Kontraindikationer for vaccinationer og hvad skal man gøre, hvis et barn har en hoste eller løbende næse?

indhold

Vaccination hjælper med at beskytte børn mod farlige smitsomme sygdomme, så vaccinationer ikke påvirker barnets helbred, det er vigtigt at huske på, at nogle børn er kontraindiceret. Hvorfor skal vaccination nogle gange udskydes midlertidigt eller annulleres helt og holdent? Og kan tilstedeværelsen af ​​en løbende næse eller host forhindre introduktion af vaccinen?

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet

Ægte kontraindikationer

De egentlige kontraindikationer indbefatter betingelser, hvor vaccination ikke kan gives på grund af barnets helbred.

Alle sande kontraindikationer kan opdeles i generelle, som vedrører enhver vaccination, såvel som privat, karakteristisk for visse vaccinationer.

De kan også være permanente, som følge af hvilken vaccination er helt afbrudt, såvel som midlertidig, hvilket forhindrer vaccinationen kun at blive leveret i en vis periode.

Kontrol af barnet - kontraindikationer for vaccination
Ægte kontraindikationer er meget vigtige, fordi vaccination er farlig.

False kontraindikationer

Denne gruppe af kontraindikationer indbefatter subjektive grunde til ikke at blive vaccineret. De kommer fra både forældre og medicinsk personale. Forældre kan for eksempel nægte at injicere vaccinen, hvis de anser deres barn for smertefulde eller allergiske, og læger må ikke sende til vaccination med forkølelse eller dysbiose.

False kontraindikationer, som oftest bliver årsagen til "medotvod" fra vaccinationer, omfatter allergi, anæmi og encefalopati. I mange tilfælde er de ikke en grund til afskaffelse af vaccination.

Når man ikke skal vaccineres?

Kontraindikationer til introduktion af vacciner er:

 • Immundefekt primære tilstande.
 • Kræft patologi.
 • Immunsuppressiv terapi.
 • Akutte sygdomme.
 • Forværringer af kroniske patologier.
 • Alvorlige reaktioner eller komplikationer efter tidligere administration af vaccinen - anafylaktisk shock og andre alvorlige former for allergi, feber over 40 grader, lokale ændringer med en diameter på mere end 8 cm, skade på immunsystemet, udseendet af vaccineassocierede sygdomme.
Vaccination - Kontraindikationer
Der kan være grunde til, at et barn ikke bør vaccineres.

Hvad angår private kontraindikationer, er blandt dem følgende:

vaccination

Kontraindikationer

BCG

Vægt ved fødsel mindre end 2 kg (barnets hud er for tynd til vaccination), tilstedeværelsen af ​​keloidær efter den første vaccination

DTP

Neurologiske sygdomme, konvulsiv syndrom, epilepsi (vaccinen erstattes med ADS)

Mod mæslinger, huder og rubella

Allergisk for kyllingæg (for importerede vacciner), allergisk over for aminoglycosider (alvorlig), trombocytopeni

Mod Hepatitis B

Gærallergi, vægt mindre end 2 kg

Mod hæmofil infektion

Overfølsomhed over for tetanustoksoid, op til 6 uger gamle

Mod rotavirusinfektion

Tidligere intestinal intussusception

Når kan du på trods af uheldige symptomer vaccineres?

 • Tilstedeværelsen af ​​mild diarré, moderat eller mild reaktion på den tidligere vaccine introduktion, ARD med mildt kursus er ikke kontraindikationer for vaccinationer.Hvis sygdommen er moderat eller alvorlig, er det muligt at vaccinere barnet straks, efterhånden som hans tilstand forbedres.
 • Anvendelsen af ​​antibiotika er ikke en hindring for vaccination. Ud over indtagelsen af ​​hormonelle, antiallergiske, cardiale og andre lægemidler, der er nødvendige som en understøttende behandling for kroniske patologier. Hvis steroider anvendes topisk (inhalationer, sprayer, dråber i øjnene, salver), vil dette heller ikke være en hindring for vaccines administration.
 • Kontraindikationer omfatter også ikke barnets kontakt med en person, der har en smitsom sygdom.
 • Hvis barnet har modtaget blodtransfusioner, udsættes introduktionen af ​​levende vacciner i en vis periode (det afhænger af typen af ​​blodprodukt og dets volumen), da antistoffer transficerer ind i barnets krop, der forhindrer det i at udvikle immunitet over for levende vaccinevirus.
 • Hvis et barn har hæmofili, er intramuskulær administration af vaccinen farlig for risikoen for blødning, så vaccinen placeres subkutant på et sted, hvor det er muligt at trykke på injektionsområdet. Også barnet er ordineret medicin til støtte for koagulering.
 • Til indførelsen af ​​DPT er der ikke tale om en hindring af reaktion på vaccinen eller anfald i en nærtstående. Hvis barnets neurologiske sygdomme er stabile (udviklingslag, cerebral parese), kan det vaccineres.
 • Mantoux-positiv reaktion bør ikke være en hindring for vaccination mod kusma, røde hunde og mæslinger.
 • Hvis barnet blev gennemgået operation, anbefales det at begynde vaccination 3-4 uger efter det.
 • Hvis en baby har mild anæmi, kan den vaccineres.
 • Hvad angår allergiske sygdomme, anbefales der, hvis det foreligger vaccination, da de har meget mere alvorlige infektioner (for eksempel hvis et barn med astma bliver smittet med kighoste).
 • Det er ikke nødvendigt at nægte vaccinationer til et barn med medfødte misdannelser, hvis hans tilstand er kompenseret.
Undersøgelse af en læge inden vaccination
Inden barnet vaccineres, skal barnlægen undersøge og godkende vaccinationen.

Tips

Hvis dit barn har kontraindikationer, stiger risikoen for infektion, men det betyder ikke, at barnet nødvendigvis vil have de smitsomme sygdomme, som vaccinationer beskytter mod. Glem ikke det udover vaccination for at styrke immunforsvaret hærdning, afbalanceret kost, vandreture, sund søvn.

Diskuter med din børnelæge, hvordan du kan øge din babys modstand mod infektioner, så intet kan stoppe et barn fra at vokse op og opholde sig i børneholdet.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed