2 måneder 4 måneder

Børneudvikling på 3 måneder

Indholdet

I løbet af det første år udvikler barnet hurtigt til en hurtig og glæde forældre med nye evner hver måned. De tre måneder gamle ændrer sig følelsesmæssigt og eksternt. Lad os finde ud af, hvilken slags nye færdigheder en crumb får i denne alder, og hvordan forældre kan hjælpe pjengen til at udvikle sig.

Pige på 3 måneder
Med et barn bliver det mere interessant, han reagerer bevidst på dine handlinger.

Fysiologiske ændringer

 • Barnets subkutane fedtvæv udvikler sig, derfor, i tre år gammel, har barnet bløde kinder og folder på benene.
 • Muskelsystem karapuz udvikler sig fra top til bund. Skarpe har allerede mestret tilbageholdelsen af ​​hovedet og begyndte at eje deres hænder. Håndtagernes hypertonus er allerede helt væk, hvilket gør det muligt for barnet at mere aktivt undersøge hans krop og legetøj, røre alt sammen med hænderne.
 • Mange reflekser af nyfødte er allerede ved at dø ud. For eksempel søger søgereflexen (drejer hovedet, når det strækker sig i hjørnet af munden), proboscisrefleksen (strækker læberne, når de berører dem) og Babkin-refleksen (åbner munden med tryk på palmen), bør ikke være til stede i en tre måneder gammel baby. De samme reflekser som gennemsøgning, sugning eller Moreau på 3 måneder er stadig meget udtalte.
 • Fordøjelsessystemet hos barnet udvikler sig. Maven øger sin kapacitet og kan allerede indeholde mere mælk, men barnet er ikke klar til at acceptere andre fødevarer end modermælk eller en tilpasset blanding. Den eneste tilføjelse til spædbarnsdiet kan være supplerende vitamin D, som ofte foreskrives til 3 måneder gamle børn som profylaktisk mod rickets.
 • Stolen på en tre måneders baby er mere ensartet og regelmæssig. Ved modtagelse af kun modermælk er hyppigheden af ​​afføring fra 1 gang i 2-5 dage til 5 gange om dagen. Hvis barnet ikke havde en skammel udelukkende til amning i flere dage, opfører barnet sig normalt, og afføringen efter en så lang pause er blød, der er ikke behov for yderligere stimulation for barnet at afføring.

For information om, hvordan man spiller med en tre måneders baby, se følgende video med O. N. Teplyakova, en ekspert på intellektuel udvikling.

Fysisk udvikling

I gennemsnit for den tredje måned af livet øger et spædbarn sin vægt med 750-800 gram, og væksten bliver 2,5 centimeter mere end den var i 2 måneder. Forøgelsen i hovedomkredsen sker med ca. 1 cm, og brystets omkreds - med 1-1,5 cm (ved fire måneders alder bliver disse to parametre det samme).

Højde, kropsvægt og andre indikatorer for barnets fysiske udvikling bestemmes af mange faktorer - arvelighed, forekomst af sygdomme, fodringstype og andre.

Smuk pige på 3 måneder
For at være sikker på barnets normale udvikling, se hans dynamik

Medics har fastsat gennemsnit og grænserne for normen, hvormed forældrene kan bestemme, om deres tre måneder gamle baby udvikler sig normalt. De er præsenteret i tabellen:

indikator

Den gennemsnitlige værdi af 3 måneder

Drenge i 3-4 måneder

Piger i 3-4 måneder

vægt

5800-6400 g

5000-8000 g

4500-7500 g

vækst

59,8-61,4 cm

57,3-65,5 cm

55,6-64 cm

Hovedomkreds

39,5-40,5 cm

38,1-42,9 cm

37,1-42 cm

Bryst omkreds

38,9-39,5 cm

36,5-41,6 cm

37,3-41,4 cm

Hvilken baby kan?

 • Liggende på maven og i opretstående stilling har barnet allerede lært at holde hovedet. Hvis du støtter babyen i en lodret position under armene og lægger den på en solid overflade, lænner barnet med benene. Desuden ligger krummen på ryggen og har allerede lært at tænde flanken.
 • Visionskrummer aktivt udviklet. Barnet i lang tid undersøger genstande rundt, opmærksom på både stationære og hurtigt bevægelige genstande. For bedre at se alt i en pose liggende på maven, løftes krummen på underarmene.
 • Lyden af ​​en tre måneder gammel baby er blevet mere forskelligartet. Konsonanter tilføjes til vokaler. At være i godt humør, baby lang gang.
 • Et barn på 3 måneder er meget følelsesmæssigt. Barnet er meget begejstret for udseendet af mor og kommunikation med hende. Vækstkomplekset opstår også, når en voksen synger, lyder af musikinstrumenter og en form for legetøj. Hvis krummen er utilfreds med noget, vil du høre et højt råb. Negative følelser opstår i en 3 måneder gammel baby, når kommunikationen med moderen stopper, legetøjet pludselig forsvinder, den omgivende temperatur ændres, der er en begrænsning af bevægelse eller smerte.
 • Efter tre måneder begynder babyen mere aktivt at udforske verden, suger alt, hvad der kan tage penne. Først og fremmest suger barnet sine næver eller fingre.
Dreng 3 måneder
Bidrage til udviklingen af ​​din baby gennem forskellige spil, som du og din baby vil nyde.

Klasser til udvikling

Nu er babyen vågen længere end i de første to måneder af livet, og det tidspunkt, hvor barnet er klar til at acceptere ny information og kommunikere, skal du bruge det eftertænksomt.

 • Om morgenen skal du lave en lille øvelse med barnet. Bøj forsigtigt og bøj benene og arme for at forbedre leddets tilstand. Du kan også øve med babyen på fitball - når du lægger barnet på bolden på maven eller på bagsiden, hold barnet ved benene og rul det forsigtigt.
 • Masser regelmæssigt hele barnets krop, da det vil stimulere musklerne i krummerne og andre organer, samt forbedre krummens velfærd. Start med at klappe ryggen og halsen, og i slutningen af ​​massageen kan du nemt knede leddene på dine knæ og albuer.
 • Til den daglige gymnastik, som moderen udfører med barnet, ved 3 måneders alder er det værd at tilføje øvelser, der vil forberede babyen til kupiner. Drej den højre fod af babyen liggende på ryggen, så den bliver slunget over kroppen. Det er denne bevægelse, der gives mest muligt til børnene, og det giver drivkraften til kuppet.
 • For at stimulere evnen til at hæve hovedet og skuldrene i en udsat position på maven (når barnet lænner sig på underarmen), spred barnet i maven oftere samtidig med at der lægges lyse legetøj omkring barnet. Særlige formål bruges også ofte til dette formål. uddannelsesmåtter.
 • Sæt rattler i barnets hænder, så barnet vil lære at holde legetøjet alene og studere dem. Hæng også bløde legetøj over barnets krybbe, så babyen kan nå dem med deres hænder. Det ville være dejligt, hvis der indenfor sådanne legetøj er klokker, og efter at have ramt dem, vil jordnødden høre ringetoner.
 • Syng sange til krummerne, såvel som oftere tale med barnet. På samme tid i en samtale er det værd at lave små pauser, hvilket giver toddler mulighed for at "reagere" med dig med sin stemme. Ring ofte til babyen ved navn, og ledsage også med forklaringer nogen af ​​dine handlinger.
 • Vis dit barn hans refleksion i spejlet. Det er også værd at introducere barnet med billeder af dyr og forskellige genstande.
 • For at stimulere taktil følsomhed, lad barnet føle genstande med en anden tekstur, for eksempel en kugle af tråd, en køkkenklap, en bamse, en blød terning med en klokke inde.
 • Medtag dit barns musik af forskellige stilarter. Når barnet er vågen, skal du tænde for noget rytmisk og sjovt, og inden du går i seng skal du lytte til nogle rolige melodier med babyen. Lytte til den rytmiske musik med en krumme, klapp dine hænder til takt.
 • Hvis du har et kæledyr, skal du se ham med din baby. Vis også små dyr, mens du går.
 • Når du svømmer, kast et par lyse bolde eller gummilegetøj i vandet. Lad krummen forsøge at fange dem i vandet.

Ringe gør massage mere sjov.

Se den næste øvelse af Tatiana Lazareva, du kan gøre det til enhver ledig tid.

pleje

Start morgenen på babyen med hygiejniske procedurer, gnid babyens ansigt og øjne, og om nødvendigt næsen og ørerne. Efter en afføring og flere vandladninger skal du vaske din baby under rindende vand. Hvis krummens hud er okay, bør du ikke misbruge brugen af ​​baby kosmetik.

Marigoldkrummer bør kontrolleres dagligt og klippe dem bedst efter svømning, når neglepladen blødere. Hvis barnet protesterer imod en sådan procedure, kan du trimme søvnets søm. Brug til dette formål specielle saks til babyer og sørg for at kontrollere neglene efter at have skåret (løbe over dem med din finger) for at sikre, at der ikke er skarpe kanter.

til hærdning krummer bruger luftbad (deres varighed er op til 10 minutter), går i løbet af hvilken babyen vil sove i det fri, vask og nedbrud. Bathe babyen hver dag, bedst inden sengetid, men du kan på et andet tidspunkt bekvemt for dig. For eksempel, hvis badning spænder barnet, bør det udsættes til en tidligere tid.

Baby 3 måneder smilende - pige i kjole
Juster dagens tilstand: det bliver lettere for dig, og krummen bliver roligere

Daglig rutine

I en alder af tre måneder har de fleste babyer deres eget daglige regime. Børnene holder sig vågen og sover på omkring samme tid hver dag, hvilket gør det muligt for moderen at planlægge hendes anliggender. Som før er de fleste af barnets dage forbeholdt søvn og fodring. Et barn på tre måneder sover ca. 17 timer om dagen. Omkring 10 timer tager en nattesøvn, og resten af ​​tiden er opdelt i tre eller fire søvn om dagen. Normalt holder en eller to dages søvn længere (1-2 timer), og resten - kortere (op til 40 minutter).

At gå med en 3 måneder gammel baby anbefales to gange om dagen. Den mest passende tid til at gå en tur anses for at være morgen (10-11 timer) og tid efter frokost (16-17 timer). Varigheden af ​​gangen bestemmes af temperaturen udenfor og andre vejrforhold. Om sommeren med en 3 måneders baby kan udføres på gaden op til 6 timer. Gå ikke ud for en tur er kun i kraftig frost, vindstød eller regn.

Fødte spædbørn, der kun modtager modermælk, som tidligere, udføres på anmodning. De fleste babyer beder om sin mors bryst før og straks efter sengetid. Det gennemsnitlige antal ammer i denne alder er 10-12 om dagen og 2-4 om natten. I dette tilfælde bryder krummen ofte væk fra hendes mors bryst under fodringsprocessen. Det gennemsnitlige interval mellem lange fødninger er fra 2,5 til 3,5 timer.

Hvis barnet modtager formel, vil han have en strengere fodringsmåde, der giver seks måltider med intervaller på 3,5 timer. For at bestemme det daglige volumen af ​​blandingen til et barn, skal vægten divideres med 6. Endvidere er dette tal divideret med antallet af feedings pr. Dag. I gennemsnit spiser en 3 måneder gammel baby 800-900 ml af blandingen om dagen og op til 180 ml per fodring. Det er stadig for tidligt, for selv kunstige børn bliver introduceret i denne alder.

Diversificer dagen med følgende øvelse fra Tatiana Lazareva.

Ordinær dag

Det bliver mere og mere interessant at kommunikere med tre måneders jordnødde, og morgenen på mange moms begynder med et charmerende smil fra en baby. Din dag med en baby på 3 måneder kan se sådan ud:

6: 00

Awakening til den første fodring, morgen toilet.

7: 30

Den første dag i søvn.

9: 30

Awakening for den anden fodring, vågenhedstid.

11: 00

Gå og sov i frisk luft.

13: 00

Vende hjem, vågne op for den tredje fodring, vågne periode.

14: 30

Den tredje dag lur.

15: 30

Opvågning, pædagogiske spil.

16: 30

Den fjerde fodring, efterfulgt af en tur og sove i frisk luft.

17: 30

Tilbage hjem, opvågnen og vågne periode.

19: 00

Badning, femte fodring, liggende om natten.

23: 30

Awakening for den sjette fodring og straks falder i søvn.

Det skal bemærkes, at temperament fra forskellige børn er anderledes, så alle anbefalinger vedrørende regimet er kun omtrentlige. Forældre bør først og fremmest tage højde for deres barns egenskaber og tilpasse de ordninger, som børnelæsen stiller til barnets behov, det vil sige at følge regimen, som vil blive tilpasset barnets biorhythmier.

Smuk pige i 3 måneder smiler
Anbefalinger til udvikling er kun en retningslinje, du skal kun udføre dem, hvis dit barn og du får glæde af dem

Hyppige problemer

 1. Utilstrækkelig vægtforøgelse. Normalt tilføjer en baby ved amning 500-2000 gram pr. Måned. Hvis stigningen er mindre, opstår spørgsmålet om tilskuddet med den tilpassede blanding. Mange mødre har mistanke om en lille mængde mælk på grund af den mere rastløse opførsel af krummerne i brysterne og et fald i følelserne af mælktyper, men disse tegn indikerer slet ikke hypogalakti. Babyer med 3 måneder er meget mere tilbøjelige til at blive distraheret under fødslen på grund af deres ønske om konstant at udforske verden omkring dem, og følelsen af ​​mælkestamme kan forsvinde på grund af, at laktation allerede er etableret, og mælken kommer i den rigtige mængde baby under fodring. Objektive årsager til fodring af et barn er en lille vægtforøgelse om 2 uger og en reduceret mængde vandladning pr. Dag.
 2. Restless dagtid søvn. Nervesystemet hos mange tre måneder gamle babyer er stadig ikke tilstrækkeligt stabilt og bliver hurtigt træt. Dette medfører dårlig søvn, som varer 20-30 minutter eller endnu mindre i løbet af dagen. Forbedre funktionen af ​​nervesystemet af baby hjælper den korrekte organisering af dagens regime - søvn og vågenhed. Forældre bør sørge for, at krummen ikke blev vågen i mere end 1,5-2 timer, og havde mulighed for at sove.
 3. Bivirkninger på vaccinationer. Ved 3 måneders alder indgives den første DPT-vaccine til barnet, som ofte har en bivirkning på barnets krop. Hver fjerde baby den første dag efter introduktionen af ​​denne vaccine stiger temperaturen, og der er lokale ændringer (rødme, hævelse, smerte, induration). 10% af babyerne kan have bivirkninger som nedsat appetit, diarré, døsighed, opkastning og andre. Ved forhøjede temperaturer er der givet et antipyretisk lægemiddel til barnet, og ændringer på vaccineinjektionsstedet kræver ikke nogen behandling. Hvis barnets tilstand er stærkt forværret, er den lokale reaktion meget udtalt eller andre advarselssymboler vises, bør barnet straks til lægen vises.

Hvad du skal være opmærksom på 3 måneder, se i videoen af ​​Larisa Sviridova. Hvis du oplever problemer med barnet, skal du informere lægen.

Beregn dit foderdiagram
Angiv datoen for fødslen af ​​barnet og fodringsmetoden
2 måneder 4 måneder
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed