Vaccination af børn mod hepatitis B

Indholdet

Vaccination mod en sådan farlig virusinfektion som hepatitis B er inkluderet i vores lands vaccinationsplan. Hvorfor er denne vaccine nødvendig, og hvad skal forældre vide om det?

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet

Argumenter "for"

  • Tidlig hepatitis B-vaccination er vigtig for at forebygge infektion med denne alvorlige virussygdom.
  • Det er værd at vaccinere selv babyer, hvis mødre har en negativ test for viral hepatitis B, da fejl i sådanne tests og deres falske resultater ikke udelukkes.
  • Da vaccinerne konstant forbedres, reduceres mængden af ​​fremmede additiver, er reaktionerne på hepatitis B-vaccinen ekstremt sjældne.
  • Et vaccineret barn i det første år producerer en stærk immunitet, der kan vare til livets ende.

Argumenter mod

Selvom meget sjældne, kan hepatitis B-vacciner forårsage signifikante bivirkninger. Hvis et barn har en sådan reaktion, er vaccination mod denne infektion ikke længere udført.

Vaccine respons
Af og til kan din baby have en negativ reaktion på vaccinen.

Hvad er farlig sygdom?

Virus inficerer levercellerne og som et resultat af udviklingen af ​​en infektion hos et barn begynder hepatitis, og risikoen for at udvikle cirrose og kræft øges. For at inficere denne infektion er en ubetydelig mængde humant blod inficeret med hepatitis tilstrækkeligt. Nyfødte får ofte virus fra mødre (bærere eller personer med hepatitis) under fødslen.

Kontraindikationer

Hepatitis B-vaccination udføres ikke, hvis barnet har:

  • Der er en akut sygdom eller en kronisk sygdom er blevet forværret;
  • Der var en udtalt reaktion på den første vaccine;
  • Identificeret individuel intolerance over for gær.

Vaccinesikkerhed

Forskning fra vaccineproducenter og sundhedspersonale bekræfter, at hepatitis B-lægemidler er sikre, og deres bivirkninger er ofte milde og passerer hurtigt. Undersøgelser har heller ikke bekræftet forbindelsen mellem sådan vaccination og udvikling af autisme hos børn.

Vaccinen kan administreres samme dag med andre lægemidler fra vaccinationskalenderen, undtagen BCG. Effekten og tolerabiliteten af ​​vacciner forringes ikke.

Mulige komplikationer og hvordan man forhindrer dem?

Ved introduktion af hepatitis B-vaccine forekommer sjældent (i 2-5% af tilfældene) bivirkninger i form af smerte og hævelse på injektionsstedet samt en stigning i kropstemperaturen. De betragtes som normale og passerer hurtigt. Men i nogle babyer kan sådanne reaktioner være meget udtalt - temperaturen stiger til 40 grader, og der er svær hævelse på injektionsstedet. I dette tilfælde anbefales det at undersøge af en læge.

Forberedelse inden vaccination

At indføre lægemidlet kan kun være en sund baby, så alle babyer skal undersøges af en børnelæge, inden man udfører manipulationen (i barselshospitalet undersøges barnet af en neonatolog). Hvis der er tvivl om barnets tilstand og risikoen for vaccination for det, rådes forældre til at tage med barnet til en immunolog.

Amning før vaccination
Det er blevet observeret, at hos børn med amning forekommer bivirkninger efter vaccination meget sjældnere.

Barnets mindste alder og hyppigheden af ​​vaccination

En vaccine, der hjælper med at forhindre hepatitis B infektion, gives til babyer, der stadig er i barselshospitalet. Normalt udføres vaccination i de første dage efter krummens udseende i verden. Dette hjælper med at forhindre, at viruset bliver inficeret af moderen under fødselsprocessen.

Efter tre vaccinationer (hos børn med øget risiko - efter fire) udvikler barnet stærk immunitet til livets udgang.

Vaccinationsordning

Vaccination mod hepatitis B udføres ifølge flere ordninger:

  1. Friske babyer, hvis risiko for at komme i kontakt med viral hepatitis ikke øges, vaccination udføres i henhold til skemaet 0-1-6. Den første vaccination udføres i barsels hospitalet umiddelbart efter fødslen, den anden - når barnet er en måned gammel, den tredje - i en alder af seks måneder. Ordningen 0-1-6 vaccinerede også børn ældre end et år og voksne, hvis de ikke har været vaccineret mod hepatitis B før.
  2. Ifølge den anden ordning vaccineres børn, der har en øget risiko for at få hepatitis. Det drejer sig om babyer, hvis mødre er inficeret med hepatitisvirus, babyer, der har fået blodtransfusioner eller har undergået parenterale procedurer og babyer efter operationen. Til vaccination tilbudsordning 0-1-2-12. Det betyder, at barnets tredje vaccination ikke sættes i et halvt år, men om to måneder, og i en alder af et år udføres den fjerde vaccination.

Hvor skal injektionen?

Hepatitis B-vaccinen gives intramuskulært. Der laves en injektion i låret, da musklerne i denne zone er tilstrækkeligt udviklede, selv hos meget små børn. Hos børn over tre år kan vaccinen injiceres i skulderens muskler.

Hepatitis B-vaccinen tolereres godt af barnet
Som regel tolereres hepatitis B-vaccinen godt af barnet.

Udtalelse Komarovsky

Den velkendte børnelæge råder over at blive vaccineret mod hepatitis B, da der altid er risiko for at kontraherer viruset fra både moderen under fødslen og blodtransfusion eller fra slægtninge under husstandskontakter, da ekstremt små mængder af patientens blod er tilstrækkelige til at overføre viruset.

Hvad skal man gøre med negative reaktioner efter vaccination?

De normale reaktioner på vaccination, som ikke bør opfattes negativt af forældre, omfatter en lille stigning i kropstemperaturen og en lokal reaktion på injektionen. De passerer til sidst uden spor uden nogen behandling. Hvis barnets temperatur er steget mere end 37,3 grader, giv barnet en antipyretisk ved aldersdosis. Normalt nok af stoffet i form af stearinlys. Behandlingsstedet må ikke behandles på nogen måde.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed