5 måneder 7 måneder

Børneudvikling på 6 måneder

Indholdet

Den seks måneder gamle baby er meget forskellig fra barnet, der lige var født, både fysisk og følelsesmæssigt. Hvad lærte læren i en alder af 6 måneder, hvilke færdigheder gør forældre glad hver dag, og hvordan kan voksne stimulere udviklingen af ​​babyer i denne alder?

Fysiologiske ændringer

 • Musklerne i ryggen og skuldrene til 6-måneders alderen har allerede styrket så meget, at krummen kan sidde uden nogen form for støtte. Siddende holder babyen balance og styrer frit sine hænder. Muskeludvikling er også vigtig for at begynde at kravle.
 • Barnet ruller frit i enhver retning og er meget mobil, hvilket kræver øget opmærksomhed fra voksne.
 • Synet på 6 måneder gamle børn er fuldt udviklet og fungerer som hos voksne. Barnet kigger let på ting, der bevæger sig, såvel som synspunkter fra andre mennesker.
 • Mange børn i denne alder har deres første tænder skåret. De vises på underkæben. I denne henseende er spytproduktionen i en seks måneder gammel baby stigende.
Baby sidder ved 6 måneder
Baby i 6 måneder kan allerede sidde ved sig selv. Hvis din baby ikke sidder endnu, skal du ikke bekymre dig og gøre de rigtige øvelser.

Fysisk udvikling

I løbet af den sjette måned af livet vinder småbarnet omkring 650 gram, og babyens vækst bliver endnu mere med 2 centimeter. Ved denne alder bliver krummens vægt dobbelt så stor som den, der blev bestemt umiddelbart efter barnets fødsel. Brystet i den sjette måned øges med 1-1,5 centimeter, og hovedets omkreds - med 0,5-1 centimeter.

Hvert barn udvikler sig i sit eget tempo for at forstå, om barnet vokser normalt, grænserne for normen blev bestemt såvel som den gennemsnitlige fysiske udvikling af børn i en vis alder. Ved at vide om dem kan forældre identificere om der er problemer med babyens vækst, og om barnet ikke behøver yderligere pædiatrisk høring. Hovedindikatorerne for 6 måneder gamle børn er præsenteret i tabellen:

indikator

6 måneders gennemsnit

Drenge i 6-7 måneder

Piger 6-7 måneder

vægt

7300-7900 g

6400-9800 g

5700-9300 g

vækst

65,7-67,6 cm

63,3-71,9 cm

61,2-70,3 cm

Hovedomkreds

42,2-43,3 cm

40,9-45,8 cm

39,6-44,8 cm

Bryst omkreds

43,7-44,5 cm

41,4-47,6 cm

41,6-45,8 cm

Hvilken baby kan?

Babyen på seks måneder har allerede lært at sidde uden støtte. Men mange børn i denne alder kan stadig ikke sidde på egen hånd. I køkkenet kan barnet allerede sidde i en speciel stol og se moren forberede middag.

Crawling bliver en anden meget nyttig færdighed hos en halv år gammel baby. Nogle babyer bevæger sig aktivt på buk på maven, hjælper sig med fødderne, mens andre står op på alle fire.

Crawling baby på 6 måneder med mor
Stimulere barnet til at kravle, da det godt styrker ryggen af ​​barnet.

Ikke mindre vigtige færdigheder hos en 6 måneder gammel baby:

 • Barnet begynder også at stå på fødderne og klamrer hænderne til en form for solid støtte. Hvis en voksen tager krummen af ​​begge hænder og trækker den op lidt, vil han se barnet stå på lige ben. Desuden holder du pjokkens bryst, du kan se, hvordan krummen begynder at krydse benene.
 • Barnet forvalter perfekt sine hænder. Hvis krummerne er interesserede i noget objekt, kommer barnet ud til ham. Barnet, der har løst med hånden med barnet med lethed, løfter op. Ved at holde objektet i den ene hånd, kan pjengen forsigtigt skifte den til et andet håndtag.
 • Barnet kan allerede binde sine handlinger og resultater, for eksempel hvis du trækker hånden, vil legetøjet med en klokke ringe, og hvis du smider det ud af sengen, falder det til gulvet.
 • Krummen studerer stadig fag, forsøger på "tand". Dette er en helt normal måde at lære om verden for halvårige børn, som ikke kan opfattes som en dårlig vane.
 • Barnet kender allerede sit navn meget godt og reagerer med et smil og animation. Baby lytter omhyggeligt til en voksenes tale. Hvis du fortæller ham om et velkendt stort objekt, vil krummen straks finde den med øjnene.
 • Talet på en 6 måneder gammel baby ændrer sig. En crumb binder lyde i stavelser, men hidtil har de ikke nogen semantisk betydning. Antallet af stavelser udtalt er stigende hver dag. Denne tale kaldes babble.
 • Karapuz på 6 måneder behandler fremmede med forsigtighed og er meget forsigtig. Samtidig er halvårige babyer mere støttende for andre børn. De ser dem og kopierer ofte deres handlinger. Med elskede kan barnet vise ømhed, for eksempel kæle op til mor.
 • Seks måneder gamle børn kan allerede fjerne mad fra en ske med deres læber.

Sådan vurderer du udviklingen af ​​babyen i 6 måneder, se videoråd for moms på SuperMam-kanalen.

Du behøver ikke bekymre dig, hvis din 6 måneder gamle baby endnu ikke har lært at babble, sidde uden støtte, nå ud til det ønskede objekt, stå på fødderne, skelne mellem kendte og ukendte mennesker eller spis fast mad - alle disse færdigheder kan forekomme lidt senere.

Men der er færdigheder, hvorfra barnet skal advares. Disse omfatter:

 • Kupper fra underlivet og ryg og ryg.
 • Hæve den øvre torso i den udsatte position.
 • Evnen til at sidde med støtte.
 • Drejer hovedet for at se verden rundt omkring os.
 • Goo
 • Undersøgelsen af ​​legetøj med hjælp af hænder (barnet banker dem, ryster, fælder).
 • Undersøg forskellige emner ved hjælp af munden.
En 6 måneder gammel baby trækker et legetøj i munden
Som en 6 måneder gammel baby studerer legetøj med munden, skal du sørge for at de er rene.

At barnet skal kunne 6 måneder, se i videoen af ​​Larisa Sviridova.

Klasser til udvikling

 • Lad barnet bruge meget tid på gulvet. Spred forskellige legetøj omkring krummerne, så babyen vil krybe over til dem.
 • Når barnet sidder på gulvet, sidder du modsat og ruller bolden fra dig til barnet og ryggen.
 • For at udvikle koordination kan far roll barnet på skuldrene og moren - sæt barnet på benet og ryste langsomt og så hurtigt.
 • For at opbevare babyens legetøj skal du købe små kasser. Krummen vil entusiastisk grave ind i dem og gå over legetøj.
 • Hver dag masserer du fingrene i 2-3 minutter. Knæ hver finger igen og let også nippe den.
 • Lad barnet lege med forme eller æsker i forskellige størrelser. Crumb vil også gerne legetøj, hvor figurerne kan bevæge sig i en spiral, diskant, dukker.
 • Hold et barn i hænderne på to legetøj og tilbyder en tredjedel. For det første vil krummen gribe fat uden at frigive de eksisterende legetøj, men så forstår han, at et af legetøjet skal sættes.
 • Lav et par poser til babyen, hvor der vil være forskellige fyldstoffer - knapper, bønner, hirse, glatte småsten og andre.
 • For den bedste udvikling af babyens tale kommunikere konstant med krummerne, når han laver lyde. Besvar babyen, gentag sin babble, samt tal alle dine handlinger. Samtidig skal du tale om dig selv "mor", så barnet begynder at forholde sig til dette ord til dig ("nu skal mor give dig en klokke"). Tilsvarende lærer krummen til forbindelsen mellem ordet "far" med sin far.
 • Vis babybøger med lyse billeder. Tal samtidig om, hvad de malet. Nå, hvis der i sådanne bøger vil være korte rimmer med gentagne sætninger.
 • Gå med en baby i parken, vis barnet blade, træer, græs. Hvis du går med en 6 måneder gammel baby til butikken, skal du ikke gå glip af muligheden for at vise krummerne af frugt, grøntsager, tallerkener og mange andre ting, der giver udtryk for deres navne.
 • Bind en ballon til barnevognen og se babyen trække tovet.
 • Stadig interessant for babyen er sådanne spil som "ku-ku", "damer" og "fyrre-crow".
 • Diversificere baby badning ved hjælp af forskellige legetøj. Lad skibene, plastikskåle, gummilegetøj flyde i nærheden af ​​badebarnet.
 • Inviter familier med børn til at besøge, så krummen lærer at kommunikere med et andet barn.
6 måneders baby spille terninger
Spil sammen med babyen, så sjov og spændende

Spil med dit barn i de spil, der vises i tv-programmet "Mother's School" kanal "TSV".

pleje

I seks måneder er de daglige plejeprocedurer fortsat:

 • Hygiejneprocedurer - vaske, vaske, skære negle, kamme, rense ørerne og næse. Tandbørstning tilføjes til dem, selvom den første tand endnu ikke er kommet. Det anbefales at rengøre babyens mund med en speciel gummibørste.
 • Tempererende procedurer. I en alder af 6 måneder er det luft- og solbad, der går på et våde håndklæde, tørrer af.
 • Badning. Et bad vil ikke kun hjælpe barnet til at slappe af før en nats søvn, men vil også medbringe mange positive følelser.
 • Massage og gymnastik. Stroking, gnidning, passiv og aktiv øvelse hjælper kroppen til et lille barn at blive stærkere.

Glem ikke sikkerheden for et barn på seks måneder. Barnet kan rulle over til enhver tid, så lad det stå på en højde uden tilsyn er uacceptabelt. Et barn, der er begyndt at kravle, er i stand til at komme til vaskemidler, afsætningsmuligheder og andre farlige ting.

Du kan gøre dig bekendt med tonic massage teknikken ved at se videoen af ​​Nikolai Nikonov, den førende læge og massage terapeut i Rusland.

Daglig rutine

At have en daglig behandling er meget vigtig for udviklingen af ​​barnets nervesystem. Krummer i en alder af seks måneder kræver cirka 15-16 timers søvn om dagen. Omkring 9-10 timer sover barnet om natten, og resten af ​​tiden er opdelt i 3 dages søvn, hvis varighed er op til 1,5-2 timer. Prøv at lægge babyen på samme tid hver dag, og vågne en 6 måneder gammel baby er ikke det værd.

Vandring ved 6 måneders alder holdes stadig to gange om dagen under hensyntagen til vejrforholdene. Lange festligheder er mulige i godt vejr, og hvis der er en stærk vind, regn eller lufttemperatur under -10 udenfor, bør du afstå fra en gåtur. Under gåture er babyen nu ikke kun sovende, men studerer også verden rundt med interesse.

Amning varierer lidt efter seks måneder. Sugende om natten skiftes til de sidste timer, inden du vågner op. På samme tid, i løbet af den første halvdel af dagen, bliver krummen på brystet oftere, og om eftermiddagen bliver vedhæftet fil hyppigere.

En seks måneder gammel baby, der tidligere kun havde modtaget modermælk, begynde at introducere lokke, vælge ham grøntsager i form af kartoffelmos eller grød. Den næste type supplerende fødevarer til 6 måneders krummer vil være frugt. En ny skål tilbydes i små portioner om morgenen, hvor man ser tilstanden og reaktionen af ​​spædbarnets krop.

Amning på 6 måneder
Brystmælk er grundlaget for kosten hos en 6 måneder gammel baby.

Børn på kunstig fodring spiser 5 gange om dagen. Den samlede mængde mad til en baby på 6 måneder beregnes ved at dividere barnets vægt med 8. I gennemsnit spiser et barn i denne alder 1000-1100 ml mad om dagen. Dette volumen er divideret med antallet af tilførsler, så en omtrentlig del af mad til et måltid af en seks måneders baby vil være 200-220 ml. Menuen med supplerende fødevarer til børn af artefakter omfatter grøntsager, korn, frugt, smør og vegetabilsk olie.

Beregn dit foderdiagram
Angiv datoen for fødslen af ​​barnet og fodringsmetoden

Ordinær dag

Dage med seks måneders babyer er interessante og underholdende. Og selv om mode hver af den halvårlige karapuz er individuel og afhænger af barnets biologiske rytmer, tilbyder vi en omtrentlig version af det daglige diæt til en 6 måneder gammel baby:

6: 30

Sigtning og første fodring (baby får modermælk eller formel), hygiejniske procedurer.

8: 00

Lægning på den første dag lur.

10: 00

Sigtning og anden fodring (babyer ammer giver grød, og babyer-kunstige tilsætter olie til det), vågen periode.

11: 30

Gå, hvorunder barnet normalt har en anden dags søvn i frisk luft.

13: 30

Tilbage hjem, den tredje fodring (den ammende baby får grøntsagspuré, og babybarnet får puré med vegetabilsk olie).

14: 00

Perioden af ​​vågenhed og pædagogiske spil.

15: 30

Gang, hvorunder normalt er den tredje dag lur i den friske luft.

17: 00

Gå hjem, fjerde fodring (det omfatter frugtpuré og modermælk eller en blanding).

17: 30

Vågnetheden.

20: 00

Badning, femte fodring (modermælk eller formel), der ligger om natten.

Nat tid

Spædbørn ammer babyer anvendes flere gange på brystet, børn med kunstige børn plejer ikke at vågne op til fodring.

Glem ikke, at barnet først og fremmest behøver forældrenes kærlighed og støtte.

6 måneder gammel baby med far
Barnet skal føle kærlighed fra forældrene, dette er nøglen til hans psykologiske helbred

Hyppige problemer

 1. Ubehag fra tænder. I babyer svulmer og kløer tandkødene, som blander sig med krummerne og gør babyens opførsel skarp. I nogle karapuz er udseendet af tænder ledsaget af feber, løst afføring og andre negative symptomer.
 2. Hyppig vågning om natten. En bedre nats søvn bliver hjulpet af badning, før du lægger for natten og fodrer bagefter. Sørg også for, at mindst 4 timer passerer mellem den tredje dag søvn og søvn om natten.
 3. Skade. Den seks måneder gamle baby er meget aktiv, så det er vigtigt for forældrene at forhindre risici for at få skader, som er nok i denne alder. En crumb kan rulle over sengene og falde af det, skal du ikke holde på møblerne, når du står op, kryber og støder ind i den skarpe kant af møblerne eller kommodehåndtaget. Det er også vigtigt ikke at glemme risikoen for at klemme fingrene, åbne skuffer i kabinetterne, prøve smagen af ​​vaskemidler, komme ind i skraldespanden, kvælning på små detaljer af legetøjet.

Brug lektioner med babyen på metoden "Little Leonardo", der vises i videoen af ​​Olga Teplyakova, en ekspert inden for intellektuel udvikling.

5 måneder 7 måneder
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed