Vaccination mod mæslinger, røde hunde og parotitis

Indholdet

Vaccination mod infektioner såsom parotitis, rubella og mæslinger, er til stede i den nationale russiske immuniseringsplan. Hvad skal forældre vide om en sådan vaccination for bedre at forstå, om deres baby har brug for det?

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet

Hvad er disse farlige sygdomme?

Rubella hos børn er for det meste mild, forårsager encefalitis hos kun en af ​​de tusindvis af syge babyer, men det er farligt under graviditeten, fordi det forårsager alvorlig patologi i fosteret (døvhed, blindhed) eller fører til abort. Det er derfor, at ikke vaccinerede kvinder, der planlægger at have en baby, bør tage sig af vaccination mod denne infektion.

Kusmaer (pusse) er farligere for mænd, fordi infektionen forårsager betændelse ikke kun af spytkirtlerne, men også af testiklerne. Ifølge statistikker udvikler orchitis med parotiditis hos 20-30% af unge drenge såvel som mænd, fører det ofte til infertilitet. Hos unge piger og kvinder, i 5% af parotiditis tilfælde, bliver æggestokkene betændt, hvilket også kan forårsage infertilitet. Desuden bliver bugspytkirtlen med parotid betændt hos 4% af patienterne.

Measles er også klassificeret som en farlig infektion, da den hurtigt overføres fra en syg person til andre mennesker, hvilket ofte forårsager komplikationer (lungebetændelse, encephalitis, otitis media) og død. Især farligt er mæslinger i tidlig barndom. Har også mæsling vaccineI dette tilfælde tager barnet ikke på mæslinger og lunter.

Sund baby
Maskler, røde hunde og parotitis vaccine tolereres normalt godt af børn og beskytter barnet mod farlige sygdomme i årtier

Godbidder

Takket være vaccinationen bliver barnet beskyttet mod disse infektioner med 95-98%. Og da der ikke er nogen specielle lægemidler, der virker på deres patogener (kun symptomatisk behandling anvendes), bliver vaccination virkelig god beskyttelse. Det giver immunitet i årtier.

ulemper

 • En alvorlig allergisk reaktion kan udvikle sig til vaccination, hvis en importeret vaccine administreres til et barn, og han er allergisk overfor æg.
 • Vaccination mod mæslinger og kusper udføres ved hjælp af russiske vacciner, og hvis forældre ønsker at vælge et importeret stof til deres baby, skal de købe det med egne penge.

Bivirkninger

Humle, mæsling og røde hundevaccination kan forårsage følgende bivirkninger:

 • Lokale ændringer - en lille hævelse, hyperæmi, smerte (det sker hos 10% af de vaccinerede).
 • Feber - Temperaturen ved 5-15 dage efter injektionen stiger til 39 grader (det sker hos 10-15% af børnene).
 • Udslæt som reaktion på mæslinger eller rubella vaccine - forekommer 5-15 dage efter vaccination hos 5-15% af babyer.
 • Catarrhal ændringer - hoste, ondt i halsen, løbende næse.
 • Stigningen i spytkirtler - forekommer 5-21 dage efter vaccination, det sker på den ene side eller bilateralt, det tager 1-3 dage.

Disse reaktioner kræver ikke behandling og går hurtigt uden spor.

Baby efter vaccination
Efter vaccination kan nogle symptomer advare forældrene, men de forsvinder alle uden spor efter et stykke tid.

Mulige komplikationer

I sjældne tilfælde kan vaccination omfatte følgende komplikationer:

 • Konvulsivt syndrom (ved høj temperatur).
 • Allergi.
 • Encefalitis forårsaget af mæslingskomponenten (udvikler hos en baby ud af en million vaccineret, ofte når barnet har immunodeficienttilstande).
 • Serøs meningitis forårsaget af hampekomponenten (kan udvikle sig hos en ud af 100.000 vaccinerede).

Hvordan forebygger man komplikationer?

For at minimere risikoen for komplikationer er det vigtigt at tage hensyn til alle kontraindikationer for denne vaccination:

 • Det kan ikke udføres umiddelbart efter blodtransfusion (kun efter tre måneder).
 • Vaccination bør udskydes, hvis barnet har en akut sygdom eller den kroniske patologi er blevet forværret, indtil tilstanden forbedres (det anbefales at vaccinere en måned efter inddrivelse).
 • Vaccination udføres ikke, hvis barnet har immundefekt, kræft eller aktiv tuberkulose.
 • Lægemidlet bør ikke gives til børn med allergi over for aminoglycosider og kyllingæg.
Undersøgelse af barnet hos en børnelæge
Før vaccination bør børnelæsen undersøge barnet og give tilladelse til vaccine introduktion.

Skal jeg vaccinere?

Alle infektioner, som denne vaccine vil beskytte mod, betragtes som farlige. For eksempel overføres mæslinger gennem luften, så risikoen for infektion er meget høj. I dette tilfælde svækker sygdommen immunsystemet væsentligt. Humle er farligt for risikoen for infertilitet, og rubella truer normal graviditet. Og da der ikke er nogen medicin mod disse patogener, er vaccination den bedste måde at beskytte mod infektion.

Vaccinationsordning

Ifølge vaccinationsplanen udføres vaccination efter 12 måneder. Den første revaccination omfatter også vaccination mod alle tre infektioner og udføres ved 6 års alderen. Hvis barnet ikke vaccineres inden for den fastsatte tid, udføres rubella vaccination ved 13 år.

Børn vaccineres med både monovacciner og kombinerede lægemidler, der beskytter mod alle disse infektioner på én gang.

Patriotiske er mæsling vaccine, samt mæslinger og parotiditis (beskytter straks fra to infektioner). Blandt fremmede lægemidler i vores land er vaccinen mod mæslinger Ruvax, rubella vacciner Ervevaks og Rudivax samt kombinationen lægemidler Prioriks og MMR II (de vaccineres mod alle tre infektioner med deres hjælp).

Vaccination mod mæslinger, røde hunde og lunger
Den første mæsling, røde hunde og svampevaccine gives normalt årligt.

Udtalelse E. Komarovsky

En populær læge er sikker på, at alle disse infektioner er yderst farlige, så vaccination er den bedste måde for alle forældre, der bekymrer sig om deres børns sundhed.

uddannelse

Før du går ind i vaccinen, skal barnet undersøges af en læge for at bestemme fraværet af kontraindikationer. Det anbefales også, at barnets urin og blod analyseres før denne vaccination.

Hvis der er store risici for en allergisk reaktion, to dage før vaccinationen, får barnet en antihistamin. Det skal gives inden for to dage efter injektionen. Hvis der er mistanke om neurologiske kontraindikationer, skal neurologen undersøge barnet.

Inspektion af barnet før vaccination
For at være helt sikker på, at der ikke vil være komplikationer efter vaccination, skal du udover test af en børnelæge passere prøver

Hvordan laver man en injektion?

Alle vacciner præsenteres i tør form, og derfor før opløsningen opløses de i ampullen af ​​et opløsningsmiddel, der er fastgjort til et præparat. Vaccinen injiceres subkutant i skulderen eller i området under scapulaen.

Hvad hvis der er bivirkninger?

Lokale hudændringer efter injektionen kræver ingen behandling og forsendes ofte i 1-2 dage. Hvis barnet har feber, kan hans tilstand lindres med et antipyretisk stof. Hvis der er en omfattende lokal reaktion, høj feber eller andre forstyrrende symptomer hos et barn, skal de blive vist til en læge.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed