Hvad skal jeg gøre, hvis mit barns temperatur stiger efter vaccination?

Indholdet

Hypertermi er et af de hyppigste symptomer efter vaccination, så forældre til børn, der skal vaccineres, bør lære at handle, når barnets kropstemperatur stiger.

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet

grunde

Efter introduktionen af ​​vaccinen begynder barnets immunsystem at neutralisere dets komponenter, således at immuniteten dannes som følge heraf. Under processen med en sådan neutralisering frigives også særlige stoffer i barnets krop, som kaldes pyrogen. De forårsager en stigning i temperaturen.

Hvad er temperaturen, og hvorefter vaccinationer betragtes som normale?

Sandsynligheden for at udvikle hypertermi er forskellig for hvert barn. Det påvirkes af selve vaccinen og de enkelte kendetegn ved babyens krop. Nogle vaccinationer forårsager en stigning i temperaturen meget ofte, andre ekstremt sjældent. Under alle omstændigheder er det vigtigt for forældre at vide, at hypertemi i perioden efter vaccinadministrationen anses for normal, hvilket indikerer, at immunsystemet er aktivt.

Temperaturstigning efter vaccination
Øget temperatur efter vaccination er normal og ret almindelig.

Hvis mikroorganismer præsenteres i form af partikler i vaccinens injicerede smuler, ses temperaturstigningen ofte i de første dage efter injektionen. Samtidig behøver hun ofte ikke behandling og kører uafhængigt uden spor.

Efter indførelsen af ​​DTP kan temperaturreaktionen vare op til 5 dage, hvilket også betragtes som normalt. Hvis der i forarbejdningen var svækket, men samtidig lever mikroorganismer, så kan temperaturstigningen forventes en smule efter injektionen - om syv til ti dage.

Hvilke vaccinationer forårsager ofte en stigning i kropstemperaturen?

 1. Vaccination mod hepatitis betragtes som dårligt reaktiv, så hypertermi efter det er et yderst sjældent fænomen.
 2. I nogle babyer reagerer kroppen ved at øge temperaturen under udviklingen af ​​en reaktion på BCG-vaccinationen, når suppurering af injektionsstedet opstår.
 3. En vaccine designet til at beskytte et barn mod polio kaldes den mindst reaktive. Det forårsager næsten aldrig en stigning i temperaturen.
 4. Men indførelsen af ​​DTP er derimod præget af en meget hyppig reaktion i form af hypertermi.
 5. Hypertermi efter hampevaccination observeres sjældent.
 6. En stigning i temperaturen som reaktion på rubella vaccine er også relativt sjælden.
 7. Measles vaccination finder ofte sted uden feber, men en temperaturstigning er mulig noget tid efter vaccination.

Temperatur efter DTP-vaccination

Denne vaccine betragtes som meget reaktiv, og derfor er temperaturreaktionen i form af en stigning i hastigheden på op til 39 grader meget ofte, efter dens introduktion.

Nogle børn kan svare på introduktionen. DPT-vaccinationer første gang, men hyppigere reaktioner på anden eller tredje vaccine. I dette tilfælde er årsagen til denne reaktion normalt pertussis-komponenten. Hvis et lægemiddel indgives til et barn, hvor denne komponent er cellefri (for eksempel Infanrix), stiger temperaturen mindre hyppigt.

Hvis barnet ofte har en temperaturreaktion på vaccinen injiceret, er det bedre at foretrække mere rensede versioner af lægemidler, hvor reaktogeniciteten er reduceret.

Temperaturstigning for DTP-vaccination
Meget ofte er der en reaktion på DPT-vaccinationen hos børn i form af temperaturer over 38 grader.

Hvornår skal du bekymre dig?

En stigning i temperaturen, som en normal forekomst af postvaccineperioden, kan være både mindre og stor. Ofte er temperaturreaktionen svag - temperaturen er ikke mere end 37,5 grader. For DTP-vaccine er reaktionen ofte gennemsnitlig - temperaturen stiger til 38,5-39 grader.

Hvis reaktionen er stærk, er barnets temperatur steget over 38,5, barnets tilstand er alvorligt forstyrret, og hypertermen fortsætter selv efter at have taget antipyretiske lægemidler, skal man straks kontakte læge.

Den første dag efter vaccination

Oftest udvikler temperaturreaktionen på vaccinationen nøjagtigt den første dag efter injektionen. Da sandsynligheden for hypertermi efter DTP er ret høj, kan du ikke vente på en stor stigning i temperaturen, men give paracetamol eller ibuprofen til barnet om aftenen efter vaccination. Lægemidlet kan være i enhver form - stearinlys, sirup, tabletter.

Barn bør ikke gives aspirin, da dette lægemiddel er farlige mulige komplikationer. Det anbefales heller ikke at tørre barnet med eddike eller vodka. Ved aftørring er det kun tilladt at bruge varmt vand.

Første to dage

For at forebygge allergiske reaktioner hos børn, der er tilbøjelige til dem, anbefaler de ofte i de første to dage efter vaccination at tage en antihistamin. Det er nødvendigt at fortsætte med at overvåge barnets temperatur og helt sikkert banke det ned for at forhindre konvulsivt syndrom (det er muligt ved temperaturer over 38,5 grader).

Vaccination barn
Vaccination bør kun ske for et sundt barn, ellers vil det forværre barnets tilstand.

Første 2 uger

Vaccination mod infektioner som rubella, poliomyelitis, kusma eller mæslinger kan forårsage en temperaturreaktion fra dag fem til dag fire efter injektionen. Desuden er sådan hypertermi normalt mild, så lys med paracetamol hjælper barnet. Hvis barnet har fået en anden vaccination, og i løbet af denne periode er temperaturen steget, er det højst sandsynligt ikke relateret til vaccinen, men angiver barnets sygdom.

Tips

 • Det er nødvendigt at forberede antipyretiske midler på forhånd, mens det er godt, at de er med en anden aktiv ingrediens og i en anden form for frigivelse. Dette vil hjælpe med en stærk temperaturreaktion.
 • Et barn med en temperatur efter vaccination bør gives mere drikke.
 • Vent ikke på en stor temperaturstigning, da det ikke har noget at gøre med effektiviteten af ​​vaccinationen. Så bare se babyen 37.3, du kan give antipyretisk medicin. I dette tilfælde ville det bedste valg være lys.
 • Temperaturer over 38 grader bedst opfyldes ved at tage en sirup.
 • Hvis paracetamol ikke virker, giv barnet et middel mod ibuprofen.
 • Pas på optimale indendørsforhold - lad værelset være køligt (+ 18 + 20) og ret fugtigt (50-80%)
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed