8 måneder 10 måneder

Børneudvikling på 9 måneder

Indholdet

Et ni måneder gammelt barn kan ikke længere kaldes hjælpeløst. Krummen bevæger sig uafhængigt af rummet, udtrykker sin holdning til forskellige begivenheder, kommunikerer aktivt med sine forældre. Hvad lærte spædbarnet ved 9 måneders alder, hvordan skal forældrene afgøre, om det udvikler sig normalt og hvordan man hjælper i fremtiden udvikling?

Fysiologiske ændringer

 • Barnets krop er aktivt ved at forberede sig på at gå. Styrker musklerne i skuldre og hofter samt ligamentapparatet udvikler neuromuskulær koordinering.
 • Barnets følelsesorganer er allerede veludviklede. Barnet har forbedret lydoplevelse, så nu kan barnet ikke kun høre lyde fra det næste rum, men sammenligne også det, han hørte med hans viden. For eksempel, efter at have hørt lyde af gryder og plader, vil barnet forstå, at frokost snart kommer.
 • Den følelsesmæssige sfære udvikler sig også aktivt. - Den lille med sit udseende viser sådanne følelser som glæde, chagrin, fornøjelse, vrede og andre.
 • Mange 9 måneder gamle babyer begynder at tænde anden fordybninger. For det første vises de på overkæben, og lidt senere - på underkæben. Samtidig udvikler barnets kæber sig, så krummerne skal hele tiden tilbyde noget at tygge.
Crawling baby på 9 måneder med mor
Opmuntre til gennemsøgning efter 9 måneder: det styrker krummens bagside

Fysisk udvikling

I løbet af den niende måned af livet får babyen ca. 500 gram, dens vækst er langstrakt med 1,5 centimeter, og hovedet og brystets omkreds bliver mere med 0,5-1 centimeter.

Alle forældre forstår, at børn udvikler sig efter deres individuelle tidsplan, men for at afgøre, hvorvidt udviklingen af ​​krummerne er normal, og om der er afvigelser, der bør være opmærksomme, lægges lægerne op af de gennemsnitlige data for fysiske indikatorer for børn i samme alder. Også for hver alder er der grænsen indikatorer - deres overskydende bør være en grund til at undersøge barnet. De vigtigste parametre for den fysiske udvikling af børn på 9 måneder, vi har samlet i denne tabel:

indikator

Gennemsnitlig værdi på 9 måneder

Drenge i 9-10 måneder

Piger 9-10 måneder

vægt

8200-8900 g

7100-11000 g

6500-10500 g

vækst

70,1-72 cm

67,5-76,5 cm

65,3-75 cm

Hovedomkreds

43,8-45 cm

42,5-47,5 cm

41,2-46,5 cm

Bryst omkreds

46,6-47,2 cm

44,4-50,8 cm

44,5-49,3 cm

Du kan få en massage, hvis teknik i videoen er vist af Nikolay Nikonov - den førende læge og massage terapeut i Rusland.

Hvilken baby kan?

 • Barnet bevæger sig meget og med glæde retter de færdigheder, som han allerede har erhvervet. Baby kravles hurtigt i forskellige retninger og gør det for det meste på alle fire. Også barnet rejser sig let på benene og klumper sig til noget holdbart og kan endda komme over med fødderne og holde på støtten og tage ekstra trin.
 • Når et barn lyver, kan han sidde på egen hånd, og når han sidder, læg sig ned. Også barnet ved allerede, hvordan man sidder ned og fra en stående stilling. Nogle børn i denne alder forsøger at stå på egen hånd og selv tage de første trin uden støtte.
 • Den ni-måneders bonde manipulerer klogt sine egne hænder. Ved behandling af genstande og spil imiterer barnet andre børn og tætte voksne. Barnet kan få legetøj ud af æskerne og gemme dem tilbage, tage nogle legetøj fra andre, rulle biler, kan rive eller knuse et papirark, vise dele af kroppen.
 • Mange børn fra 9 måneder begynder at tage små ting ikke med en hel palme, men med kun to fingre.
 • Crumbs nyder at lytte til musik og danse til det, stompe deres fødder og klappe deres palmer.
 • Hør hans navn, barnet vil vende sig eller kravle til sin mor. På anmodning af jordnødden kan man kigge efter kendte genstande, stå op, lægge sig ned, smide legetøjet, tage det ud af en voksen og udføre andre handlinger, der blev vist til ham tidligere.
 • Baby babyer i perioder med vågenhed er højt og følelsesmæssigt. Barnet gentager ofte stavelser for voksne og forsøger at efterligne dem.
 • Baby kan allerede snyde og forsøge at manipulere mor.
En 9 måned gammel baby sidder på en stol
På 9 måneder er babyen allerede ganske god til at eje sin krop.

Nogle af babyerne udvikler sig hurtigere end deres jævnaldrende, mens andre udvikler færdigheder senere end hos børn i samme alder. Samtidig er der færdigheder, der skal være i en ni måneders baby. Du skal vise krummerne til lægen, hvis et barn i denne alder:

 • Holder ikke balance i en siddeposition.
 • Skifter ikke og kryber ikke fremad.
 • Forsøg ikke at fjerne hætten og drik fra koppen.
 • Knock ikke et stykke legetøj på en anden.
 • Gentager ikke stavelser for voksne.
 • Tøv ikke med fremmede og ikke bange for fremmede.
 • Vær ikke vred, hvis du tager legetøjet væk.
Høring med barnets læge 9 måneder
Tal med din læge om symptomer, der bekymrer dig.

Klasser til udvikling

 • Til udvikling af fingre, tilbyde småbarn at lege med bønner, knapper, småsten, møtrikker. Lad barnet røre ved dem og hæld dem i beholderen med penner, en ske eller en scoop. Det vil ikke være mindre interessant for ham at hælde vand i forskellige containere.
 • Brug til spil med en 9 måneder gammel babyfinger maling og salt dejen. Du kan også male i badeværelset fliser. Blind en dej ud af dej og klem bønner eller småsten i det, og få smulerne til at trække dem ud.
 • Læg legetøjene op og ned foran babyen og vent på barnet for at forstå, hvad der er galt med dem.
 • Spil med jordnødden i "palmer", rul bolden, saml pyramiden sammen, lav tårn fra terninger, gem legetøj under tæppet. Sådanne spil er meget populære hos et barn i denne alder.
 • Vis dit barn, hvordan han kan klæde sig af. Lad småbarn lære at tage af strømper og en hat, åbn lynlås på jakken, træk armene ud af ærmerne.
 • Spil med babyen, efterligne situationen, som om telefonen ringede. Tag telefonen og sig de korte sætninger "hej", "hvad laver du?", "Hvordan har du det?" Og lignende. Giv derefter telefonen til barnet og tilbud om at "tale" også. Snart vil barnet forstå, hvordan man snakker i telefonen.
 • Siden babyen i 9-måneders alderen som andre børn, skaber situationer, hvor en crumb kan se dem og spille. Inviter gæster, der er fortrolige med børn, venner med andre børn og mødre på legepladsen.
Baby 9 måneder spiller spil
Spil med et barn og spil, der lærer et barn følelser

Om spil, der er relevante om 9 måneder, se videoen af ​​Anna Nahlupina.

pleje

Daglige procedurer for et 9 måneder gammelt barn er vask, vaskning, badning, børstning af tænder, plantning på gryden, rengøring af ørerne, negleskæring, kamning og andre hygiejniske manipulationer. Det anbefales at børste din babys tænder to gange dagligt ved hjælp af en speciel gummibørste.

Barnet på ni måneder fortsætter med at hærde og ikke glemme de gradvise og systematiske procedurer. Det er nødvendigt at ventilere rummet før barnets søvn, og hvis krummen sover, når vinduet er åbent, skal det lukkes en halv time før man vågner op. Sådanne arter er stadig relevante. hærdningsom solbadning, aftørring, luftbadning og badning.

Fra 9 måneders alder kan hældning af fødderne tilføjes til tempereringsprocedurer. Start med en vandtemperatur på + 30 ° og gradvist sænk den med en grad pr. Dag, indtil du når koldt vand (+ 20 ° + 24 °). Når barnet bliver vant til de kolde brusere, kan man begynde at udføre en kontrastprocedure ved brug af første varmt vand (+ 36 °) og derefter koldt (+ 20 °).

Daglig rutine

Barnet kan allerede være vågen i lang tid og studere alt rundt. Om natten sover en 9 måneder gammel baby ofte uden at vågne op.Den samlede søvnvarighed for et barn i denne alder er op til 15 timer. Nat søvn varer i gennemsnit 10 timer, og i løbet af dagen sover barnet to gange i 1,5-2,5 timer.

At gå med et barn i en alder af ni måneder skal være to gange om dagen - om morgenen (ca. 10-11 timer) og om eftermiddagen (ca. 16-17 timer). Hvis vejret er godt, skal både søvn om eftermiddagen arrangeres under en tur. Om sommeren anbefales det at bruge mere tid udenfor, ved hjælp af frisk luft og til at sove, for at studere naturen og til hærdning.

Pigen sidder ved 9 måneder
Hvert barn er individuelt, de givne normer og den daglige rutine er kun en retningslinje.

Når barnet er vågen, kan du tilbyde krummer af aktivitet i overensstemmelse med tidspunktet på dagen og stemningen hos barnet. Gymnastik og sjov actionspil er at foretrække om morgenen, og læsning og visning af billeder skal overlades i et stykke tid inden du går i seng.

Spise en 9 måneder gammel baby giver 5 måltider. Pausen mellem dem er fra 3,5 til 4 timer. Barnet skal spise på omtrent samme tid, men bør ikke have travlt og tvunget. Brystfødte babyer får modermælk i den første fodring om morgenen, før sengetid og efter at være vågnet om natten og også om natten. Kunstigt fodrede babyer fortsætter med at modtage den tilpassede formel i den første og femte fodring.

Der er allerede mange fødevarer i babymenuen. I en alder af 9 måneder begynder ammende babyer at give hytteost, fermenteret mælkefoder, æggeblomme og mælkeporver. Kunstige børn er allerede bekendt med disse produkter, så deres kost i denne alder udvides kun gennem nye kombinationer af allerede indførte produkter.

Den samlede mængde mad til en ni måneder gammel baby, han spiser per dag, bestemmes ved at dividere karapuz kroppsmassen med 9. I gennemsnit spiser børn i denne alder fra 1000 til 1200 ml mad om dagen, hvilket er ca. 200-240 ml mad per fodring.

Læs mere om krummer i artiklen om baby menu på 9 måneder.

Amning baby ved 9 måneder
Hold om muligt amning i mindst 1,5 år
Beregn dit foderdiagram
Angiv datoen for fødslen af ​​barnet og fodringsmetoden

Ordinær dag

Hver dag med en baby i en alder af 9 måneder er fyldt med interessante øjeblikke. Det siger sig selv, at forskellige børn vil have en anden dagbehandling, men for at forstå hvordan det kan være, tilbyder vi en omtrentlig daglig rutine med en ni måneder gammel baby:

7: 00

Awakening.

Den første fodring, hvor babyen modtager enten modermælk eller formel.

7: 30

Hygiejneprocedurer.

8: 00

Vågnetheden.

9: 00

Gymnastik.

11: 00

Den anden fodring, hvor barnet får grød, smør, æggeblomme og frugtpuré.

12: 00

Gang, hvoraf en del sover i frisk luft.

14: 30

Den tredje fodring, hvor babyer med enhver form for foder modtager grøntsager, kød, vegetabilsk olie, brød og juice fra frugter.

15: 00

Wakefulness periode med pædagogiske spil.

16: 00

Gang, hvoraf en del sover for en anden gang i frisk luft.

18: 30

Den fjerde fodring, herunder frugtpuré, kiks, cottage cheese og mejeriprodukter.

19: 00

Wakefulness periode med rolige spil.

21: 30

Badning.

22: 00

Den femte fodring, hvor babyen får modermælk eller formel.

Forbereder natten søvn og lægge ned.

Nat tid

Brystfødte spædbørn sættes på moderens bryst flere gange i en drøm, og de kunstige børn sover uden at vågne op til fodring.

Hyppige problemer

 1. Frygt for fremmede. Dette er en helt normal reaktion af et 9 måneder gammelt barn. I nærværelse af fremmede vender børn i denne alder væk fra dem, græder og når deres mor. Også normen for babyer 9 måneder er en negativ reaktion, når de forlader mor.
 2. Smerte, feber eller andre bivirkninger på tænder. Ofte skæres tænder hos spædbørn med udseendet af sådanne symptomer. For deres lettelse bruger forældrene kølegeler, tænder og antipyretiske lægemidler.
 3. Manglende forsøg på at lokke. Mange børn foretrækker modermælk til forskellige supplerende fødevarer, hvilket er meget frustrerende og bekymrende for forældre. At tvinge krummen til at forsøge at lokke med magt er umulig, men du bør ikke stoppe med at tilbyde ny mad heller. Eksperiment med smag og udseende af mad, og sørg også for, at barnet er sulten, og rummet er ikke for varmt.

Om de vigtige nuancer af børneudvikling på 9 måneder, se følgende video.

Tips til forældre

 • Tillad din baby 9 måneder at udvikle uafhængighed. Giv barnet en sked, når du fodrer barnet. Lad barnet forsøge at vaske sig selv, tage sit tøj ud, vælge et legetøj eller en bog, som han vil spille med.
 • Se barnets holdning mens du sidder. Nå, hvis barnet sidder i en speciel stol, hvor ryggen ikke bukker.
 • Pas på barnets maksimale sikkerhed. Skjul og fjern alle farlige genstande, som barnet kan nå. Antag, at der ikke er knive og kopper varm te på kanten af ​​bordet, alle stikkontakter lukkes med stik, og kasser og dåser af husholdningskemikalier er sikkert gemt under låsen.
 • Børn i denne alder har lyst til at hjælpe deres mor, så du kan give et lille barn en klud under høst og en skål under madlavning.
 • I hvert rum, hvor barnet bruger tid, skal du vælge et sted til legetøj eller andre genstande, som barnet kan spille med. For børnebøger skal du udstyre en lav hylde, så barnet kan vælge en bog for sig selv. Legetøj bør sættes i små beholdere, så barnet kan grave ind i dem på jagt efter de mest elskede og interessante genstande.

Diversificere din dag vil hjælpe spillet ved hjælp af metoden "Little Leonardo", som viser i videoen Teplyakova O. N. - en ekspert på intellektuel udvikling.

8 måneder 10 måneder
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed