3 måneder 5 måneder

Børneudvikling på 4 måneder

Indholdet

Fire måneder baby bliver mere opmærksomme, aktive og munter. Han ændrer sig fysisk og følelsesmæssigt og glæder forældre med nye færdigheder og præstationer. Hvad lærte barnet i en alder af 4 måneder, og hvordan kan man hjælpe udviklingen af ​​småbarnet i denne alder?

Omdrejning på 4 måneder
En af de største glæder i denne tidsalder er at vende om

Fysiologiske ændringer

 • En 4 måneder gammel baby styrker rygmusklerne betydeligt og forbedrer deres koordinering, som følge heraf, som barnet lærer at rulle over. Barnet kan dog ikke sidde stille, derfor anbefales det ikke at sidde med støtte i form af puder.
 • Mange reflekser, der er karakteristiske for den nyfødte, er allerede forsvundet eller er begyndt at falme, for eksempel de krybende og Moro reflekser. Varmens hypertonus er allerede helt væk, og i benene er der stadig bevaret.
 • Barnets lacrimal kirtler begynder deres arbejde, derfor, når gråt, har barnet allerede tårer.
 • Babys vision begynder at opfatte flere og flere farver. Krummer som rene toner af gul, rød, blå og grøn. Hvis barnet har haft skævhed efter fødslen på grund af svaghed i øjenmusklerne, skal det over 4 måneder passere, da øjenmusklerne bliver stærkere.
 • Barnets hørelse udvikler sig også aktivt. Hør lydene, krummen svinger i deres retning. Barnet ved allerede, hvordan man skelner de elskede stemmer fra fremmede stemme. Hør musikken, det lille hornet begynder at ryste hovedet til takt. Krummer som rytmiske melodier med lave toner mere end høje toner.
 • Barnets fordøjelsessystem er allerede forbedret og bliver mere stabilt, de fleste babyer har allerede haft kolik.
 • I nogle spædbørn stiger dannelsen af ​​spyt, men det skyldes ikke de første tænder, men med konstant at finde hænder og forskellige genstande i barnets mund, som han studerer på denne måde.
 • Babys hår og negle vokser 4 måneder meget hurtigt.

I følelsesmæssige termer bliver krummet i denne alder mere udviklet og har svært brug for at kommunikere med voksne. Blandt alle mennesker skelner barnet især mor og reagerer på hendes humør. Hvis mamma er ked af det, vil babyen føle det, og mors mors smil vil helt sikkert svare med sit eget charmerende smil.

Barn 4 måneder smilende mor
Et barns smil fortryller forældre

Fysisk udvikling

Da en 4 måneder gammel baby stadig er lav, er vægtforøgelsen i denne alder ganske stor og udgør ca. 750 gram. Crumbs vækst bliver 2,5 cm større, og hovedet og thoraxens omkreds bliver i samme alder (i den femte måned bliver thoraxen mere af hovedets omkreds).

Selvom alle børn udvikler sig på forskellige måder, hjælper de gennemsnitlige indikatorer for de fleste spædbørn i denne alder og grænserne for normerne at bestemme, om spædbarnet vokser normalt, og om børnelæge ikke bør være opmærksom på at overskride eller formindske nogle af parametrene for fysisk udvikling. Vi præsenterede normerne for 4 måneder gamle babyer i bordet:

indikator

4 måneders gennemsnit

Drenge i 4-5 måneder

Piger 4-5 måneder

vægt

6400-7000 g

5600-8700 g

5000-8200 g

vækst

62,1-63,9 cm

59,7-68 cm

57,8-66,4 cm

Hovedomkreds

40,6-41,6 cm

39,2-44 cm

38,1-43,1 cm

Bryst omkreds

41-41,6 cm

38,6-44,6 cm

38,9-43 cm

Hvilken baby kan?

 • Liggende på maven holder krummen sit hoved og undersøger alt rundt.Desuden kan babyen allerede løfte hele den øvre del af kroppen sammen med hovedet og hvile på håndfladerne.
 • Ved fire måneder har babyen mestret kupper på maven fra en position på bagsiden. Nogle børn lærte endda at rulle tilbage og forsøge at krybe på maven og hjælpe sig med benene.
 • Liggende på ryggen har barnet lært at hæve hovedet sammen med skulderbæltet. Dette er barnets første forsøg på at sidde ned.
 • Den lille styrer allerede godt med sine egne hænder. Under fødningstiden omhygger barnets hænder ofte moderens bryster eller lås flasken. Mens du er i krybbeen, tager crumben med selvtillid fat på de objekter, der hænger over det (mobile legetøj).
 • Under spil smiler barnet ofte og griner. Et barn i en alder af 4 måneder er meget følelsesladet, han kan enten glæde sig eller være forstyrret eller fornærmet.
 • At gå en fire måneder gammel baby er ganske lang. Du hører lydene fra "a", "o", "b", "p" og "m" fra babyen. Nogle babyer lærte endda at binde dem til stavelser.
Barn 4 måneder trækker et legetøj
De præsenterede normindikatorer er kun vejledende.

Bemærk at hver baby udvikler sig i sit eget tempo, og nogle færdigheder i småbarnet kan forekomme tidligere, og andre - lidt senere end deres jævnaldrende. Men der er færdigheder, hvis manglende som ved 4 måneder bør advare forældrene. Kontakt din børnelæge, hvis barnet:

 • Ikke nok varer og holder dem ikke i håndtaget i et stykke tid.
 • Den stiger ikke fra støtten på hænderne, når den ligger på maven.
 • Lærte ikke at rulle over på hans mave.
 • I oprejst stilling (når forældrene støtter under armene) hviler ikke fødderne på overfladen.
 • Når de trækker op med begge håndtag, skråner barnets hoved baglæns.
 • Viser ikke nogen følelser og reagerer ikke på kommunikation med mennesker.

Om at bekymre sig om der er afvigelser fra normen, se videoen af ​​Dr. Komarovsky.

Det faktum, at et barn ifølge reglerne skal kunne være 4 måneder gamle, se den næste video af Larisa Sviridova.

Klasser til udvikling

 • Hæng lyse legetøj over dit barn, så krummen kan tage fat i håndtagene. Nå, hvis sådanne legetøj vil have en anden tekstur eller lave lyde.
 • Sæt rattles af forskellige størrelser og forskellige former i babyens håndtag. Tilby barnet at røre ikke kun rattlerne, men også et blødt legetøj, en lille dukke, et musikalsk legetøj med knapper, en gummibjælke og andre genstande.
 • Spil hide and seek med babyen. Skjul dit ansigt bag et lommetørklæde, og åbn derefter dit ansigt og sig "gøg". Du kan også lukke dine øjne med dine egne hænder og derefter lukke øjnene af din baby med dine hænder. Krummer vil helt sikkert lide alle varianter af spillet.
 • Spil med babyen i "magpie-crow". Da der er centre på håndfladen, der stimulerer tarmens arbejde, vil et sådant spil være nyttigt ikke kun for musklerne i hånden, men også for fordøjelsen.
 • Blæs bobler og lad krummen se deres langsomme flyvning.
 • Sæt en lystfarvet sok på en babyfod, så den lille tot ville gerne have fat i det. Du kan også binde en klokke til babyens fod. Sørg for at rose de krummer, når barnet får en sok eller klokke.
 • For bedre fysisk udvikling og koordineringstræning skal du holde babyen ved hjælp af håndtagene, løfte dem op og derefter senke dem langs kroppen. Derefter krydser armene over brystet og spred dem fra hinanden.
 • Under gymnastik, massage og andre ting med dit barn, drikker sange og udtaler børnefarmer, og mens du sætter babyen i seng, synger du en vugge eller fortæller et eventyr.
 • Byg "dialoger" med baby for at få barnet til at lære at efterligne din tale. Tal forskellige ord, så babyen kan se dine ansigtsudtryk. Det er også vigtigt at gentage lydene, som barnet udløser efter barnet.
Mor og baby 4 måneder
Babyer på 4 måneder først har brug for pleje og kærlighed til deres mor.

Prøv at tilbringe med lektionen en lektion "Worm", som Tatiana Lazareva viser i næste video.

pleje

Morgenen på en fire måneder gammel baby begynder som før, med hygiejneprocedurer.Vask barnets ansigt og tør øjnene, rengør ørerne og næsen, når det er nødvendigt. Klipning af negle i denne alder er ret almindeligt, da de vokser hurtigt, og barnet stiller konstant håndtag i munden.

Gå med en 4-måneders børne bør være to gange om dagen med fokus på vejrforhold. Om sommeren kan varigheden af ​​gåture være op til 6 timer. Om vinteren anbefales det at gå en tur i 1-2 timer. Afstå fra det bør kun være i svær frost, regn eller vindstød.

Gymnastik og lysmassage anbefales at gøre barnet to gange om dagen. Først skal du lægge krummen på bagsiden, tage håndtagene og gøre dem i en cirkelbevægelse. Derefter drejes babyen på den ene side og den anden, så tag børnenes ben og flyt dem. Derefter skal krummerne tænde maven og bøje og rette benene i denne stilling.

Gymnastik til barnet
Gymnastik og massage hjælper dit barns udvikling

I masseprocessen er det værd at bruge puder.

Massage-teknikken på 4 måneder er vist detaljeret af Nikolai Nikonov - den førende læge og massage terapeut i Rusland i den næste video.

For at forbedre søvn, bør du oprette et bestemt ritual, der vil oprette barnet for en nats søvn. Dette ritual kan omfatte badning, strækker barnets krop, fodring, lullaby eller et eventyr. Gentag dette ritual dagligt uden at savne dets elementer.

Husk sikkerhedsreglerne og lad dig ikke forlade en krumme, fordi mange babyer på 4 måneder allerede har lært at rulle over, og dem, der endnu ikke har lykkedes, kan til enhver tid med en ny færdighed behage.

Det faktum, at du først og fremmest behøver en baby i 4 måneder, se i videoen af ​​Larisa Sviridova.

Daglig rutine

Barnet kan allerede være vågen i mere end 2 timer i træk og opfører sig meget aktivt i disse perioder.

En fire måneders baby sover pr. Dag op til 15 timer. Nat søvn i denne alder varer omkring 10 timer. Dagtidsdrømme for mange børn på 4 måneder bliver tre, og deres samlede varighed er cirka 5 timer. Den optimale tid til at lægge på en nats søvn hedder 19-21 timer. Hvis du begynder at lægge op senere, kan der være problemer på grund af overarbejde babyen.

Baby amning fortsætter med at modtage udelukkende modermælk. Samtidig begyndte krummen at blive anvendt på brystet oftere. Dette sker normalt ved at falde i søvn, under søvn, såvel som umiddelbart efter at være vågnet. Som følge heraf har barnet allerede en temmelig nøjagtig fodringsmåde.

Amning ved 3 måneder
I 4 måneder er det ret nemt at justere foderstoffer.

Barnet er fladmidlet kost strengere. Det giver en vis mængde af blandingen og 6 tilførsler om dagen med intervaller på ca. 3,5 timer. Mængden af ​​blandingen, som er nødvendig af en kunstig plowman om dagen, bestemmes ved at dividere barnets vægt med 7. Dette totale beløb er ligeligt fordelt i 6 tilførsler.

I gennemsnit spiser 4 måneder gamle babyer 900-1000 ml af den tilpassede blanding om dagen. Til en fodring modtager babyen et gennemsnit på 150-170 ml af blandingen. Også i denne alder babyer, der modtager blandingen, begynder at fodre. Den første skål af lokke vælger grøntsager eller grød. Et nyt produkt gives i den anden fodring, der øger mængden til 100 g.

Glem ikke at sprede dagkrummerne med forskellige tærter. En af dem er præsenteret af Tatyana Lazareva i den næste video.

Beregn dit foderdiagram
Angiv datoen for fødslen af ​​barnet og fodringsmetoden

Ordinær dag

Kommunikation med en 4 måneder gammel baby bliver mere interessant dag for dag. Den daglige tilstand for hver lille barn er individuel og afhænger af forskellige faktorer, men for at forstå, hvad man skal fokusere på, fortæller vi, hvordan en almindelig dag med et barn i denne alder kan se ud:

6: 30

Awakening til den første fodring, hygiejniske procedurer.

8: 00

Den første dag i søvn.

10: 00

Awakening for den anden fodring, vågenhedstid.

11: 30

Gå og anden eftermiddagslur i frisk luft.

13: 30

Tilbage hjem, opvågnen til den tredje fodring.

14: 00

Vågne periode, pædagogiske spil.

15: 30

Gå og tredje dag lur i frisk luft.

17: 00

Tilbage hjem, opvågnen til den fjerde fodring.

17: 30

Vågnetheden.

19: 30

Badning, femte fodring, liggende om natten.

00: 00

Awakening for den sjette fodring og straks falder i søvn.

Udviklingen af ​​barnet vil også hjælpe motion udvist i den næste video, ifølge metoden af ​​O. Teplyakova - en ekspert inden for intellektuel udvikling.

Hyppige problemer

 1. Mor bider hendes bryst mens pleje. Med denne handling begynder babyen sin adskillelse fra moderen og kontrollerer hendes reaktion. Hvis moren på dette tidspunkt skriger, vil barnet forstå, at han ikke er en uadskillelig del af moderen.
 2. Hyppige distraktioner under fodring. Fire måneder gamle børn kontrollerer ofte deres mor og distraherer eller vender sig væk fra brystet under fodringsprocessen. At tage brystet i sådanne tilfælde er ikke nødvendigt. Morens korrekte opførsel vil være rolig, indtil krummen vender tilbage til fodring.
3 måneder 5 måneder
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed