Uddannelsesaktiviteter for børn 2 år

Indholdet

At leve i samfundets miljø, børn er bogstaveligt talt dømt til udvikling, men hvis du lader det løbe sin kurs, kan processen være meget forsinket eller endda gå på den forkerte måde. Den moderne verden kræver, at barnet hurtigt udvikler og assimilerer en stor mængde information og færdigheder, så det er bare nødvendigt at styre det.

Mange forældre forlader denne opgave til vejledere i børnehaver og børnehaver, men de selv kunne tage del af opgaven. Det er klart, at barnet udvikler sig hurtigere, hvis du gør det i børnehave og hjemme, og ikke kun i børnehave, så forældre bør være mere opmærksomme på udviklingen af ​​deres baby.

Udviklingsopgaver i denne alder

Det er muligt at fastlægge udviklingsmål, idet man kun starter med de eksisterende færdigheder og evner. Om to år er barnet allerede radikalt forskelligt fra den nyfødte, men samtidig er hver baby anderledes, så det er umuligt at garantere opnåelsen af ​​et bestemt niveau. I dette tilfælde kan du vælge nogle almindelige retninger, hvor pædagogiske indsats bør rettes både til børnehave lærere og forældre selv:

 • Tale. Et toårigt barn kan sandsynligvis allerede tale nogle individuelle ord, men en person er begrænset af dette, mens andre selv kan formidle nogle enkle tanker, som ønsket om at spise. Under alle omstændigheder er det nuværende niveau helt utilstrækkeligt til fuldt integrering i samfundet eller i det mindste at gå til første klasse, så det er meget vigtigt at lære barnet at tale - i hvert fald for at forstå det selv.
 • Generelle og fine motoriske færdigheder. I en alder af to kan børn allerede gå og løbe uafhængigt såvel som holde tilstrækkeligt lette genstande i deres hænder, og alligevel har de næsten ingen fingerfærdighed. Deres bevægelser ser usikre ud, de kan hele tiden slippe ting fra hænderne, og enhver opgave, der kræver høj præcision og nøjagtighed, vil være umuligt for dem. Forbedring af motoriske færdigheder er nødvendig for barnets større komfort og for hans sikkerhed.
 • Advarsel. Bevidstheden hos en toårig pjokk adskiller sig fraværende - normalt er han ikke interesseret i, at han ikke tiltrækker opmærksomhed af sig selv. Ikke desto mindre er koncentrationsevnen meget nyttig både for studier og for mange typer arbejde i den fjerne fremtid.
 • Abstrakt tænkning og fantasi. Forestil dig i et sekund, at du er helt uden fantasi - det vil sige, du kan ikke engang visuelt forestille dig et kendt emne, hvis du ikke ser det for øjeblikket. Ville en sådan person have meget? Men for toårige børn er en sådan karakteristisk på mange måder relevant - mere præcist har de simpelthen ikke et stort antal kendte emner, de er lige begyndt at udforske denne verden.

I fremtiden vil den gode udvikling af disse kvaliteter give mulighed for et højt niveau af opfindsomhed og evnen til at opfinde noget helt nyt.

 • Creative. Barnets succeser på det kreative område giver ham mulighed for at hævde sig selv, forøge sit eget selvværd og endda finde nye venner.Det behøver ikke at blive en fremragende mester, fordi kreativitet ikke kun kan være et erhverv eller meningen med livet, men også bare et behageligt tidsfordriv. Selvom du personligt anser kreativitet for at være spild af tid og kræfter, bemærk at det udvikler den samme fremragende hukommelsen og motoriske færdigheder.
 • Social udvikling. Overdreven skamhed i den moderne verden er en ulempe, men uhensigtsmæssig selvtillid vil ikke være et plus. Barnet skal være i stand til at opføre sig i samfundet, forstå de almindeligt anerkendte regler og ikke krænke dem, være høflige og ikke fornærme andre mennesker. Allerede om to eller tre år vil det give resultatet i form af de første børnehave venner, og i voksenlivet kan evnen til at tiltrække fremmede til sig selv blive virkelig uvurderlig.

Hjælpematerialer

Det er helt klart, at selv geniale forældre kan komme med et helt sæt øvelser til udvikling af et toårigt barn, så du er nødt til at stole på en række understøttende materialer, der heldigvis eksisterer i et stort udvalg:

 • Først og fremmest kan bøger hjælpe med udviklingen af ​​et barn. For det meste er sådanne publikationer designet til forældre, fordi toårige børn ikke kan læse a priori; de kan beskrives i detaljer, populære udviklingsprogrammer, for eksempel Montessori teknikker, der har været brugt af professionelle lærere og uddannelsescentre over hele verden i mere end et århundrede.

Hvis bogen også indeholder billeder, kan den stadig være af interesse for barnet - nogle eksperter hævder, at det allerede er muligt i denne alder at begynde at lære barnet at tælle ved at vise ham billeder med en digital betegnelse for antallet af genstande på dem.

 • Et alternativ til bøger i vores teknologiske alder kan være programmer, der nu kan findes på internettet eller købes på disken. De kan tydeligere vise de opgaver og øvelser, der ville hjælpe barnet med at opnå bedre succes i deres egen udvikling. På en måde kan selv almindelige tegnefilm med eventyr udføre en sådan funktion, selv om den pædagogiske rolle naturligvis adskiller sig fra hinanden.
 • Hjælpematerialer kan produceres i form af et komplet sæt af forskellige værktøjer, der fuldt ud afslører et bestemt program. Især fra to års alder, brugen af udviklingsborde spilsom kan omfatte kort og chips, samt bøger, der beskriver den pædagogiske effekt af typing og en multimediekomponent i form af en disk.

En computer kan forresten blive et glimrende hjælpeværktøj, ikke kun på grund af evnen til at spille videoer, men også som en måde at køre elektroniske udviklingsspil.

 • Kreative øvelser også i stand til at bringe enorme fordele. Den klassiske og velkendte version - digte, lært i børnehaver. De udvikler perfekt børnenes hukommelse, og vigtigst af alt - får barnet gentagne gange at udtale de lærde ord, forbedre udtalen; Den samme effekt er givet af børns sange. Alt dette kan købes i form af en samlingsbog, eller du kan finde den individuelt på internettet.
 • Farve og håndværk bidrager først og fremmest til at forbedre barnets fine motoriske færdigheder - takket være dem, vil han lære meget bedre at bruge fingrene og udføre noget fint arbejde. Derudover er implementeringen af ​​sådanne opgaver meget befordrende for udviklingen af ​​fantasien, som kan gøre en fremragende ingeniør eller en forfatter ud af en baby.
 • dans Udvikler også motoriske færdigheder perfekt, men nu er det ret stort. De giver barnet mulighed for at få tillid til deres bevægelser, og ideelt set endda gøre dem yndefulde og smukke. I dag producerer producenter specielle dansemåttersom stimulerer barnet til at bevæge sig ikke kaotisk, men i en strengt defineret retning.

Børnepsykologer er velbevidste om, at barnet endnu ikke er klar over brugen af ​​at nå de fastsatte mål, så han vil modstå udviklingsforsøg fra siden, medmindre han er interesseret. Dette kan kun gøres ved at give processen en legende form, så alle de præsenterede løsninger ligner spil, men de har bestemt en dyb udviklingsundertekst.

Det skal bemærkes, at ingen af ​​ovennævnte midler opfattes af børn som en rutine.

Udviklingskurser

Målrettet indsats for at udvikle barnet vil give et langt mere signifikant resultat end spontant opstået situationer, der kræver en vis selvudvikling fra barnet. Børn ser meget mere udviklet ud i de forældre, der er opmærksomme på deres eget ansvar for babyens udvikling, og har grundigt henvendt sig til studiet af de tilsvarende pædagogiske metoder. Der er hundredvis af måder at forbedre de grundlæggende færdigheder af et toårigt barn., betragter vi kort kun de mest populære, som bør være i arsenalen for alle unge forældre.

tale

For udviklingen af ​​tale er meget vigtigt at få barnet til at tale regelmæssigt. Øvelse viser, at børn, der er opdraget hjemme, ikke meget aktivt bruger tale, begrænset til minimale behov - bede om mad, tænde en tegneserie osv. Nogle er generelt kun begrænset til at græde, og om den fulde udvidelse af ordforrådet er det slet ikke.

Normalt stimuleres barnets konversationsaktivitet ved hjælp af læring rygerier og sange. Dette er interessant for barnet på grund af plotens fabelagtighed, såvel som på grund af den uklarte godkendelse af voksne, der beundrer hvert nyt stykke arbejde, der læres. ret specifik belønning for succes kan tjene og slik.

Som et resultat vil barnet i det mindste tale mere forståeligt, som et maksimum - han vil lære nogle få nye ord og vil gøre mere aktiv brug af tale til kommunikation. Generelt kan du ikke opfatte noget, men bare kommunikerer mere med barnet ved at stille ham forskellige spørgsmål. Selvom svaret er monosyllabisk, bidrager det stadig til opnåelsen af ​​det ønskede resultat.

Giv agt

Udviklingen af ​​opmærksomhed fremmes af enkle spil, der slet ikke kræver yderligere køb og er absolut tilgængelige i enhver situation. Det enkleste eksempel: Gå med barnet til vinduet og bede ham om at finde og vise den grønne bil. Eller lad ham finde nogle detaljer vist på billedet. Du kan samtidig udvikle og associative tænkning ved at bede barnet om at finde ikke et bestemt objekt, men alle objekter, der har en fælles kvalitet - samme farve, form eller andre karakteristika.

Et spil af denne type kan købes - sandsynligvis vil der være kort af forskellige farver, former og mønstre, og den lille spiller vil være at søge efter kort med bestemte kvaliteter.

Generelle og fine motoriske færdigheder

Til udvikling af generelle og fine motoriske færdigheder er forskellige kreative opgaver velegnede. Specielt modellering ler og tegning, samt håndværk og puslespil, har stor gavn for udviklingen af ​​fingre. I denne alder er barnet næppe blinde eller tegner noget værd at være opmærksom på, dog, meningen betyder ikke at skabe et mesterværk, men i at erhverve bevægelsens tillid, så selv den banale æltning af et stykke plasticin vil gavne.

Forbindelsen prikker med linjer for at få et rigtigt billede vil også være en god produktiv løsning.

Du kan endda bare lære dit barn noget nyttigt, for eksempel vaske dine hænder under vandhanen. Til udvikling af store motoriske færdigheder er alle aktive fysiske øvelser velegnede - både at danse og lege i fri luft.

Abstrakt tænkning

Begrebet abstrakt tænkning kan virke for kompliceret for børn så ung som to år gammel, men på dette stadium betyder det en simpel undersøgelse af egenskaberne af objekter.Barnet er stadig dårligt orienteret om at skelne mellem bløde og hårde genstande, deres mængde, farve og så videre.

For at forbedre forståelsen af ​​alle disse ting, en stor bizibord - bord med tilhørende prøver af forskellige mekanismer og materialer. I dette tilfælde er det nødvendigt at udpege navnene på bestemte karakteristika til barnet og bede ham om at angive kun bløde genstande eller kun hårde eller store eller kolde eller træ.

Det er meget vigtigt at lære barnet at skelne genstande ved form og mad - også efter smag og lugt. Derudover er barnet klar til at skelne mellem det samme og det andet.

Kreativ udvikling

Kreativ udvikling vil ikke give kreative resultater, men det vil bidrage til forbedring af andre nyttige færdigheder. Kreativitet, hvad enten musik eller tegning udvikler en god hukommelse, fordi barnet skal huske på, hvad han forsøger at reproducere. Det stimulerer også generelt tankeprocesser og fantasi. Hvis kreativitet indebærer aktiv deltagelse af hænder (for eksempel tegning eller modellering), bidrager det også til udvikling af fine motoriske færdigheder.

Social udvikling

Social udvikling af barnet er at lære ham at opføre sig i samfundet. I en alder af to er minimumsopgaverne fastsat - for at give barnet en ide om hilsen, farvel, taknemmelighed og høflighed generelt. Nogle psykologer anbefaler allerede på dette stadium at give barnet at spille sådanne spil, hvor der er vindere og tabere - så han lærer at spille med værdighed.

Generelt, Kommunikationsfærdigheder i samfundet udvikles bedst i en bred kreds af kommunikation, Derfor vil her forældre sandsynligvis give en generel retning, mens detaljerne er meget bedre fortalt i børnehave, hvor børn også har en glimrende mulighed for at konsolidere det, de har lært i praksis.

fantasi

Den rettidige udvikling af fantasi vil i høj grad bidrage til den samlede acceleration af tænkning og udvidelse af horisonter. Bedste af alt vil forskellige rollespil gøre. - de, hvor barnet tilsyneladende er i stedet for en anden For at være ærlig, for de to år er det højst sandsynligt stadig for svært, men du kan prøve at invitere barnet til at forestille sig sig i stedet for en eventyrhelt, hvis det er en dreng, prinsesse eller læge, hvis det er en pige.

For større naturlighed kan du i butikken købe legetøjsattributterne hos et barn, hvis rolle barnet forsøger at komme ind i. Takket være dette kan du få et helt uventet resultat: For eksempel er børn massivt bange for læger, men samtidig elsker de at lege med børns medicinske kits, og ifølge resultaterne af sådanne spil, går frygten for læger tilbage!

Udvid udvalget af koncepter og kendskab til det nye

Verden af ​​et toårigt barn er overvejende begrænset til sin lejlighed, i bedste fald - det suppleres af en legeplads og en nærliggende park. Dette tillader ikke ham at lære alle de begreber, der er nødvendige i livet, selvom de virker elementære for voksne.

Husk det Der er næsten intet, som du ville vide helt uafhængigt, ikke fra andre folks ord, ikke fra bøger og tv-shows, det vil sige næsten alle oplysninger om den verden du modtog fra nogen, så nu er det tid til at dele det med barnet.

Vis og forklar dit barn bogstaveligt talt alt rundt. Fortæl, for hvilke formål tjener hvert værelse og hvert møbel i huset. Gå til butikken med dit barn og vis ham, hvor den lækre mad han spiser hver dag kommer fra. Tag en tur med dit barn i en bil eller offentlig transport, tag en tur med ham et sted langt hjemmefra og vis hvad han ikke har set før. Tag den lille til dyreparken eller vis akvariet.

Fortæl os, hvad en familie er, hvordan den dannes. Forsøg at forklare, hvad mor og far gør, og ikke nødvendigvis i erhvervets forstand - du kan endda bare ved at lave mad, vaske op og rengøre lejligheden.Fortæl os, hvilke erhverv der er, og hvorfor de er nødvendige. Lær dit barn navnene på forskellige dele af kroppen.

Forsøg at gøre barnet involveret i emnet, prøv at foretage en gensidigt interessant samtale, ellers vil barnet glemme alt.

Tal ikke med abstraktioner, find en mulighed for visuelt at vise børnene, hvad du taler om - ikke på den blå skærm, ellers vil de opfatte det senere, men enten i den nuværende forestilling eller i det mindste i et legetøj.

Du bør ikke forvente en lille lytter til øjeblikkeligt at komme til kernen i sagen, du skal nok gentagne gange gentage til ham hvad du tidligere har sagt, men under alle omstændigheder vil han huske nogle nye ord, udvide sine horisonter, og i sidste ende vil han bruge al denne viden til at opbygge en ganske meningsfuld samtale.

Prøveplan for ugen

Forældre, der især er ivrige efter at udvikle deres barn, har en tendens til at lave en øvelsesplan for ugen, hvilket stort set er korrekt. Dette vil medvirke til ikke at overbelaste barnet, udvikle det jævnt uden forstyrrelser i retning af en kvalitet, og sikrer også, at du fuldt ud sikrer barnets udvikling. Dette bør tage hensyn til barnets karakter og temperament, såvel som hans styrker og svagheder.

I intet tilfælde skal planen udarbejdet af dig eller en anden blive taget som en konstant - følg processen nøje og vurder resultaterneat hurtigt tilpasse tidsplanen.

At styre udviklingen af ​​barnet må ikke køre ham i for stramme rammer - nogle gange vil en lille smule ikke spille hvad du tilbyder, men noget andet, og han skal også have en sådan mulighed.

Ved udarbejdelse af en plan skal du især sørge for, at belastningen på forskellige dage er omtrent den samme i volumen. Vælg omhyggeligt en række opgaver - for eksempel at kende verden omkring dig, kan og skal være hver dag, men tænk mindst 5-7 forskellige måder at gøre det, og start ikke cirklen igen, før du fuldfører den.

Tips

Der er nogle enkle tips, manglende overholdelse, som helt kan eliminere den forventede positive effekt af lektierne. Sørg for at følge disse regler:

 • Viden absorberes altid bedre. hvis den studerende er interesseret i dette, men de er ikke skubbet ind i ham med magt. Et toårigt barn er interesseret i at lære kun som et spil, så find en måde at interessere ham. Hvis barnet ikke viser interessen i spillet overhovedet, for øjeblikket eller i princippet, tænker ikke engang på at tvinge ham - du vil kun gøre det værre.
 • Faktisk er der i denne alder meget lidt tid til klasser, fordi koncentrationen af ​​opmærksomhed i et barn opnås i mere end et par minutter, hvorefter opgaven skal ændres. Ikke desto mindre Pas ikke på babyen og udfør ikke opgaven for ham - han skal lære sig selv
 • Det faktum, at et sådant lille barn ikke har en opgave, der forekommer elementær for dig, er normalt, og skæl ham for det, såvel som for ikke ønsker at gøre, strengt forbudt ellers udvikler han modvilje mod denne besættelse.

Succes er en helt anden sag: det skal helt sikkert bemærkes med ros, fordi det vil være et godt incitament til yderligere resultater.

Interessante pædagogiske aktiviteter for børn fra 2 år, se følgende video.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed