Ved hvilken alder begynder et barn at kravle, og hvilke øvelser bidrager til dette?

Indholdet

Barnet kravlede - og dette er en vigtig begivenhed i hans liv. Denne færdighed er den første færdighed, der giver dig mulighed for at bevæge dig uafhængigt i rummet.

Krybningsfasen er nødvendig for barnets krop til at udvikle muskuloskeletalsystemet og forbereder det til en lodret belastning, som erstatter krybningen. I dette materiale vil vi fortælle dig, hvornår og hvordan babyer begynder at kravle, og om hvilke effektive øvelser der hjælper forældre til at opmuntre et barn til at kravle.

Normer og vilkår

Den nyfødte har ikke muskuloskeletale færdigheder, med undtagelse af ubetingede reflekser, som omfatter grasping, rette kroppen "til strengen", når den løber langs rygsøjlen, kaster penner til siderne og skubber benene væk fra flyet i lodret stilling. Kun få uger efter fødslen begynder barnet at lave de første mere eller mindre bevidste bevægelser.

For det første lærer han at holde hovedet for at hæve den øverste del af kroppen på hænderne i den bageste stilling. Så mester han kupper. Derefter kommer ønsket om at sidde og kravle - undertiden på samme tid, nogle gange i tur og i enhver rækkefølge.

Faktisk gentager barnet i dets udvikling i løbet af det første år i en accelereret tilstand hele løbet af evolutionære ændringer, som menneskeheden gennemgik. Forskellen er, at det tog snesevis af tusindvis af år for menneskeheden at gå ind på de to nedre lemmer, og naturen tog kun de første 12 måneder af hans liv for en individuel person - din baby.

I gennemsnit indikerer pædiatriske normer, at et barn begynder at kravle om 5-9 måneder. Aldersgruppen er så stor, fordi alle børnene er meget forskellige. Og krybbe om fem måneder, og at mestre den nye metode til at flytte kroppen i rummet på 8 måneder er helt og utvivlsomt normal.

Selvom barnet helt nægter at kravle (der er sådanne tots) betragtes dette ikke som en afvigelse i programmet for vækst og modning af barnet og bør ikke forårsage stor alarm i moderen og far.

For at kravle skal barnet først styrke musklerne i underlivet, brystet, halsen. Et barn, der ikke har lært at holde hovedet med tillid, vil ikke kunne krybe på grund af forældelsen af ​​de muskelgrupper, der er ansvarlige for krybningsprocessen, løfte torso på armene og rulle over på siden, ryggen og maven. Først når musklerne og ledbåndene er klar til udvikling af et nyt stadium, vil barnet med glæde acceptere gymnastik, øvelser og andre forældreaktiviteter, der har til formål at stimulere gennemsøgning.

Hvad angår normerne, skal det bemærkes, at de er ret gennemsnitlige og så generelle, at de næppe er anvendelige på individuelle babyer. Bare rolig, hvis barnet er foran dem eller bagved. Hver baby udvikler sig i henhold til sit individuelle program.

Hvad påvirker timingen?

Et barn må ikke vise noget ønske om at kravle efter seks måneder, og der kan være mange grunde til dette. Sørg for at tage hensyn til individuelle "omstændigheder". Og de kan være som følger:

  • barnet blev født for tidligt;
  • barnet har etableret og diagnosticeret neurologiske lidelser;
  • barnet fører en inaktiv livsstil;
  • krummerne har en medfødt melankolsk eller flegmatisk type temperament (aktive og til tider endda rastløse sanguine og choleriske mennesker begynder at bevæge sig hurtigere og mere villigt, alt er interessant, mens de phlegmatiske er mere interesserede i god ernæring og sund forlænget søvn);
  • barnet har problemer med overvægt: drenge og piger, hvis legemsvægt overstiger de tilladte aldersværdier, generelt med vanskeligheder og meget senere end deres kammerater, lærer nye motoriske færdigheder;
  • barnet skal have et passende "habitat": hvis det hele tiden er begrænset til ydersiden af ​​krybbe eller legeplads, vil der simpelthen ikke være nogen stimulans til at kravle;
  • barnet har synsproblemer: synshandicappede børn kan ikke korrelere afstanden mellem objekter og se fjerntliggende mål, og derfor er gennemsøgning ikke stimuleret.

Uddannelsesniveauer

Evnen til at sidde eller gå, næsten alle babyer ser det samme ud. Og kun gennemsøgning er et vidunderligt "rum" for at udtrykke en individuel stil: alle børn, hvis du omhyggeligt observerer, kryper på forskellige måder, som de kan lide. Færdigheden udvikler sig i etaper, og i hvert trin bliver denne individuelle stil klart sporet.

Færdigheden er dannet af sine egne love, uanset stilen på kravlende baby. Overvej de grundlæggende faser af at erhverve en færdighed.

På maven

Crawling på mave babyer starter normalt først. Denne metode kræver ikke en baby med stor fysisk anstrengelse, det involverer musklerne i underlivet og ryggen.

Det er nemmest at lære at lære en ny måde, for i denne stilling føler barnet sikkert. Intet truer hans balance og position i rummet. Også du kan altid slappe af og ligge i den sædvanlige stilling - på maven, hvis du bliver træt til at bevæge dig fremad.

Datoen for begyndelsen af ​​denne fase er den tidligste. I gennemsnit lærer børn at flytte på maven i 5-6 måneder. I første fase har barnet ret stærke muskler i armene, fordi de efter et kupp på maven skal lære at skubbe ud fra flyet med deres hænder.

På dette stadium bliver babyer sjældent målrettet kravle fremad. Oftest morser tos deres forældre for deres forsøg på at bevæge sig på en humming måde til siden eller bagsiden. Dette anses for at være helt normalt, ingen korrektioner til en sådan krybning bør foretages.

På underlivet med benene

Omkring en måned efter mastering af bevægelsen på maven, begynder barnet at forstå, at for at opnå målet foran dig skal du bevæge dig i sin retning, fordi du bevæger dig baglæns eller sidelæns, bringer den elskede legetøj ikke en iota. Så begynder de fleste af børnene at bruge benene - de afviser. Det viser fremadgående bevægelse af kroppen fremad, men for nu er krummen på maven.

Da du forbedrer evnen til at skubbe med dine fødder på samme tid eller helt skiftevis, dannes der en fuldstændig færdighed, der kryber frem på din mave, og desuden begynder barnet at forstå, at bøjede ben løfter ham over flyet, og han lærer at stå på alle fire. Den grundlæggende (meget betingede) tidsramme for starten af ​​scenen er 6-8 måneder.

På alle fire

Så snart babyen lærer at bære kroppens vægt på ben og arme, begynder den at stå på alle fire og svinge. Samtidig vil han falde, det er smertefuldt at slå sin hage og næse, og derfor skal forældre på dette tidspunkt sørge for, at der er et krybende rum i huset - med et blødt gulvbelægning, som vil afhjælpe tilbageslagene.

Det er umuligt at tvinge et barn til at krybe på alle fire. Instinktet til selvbevarelse fortæller tydeligt pjengen, at i mangel af balance er det ikke nødvendigt at bevæge sig overalt. Derfor vil krummen være lige så meget på alle fire som det er nødvendigt for at styrke musklerne i ekstremiteterne, fordi de nu er den største byrde. I gennemsnit starter perioden fra 7-9 måneder. Dens varighed er rent individuelt.

På alle fire med en permutation

Dette er den sidste fase, hvor barnet, som har lært at vurdere sin vægt og balance på fire punkter, begynder at omorganisere lemmerne og samtidig fordele vægten til de andre tre eller to lemmer. For det første omarrangerer børnene armene, trækker benene bag dem og mester derefter den synkroniserede omlægning af arme og ben.

Fra dette øjeblik ligner barnet den berygtede "elektro-broom", som her, der og i det næste rum formår at være til stede næsten samtidigt. Denne periode vil kræve særlig pleje fra forældrene til barnets sikkerhed. Han kommer allerede til de tidligere forbudte kasser, hylder, køkken, komfur og skraldespand. Vær opmærksom.

Baby sex og gennemsøgning

Ofte i fora på internettet kan du finde udsagn af moms, som piger begynder at kravle før drenge. Det er ikke helt rigtigt at bebrejde mandlige babyer for dovenskab og inaktivitet. deres muskelsystem og motivation udvikler sig ikke langsommere end piger.

Udviklingshastigheden for motoriske færdigheder, ifølge officiel medicin, afhænger ikke af barnets køn. Mødres mening er intet andet end deres personlige observation af en begrænset gruppe børn - af deres barn, nabo og barn af en kæreste. I forbindelse med global statistik er der ingen konkret fordel i fysisk udvikling for piger. Børn af begge køn har lige potentiale, forudsat at deres sundhedsstatus, vægt og sociale forhold, hvor de bor, også er omtrent ens.

Hvis barnet ikke ønsker at kravle

Der er børn, der er meget forstyrrede af deres forældre, at de absolut ikke ønsker at kravle. De kan flyttes på alternative måder - for eksempel ved at hoppe fra en position på alle fire eller ruller fra side til side, indtil de "når" målet. For det første kan forældre have tanker om mulige udviklingspatiologier.

Undgå panik. Hold øje med din baby. Hvis han i sine bevægelser ligefrem bruger hans lemmer på højre og venstre side, hvis under bevægelse, selv uden kravling, koordinerer barnet lige højre og venstre hånds bevægelser og begge ben lige så er der intet at bekymre sig om.

Hvis der ikke er konvulsioner, parese, "puffing up" af individuelle lemmer eller deres fuldstændige immobilitet, behøver du ikke bekymre dig. Det vil være nok til at skabe de rigtige betingelser for at hjælpe barnet med at blive interesseret i at kravle, så han kan beherske denne færdighed alene.

Skal jeg lære en baby at kravle? Hvis manglen på passende færdigheder forhindrer forældre i at leve et roligt liv, kan du bruge et sæt specielle øvelser under daglig gymnastik. Det vigtigste er ikke at lægge pres på barnet, for ikke at tvinge ham til at gøre noget med magt. Forsøg på at lære krybning bør ikke blive en besatelse, i sidste ende er der børn, der omgå krybningsfasen - de sidder og står derefter på to ben.

Den anden ekstreme er de konstante forsøg på at kravle. Nogle forældre klager over, at barnet er helt umuligt at skifte tøj, fordi han ikke engang kan ligge i et øjeblik og forsøger at kravle væk. Sommetider viser barnet mærkelig opførsel - vågner om natten og begynder straks at kravle rundt i sengen, indtil den rammer hegnet. Dette skyldes overeksponering af nervesystemet. En sådan baby kan hjælpe med at slappe af afslapningsmassage inden du går i seng, svømmer i et køligt bad.

Gymnastik og øvelser til et let spændende barn bør doseres efter tid og grad af fysisk anstrengelse, og klasser bør kun afholdes i første halvdel, så babyen kan have tid til at roe sig og slappe af, inden han sover.

Gymnastik og kravleøvelser

Gymnastik er nyttig for alle børn.Det forbedrer blodcirkulationen, stimulerer udviklingen af ​​knogler og muskelsystemer, ledbånd, har en positiv effekt på udviklingen af ​​tale og tilstanden i nervesystemet. Hvis barnet ikke kryber, selv om det efter moderens mening allerede er på høje tid for ham at gøre dette, kan du stimulere erhvervelsen af ​​færdigheder og tilføre særlige øvelser til de daglige øvelser.

Det skal bemærkes, at Disse øvelser er aktive, det vil sige barnet er også involveret i deres gennemførelse. Desuden vil barnet uden behørig motivation ikke krybe, uanset hvor hårdt du prøver - du skal sørge for at have interessante og lyse genstande og legetøj til din rådighed, hvilket vil blive det meget incitament, der vil tvinge barnet til at begynde at flytte i henhold til de nye regler.

Vi vil give nogle nyttige og enkle øvelser med det formål at styrke musklerne i armene, benene, maven og ryggen samt fremme udviklingen af ​​vestibulært apparat, som er nødvendigt for at starte krybning.

"Hunter"

Til denne aktivitet har du brug for en børns udviklingsmåtte med en bue til legetøj. Hvis ikke, gør dig selv ud af stykker af lyst stof. Til buen skal du bruge en tykk tråd foret med skumgummi og klud. Motion er beregnet til den mindste - fra 5 måneder. Sæt barnet på måtten på maven og bøje en lille legetøj, så det er tydeligt synligt for barnet, men det er utilgængeligt.

Hold barnet med brystpalmen, mens han med den ene hånd forsøger at få et legetøj. Hver dag skal støtten blive mindre og mindre. Det vigtige punkt er, at legetøjet skal hænge op, så at barnet kan strække sig, når det strækker sig. Øvelse stimulerer udviklingen af ​​arme og nakke, gør det muligt for barnet at føle vægtoverførslen på en lem, hvilket er vigtigt for kravling.

"Traveller på bolden"

Til denne øvelse skal du have en boldball. Sæt barnet på fitball først på bagsiden, rul det frem og tilbage og til venstre og højre. Drej derefter barnet på maven og gentag svingingen. Før bolden skal du lægge et legetøj eller et interessant objekt til barnet, holde barnet på mavens fødder og ben. Han kommer til legetøjet og går over overfladen af ​​fitballen.

Din opgave er at holde benene så barnet ikke falder med kuglehovedet nede. Øvelsen er afsluttet, da barnet tog et legetøj. Træk derefter den på og gentag øvelsen igen.

"Trillebør"

Dette er en populær og velkendt for mange øvelser, hvilket giver ægte glæde hos børn. Moderens opgave er at holde barnet ved benene, og barnets opgave er at trække armene på gulvet. Flytning fremad ligner en trillebør, derfor navnet selv. Det vigtigste er ikke at lave skarpe fremadbevægelser, ellers kan barnet miste balancen og slå hovedet hårdt på gulvet. Motion er egnet til børn ældre end 7-8 måneder.

"Frøen rejsende"

Denne øvelse er en forbedret version af den berømte øvelse "Frøen". Sæt babyen på din mave. Lidt spredt hans ben, bøjning ved knæene, det ligner bevægelsen af ​​en hoppende frø. Udfør øvelsen ved at skabe en støtte til barnet fra dine egne palmer. Skubbe fra dem, vil en tromfuld trække sine første centimeter mod det spændende legetøj, som mor har lagt på forhånd. Motion er egnet til de mindste - fra 5,5 måneder.

"Dancing on all four"

Hvis barnet allerede er gået ned på alle fire og ikke på nogen måde kan beslutte at flytte hænderne til at kravle, skal du hjælpe ham ved at udføre daglig gymnastik med en sjov, mobil øvelse. Tænd den rytmiske musik, kom op med barnet på alle fire og sving lidt i denne position, helst i samme rytme med krummerne. Og dernæst gøre et "skridt" med din hånd fremad. Ikke i dag, så efter nogle få lektioner vil barnet helt sikkert beslutte at gentage denne bevægelse efter dig.

Der kan meget siges om personlig eksempel. Men det vil være nok, hvis vi husker, at et barn under et år gammelt personligt eksempel er den bedste lærer. Det vil se latterligt og latterligt ud, men mor og far, det er muligt, bliver nødt til at tilbringe et par dage og flytter på alle fire om lejligheden. Tro mig, efter hvad han har set, vil barnet ivrig begynde at gentage sådanne uforståelige men meget sjove bevægelser bag de ældste.

Nyttige tips

Mor, der er fast besluttet på at lære barnet at kravle Du bør notere nogle nyttige tips, testet på tusindvis af små repræsentanter for helt forskellige generationer.

  • "Dette er min!" Hvert barn er en uhyggelig ejer. Selvom dit barn er klar til at give dig det sidste rattle, er barnet stadig ejer og grådige. Dette er fælles for alle børn. Brug den. Inviter venner med en krybbe eller gå baby, start gæsten til børnehaven og give ret til at lege med ethvert legetøj, han ser. I første omgang vil din søn eller datter observere, hvordan en fremmed dreng eller pige tager sine ting, og så vil han forsøge at komme til invaderen og tage hende tilbage. Måske ikke det første besøg hos gæsterne og ikke det andet. Men han vil krybe for at samle sine legetøj. Dette er et faktum.
  • "Hestearbejde." Dette spil hjælper din baby med at kravle hurtigere. Lav tøjlerne fra arket, tag barnet op i brystområdet og lyt dets bevægelse på de fire punkter af støtte, og hold det ved tæerne. Dette spil bør ikke udbydes til børn med medfødte hjertefejl og brystmisdannelser.
  • Komfortabelt tøj. Barnet bør ikke blande sig. Revidere hans garderobe, eliminere uden forkælelse alle ting, som teoretisk kan hæmme bevægelsen af ​​sømme, klemmer. Nogle gange er denne foranstaltning alene nok for barnet, følelse af frihed, til at begynde at bevæge sig mere villigt.

Udtalelse fra Dr. Komarovsky

Den berømte børnelæge Yevgeny Komarovsky kalder krav om en vigtig og nødvendig færdighed. En baby kan have alvorlige problemer med rygsøjlen og muskuloskeletets sundhed, hvis i stedet for at opmuntre til at kravle, sætter forældrene ham i en vandrer eller en jumper. Den lodrette belastning på rygsøjlen og musklerne bør ikke være for tidlig.

Hvis barnet er bange crawlKomarovsky råder til at se på verden gennem hans øjne. For at gøre dette skal moderen sidde på gulvet og se på alt fra bunden opad. Skarpe vinkler og farlige genstande, der skræmmer et barns store møbler og interiør, bliver straks synlige. Et sådant forsøg hjælper også moderen, hvilke virkelige farer skal fjernes (for at fjerne, lukke, forsegle med tape og negle), så barnet, når han kryber, ikke er skadet.

Hvis barnet allerede er begyndt at krybe og har valgt sin stil med at gøre dette (for eksempel krummer en krumning bagud), råder Komarovsky forældre til ikke at forsøge at korrigere denne stil, hvilket tvinger barnet til at ændre bevægelsesbane eller indstilling af lemmer.

Forældrenes ønske om at se deres barn udviklet, godt, i det mindste "som alle andre" er forståeligt. Men Evgeny O. anbefaler ikke at sammenligne babyens udvikling med udviklingen af ​​andre. For tidlige forsøg fra forældre til at lære et barn at krybe kan have ret alvorlige negative konsekvenser: forringet kropsholdning og gangbeslag, ledskader. Alt skal være rettidig, men fordi Komarovsky råder til at starte klasser ikke tidligere end efter 7 måneder, hvis barnet ikke engang prøver at lave krybbebevægelser.

Crawling for tidligt, selv om det er en grund til stolthed hos unge forældre, er ikke til gavn for babyen. Normalt begynder børn, der er begyndt at kravle tidligt, meget senere på at gå i gang - det er ret bekvemt og behageligt for dem på fire lemmer, støt og sikkert. Forældre skal begynde at bekymre sig om et nyt problem - manglende vandfærdigheder.

Du skal gå til lægen med barnet, hvis barnet efter 9 måneder fortsætter med at lægge sig ned, ikke forsøger at kravle, sætte sig ned.Tidligere rådgiver Yevgeny Komarovsky ikke at kalde alarmen og trække et barn af neurologer. Neurologer er mere tilbøjelige til at finde en af ​​de sygdomme, der ikke findes, og forældre vil bruge mange nerver og penge på at forsøge at "helbrede" barnet, som allerede udvikler sig helt normalt.

For at lære at lære en baby at kravle, se den næste video.

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed