1 måned 3 måneder

Børneudvikling på 2 måneder

Indholdet

Barnet vokser aktivt og studerer alt omkring ham, og alle babyens organer forbedrer og udvikler sig. Skarpe anerkender allerede mor, giver hende sit bevidste smil og hilser hende velkommen med bevægelser af hele sin krop. Lad os finde ud af, hvad den to måneder gamle tot er i stand til at gøre, og hvordan forældre kan hjælpe udviklingen af ​​et spædbarn i denne alder.

Fysiologiske ændringer

 • Ved en alder af to måneder begynder spytkirtlerne at virke i spædbarnet. Og selvom deres funktion ikke er så aktiv at forårsage dannelsen af ​​store mængder spyt, bliver det mere behageligt for barnet at suge brysterne. På grund af en mere intim kontakt mellem munden af ​​barnet og hendes mors bryst, svulmer krummen mindre luft, hvilket reducerer kolikudseendet.
 • Fordøjelsessystemet hos barnet udvikler sig aktivt. En to måneder gammel baby producerer mere aktivt fordøjelsessafter og enzymer, udvikler gavnlig mikroflora i tarmene, skiftende afføring.
 • Fysiologiske hypertoner begynder at falme. For det første går det ned i de øvre lemmer og lidt senere i benene. Crawlrefleksen forsvinder også - hvis du lægger din hånd under babyens fødder liggende på din mave, vil barnet ikke længere skubbe ud.
 • Med to måneder begyndte de kommunikation, der var i babyens hjerte under fosterudvikling at lukke. Ændringer forekommer i barnets blodformel.
 • Babyens syn forbedres - Barnet ser alt bedre på en afstand på 50 centimeter, men de genstande, der bevæger sig hurtigt, barnets øjne ved ikke, hvordan man skal løse det endnu.
 • Et barn har mindst 6 urineringer om dagen, og typen af ​​fodring påvirker barnets fæces. En baby, der modtager modermælk, kan afværge fra 1 gang i flere dage til 12 gange om dagen, og hyppigheden af ​​udskillelse af fæces hos børn af kunstige børn er i gennemsnit 1-4 gange om dagen.
Baby 2 måneder med et legetøj
Barnet begynder at danne en daglig rutine.

Fysisk udvikling

Højde og vægt af en to måneder baby kan variere meget. Et barn kan vokse med 3-5 centimeter i den anden måned af livet eller føje kun 1 centimeter i højden, og dette vil være en standardvariant.

I gennemsnit får børn ca. 800 gram i den anden måned, men nogle tots kan få mindre, og andre - mere. Den gennemsnitlige stigning i brystets volumen er 2 centimeter, og hovedets omkreds er 1,5 centimeter.

Hvis du tvivler og bekymrer dig, skal du se grænseværdierne for de vigtigste fysiske parametre for barnets udvikling, som vi bemærkede i tabellen:

indikator

Den gennemsnitlige værdi af 2 måneder

Drenge i 2-3 måneder

Piger i 2-3 måneder

vægt

5100-5600 g

4300-7100 g

3900-6600 g

vækst

57,1-58,4 cm

54,4-62,4 cm

53-61,1 cm

Hovedomkreds

38,3-39,1 cm

36,8-41,5 cm

35,8-40,7 cm

Bryst omkreds

37,8-38,3 cm

35,7-40,8 cm

35,6-39,9 cm

Utilstrækkelig vægtforøgelse (hvis en 2 måneder gammel dreng vejer mindre end 4,3 kg, og en pige vejer mindre end 3,9 g), bør være en grund til at konsultere en børnelæge. Bekymring bør forårsage for stor en stigning i hovedomkredsen - dette er en god grund til at vise en crumb til en neurolog for at eliminere problemer med udstrømning af cerebrospinalvæske.

Baby 2 måneder i lægernes hænder
Følg dynamikken i babyens udvikling og konsulter en børnelæge

Hvilken baby kan?

 • To måneders krumme møder et bevidst smil på hendes mors gentage tale og spil.Spørgsmålet om babyens følelser bliver meget omfattende - barnet kan glæde sig over, være fornærmet, indigneret, le stille, flirte, tiltrække opmærksomhed og protestere mod en voksenes handlinger.
 • Udseendet af barnet i denne alder på grund af forbedringen af ​​øjnemuskulaturens funktion og stigningen i evnen til at koncentrere sig blev studerende og opmærksomme. Barnet genkender mors ansigt og undersøger det omhyggeligt. Krummer tiltrækker også forskellige lyse genstande. Han retter blikket på dem, når de stadig er, og når de langsomt bevæger sig i rummet.
 • Barnet genkender allerede forskellige lyde bedre, samtidig skelner moderens stemme og vender hovedet på det.
 • I stilling på maven løfter crumb hovedet mere selvtillid og er i stand til at holde det i omkring et minut. Samtidig kommer babyens skulderbælte ud af overfladen. For lige så længe kan babyen allerede holde hovedet, når moderen holder det lodret i armene.
 • Vandringen af ​​en 2 måneder gammel baby er blevet højere og hyppigere. Lyden af ​​babyen bliver klarere. De er overvejende vokaler - "e", "i", "y", "o", "a".
 • Hvis du lægger dine fingre eller legetøj i håndfladerne på en 2 måneder gammel baby, vil en krumme refleksivt gribe dem.
 • Liggende på sin side havde krummen allerede lært at blive en position på bagsiden.
 • Barnet begyndte at forstå nogle årsag og virkning forhold. For eksempel har barnet allerede indset, at hans græd bliver årsagen til udseendet af en mor i nærheden. I denne alder fortæller barnet ved hjælp af grædende forældre om ubehag.
Baby ved 2 måneder
Om 2 måneder er barnet allerede bevidst smilende

Klasser til udvikling

For at stimulere babyens fysiske udvikling skal forældre bruge:

 • Massage og let gymnastik.
 • Air bade. Krummer skal sættes på skiftbordet og helt afklædt og efterlader at ligge uden tøj. Start fra 1 minut af et sådant bad, og gradvist øge varigheden til 10 minutter.
 • Går i frisk luft i 2-4 timer dagligt (varigheden afhænger af vejrforhold).
 • Hyppigt lagt ud på en mave, som barnet trænede til at holde hovedet.

Bør babyen i dine arme, hold den med en "kolonne", der viser omgivende genstande og bekendtgør babyen med andre mennesker. Lad dit barn udforske voksne og andre børns ansigter og stemmer. Giv barnet mulighed for at studere sin egen krop såvel som forældrenes ansigt ved berøring.

Barn i kolonnepositionen
Mange børn lugner sig hurtigere i kolonnepositionen

For at et barn skal lære at holde genstande, forbedre taktil følsomhed og motoriske færdigheder, sættes der regelmæssigt små bolde af forskellige materialer (træ, gummi, plast osv.) Med forskellige vægte i pennen. Sådanne bolde kan være bløde og hårde, glatte eller præget. Du skal sætte genstande i barnets åbne hænder og sørge for, at grebet tager dem tilbage på en refleks. Kuglerne kan binde sig til båndene og sænke dem til barnet, og når babyen tager fat i objekter, skal de trækkes til sig selv og derved opmuntre dem til at få fat i kuglerne strammere. Bolde kan udskiftes med spisepinde (glat eller ribbet) og liner af forskellige stoffer.

Prøv at lave en øvelse "Her er en gave til en baby", som Tatyana Lazareva viser i den næste video.

For udviklingen af ​​barnets hørelse er det værd at bruge stille klassisk musik, rattles og klokker. Læg babyen på bagsiden, tag en klokke i hånden, og hold den 60-70 centimeter fra barnets bryst, lav et par klokker. Efter at have ventet på lyden at aftage, lav en anden to eller tre klokker. Du kan også binde en fiskelinje til klokken og flytte den, og stimulere barnet til at lede efter lydens kilde. Sådan høretholde kan udføres flere gange om dagen, men efter 3-4 dages træning er det værd at tage en pause i en uge.

For at stimulere synets organ skal du bære små tøj til dit barn og omslutte babyen med genstande af forskellige farver. Hæng lyse legetøj over babyens krybbe omkring 50 centimeter fra barnet. Skarpt vil ikke kun se på dem, men også begynde at forsøge at gribe.

Udfør særegne dialoger med babyen, og kopier karapuzens gang. Barnet vil høre sig fra siden og gentage efter dig, samtidig med at man træner artikulering og tale. Børn kan også lide det meget, når mor efterligner dyrlyde (mødre, moos).

Efter at have introduceret babyen med en regelmæssig massage, prøv at bruge genstande, som kan rulles rundt om babyens krop, for eksempel glatte pinde, små kugler, blyanter. Hvis du har taget en stor genstand til en sådan massage, rul den kun på babyens ryg, og små genstande kan bruges til at berøre hele kroppen af ​​småbarnet.

Babyhælmassage 2 måneder
Massage aktiverer hjerneceller og fremmer børneudvikling.

Til "selvmassage" kan du sprede grits (hirse, ris, boghvede, bønner) på skiftbordet og sætte babyen på den baglæns. Hvis krummerne i krummerne ikke er meget skræmmende endnu og ikke kan forstå kornene, kan du sprede krummer og mave på rumpen. Ved at bevæge sig på et sådant massemateriale udvikler barnet taktil følsomhed.

Daglig rutine

Mange babyer i en alder af to måneder har deres egen daglige rutine. Det er vigtigt for forældre at tage højde for barnets biorhythm og at justere de vigtigste regimemomenter for dem (gåtur, udviklingsaktiviteter, badning).

Det meste af dagen bruger en to måneder baby i en drøm. Barnet sover om 11 timer og om dagen 4 gange i 1,5-2 timer. Det vil også være normen, hvis flere dagtimetrømme varer op til 3 timer og resten vil være meget kort (i en halv time). Vågne perioder i denne alder er stadig ikke holdbare. I gennemsnit varer 4 af dem fra 1 til 1,5 timer.

Antallet af feedings pr. 2 måneder er 6-7, og intervallet mellem dem er ca. 3 timer. Der er ingen natpause i denne alder i fodringerne, mens babyen ikke bliver vågnet helt om natten.

pleje

Den to måneder lange børne bør ikke stå alene - lad barnet altid være under tilsyn af en voksen. Når du plejer baby, skal du vaske barnet dagligt ved at gnide hans øjne, næse, ører og ansigt. De vasker barnet under rindende vand efter hver udskillelse af afføring og efter flere urinationer.

Daglig badning af et barn i 2 måneder skal vare 5 minutter i vand ved en temperatur på 36-37 grader.

Hovedet på en 2-måneders baby vaskes to eller tre gange om ugen.

Badende baby i 2 måneder
Forskellige urter kan tilføjes til badevandet.

mad

Den bedste mad til en baby i en alder af 2 måneder er modermælk. Det giver babyen de nødvendige næringsstoffer og ændrer sig samtidig med babyens vækst. Den bedste mulighed for amning kaldes on-demand fodring, når krummen anvendes så mange gange, som den har brug for.

Barnet kan påføres op til fire gange i timen for at suge et par minutter og fuldt ud spise modermælk med et interval fra 40 minutter til 2 og en halv time. Et barn på to måneder beder normalt altid brystet om at vågne og falde i søvn. Om natten anvendes barnet hovedsageligt fra 3 til 8 am.

Amning ved 2 måneder
Amning - den bedste baby mad

Men for ernæring af børn kunstigt er der strenge regler. Hvis barnet bliver fodret med blandingen, så beregnes det daglige volumen af ​​mad, er krummens vægt divideret med 6. Efter at have lært den samlede mængde af blandingen om dagen, divideres den med antallet af tilførsler (6-8). I gennemsnit spiser et barn i denne alder 900 g af blandingen om dagen - det vil sige ca. 130 g pr. Fodring, hvis tilførslen 7.

Hyppige problemer

 1. kramper. På trods af modningen af ​​fordøjelseskanalen lider mange babyer på to måneder stadig af kolik. For at forhindre ubehag og smerter anbefaler børnelægerne at bruge fysiske metoder - hold krummerne efter fodring, læg barnet i maven, før de spiser, tag pause i sugning, hvilket giver mulighed for at bøje luften.
 2. Oral thrush. Dette problem kan forekomme hos spædbørn på grund af infektion med Candida fra moderen eller med nedsat immunitet.Efter at have bemærket en hvid blomst i barnets mund, bør barnet blive vist til lægen.
 3. Prickly varme. Overophedning af barnet fører til forekomsten, og korrekt hygiejne og tøj til vejret vil tjene som forebyggelse af et sådant problem. For hurtigt at eliminere den optrådte stikkende varme tilsættes kamilleekstrakt eller afkogning af egebark til badevandet.
 4. Blæseudslæt. Deres udseende er forbundet med en sjælden blebændring, dårlig udvaskning og sjældne luftbade.
 5. Udslæt på ansigtet. Ved 2 måneders alder er det ofte forbundet med fjernelse af moderhormoner fra spædbarnets krop fra mælken. Sådan udslæt går væk alene ved 3 måneder, og det er ikke nødvendigt at behandle det, det anbefales kun at bade i afkog af urter.

For at reducere den øgede muskel tone i dine arme anbefaler vi en massage på 2 måneder, som vises i den næste video af Nikolay Nikonov - den førende læge og massage terapeut i Rusland.

1 måned 3 måneder
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed