Reflekser af den nyfødte 2 måneder

Børneudvikling i 1 måned

Indholdet

Neonatalperioden er forbi, og krummen er allerede i en ny verden for den. Hvad lærte barnet i den første måned af livet, hvilke færdigheder begyndte han at besidde, og hvordan kan forældre bidrage til den videre udvikling af barnet i løbet af 1 måned?

Fysisk udvikling i 1 måned

En gennemsnitlig vægtforøgelse på en månedlig baby sammenlignet med fødselsvægt er 600 gram. Babyvæksten i den første måned stiger med gennemsnitligt tre centimeter.

Disse er gennemsnitlige indikatorer og udviklingen af ​​hver baby individuelt, men der er grænser for normen, når det går ud over hvilket barnet skal undersøges af en læge.

Vejer en nyfødt
Den første vejning af barnet var stadig på hospitalet. Nu skal du spore dynamikken i vægt

De fysiske indikatorer for udviklingen af ​​en måned gammel baby fremgår af nedenstående tabel.

indikator

Drenge i 1-2 måneder

Piger 1-2 måneder

Gennemsnitlig værdi i 1 måned

vægt

3400-5800 g

3200-5500 g

4200-4500 g

vækst

50,8-58,5 cm

49,8-57,6 cm

53,7-54,7 cm

Hovedomkreds

34,9-39,6 cm

34,2-38,9 cm

36,5-37,3 cm

Bryst omkreds

34,1-38,9 cm

34-38,1 cm

36,1-36,5 cm

Hvilken baby kan?

Her er de færdigheder, som en baby lærer ved 1 måneders alder:

 • Hold hovedet. Baby, der er i position på maven, kan løfte hovedet og holde det op til 5 sekunder.
 • Fastgørende blik. Barnet kigger ikke kun på faste genstande og på en voksens ansigt, men også på bevægelige genstande, hvis de er store og lyse.
 • Udviklingen af ​​vision. Barnet kan allerede skelne mellem rød, sort, gul og hvid, såvel som celler og linjer. Derudover anerkender barnet i 1 måned allerede mor.
 • Reaktionen på lyden. Når en baby hører en høj eller hård lyd, starter eller stopper den. Sommetider skræmmer lyden barnet så meget, at det får barnet til at græde.
 • Goo Du vil høre lyde svarende til "gu" eller "ha" fra den månedlige karapuz, så dette barns første tale kaldes også agukani.
Baby i 1 måned
Siden fødslen har barnet ændret sig meget.

At barnet skal kunne 1 måned, se den næste video af Nikolai Nikonov - den førende læge og massage terapeut i Rusland.

Kan en baby smile?

Bevidst smil er en af ​​de mest behagelige færdigheder, som et barn udvikler sig i den første måned af livet. Jo oftere moren smiler på barnet, jo før ser hun et charmerende smil til gengæld. Derudover vil smilet ledsages af andre manifestationer af barnets genoplivning - barnet vil bevæge sine ben og arme såvel som at brøl.

Bemærk, at du kan se, hvordan den nyfødte smiler, fra de første dage af livet, men barnets første smil er ufrivillig. For det første vil moderen bemærke, at krummet smiler i en drøm lidt senere - mens du bader eller efter fodring. Disse er alle varianter af et fysiologisk smil. Men tæt på 1 måned viser barnets smil socialt indhold. Hun bliver et svar til at kontakte en mor eller anden nær person.

pleje

Mamma skal altid være tæt på barnet og reagere straks på den lillees behov.

Tag ofte barnet i dine arme, ikke glem at støtte dit hoved, snak med jordnødden og bekymre dig ikke om, at du på den måde lærer den lille til dine hænder og vokser en egoist. Tværtimod har undersøgelser vist, at babyer, som mødre tager mindre ofte på deres hænder, græder oftere og længere og forsøger at tiltrække mødres opmærksomhed. Hvis barnet ved, at mor altid er der, så vil han ikke skrige igen.

Baby i 1 måned bades i badet i moderens arme
Baby opfører sig meget roligere i morens tilstedeværelse

Pleje af baby i 1 måned omfatter følgende handlinger:

 • Hygiejniske procedurer - vask, øjen- og øjenpleje, vask, negleskæring, kamning.
 • Badning.
 • Går i frisk luft.
 • Massage.
 • Air bade.

Når du klæder på din baby, skal du sørge for, at dine hænder ikke er kolde eller våde, da babyer på 1 måned er meget følsomme overfor taktile fornemmelser.

Hvordan fremme udvikling?

Da babyens vågenhedstid er meget lille i 1 måned, skal moderen afsætte tid korrekt, så hun kan have tid og tale med barnet og udføre hygiejneprocedurer og massere, svømme i badet og tage et øjeblik for at udvikle barnet. Moms trivsel er også vigtigt, derfor er det nødvendigt at tage tid og have en god hvile, mens barnet sover.

Baby i 1 måned
Alle udviklingsmæssige øvelser skal forekomme i din fritid. Disse er kun anbefalinger, din trivsel og godt humør er vigtigst for babyen.

Et barn på 1 måned studier omkring objekter, både faste og bevægelige, og lyden fra omverdenen. Hvilken samme udvikle Er klasser tilgængelige i denne alder? For det første kommunikation med barnet for udviklingen af ​​hans følelsesmæssige og mentale kugle. For det andet stimulering af syn, taktile receptorer og hørelse af barnet. Og for det tredje at bidrage til opretholdelse af hovedet, for hvilket barnet ofte er spredt på maven og opbevares i et indlæg.

Her er nogle handlinger, der vil hjælpe med udviklingen af ​​en månedlig baby:

 • For at hjælpe barnet med at fokusere udseendet, Vis barnet et stort legetøj, vent på, at barnet ser på det, og bevæg det langsomt til siden, så babyens blik forbliver fokuseret på legetøjet.
 • Gentag det samme med rattle, hvilket gør stille lyde. Gør dette med din baby 1-2 gange om dagen i op til 2 minutter i en session.
 • Du kan også inkludere baby klassisk musik eller optagelse af forskellige musikinstrumenter. Lad den lille lytte til musik i op til 10 minutter dagligt.
 • Hang i crib mobilen med store legetøj (3-4 stykker) og god melodi. Du kan også sprede krummer på udvikle mat.
 • Tal konstant med baby. Og gør det, så babyen kan se dine ansigtsudtryk. Så du vil stimulere og høre barnet og udviklingen af ​​barnets tale. Som svar på hendes mors gentage tale begynder barnet at reagere hurtigere med et kompleks animation og et bevidst smil.

Lad ikke bare moren lege med barnet, men også far, fordi kommunikationen med barnet er anderledes, hvilket gør det muligt for krummerne at absorbere det bedste fra hver af dem.

Far kysser babyens fod i 1 måned
Involver far i spil og kys baby

Spil i 1 måned

Til fysisk udvikling:

 • Sæt krummen på bagsiden, tag barnet ved håndtagene, løft dem op for hovedet, læg ned og kryds derefter på brystet og spred dem til siderne. Med krummer ben kan du efterligne bevægelse på en cykel. Under denne slags gymnastik synger du en behagelig sang.
 • Sætte barnet på maven, vis ham legetøjet og løft det op og stimulere barnet til at hæve hovedet. Du kan også lægge en krum på din mave og ringe barnet ved navn, så barnet løfter hovedet og begynder at se på dit ansigt. Sådanne øvelser vil forbedre udviklingen af ​​hans muskler.
 • Rør forsigtigt barnet under badning, der ledsager en sådan lysmassage med en stille sang. Efter badning din baby, pakk barnet i et håndklæde, skjul dit ansigt bag kanten, så kig ud bag håndklædet og sig "gøg".

Til udvikling af vision:

 • Lav en slags "dukke" ud af en papirplade. For at gøre dette skal du tegne et ansigt og fastgøre et håndtag på pladen, så det kan holdes og flyttes. Vis "dukken" til babyen fra en afstand på 25 cm og vent på krummen for at begynde at spore pladen.
 • Bøj over barnet for at rette blikket på dit ansigt, og bevæg derefter langsomt til siden. Barnet følger dig og vender hovedet.
 • For et lille legetøj skal du sy gummi og hænge legetøjet over barnet. Derefter laver legetøjet på elastikken "hoppe" foran babyen op og ned.Snart vil barnet ikke kun se på legetøjet, men også prøve at tage fat i hænderne.
 • Vis dit barn et lyst legetøj i en afstand af 30 cm fra hans ansigt, så lad det langsomt føre objektet vandret. Bemærk, at barnet ser på legetøjet, så bevæg det lodret og endelig flytte objektet i en cirkel.
 • Under fodring skal du placere et lyst tørklæde eller håndklæde på din skulder. Barnet vil se fra dit ansigt til dette lyse emne.
Mor snakker med babyen i 1 måned
Selv din kærlige tale udvikler barnet, giver mere komplimenter til krummerne

Til udvikling af andre sanser:

 • Læs børns digte til dit barn for at udvikle krummer af hørelse og en følelse af rytme. Du kan introducere barnet med dine yndlingsrymer eller komme op med din egen. Du kan tage udgangspunkt i en sang og ændre ordene i den til din smag.
 • Slips til babyens bootees på klokken. Under bevægelsen af ​​benene vil crumb høre ringen og lytte til den.
 • Når babyen er i krybbeen, skal du tale med babyen, når du bevæger dig rundt i rummet. Dette vil både stimulere barnets hørelse og hans syn.
 • Massage forsigtigt på fødderne og håndtagene af babyen med hver finger. Berør krummerne ikke kun med dine hænder, men også med et stykke bomuldsuld, en blød børste, en frottéklud, uld eller anden kludmitten.
 • Damp bomuldskuglerne i uskarpe, ildelugtende væsker, såsom mynte eller vanille eau de toilette. At give en sådan baby en bold vil stimulere barnets lugtesans.

Udviklingen af ​​barnet fremmes ved massage. For at lære at gøre det korrekt, se den næste video af Nikolay Nikonov.

Vandklasser

Blandt de aktiviteter, der stimulerer udviklingen af ​​spædbørn 1 måned, kan kaldes svømning. Det kan udføres både i poolen (under instruktørens kontrol) og i badet derhjemme. Takket være øvelserne i vandet vil babyen stimulere det vestibulære apparat. Til svømning køb en speciel oppustelig cirkel til babyen, der understøtter babyen under nakken.

Efter at have skrevet et varmt bad med varmt vand, sænk barnet med cirklen i vandet og vent til babyen er komfortabel. Bogstaveligt talt en eller to svømning, og babyen begynder at nyde sådanne aktiviteter, og min mor kan bare se krummerne og fange de lyseste øjeblikke for billedet.

Sænk babyen forsigtigt ind i vandet, fra hælene, idet der tages hensyn til børns følsomhed for ændringer i omgivelsestemperaturen. Hvis barnet reagerer negativt på den første svømmetur, prøv at dyppe ind i badet sammen med barnet. Læg barnet på brystet, vand forsigtigt barnets krop med lidt vand og vis legetøjet.

Badende baby i 1 måned
Kamille te kan føjes til vandet for at berolige huden og sætte barnet i søvn.

Vis karapuzu at han kan skubbe benene fra badets vægge. Unroll den flydende baby så de bøjede ben har hvilet mod siden og vent til krummen skubber ud og svømmer lidt tilbage. I den modsatte kant af badet skal du dreje babyen og gentage øvelsen.

En interessant øvelse for babyer i den første måned under svømning vil gå på bunden af ​​badet. Hold barnet under armene og hæld lidt fremad og stimuler walking refleksen i nogle få sekunder. Så lad barnet svømme lidt på bagsiden.

Hyppige problemer

Abnormiteter, som forældre kan identificere i 1 måned:

 • Øget eller nedsat muskeltonus hos barnet. Asymmetri af muskel tone er også muligt.
 • Gulsot. I nogle børn går det ikke i løbet af måneden, hvilket kræver samråd med en børnelæge.
 • kramper. De optræder i den tredje uge af livet hos mange babyer og forårsager stor ubehag i barnet.
 • Utilstrækkelig vægtforøgelse, som kan være forbundet med begge problemer med at organisere amning og sygdomme hos barnet.

For nogen af ​​disse problemer skal barnet blive vist til lægen ved at tale om de alarmerende symptomer.

Reflekser af den nyfødte 2 måneder
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed