Hvornår begynder et barn at rulle fra hinanden uafhængigt af hinanden, og hvad afhænger det af?

Indholdet

Forældre til spædbørn forventer, at nye færdigheder kommer frem i deres børn. Så snart han lærer at holde hovedet, begynder erfarne forældre at forberede sig på et nyt udviklingsstadium for deres baby - for omvæltninger. Når et barn begynder at rulle fra side til side og hvad man skal gøre, hvis han stædigt ikke ønsker at foretage sådanne bevægelser, vil vi fortælle i denne artikel.

Et par ord om regler

Unge forældre har mange spørgsmål. På søger efter svar på dem vender de til børnelæger og internettet. Det er ikke overraskende, at svarene modtog forstyrrede mødre og dads og få dem til at bekymre sig om udviklingen af ​​deres babyer. Faktum er, at der ikke er normer for et kup fra maven til siden eller fra bagsiden til siden. En kompetent og erfaren børnelæge vil helt sikkert svare på, at barnet vil udføre den ønskede handling, når den er klar til det.

Ikke desto mindre har nogen opfundet og aktivt udbreder standarder, som er egnede til referencebrug, og kan under ingen omstændigheder anvendes til et bestemt barn. De siger, at babyer nemt skal slå deres side fra ryggen om 4-5 måneder.

Hvis dit barn ikke har behersket sådanne bevægelser i sine 4-5 måneder, kan det ikke betragtes som en afvigelse og tøve med at behandle et perfekt sundt barn, uden at spare styrke og ressourcer. Bare hans tid er ikke kommet endnu, og du skal vente lidt. Det er denne form for forældrenes adfærd, at alle fremtrædende børnelæger - Roshal, betragter det rigtige. Komorowski, Spock

I praksis virker forældre, der har læst kvinders fora og er forstyrrede, at andre har "børn omlægning næsten fra 3 måneder" ofte ikke ordentligt - de begynder aktivt at hjælpe barnet, chikanere ham med en massage, afholde en aftale med en neurolog og kræve, at de gives .

Uhensigtsmæssige handlinger under massagen og forsøg på at "udvikle" barnet ved hjælp af jumpers er den største fare for barnet, siger læger. En tidlig lodret belastning oplevet af et spædbarn, der er suspenderet i hoppere, kan medføre alvorlige problemer med rygsøjlen og benene med hofte og knæled.

Kun ét stærkt faktum kan stoppe forældre: barnet begynder ikke at rulle over før hans støtte system og muskler vil være klar til at udføre sådanne handlinger. Hverken massage eller andre forældremyndighedsforanstaltninger vil hjælpe med at fremskynde processen.

Virkningsfaktorer

Så hvorfor begynder nogle børn at rulle over tidligere, mens andre ikke har travlt med at rulle til siden, selv når de er oplyst i de gennemsnitlige standarder? Svaret på dette spørgsmål er ret vanskeligt at give.

Der er mange faktorer, der påvirker babyens fysiske udvikling. Kupper afhænger især af, hvor meget musklerne i ryggen og maven kan klare opgavenes karakter. Så snart de er klare, vil barnet omdanne sig selv uden hjælp udenfor til den store glæde af hele husstanden. Der er forskellige grunde til afmatningen i den fysiske udvikling.

  • Overvægtige baby. Storfødte børn, der desuden ikke klager over manglende appetit, kan godt veje mere, end de har brug for, og det er netop det, der forårsager barnets modvilje mod at vende et eller andet sted.
  • Præmaturitet. Hvis barnet blev født tidligere end den periode, som obstetrikerne foreskrev, har han svagere muskler og ledbånd. For at blive stærkere har disse børn brug for mere tid end deres jævnaldrende, som blev født til tiden.
  • Genetisk prædisponering. Hvis mor og far udviklede sig langsomt i barndommen, langsomt, så er det ikke værd at vente på, at barnet begynder foran normen.
  • Karakteregenskaber. Der er børn, der er mobile og rastløse siden fødslen, og der er doven "Sony", som på grund af deres temperament ikke har travlt med at gå ud for at udforske verden, mens de er helt tilfredse med søvn og mad.
  • Tilstedeværelsen af ​​fødselsskader og sygdomme. Børn, der har fået skader under fødslen eller har medfødte sygdomme, lærer senere motoriske færdigheder, selvom det hele afhænger af den specifikke sygdom - barnet kan slet ikke overgå til cerebral

Hvad skal man gøre

Først skal du roe ned og fornuftigt vurdere situationen. En børnelæge og en neurolog ved den første lægeundersøgelse har allerede observeret dit barn, og hvis han havde fødselsskader, ville de allerede være afsløret. Hvis barnet har en diagnose, er det nødvendigt at handle i overensstemmelse med lægens anbefalinger. Hvis diagnoser ikke er etableret, skal du ikke lede efter problemer, hvor de højst sandsynligt ikke er. Vent blot et par uger. Giv dit barn tid til at mestre de nye bevægelser alene.

Hvis forældrene kun har en klage - manglende sidevending og barnet ikke har andre afvigelser under udvikling, er uro helt unødvendig.

Det er kun fornuftigt at besøge lægen, når der foruden manglende kupper i barnet er dårlig appetit, hyppig og rigelig regurgitation, lav og kort søvn, hvis han i løbet af perioder med vævnethed næsten skriger, ikke reagerer med et smil til sin mor, oplever ikke ved forældrenes eller lyse rattles øjne.

Et barn i 4-5 måneder skal kunne klare visse objekter i håndtag, et alarmerende tegn er manglen på sådanne færdigheder. Hvis barnet forstår sine fingre perfekt, forsøger at trække sig op, er interesseret i legetøj og mor, søger lydkilder med øjnene, kan hans manglende evne til at rulle på hans side ikke betragtes som patologi.

At lære et barn at rulle over på siden er næsten umuligt. Men forældre kan hjælpe ham med at blive stærkere hurtigere. For at gøre dette kan du med børnelægerens tilladelse lave en lysmassage, gøre gymnastik med barnet, gå mere i frisk luft og fodre ordentligt.

massage

Du kan besøge en massageterapeut på klinikken, men det er bedre at lære en simpel og helt billig massage alene, da taktil kontakt med moren er meget vigtig for barnet, og ingen onkel med et eksamensbevis vil være i stand til at give barnet en følelse af komfort og fornøjelse, hvis du laver en massage i klinikken.

Der er ikke noget svært i den styrkende klassiske massage. Med varme hænder og med obligatorisk brug af massageolie eller babycreme, gør moderen først lysstrygning af bryst, underliv og ekstremiteter af barnet i retning fra top til bund. Så er der en mere intens gnidning af brystet, en cirkulær massage med underlivets palme, alle færdige med lys vibrerende tapping med fingerspidserne på huden.

Derefter drejes barnet på maven og gentager det samme, men med ryggen, idet der lægges særlig vægt på rygmusklerne, skråtliggende muskler. Tryk- og hvirvelmassage bør undgås. Mor bygger alle bevægelser rundt om rygsøjlen.

Hvis barnet begynder at græde under massagen, skal du løsne hændernes tryk, hvis det ikke hjælper, stopper sessionen og vender tilbage til massage senere, når barnet er i godt humør.

Ledsage massage med sange og rim, sjove lyde, så babyen tolker det som et sjovt og spændende spil.

øvelser

For at styrke de laterale muskler, som primært er ansvarlige for evnen til at rotere kroppen, skal du bruge de typiske børns nysgerrighed. Under et luftbad, for eksempel efter en massage, sæt et nyt lyst legetøj til højre eller venstre for barnet. Hvis barnet ligger på ryggen, hold dets ben med egne hænder. Så for at vende om og kigge på et interessant objekt, skal barnet lidt strakke side- og nakke musklerne.

Når barnet er i stand til at undersøge legetøjet til højre, bevæger det sig og placerer det på venstre side, så de laterale muskler til højre og venstre udvikler sig symmetrisk.

På lignende måde stimulere barnets laterale muskler fra den udsatte stilling på maven. Husk: Uden en stærk motivation vil barnet ikke vil kaste og vende til hvor som helst. Interessere ham

Som en del af hverdagens gymnastik skal du bruge de velkendte øvelser til at bringe benene i maven, for at skifte dem ("Cykel"). Stimuler svinger, lad benet være nede og hjælpe barnet med at rulle til siden. Forlad barnet oftere i den udsatte stilling, efter at have mestret kupet fra side til side. Han er ret hurtig at forstå, at du kan rulle over og i omvendt rækkefølge.

Må ikke gøre gymnastik og massage ikke, hvis barnet er syg, hvis han har feber, barnesygdom eller bare et dårligt humør.

Nyttige tips

Forældre er vigtige for at kende følgende.

  • Behandl massage og gymnastik ikke som en behandling, men som en daglig ration med det formål at udvikle og styrke babyen som helhed. Børn er meget følsomme over for stemningen hos voksne, og hvis mor dramatiserer alt, så vil crumben ikke være tilstrækkelig til udviklingsaktiviteterne - de vil give ham tårer og utilfredshed.
  • Sammenlign ikke dit barn med andre børn. Han har sin egen udviklingsmåde, og der er ikke behov for at skabe standarder for ham. Tag og elsk babyen som han er.
  • Så snart barnet viser de første forsøg på at rulle på sin side, husk at positionen på den side er den mest ustabile, se den omhyggeligt, så barnet ikke falder ned, har rullet fra skiftbordet eller sofaen.
  • Vel hjælper med at styrke svømmemusklerne, som du kan øve på enhver alder. Hvis du ikke kan lære din baby at svømme uafhængigt, skal du kontakte noget pool- eller vandsportspalade, hvor der er særlige grupper til krummer.
  • Husk, at et barn, der har mestret kupper fra side til side, kan begynde at sove værre. Han vil ændre sin kropsposition i sin søvn, og først vil han være bange for det, vågne op og græde. Pas på, at to bløde små ruller fra rulleblade blander sig med spontane kuponer.

For at lære at lære et barn at rulle over, se nedenfor.

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed