Undervisningsøvelser til børn 7 år

Indholdet

Hvert barn bliver ældre, lærer mere og mere nyt og interessant. I en alder af 7-8 begynder børn som hovedregel skoleliv. I denne alder kender de allerede og er i stand til at gøre en masse, de er i stand til at studere i temmelig lang tid. Imidlertid er identiteten af ​​de modnede krummer stadig dannet.

Voksne skal sætte den rigtige retning for udviklingen af ​​deres afkom. Hovedformålet med forældrene i en sådan periode bør være at hjælpe barnet til at tilpasse sig i skolen for at udvikle grundlæggende mentale processer, såsom hukommelse, opmærksomhed, tænkning, tale, fantasi, samt fine motoriske færdigheder og udholdenhed. For at klare det herhjemme vil det hjælpe en række undervisningsøvelser til børn 7 år.

Tips til at organisere klasser

Hvis familien af ​​en eller anden grund pludselig ikke har mulighed for at deltage i forskellige yderligere udviklingsaktiviteter med barnet, så kan forældrene nemt arbejde sammen med barnet hjemme alene.

Når en mor arbejder sammen med sin baby, forklarer han ikke bare den nødvendige opgave og kontrollerer resultatet senere, men holder sig hos ham under lektionen, hjælper i vanskelige øjeblikke, roser ham for sine succeser, støtter fejl og tålmodigt forklarer materiale, der er vanskeligt for barnet baby begynder at prøve hårdt. Derfor vil resultatet af klassen være meget højere, han vil lære meget mere information.

I en alder af 7 år domineres børns aktiviteter stadig af legeaktiviteter, som i starten af ​​skolelivet gradvist erstattes af læringsaktiviteter. Hvis den forælder, der beskæftiger sig med barnet, tager højde for denne vigtige faktor og bruger spillet i sine studier, vil det være meget lettere at interessere barnet. Og hvis barnet er interesseret, vil den viden, han modtager i øjeblikket, blive husket meget længere og fyldigere.

Brug i praksis så meget som muligt praktiske aktiviteter. For eksempel kan du lave mad med dit barn. Under arbejdet med dette arbejde vil du give dit barn viden om, hvad bestik er, og hvad de er beregnet til, hvilke ingredienser der skal bruges, fortæl om sikkerhedsreglerne i køkkenet.

Lad eventuelt smulerne vise deres fantasi. Sikre kendskab til etiketternes regler, når de serverer mad på bordet.

I en alder af 7-8 år elsker børn at lege i en gruppe. Dette øjeblik er meget vigtigt i lektionens tilrettelæggelse. Virksomheden kan gøre et barn ikke kun jævnaldrende, men også forældre. Du kan arrangere et eventyr show til bedsteforældre med fingertheater.

Du kan oprette dit eget eventyr sammen med barnet, lave kostumer og nødvendige attributter fra improviserede midler og vise det til din far. Alt dette hjælper med at udvikle fantasi, fantasi, kreativitet. Også i familiekredsen kan du arrangere en konkurrence til løsning af logikproblemer, udarbejdelse af et billede fra et puslespil, alt sammen løsning af krydsord, bygningstal fra designer. I sådanne aktiviteter kan barnets resultater være meget højere end hans forældre.

Computeren vil bidrage til at diversificere lektionerne, men det er umagen værd at straks diskutere med barnet, at han kan bruge sammen med ham. Du kan bruge den til at se pædagogiske film, løse puslespil online.

Som en test af den opnåede viden kan barnet tilbydes en løsning på test af forskellige retninger.Sådanne programmer giver automatisk en omfattende analyse, som hjælper voksne med at identificere huller i viden. Børn som disse klasser meget.

Øvelser til udvikling af logisk tænkning

 • Spillet "Læsning af tanker". En voksen eller et barn gør mentalt et ord. Guesser skal gætte hvad ordet blev lavet ved hjælp af ledende spørgsmål, der kun kan besvares med "Ja" eller "Nej".
 • Spillet "Rhymes". Ved det mønteord skal du ringe rhyming ord igen. Vinderen er den der kaldte det sidste ord. For eksempel vil ordet "baby" rhyming ord være "burly, reed, silent." Under dette spil er ud over den logiske tænkning det aktive og passive ordforråd af krummerne veludviklet.
 • Spil "Tilføj ordet." Den første deltager skriver et ord og skriver det brev, som det begynder med. Følgende deltagere skriver bogstaver en efter en før eller efter, og forsøger at gætte hvad begynderen menes med ordet. Spillet fortsætter, indtil hver deltagers evner til at komponere et ord fra skriftlige breve er udmattede. Derefter fortæller begynderen alle hvad han oprindeligt tænkte på.
 • Spillet "Find den overflødige." Variationer i spillet kan du tænke på mange. Du kan bruge næsten alt i huset til det. Alternativt kan du lægge 5-7 grøntsager foran barnet, give ham tid til at undersøge dem og bede ham om at vende sig væk. På dette tidspunkt skal du tilføje noget frugt. Efter at babyen vender om, skal han fortælle om, hvad der er ændret, hvad der er overflødigt og hvorfor.
 • Spil "Saml historien." Spillet vil kræve en serie billeder, hvor barnet skal lave en historie i etaper. Voksen lægger dem foran babyen i tilfældig rækkefølge. Barnets opgave er at genoprette sekvensen af ​​billeder i betydningen og udarbejde en historie. Det er nødvendigt at sikre, at børnene udtaler sætningerne helt uden at miste historiens semantiske tråd.
 • Spil "Lav et tilbud." Barnet er inviteret til at lave en sætning af de ord, der blandes sammen.
 • Løsning af børns krydsord, at spille Sudoku for Kids Fremragende hjælp til at udvikle logisk tænkning og evnen til at besvare ikke-standardiserede spørgsmål.
 • Spillet "Find forskellen". Barnet tilbydes at finde 10 forskelle i to billeder. Dette spil kan afholdes som en konkurrence, hvis der er to par billeder. Opgaven med at spille i denne version er at finde alle forskellene så hurtigt som muligt.
 • Passer perfekt til udviklingen af ​​logisk puslespil. Derudover hjælper sådanne spil med at udvikle udholdenhed, opmærksomhed og gode motorkompetencer.
 • Gennemgangen af ​​labyrinten er meget fascinerende for børn. Et sådant spil kan tilbydes som skrivebord såvel som online. Børn med begejstring vil bære helten langs indviklede stier og hjælpe ham med at komme til målstregen.
 • Pocket tag spil.

Klasser til udvikling af hukommelse

 • Samtaler med et barn om, hvordan hans dag gik. Sådanne samtaler om aftenen hjælper ikke kun med at give ham tid, hvilket ofte ofte forældre ikke har nok i løbet af dagen, men også for at udvikle hukommelse og tale. Bed babyen om at fortælle alt i de mindste detaljer, spørg ledende spørgsmål, angiv små detaljer (hvilken farve var bolden, T-shirt fra en ven / kæreste osv.). I første omgang snakker børnene forvirret, usammenhængende, men historierne bliver gradvist mere komplette, sætningerne er bygget korrekt, barnet selv begynder at huske de små ting, alle detaljer og detaljer.
 • læsning af bøger og memorere digte. Hvis barnet stadig er svært at læse sig selv, så gør du det. Bed ham om at fortælle, hvad du læser, udtrykke din mening om, hvad du læser. Prøv at indgyde en kærlighed til at læse. Hvis det imidlertid ikke lykkes, så gør det en regel at læse flere sider om dagen efterfulgt af en diskussion. Husk mindst et kvatrain om dagen.Udover det faktum at du vil udvikle denne hukommelse, vil du bidrage til udvidelsen af ​​dit barns aktive og passive ordforråd, udviklingen af ​​hans tale.
 • Et spil af "ord". Bed barnet om at huske de ord, du vil kalde ham. Så sig 10 ord, du kan stole på et bestemt emne (grøntsager, frugter, husdyr og vilde dyr, fjerkræ). Crumbs opgave at huske og gentage det største antal ord, du kaldte. Hvis et syvårigt barn var i stand til at gentage 5 ord efter dig, anses det for at være veludviklet på kort sigt hukommelsen, 7-8 af disse ord indikerer en god udvikling af langvarig hukommelse.
 • Spil med billeder. Før barnet er lagt ud fra 5 til 10 billeder. Efter at barnet har nøje overvejet og husket dem, skal han vende sig væk. På dette tidspunkt kan du fjerne 1-2 billeder eller arrangere dem i en anden rækkefølge. Babyens opgave er at nævne eventuelle billeder, der mangler eller genoprette den sekvens, der var tidligere.
 • "Parrede billeder." For dette spil, tag på flere par billeder af samme størrelse og bagsiden. Alle er blandet og lagt ud på bordet billeder ned. Spillere skal skiftevis åbne et par billeder og vise dem til andre. Hvis et par blev åbnet, tager spilleren det for sig selv. Hvis unpaired billeder åbnes, bliver de vendt og lagt på deres originale sted, og svinget sendes til den næste spiller. Vinderen er den, der kunne samle det største antal parrede billeder.
 • Bed dit barn om nøje at overveje ethvert mønster. Efter det skal du vende ham og bede ham om at fortælle eller skrive på pladen i det mindste det, han huskede. Vis derefter billedet igen og kontroller om det var rigtigt.
 • Association metode Det hjælper med at huske oplysninger, der blev præsenteret i et kaotisk rod. Lær dit barn at bruge det. For at gøre dette, skal du tilbyde barnet at navngive foreninger til et ord eller hjælpe ham med dette. Foreninger kan være meget forskellige, latterlige, velkendte for alle, eller forståelige kun for dit barn og dig. Med denne øvelse vil du hjælpe ham med at opbygge forhold mellem det, du skal huske og hvad han allerede ved og forstår.
 • Lære at spille musikinstrumenter læring fremmedsprog, læring danse - alt dette er ikke kun nyttigt, men også giver stor hjælp i udviklingen af ​​barnet.

Til udvikling af pleje

Korrektionstest

Denne øvelse hjælper perfekt til at klare udviklingen af ​​pleje i din baby. Dens essens ligger i, at crumb'en tilbydes et ark papir med den tekst, der er trykt på den. Hans opgave er at krydse et brev udtænkt af voksne.

Efterhånden kan du komplicere opgaven ved at tilføje en anden handling, f.eks. Krydse et bogstav og understrege den anden. Hvis barnet endnu ikke kender bogstaverne, kan du erstatte dem med eventuelle tegn.

Den samme opgave kan gøres endnu hårdere ved at bede hver karakter for at sætte en bestemt karakter.

spioner

Spil med babyen i spionerne. For at gøre dette skal du tænke op en bestemt kryptering for hvert bogstav eller tal - et fingerpeg. Og så send ham en hemmelig besked, som han skal dechiffrere.

Søger efter de manglende

I denne øvelse tilbydes barnet et sæt bogstaver på et stykke papir, blandt andet skal han finde ord om et bestemt emne. For eksempel, iodolukvraloshkroalmorkovchioriavoyyloldvoamroarkpustadshvvffomidoryryam. Blandt disse bogstaver skal barnet finde navnene på grøntsager og krydse dem ud.

En lignende opgave kan udføres med tal. I dette tilfælde skal krummerne finde et bestemt tal blandt sæt af cifre. For børn, der ikke er bekendt med tal og bogstaver, kan en sådan opgave udbydes med forskellige symboler. Her skal barnet finde en bestemt kombination af tegn.

teatergængere

Til denne opgave bliver du nødt til at hente nogle enkle digte med et eller flere ofte gentagne ord. For at komme i gang skal du læse det ekspressivt. Derefter skal barnet læse det igen, men med tilføjelse af en tilstand, for eksempel, vil et af de ofte gentagne ord blive nødt til at tale meget højt.

Hvis dit barn har håndteret dette, komplicerer du opgaven ved at tilføje en anden betingelse. Hvis krummen stadig ikke kan læse, så skal du gøre det. Han bliver nødt til at høre et bestemt ord, for eksempel klappe sine hænder.

Til udvikling af fantasi

Hånd Tegninger

Udover det faktum, at tegning med håndflader og fingre perfekt stimulerer udviklingen af ​​fantasi og fantasi, hjælper det også med udviklingen af ​​fine motoriske færdigheder i hånden og udvikler udholdenhed i barnet. For at gøre dette kan du tilbyde krummerne at male palmen i enhver farve, han kan lide og lave et aftryk på et stykke papir.

Du kan lave udskrifter af to palmer ved siden af ​​hinanden. Og lad barnet nu fantasere og fuldføre sin tegning. Måske har han et træ eller en eventyrfugl, eller måske en lille mand med et stort skæg. Barnets fantasi er meget rig. Hun vil bede ham om en interessant mulighed.

Sjove blots

Bed barnet om at trække så meget maling på penslen som muligt, og slip en stor blomst ind i midten af ​​arket. Fold arket halvt og tryk ned. Dernæst skal du rette arket og bede barnet om at se, hvordan disse blots ser ud. Lad ham afslutte sin tegning.

Magic tråd

En tråd 30-40 cm lang skal dyppes i gouache og lægge på et ark papir, du kan rulle det op som du vil. Topdæksel med det andet ark og tryk på. Derefter skal du trække tråden og holde begge ark

Se på de resulterende billeder med barnet og bede ham om at fortælle, hvordan de ser ud, bede ham om at tegne de nødvendige detaljer.

Ond tryllekunstner og venlig fe

Du skal sætte foran barnet et ark papir med to helt identiske figurer. Han skal omdanne en figur til en ond tryllekunstner, og den anden - ind i en god fe ved hjælp af farvede blyanter. Lad den lille fantasere og fortælle dig, hvad den onde tryllekunstner kunne gøre, og hvordan den gode eventyr vandt over ham.

Musikhistorier

Tænd dit barn for at lytte til klassisk musik og bede ham om at lukke øjnene. Han burde fortælle dig, hvad denne musik ifølge hans mening fortæller hvilke følelser den formidler.

Dans varme op

Dansende til en bestemt musik, bør barnet fortælle om det billede, han tænkte, og de andre deltagere - gætte hvilken slags billede han lavede. Dette kan være en sjov abe, en formidabel løve, det er vigtigt, at barnet tænker gennem sit eget billede og hvordan han skal afsløre det.

I en alder af 7 år er det allerede meget vigtigt at tænke gennem køb af legetøj eller uddannelsesmaterialer til din baby. Alle skal give barnet ny viden om noget.

En meget god erhvervelse vil være en encyclopædi dedikeret til emnet af interesse for barnet. I et forsøg på at lære så meget som muligt nyt, begynder børn at læse det med stor interesse.

Også i en alder af syv skal du arbejde på udvikling af fine motoriske færdigheder. Bemærkelsesværdig hjælp med dette vil blive forsynet med interessante opgaver udover farvning, ler, blyanter og maling.

En god hjælp leveres også af forskellige konstruktører, mosaikker. Lær med babyen et par rimmer til selvstændig præstationer af fingerøvelser.

Og vigtigst af alt - husk altid, at barnets udvikling afhænger stort set af dig. Stol ikke kun på børnehave eller skole i denne vanskelige opgave.

Om pædagogiske spil for børn 6-7 år, se følgende video.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed