsprogrammer og hente en ny færdighed. Husk, at mange børn ikke begynder at rejse sig i en alder af 8 måneder, samt at krybe og rushe dem, er ikke det værd.
 • Hvis dit barn allerede har skåret 4 tænder, skal du opmuntre tygge ved at tilbyde krummer af ikke puré, men stykker kogte grøntsager samt babykager og kiks.
 • Tal med barnet ofte, og du bør ikke lisp og vride ordene. Ikke desto mindre er brugen af ​​forkortede ord tilladt, for eksempel i stedet for "kat" kan du udtale "kitty".
 • Når du vælger pædagogiske aktiviteter for barnet, skal du overveje ikke kun tidspunktet på dagen, men også barnets temperament. Hvis du har en rastløs pjokk, så vil han lide aktive spil, kupper, gennemsøgning. For rolige babyer er det mere passende at læse en bog eller folde terninger. Børnenes interesser skal respekteres, selvom det er helt baby. Hvis barnet ikke kan lide noget, må du ikke tvinge eller insistere.
7 måneder 9 måneder
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed