Hvordan udvikler du et barn i 1 måned?

indhold

Forgæves tror de fleste voksne, at en måned gammel baby kun har brug for ernæring samt søvn. Krummens behov vokser hver dag. Han kender allerede meget og er i stand til meget, og derfor udvikler man klasser med en jordnødde, der allerede er 1 måned gammel, ikke kun en ubetinget fordel for sin udvikling, men også en stor fornøjelse for alle deltagere i denne proces uden undtagelse. Lad os se nærmere på hvordan og hvad du kan gøre med denne aldersgruppes baby.

Fordelene

For den første måned af deres uafhængige liv har krummen næsten fuldstændig tilpasset sig verden rundt. Det er den mest hensigtsmæssige tid til at fortælle toddlen med denne verden mere detaljeret. Selvfølgelig bruger babyen stadig det meste af tiden i en drøm. Vågnets perioder er dog allerede blevet lidt længere, og det skal bestemt bruges.

Tror ikke, at klasser med et barn, der kun er 1 måned gammelt, vil gøre et rigtigt barn vidunder under en baby. De har et andet mål - at etablere tæt og behagelig kommunikation, som absolut alle mennesker har brug for, det være sig en måned gammel eller fem årtier gammel. Kontakt med mor, far, søskende, hvis nogen er vigtig for babyer. På dette og behovet for at basere, planlægger den første i livet af krummer udvikle aktiviteter.

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet

Principper for besættelse

Det er vigtigt at huske, at et barn i denne alder ikke er i stand til at koncentrere sit blik på et tidspunkt i lang tid, han holder ikke hovedet selv og bliver træt meget hurtigt. I korte perioder med vågenhed er det ikke nødvendigt at overbelaste barnet med øvelser, der ledsages af højt lyde, for stærkt lys. Forsøg at sikre, at barnet ikke er omgivet af for mange mennesker under klasser, han har kun brug for mor og far. Men at samle rundt på småbarn er hele den store familie på ingen måde det værd.

For alle øvelser og spil, prøv at give taktil kontakt, det er meget vigtigt for krummerne. Tænd blød musik, bedre klassisk, sørg for, at lyset er dæmpet. Alle klasser bruger på dagtid. Om aftenen, før du går i seng om natten, er det bedre ikke at forstyrre barnet.

Hovedprincippet i undersøgelsen er udviklingen af ​​sanserne. Vision, hørelse, lugt og berøring hjælper ham mere effektivt med at lære alle verdens muligheder, som hidtil synes at være den nye person, der er sådan en fremmed. I en alder af 1 måned er det muligt og nødvendigt at udvikle barnets fysiske data - musklerne, nervesystemet.

Egnede spil til udvikling

Store bamser og farverige biler, som du utvivlsomt allerede har givet som gave, er helt ubrugelige for en måned gammel baby. En lys og kontrastfuld mobil er mere velegnet til ham i denne alder - en karrusel til sengen, store rattler (for det meste gul, grøn, blå, rød og hvid). Du kan udskrive sort-hvide tegninger på printeren, som viser et skakbræt eller en kontrasterende spiral.

At udvikle hver af sanserne er nødvendig ved hjælp af specielle øvelser. Der er mange af dem, men lad os dvæle på dem, der er testet tid.

syn

Hvis en nyfødt ser en klynge af sløret og blottet for pletter, så er babyen, som allerede er 1 måned gammel, i stand til at fokusere på et bestemt lystfarveobjekt i en kort periode. Baby allerede med interesse kan se på en stor rattle.Det er stadig svært, men han kan allerede begynde at forsøge at følge hende med blikket. Alle øvelser til udvikling af visuel funktion er baseret på dette.

I starten er det nok, hvis moderen viser legetøjet til barnet statisk. Samtidig bør afstanden mellem krummens og motivets overflade ikke være mindre end 35-40 centimeter. Den samme regel gælder for at binde legetøj til barneseng. Du vil bemærke, at barnet hurtigt vil lære at se på de viste objekter.

Derefter kan du gå videre til mere komplekse øvelser: bevæge kamperne venstre og højre vandret, så op og ned lodret. Når barnet helt sikkert følger bevægelsen med sine øjne, kan du øve tværgående bevægelser - lodret i en cirkel.

Bevægelsen af ​​voksne hænder bør ikke være for hård, skræmmende, og de lyde, som de fleste børns legetøj gør, bør ikke være høje og skarpe.

Sort-hvide billeder, der er baseret på simple geometriske former og farve kontraster af sort og hvid, er perfekte. Blade med sådanne mønstre kan fastgøres på sengen - først til højre for krummerne, så til venstre. Han vil se på dem med interesse.

hørelse

Moderens stemme, den nyfødte kender meget godt og vil altid skelne ham fra andre folks stemmer. Høreudviklingsklasser bør være baseret på talekommunikation. Intonation bør sejre i den. Højre rattles, gummi legetøj-diskantere forlade til bedre tider, erstatte dem med følelsesmæssig kommunikation, som skal ledsage enhver aktivitet, procedurer, fodring. Lullabies, rimer, ømme ord - barnet vil acceptere alt dette med taknemmelighed.

Derudover er det vigtigt at lære barnet at skelne hvilken side en bestemt lyd kommer fra. Rattles med en blid og stille lyd, klokker, der kan syes på en stofbase, vil hjælpe. Øvelserne er baseret på at flytte det lydende objekt: først til venstre for barnet, så fra siden af ​​højre øre.

Rolig rolig musik har en gavnlig effekt på barnet. Se dit barn, hans reaktion på musik bliver øjeblikkelig. Du vil se, at hans øjne er mere fokuserede, han smiler og er helt rolig.

Touch

Som allerede nævnt er taktile fornemmelser meget vigtige og informative for spædbarnet. I en alder af en måned kan barnet ikke tage forskellige legetøj efter dets tekstur, men moderen kan lægge små stykker af forskellige stoffer (fløjl, silke, chintz, blonde) på babyens ømme hud. Du kan bruge stoflakker til babybadning og gøre det sædvanlige hygiejniske ritual til en udviklingsaktivitet, som perfekt stimulerer følsomheden.

følelser

Den stærkeste følelsesmæssige faktor for et lille barn er mor. Han gætter ikke kun umiskendeligt på hendes humør og stat, men han reagerer selv på det. Derfor er det bedre at smide alle erfaringer og begynde at øve med babyen.

Kommunikation skal være glædelig og positiv, så vil barnet være mere roligt og lydhør over for følelser af voksne.

Alle krummer, uden undtagelse, elsker det når mor "snakker" med deres tummier. For at gøre dette skal du røre dine læber på babyens mave og fortælle ham noget - det er ligegyldigt hvad det er, fordi han først og fremmest reagerer på behagelige vibrationer. Smil ofte, vende sig til barnet.

Musikudvikling

Musik til barnet er også nyttigt, men det skal ikke være højt og langt. Det er nok at tænde det i 10-15 minutter - to eller tre gange om dagen. Det er bedre, hvis det er melodier og kompositioner, som mor oftest lyttede til under graviditeten, fordi barnet allerede "kender" dem. Klassisk musik har en fremragende udviklingsmæssig og endog sundhedsforbedrende effekt, især værker af komponister som Mozart og Vivaldi. Syng til barnet oftere, siger "i en sang-song", alt dette danner i krummerne en positiv opfattelse af lyde.

Til fysisk udvikling

I en alder af en måned er det nyttigt at sprede barnet på maven. Dette har ikke kun en positiv effekt på tarmsystemet og reducerer udseendet af intestinal infantil kolik, men træner også musklerne i underlivet og ryggen. Barnet begynder at forsøge at holde hovedet, og dette stimulerer musklerne i nakke og skulderbælte.

Gymnastik og øvelser

Gymnastik til en månedlig baby bør være et daglig ritual, fordi morgenøvelser er nyttige for alle uden undtagelse, uanset alder. Det bør ikke være for intens, bevægelsen af ​​arme og ben skal gøres omhyggeligt. Anbefalede øvelser er bøjning og ubøjelige arme og ben, forsigtigt at sprede benene i lårene og løfte håndtagene op og ned.

massage

Strokes og pats bør ikke være for stærke. Det er bedst at lave en massage før aftenbadning. Separat slag hjerter, ben, mave (med uret), og drej derefter barnet på maven, blæk forsigtigt ryggen. Alle bevægelser er udført for at fjerne muskeltonen, som hver nyfødte har. Hvis han er meget stærk, vil neurologen højst sandsynligt anbefale en speciel massage fra specialister.

Massage og gymnastik hjælper din baby til at vokse sig og vokse hurtigere. Hvad er de mest almindelige fejl, som forældrene gør under en massage? En professionel børns massør giver detaljerede instruktioner.

svømning

Det er ingen hemmelighed, at alle børn fra fødslen kan svømme. Men kun få blandt forældrene er klar til straks at kaste det månedlige barn i puljen og sende ham til at flyde frit. Grupper til spædbørn kommer til undsætning, som nu findes i næsten enhver pool eller palads af vandsport. Mor og baby vil kunne nyde vandbehandlinger under tilsyn af en erfaren træner med medicinsk uddannelse.

Til svømmeprocedurer i hjemmet kan du bruge en særlig cirkel. Baby svømmersom er til salg i netværk børnebutikker, ortopædiske saloner. Han holder sikkert barnets cervikal rygsøjle, hovedet er altid over vandet. Barnet vil kunne svømme i cirklen både på ryggen og på maven, og han vil begynde at rulle i vandet praktisk taget fra de første lektioner.

Tips til forældre

Overbelast ikke barnet med nye oplysninger. Indtast eventuelle nye typer aktiviteter gradvist, startende fra 1 minut for uklarhedsperioden og bringe tiden til 4-5 minutter og ved udgangen af ​​måneden - op til 10 minutter.

Hvis du skal begynde at lave øvelser til fysisk udvikling, gymnastik, massage, skal du sørge for at høre en børnelæge. Der er sygdomme og medfødte defekter, hvor massage skal være terapeutisk af natur. I sådanne tilfælde anbefales det ikke selv at gøre det.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed