6 måneder 8 måneder

Børneudvikling på 7 måneder

Indholdet

Forældre til et syv måneder gammelt barn ændrer barnet bogstaveligt hver dag. Dette er ikke den hjælpeløse nyfødte, som kun kunne ligge, sove, spise og græde. Efter syv måneder er barnet vokset markant og er allerede et fuldt medlem af familien. Han kommunikerer meget, flytter meget, spiser ikke kun modermælk og lærer konstant nye færdigheder. Hvad lærte barnet i en alder af syv måneder, og hvordan kan forældre stimulere den videre udvikling af barnet?

Mor med en baby 7 måneder
Forældrenes kærlighed er den vigtigste faktor i et barns fulde psykologiske udvikling.

Fysiologiske ændringer

 • Barnets muskler bliver stærkere og giver barnet mulighed for at holde kroppen i en siddende stilling i en alder af 7 måneder og gennemsøge såvel som at stå og holde støtten.
 • Udviklingen af ​​den højre halvkugle er mere intens, så barnet kan ofte bruge ikke sin højre hånd, men hans venstrefløj, men det er slet ikke et tegn på, at barnet vil blive venstrehåndet.
 • Barnet har 7 måneder allerede fuldt dannet vision og hørelse. Krummen bliver til og med som en reaktion på en lav lyd og ser perfekt objekter, der bevæger sig hurtigt.
 • I en alder af syv måneder har mange babyer deres første tænder udbrudt. Nogle af børnebarns forældre kan kun bemærke en af ​​de nedre fortænder, og i nogle babyer er der allerede to forreste nedre tænder, og de øverste er ved at "proklyututsya".
 • I forbindelse med indførelsen af ​​supplerende fødevarer ændres barnets afføring - det bliver sjældnere (normalt en gang dagligt) og tykt, og lugten er skarpere.
Baby 7 måneder
Et barn på 7 måneder kan sidde, kravle og stå og holde fast på støtten

Fysisk udvikling

Selv om udviklingen af ​​hver baby foregår i sit eget tempo baseret på udførelsen af ​​alle børn i en vis alder, blev grænserne for normen fastslået, hvoraf det overskydende i både den store og den mindre side er en grund til at rådføre sig med børnelæger. Hovedindikatorerne for babyer 7 måneder (både gennemsnittet og grænsen) vi samlet i tabellen:

indikator

Gennemsnit på 7 måneder

Drenge i 7-8 måneder

Piger på 7-8 måneder

vægt

7600-8300 g

6700-10300 g

6000-9800 g

vækst

67,3-69,2 cm

64,8-73,5 cm

62,7-71,9 cm

Hovedomkreds

42,8-44 cm

41,5-46,4 cm

40,2-45,5 cm

Bryst omkreds

44,6-45,5 cm

42,5-48,9 cm

42,7-47,2 cm

Den syvende måned af livet bringer babyen vægtforøgelse på omkring 600 gram og højde - fra 1,5 til 2 centimeter. Omkredsen af ​​barnets hoved samt brystets omkreds bliver mere end 0,5 cm. Samtidig bemærker vi, at brystets omkreds hos raske børn på 7 måneder altid overskrider hovedomkredsen.

Pige 7 måneder
Se ikke kun for overholdelse af normen, men også for dynamikken i barnets udvikling

Hvilken baby kan?

 • Børn på syv måneder sidder allerede og kryber. Men nogle børn forsøger allerede at sidde på egen hånd, men denne færdighed er endnu ikke tilgængelig for flertallet af karapuz. De syv måneder gamle babyer kryber på forskellige måder - en person bevæger sig på maven, man klarer kun at krybbe baglæns, og en person står op på alle fire og bevæger sig hurtigt og omstiller benene og armene.
 • Mange af toppe i denne alder kan allerede stå og holde med begge hænder for en solid støtte. Og nogle babyer går endda over deres ben og gør de første usikre trin i støtten. Samtidig har barnet lært at stå op og trække sig op af støtten, men han kan ikke læne sig tilbage og ringer til sine forældre.
 • En syv måneder gammel baby har allerede forskellige genstande i hænderne godt, selvom legetøjet har en uregelmæssig form. En baby i denne alder kan i lang tid engagere sig i legetøj. Barnet afslører med interesse deres egenskaber, lukker og åbner, smider, skifter, smager og udfører andre handlinger.
 • En syv-måneders baby udforsker ny smag og prøver supplerende mad. Barnet har lært ikke kun at spise fra en ske, men også at drikke fra et krus, lad bækkenet selv hjælpe voksen med at holde det op i et stykke tid. Men barnet i denne alder er allerede i stand til at holde flasken alene, og hvis den falder, er den i stand til at løfte den.
 • Barnet forstår forældres tale. På anmodning af barnet kan vise nogle dele af kroppen og kendte genstande, der er på samme sted. Barnet indså, at den skjulte genstand ikke forsvinder for evigt, men er simpelthen ikke synlig. Også barnet kender dit navn og navnene på indfødte mennesker. De fleste babyer er knyttet til deres mor og kan græde på grund af hendes fravær.
 • Babbling babyer kompliceret, crumb udtaler flere og flere stavelser, og mange af dem, som barnet taler allerede meningsfuldt.
Baby 7 måneder smilende
De fleste kriterier er kun vejledende indikatorer for udviklingen af ​​krummerne, tag dem ikke for alvorligt.

Ved afgørelsen af, om et barn er tilstrækkeligt udviklet i en alder af syv måneder, bør forældrene forstå, at hver baby udvikler sig efter hendes personlige planlægning, men der er færdigheder, som barnet helt sikkert skal deltage i i 7 måneder.

Følgende punkter bør være en grund til et besøg hos børnelæge:

 • Baby ruller ikke over.
 • Sidder ikke alene
 • Undersøger ikke genstande ved hjælp af munden.
 • Du må ikke banke legetøjet på bordet.
 • Se ikke det bevægelige legetøj.
 • Udtaler ikke stavelser.
 • Ikke tiltrækker mors opmærksomhed og afslører ikke følelser, når de kommunikerer med mor.

Se den følgende video af Larisa Sviridova om babyens udvikling på 7 måneder. Du vil lære, hvad der er særligt vigtigt for den psykologiske udvikling af krummerne.

Klasser til udvikling

Opmuntre kravlende baby, fordi denne udviklingstrin anses for meget vigtig. Lad barnet have behagelige tøj og muligheden for at prøve hånden på gulvet. Hjælp krummerne, læg dine yndlingslegetøj ud og gør dem til et opnåeligt mål.

Sådan beskytter du krummerne i disse vigtige øjeblikke, se overførslen af ​​E. Komarovsky.

 • Til udvikling af koordination skal du sætte babyen på benet og rystes, og far kan kaste babyen op og ned.
 • Foreslå et lille barn, der trækker "reb" og tager et lyst tørklæde til et sådant spil.
 • Skjul legetøjet under tæppet foran barnet og få babyen til at finde den. Også barnet vil nyde at se små legetøj "skjule" i din håndflade.
 • Lær dit barn for at pege på objektet, der lød med en finger, bølge "bye" og klappe hænderne. Lad os give barnet forståelige opgaver, for eksempel vise en bjørn, åbn en kasse eller tag en ske. Indfør barnet med ordet "nej", men det bør kun gælde for reelle farer.
 • Tænd baby musik på forskellige tempos, og du vil bemærke at med langsom melodier vil barnet roe sig ned, og med en hurtig rytme vil begynde at danse.
 • Gå ikke glip af muligheden for at udvikle fine motoriske færdigheder hos barnet. I klasser kan du bruge hjemmelavede poser med forskellige fyldninger, fingermalinger, fingerspil ("geithårede", "fyrretyve"), legetøj med knapper og meget mere, som et barn kan føle, trykke, trække, røre og klemme.
 • Fortsæt med at fortælle dit barn om alt, hvad du gør for at øge sproget ordforråd. Ring til legetøjene, der viser babyen. Ring altid til din baby ved navn, og vis også billeder af slægtninge, der giver udtryk for deres navne.
 • Gå med en baby ikke kun i den periode, hvor barnet skal sove, men også under vågenhed, for at sætte barnet i stand til at observere naturen.
 • Du kan bruge til klasser med et lille Doman kort.
 • Få babybøger til børn med tykke sider.Lad barnet vende siden på egen hånd og se på de lyse billeder, mens du læser versene på dette tidspunkt.
 • Indfør din baby med andre børn, og inviter dem til at besøge eller tale på ture. Lad børnene se hinanden.
 • Mens du svømmer, skal du tilføje et par legetøj til badet, der kan flyde.

Fra videoen til SvitMam. tv vil du lære, hvorfor gennemsøgning er meget vigtigt for barnets fysiske udvikling. Gør øvelser med din baby og nyd hans succes.

.

pleje

Hver morgen begynder en 7 måneder gammel baby med hygiejneprocedurer. Krummer vaskes, rengøres om nødvendigt næse og ører, trimmede morgenfugle, kam, børste tænder (selvom de ikke eksisterer endnu). Det daglige aftenbad er allerede en vane og hjælper barnet med at slappe af før en nats hvile.

Komplekset af gymnastikøvelser på syv måneder udvider. Du kan hjælpe dit barn med at stå op for hans fødder, bøje og rette barnets ben i position på ryggen, drej babyen i forskellige retninger, hold hånden, udfør øvelser for at udvikle koordination og mange andre. I denne gymnastik udføres der normalt massage om morgenen.

Så snart krummen har lært at sidde trygt, kan du introducere barnet i puljen, men du behøver ikke at fodre specielle illusioner om udviklingshastigheden (blæren og tarmene styres af børnene senest 18 måneder og endda senere) og ved at lade barnet sidde der i lang tid. Lad barnet være på puljen i op til 10 minutter, og det er bedst at vælge tid efter søvn til plantning.

Baby 7 måneder på gryden
Fra 7 måneder kan du allerede begynde at lære krummerne i puljen

Daglig rutine

Børn 7 måneder sover omkring 15 timer om dagen, mens nogle børn fortsætter med at sove tre gange om dagen, og nogle tots har allerede skiftet til en to-dages lur. Varigheden af ​​en nats søvn er 9-10 timer, og dagtid er ca. 5 timer. Med en 3-dages søvnmulighed om eftermiddagen er der som regel en af ​​hvileperioderne længere, og de to andre er kortere (op til en time).

Walking med en 7 måneder gammel baby anbefales to gange om dagen i 2 timer. Kun under ugunstige vejrforhold som kraftig regn, kraftig frost eller vind, kan du blive hos de små hjemme. I varmt sommervejr kan barnet tilbringe op til 6 timer dagligt på gaden. En tur kan planlægges til drømmedag i dagtimerne eller så at barnet er vågen et stykke tid udenfor.

Måltider for en syv måneder gammel baby inkluderer 5 måltider, hvorfra det tager fra 3 og en halv til 4 timer. Mængden af ​​mad et barn har brug for 7 måneder om dagen beregnes ud fra barnets vægt. Barnets kropsmasse skal divideres med 8. Den resulterende mængde mad er divideret med antallet af foderstoffer. I gennemsnit spiser et barn på syv måneder 1000-1100 ml mad om dagen. En portion pr. Måltid er ca. 200-220 ml.

Ved amning sættes barnet på brystet omkring 7-10 gange om dagen og 2 til 4 gange om natten (normalt om morgenen). Brystfødte babyer på syv måneder modtager fødevaregrupper som grøntsager, korn og frugter. Begynd at gå ind i kosten af ​​vegetabilsk olie, tilføje den til puré af grøntsager. Menuen for børn-isthroats udvider på grund af udseendet af cottage cheese, frugtsaft, æggeblomme, wienerbrød og krakkere. Læs mere i artiklen om baby menu på 7 måneder.

Baby 7 måneder drikker modermælk
Grundlaget for barnets kost i 7 måneder er modermælk eller en blanding
Beregn dit foderdiagram
Angiv datoen for fødslen af ​​barnet og fodringsmetoden

Ordinær dag

Hver dag med en syv måneder baby er underholdende og interessant. Selvfølgelig vil hvert spædbarns regime være individuel i 7 måneder, men for at forestille sig, hvordan dagregimet af et barn i denne alder kan se ud, tilbyder vi følgende eksempel:

7: 00

Spild.

Den første fodring, hvor barnet modtager modermælk eller formel.

Hygiejneprocedurer.

Vågenhed.

9: 30

Gymnastik.

10: 30

Den anden fodring, hvor børnene ammes, bliver opslugt, og krummer-kunstige giver smør til det.

Vågnetheden.

12: 00

Gå, hvorunder krummerne har den første dag i søvn i frisk luft.

14: 00

Vende hjem

Den tredje fodring, hvor børnene, uanset hvilken fodring, får grøntsagspuré med vegetabilsk olie, men frugtsaft og æggeblomme tilsættes til de kunstige børn.

15: 00

Perioden af ​​vågenhed og pædagogiske spil.

16: 00

Gå, hvorunder barnet har en anden dags søvn i frisk luft.

18: 00

Vende hjem

Den fjerde fodring, som i en ammende baby indeholder frugtpuré og modermælk, og i flaskefødte babyer, hytteost, frugtpuré, kager og en blanding.

Vågenhed.

21: 00

Badning.

Den femte fodring, hvor babyen modtager modermælk eller formel.

Ligger på en nats søvn.

Nat tid

Amning babyer i en drøm anvendes til brystet flere gange, barn-artificialis oftest ikke vågne op til fodring.

En almindelig dag med et barn, du kan variere den berigende massage. Teknik for udførelse, se den næste video af Nikolai Nikonov - den førende læge og massage terapeut i Rusland.

Hyppige problemer

 1. Frygt for fremmede. Syv måneder gamle børn skelner allerede klart mellem kendte personer og fremmede og kan reagere negativt på en fremmed. Så lad ikke den lille være alene med nogen fremmed for ham. Ønsker at bekendtgøre barnet med nogen, hold dig tæt på, tag barnet i dine arme og hold det, indtil barnet er godt tilpas med situationen og forstå, at den fremmede ikke er farlig.
 2. Problemer med at falde i søvn og sove. Mange tots på grund af øget fysisk aktivitet i løbet af dagen begynder at sove værre om natten, og lægge barnet bliver problematisk. Ved lægning vil du hjælpe med at skabe et ritual. Dagligt med barnet samme handlinger inden du går i seng, hvilket vil sætte barnet op for en natsøvn.
 3. Afvisning af prikorma. Mange børn, især dem, der tidligere havde spist kun modermælk, nægter ukendte produkter, ikke ønsker at prøve kartoffelmos eller en flydende grød, der er kærligt forberedt af mor. At tvinge et barn til at prøve en ny mad er uacceptabel. Ikke insistere, giv barnet et bryst og til sidst tilbyde en ny skål igen. Hvis barnet fladt nægter at mose og grød, så tænk på muligheden for at indføre pædagogisk fodring.
 4. Smerter og ubehag under tænder. Børn reagerer på udseendet af tænder på forskellige måder. I nogle babyer lærer forældrene kun om tanden efter at have kigget ind i munden, men i mange babyer ledsages udseendet af hver tand af øget kvældning, tarmens rødme og deres hævelse. Ofte stiger barnets temperatur og afføringen kan være forstyrret. Kølede tænder, anæstetiske geler, antipyretiske lægemidler hjælper med at klare ubehaget.

Det vigtigste, en baby har brug for, er kærligheden hos sine forældre. Tilbring tid interessant og nyd de fælles aktiviteter. Spil med barnet, baseret på lektionerne om metoden til O. Teplyakova - en ekspert inden for intellektuel udvikling.

6 måneder 8 måneder
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed