9 måneder 11 måneder

Børneudvikling på 10 måneder

Indholdet

Ved sin runde dato havde barnet allerede lært meget, begyndte at vise sin individualitet og uafhængighed. En ti måneder gammel tot er babbling og flytter meget. Hvad ellers glæder forældre til en krumning af denne alder og hvordan man stimulerer udviklingen af ​​et spædbarn på 10 måneder?

Fysiologiske ændringer

 • Vægtøgning og en stigning i andre fysiske indikatorer i denne alder er ikke længere så aktive som i første halvår. Dette skyldes en stigning i fysisk aktivitet karapuz.
 • Koordinering af barnets bevægelser forbedres, hvilket gør det muligt for barnet at kravle hurtigt og bevæge sig rundt i lokalet. Fine motoriske færdigheder fortsætter også med at udvikle sig. Barnet lærte at løsne sine fingre til at kaste et objekt, og også at kun tage små genstande med fingrene.
 • Mange 10 måneder gamle babyer har allerede udbrudt 4 tænder, men hvis der slet ingen tænder er dette endnu ikke en grund til oplevelsen.
Børneudvikling op til 10 måneder
Et barn vokser meget hurtigt, han har brug for forældremyndighed

Fysisk udvikling

For den tiende måneds levetid vinder småbarnet omkring 450 gram og vokser med 1-1,5 centimeter. Brystets omkreds samt hovedomkredsen øges med et gennemsnit på 0,5 cm.

Hvert barn vokser i sit eget tempo, men der er normer ved at tjekke med, hvilke forældre og læger der kan afgøre, om der er alvorlige afvigelser, og om det er nødvendigt at undersøge babyen yderligere. For hver aldersgruppe bestemmes både middelværdier og grænseværdier (overskridelse af dem i enhver retning skal varsles). De vigtigste vi præsenterede i denne tabel:

indikator

Gennemsnitlig værdi på 10 måneder

Drenge i 10-11 måneder

Piger 10-11 måneder gammel

vægt

8500-9200 g

7400-11400 g

6700-10900 g

vækst

71,5-73,3 cm

68,7-77,9 cm

66,5-76,4 cm

Hovedomkreds

44,2-45,4 cm

42,9-47,9 cm

41,5-46,9 cm

Bryst omkreds

47,2-47,9 cm

45,1-51,4 cm

45,2-50,1 cm

Læringen om "Little Leonardo" -teknikken fra Teplyakova O. N., en ekspert inden for intellektuel udvikling, hjælper med at udvikle barnet.

Hvilken baby kan?

 • En ti måneder gammel baby bevæger sig trygt og dygtigt. Krummen er i stand til at sidde op fra en stående og liggende stilling og også stå op på fødderne og holde hånden til støtte. Desuden går mange børn i denne alder med støtte til holdbare møbler (trin) eller til begge mors hænder. Nogle babyer er allerede i stand til at stå uden hjælp, og også at gå uden støtte.
 • Skarpt lærte at gå op ad trappen. Barnet er i stand til at overvinde flere trin både op og ned ad trappen.
 • Bevægelsen af ​​barnets hænder er allerede godt koordineret. Barnet udfører forskellige manipulationer med legetøj, for eksempel åbner og lukker kasser, gemmer objekter, ruller biler, bygger tårne ​​fra flere terninger. Desuden kan barnet bladre gennem bøger med tætte sider og forsøger at spise med en ske.
 • Små genstande et barn får ikke fat i hele håndfladen og to fingre. Sådan en fange af genstande kaldet pincet.
 • I barnets tale er der forskellige stavelser, og mere og mere ofte begynder enkle ord at blive produceret af dem. Et barn kan nævne kendte genstande i visse stavelser. Barnet forstår voksen tal meget godt og gentager bevægelsen på forespørgsel, f.eks. Klapper hænderne eller viser en del af kroppen.

Du bør konsultere en læge, hvis en crumb ikke har lært i en alder af 10 måneder:

 • Kast genstande ud af bordet.
 • Ryst dit hoved, viser aftale eller benægtelse.
 • Bølg din hånd farvel.
 • Gentag bevægelsen, der viser en voksen.
Baby 10 måneder
Et barn på 10 måneder forstår næsten alt, hvad du siger.

Klasser til udvikling

 • Tag tid hver dag til gymnastik, gør øvelser med din baby, som vil hjælpe din baby til at kravle og gå. Lad barnet stå op og crouch med din støtte, gå på alle fire, bøje og bøje benene, ligge på ryggen, og også gå, holde dine hænder.
 • Da 10 måneder gamle babyer kryber meget, skal du give den lille plads til bevægelse. Det er vigtigt, at huset var rent, og der var ingen farlige ting på vejen.
 • Træn din baby for at komme ud af sofaen. For at gøre dette skal du lægge krummerne på sofaen, dreje støvlet til kanten og trække benene nedad. Småbarnet vil snart forstå, hvordan man går væk, og vil kunne gøre det trygt og hurtigt.
 • Fortæl konstant med babyen, samtidig med helt korte sætninger og taler ikke meget hurtigt. Pronouns for tiden skal erstattes med navne, for eksempel "mor har en terning", "Vanya tager en terning".
 • Inviter et barn til at kaste legetøj i en bestemt boks. Børn om 10 måneder kan virkelig godt lide det.
 • Fortsæt klasser, udvikle motor færdigheder af barnet. Tilby krummerne til at trække på en bakke, hvor gris eller mel er spredt, og også at grave i en skål med bønner eller pasta. Lad barnet hælde korn og bønner fra den ene beholder til den anden, løsn snørebåndene og båndene, hæld vand.
 • Giv barnet farvet papir og vis hvordan man kan rive det i stykker.
 • Spil med tøjspidser - fiks dem på dit barns bukser eller bluse, og lær dem derefter, hvordan de skal tages af.
 • Skjul tjekket ur under puden eller tæppet og vent på barnet for at finde dem.
 • Engagere med din baby med modellering (brug saltdej) og tegning (prøv at male med fingermalinger, små filtpenne, blyanter, farveblyanter). Blind sammen pølsen og bolden, farve billedet.
 • Tilby krummerne et par forskellige krukker med låg, der skrues af. Lad den lille åbne dem og lukke dem.
 • Daglig noget at læse. Nå, hvis krummerne har en separat hylde med børnebøger, og barnet vælger noget at "læse" alene.
 • På gaden lærer du dit barn at lege med sand, ved hjælp af en spatel, forskellige forme, en spand og rakes. Om vinteren kan disse genstande bruges til at lege med sne.
 • Hver dag skal du tænde musikken og danse sammen med barnet.
Et barn i farens arme
Skarpe forstår forbud og ros

pleje

Hver dag vaskes og vaskes barnet, kæmmes, tænder rengøres, plantes i en gryde og bades (mest om aftenen). Efter behov skal du rengøre ørerne og næse karapuz, skære babyens guldfisk.

Ti måneder gamle børn fortsætter med at hærde ved hjælp af solbadning, rubdowns, luftbade og badning. Også i denne alder kan du hælde babyens fødder og gradvist reducere temperaturen på vandet. Det er kun vigtigt ikke at glemme, at alle procedurer hærdning bør være systematisk og gradvis.

Daglig rutine

Søvn på en ti måneder gammel baby varer stadig op til 15 timer om dagen. Omkring 10 timer sover et barn i denne alder om natten, og om dagen har et barn normalt to søvn, der varer 1-2 timer. Hvert barn har sin egen biorhythm - nogle babyer vågner om kl. 6 og falder i søvn tidligt om natten, mens andre står op med 8-9 timer og falder i søvn henholdsvis på et senere tidspunkt.

Det anbefales at gå med dit barn 2 gange om dagen, opholder sig kun hjemme under meget dårlige vejrforhold (kraftig regn, vindstød, frost). Om sommeren kan et barn bruge 5-6 timer udenfor. I godt vejr skal du give dit barn mulighed for at sove om dagen mens du går, mens du går lidt udenfor på gaden og er vågen, så barnet kan observere naturen, lege med andre børn, gå med din støtte.

Kost i 10 måneder er repræsenteret af 5 måltider, hvor mellemrummet er ca. 4 timer. Babyer, der ammer, modtager modermælk umiddelbart efter at have vågnet og før sengetid.I alt kan et barn i denne alder påføres brystet ca. 4-6 gange ved langvarig fodring og så meget som muligt til sugning. Om natten vågner babyer op for at sutte deres bryster 4-6 gange, for det meste fra 3 til 8 am. Læs mere om dette i artiklen om baby menu på 10 måneder.

Amning
Hvis det er muligt, skal fodring med modermælk ikke stoppe mindst 1,5 år

Kunstige børn fortsætter med at give blandingen, egnet til alder, i den første fodring, såvel som før sengetid. Babyer med enhver form for fodring spiser supplerende fødevarer efter 10 måneder i samme mængde. I denne alder tilføjes fisk til supplerende mad. I andet måltid spiser barnet normalt grød med smør, æggeblomme og frugt. Ved frokost får barnet grøntsager, vegetabilsk olie, kød, juice og brød, og i eftermiddagsmad (fjerde fodring) - kageost, frugt, kager og kefir eller yoghurt.

Beregn dit foderdiagram
Angiv datoen for fødslen af ​​barnet og fodringsmetoden

Ordinær dag

Hver ny dag med en baby på ti måneder er fyldt med interessante øjeblikke. Organiseringen af ​​et bestemt dagligt regime, idet der tages hensyn til egenskaberne ved barnets udvikling og biorhythm, er vigtig for crumbs nervesystem. Hvert barn vil have sin egen daglige rutine, men for at forstå hvordan man bygger et regime, tilbyder vi et eksempel på en dag med en baby på 10 måneder:

6: 30

Awakening.

Den første fodring, herunder, afhængigt af typen af ​​fodring, enten modermælk eller en blanding.

7: 00

Hygiejneprocedurer.

Vågnetheden.

9: 00

Gymnastik.

10: 00

Den anden fodring, hvor barnet får grød, frugtpuré, smør og æggeblomme.

11: 00

Gang, hvoraf en del tager barnets første søvn i frisk luft.

14: 00

Den tredje fodring, hvor barnet normalt gives grøntsager i form af kartoffelmos eller suppe, kød (to gange om ugen erstattes med fisk), vegetabilsk olie, brød og juice fra frugter.

14: 30

Wakefulness periode med pædagogiske spil.

16: 00

Gå, hvor babyen sover anden gang i frisk luft.

18: 00

Den fjerde fodring, hvorunder børn får frugtpuré, kager, hytteost og fermenteret mælkedrik.

18: 30

Wakefulness periode med rolige spil.

21: 30

Badning.

22: 00

Den femte fodring, hvor barnet modtager modermælk eller formel, afhængigt af fodringen.

Forbereder natten søvn og lægge ned.

Nat tid

Brystfødte spædbørn anbringes på moderens bryst i en drøm 4-6 gange, og formelt fodrede spædbørn plejer ikke at vågne op til fodring.

Hyppige problemer

 1. Allergisk reaktion på komplementære fødevarer. Om 10 måneder begynder de at introducere et temmelig allergenisk produkt - fisk. Det kan forårsage en reaktion hos allergisk udsatte babyer, så prøv fisk meget omhyggeligt. Hvis indførelsen af ​​et sådant produkt i kosten stadig har en reaktion, afbrydes produktet og gives ikke i mindst 1 år.
 2. Restless søvn. Mange babyer ved 10 måneders alderen kan sove dårligt på grund af den store aktivitet i løbet af dagen og vågner på grund af høje lyde, hvilket er normen. Hvis barnet ryster i en drøm i mangel af barske lyde, og også vågner op i humøret, skal du vise barnet til en neurolog.
Baby spiller pyramide på 10 måneder
Dagregimen hjælper barnet med ikke at overstyrke og reducerer krummernes luner

Tips til forældre

 • Hvis din baby allerede har tænder, giv ham mulighed for at lære at tygge hård mad. Børn i denne alder elsker at nibble tørring, cookies, gulerødder. De bør også fås kogte grøntsager eller friske bløde frugter (fersken, banan).
 • Begynd at lære krummerne at bestille. I slutningen af ​​dagen eller efter spillet, sæt legetøjet sammen, hvilket gør denne proces interessant for småbarnet. Opmuntre også dit barn til at hjælpe rundt i huset. En ti måneder baby kan allerede sprede servietterne eller tørre støvet med dig. Vær sikker på at rose barnet og opmuntre sådanne aktiviteter.
 • Bare rolig, hvis barnet stadig ikke kryber. Nogle børn passerer ikke et sådant stadium, men begynder at gå på en gang.På samme tid skal du ikke skynde småbarnet, lad ham mestre gå selvstændigt.
 • Under gåturen, gå til legepladsen, så babyen kan se de andre børn lege og socialisere.
 • Skør ikke barnet, hvis han bryder legetøj eller smider dem. Så han udforsker forskellige emner, og denne adfærd er normen for en 10 måneder gammel baby.

Til udvikling af barnets muzakalnogo udviklingsudgifter med en krummetimer, der vises i videoen Lazarev M. L.

9 måneder 11 måneder
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed