Læge Komarovsky om vaccinationer

indhold

Emnet for vaccinationer er genstand for opvarmet debat blandt dem, der er til vaccination, og dem, der kategorisk afviser det. Lad os finde ud af, hvad den berømte børnelæge Komarovsky mener om vaccinationer.

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet

Må jeg vaccineres: "for" og "imod"

E. Komarovsky arbejdede længe i sygdomshospitalet. Han forsikrer, at alle sygdomme, der vaccineres imod disse dage, er almindelige nu. Børn lider af difteri, parotiditis, stivkrampe, mæslinger, tuberkulose og andre infektioner, og resultatet af en sådan sygdom kan være anderledes. Så Komarovsky er sikker på, at alle forældre, der ved, hvordan man tænker og begrunder fornuftigt, ikke tvivler på, at vaccination er vigtig.

Et andet problem er risikoen for et svar på vaccinen, hvilket hovedsageligt afhænger af barnets tilstand. Hvis forældre er bekymret for dette, bør de ikke nægte vaccination, men i stedet lede styrkerne til at forberede barnet mod vaccinationer. Faktorer som amning, undgåelse af kontakt med allergener, sund livsstil, procedurer hærdning og andre vil hjælpe med at reducere bivirkninger på vaccinen.

Det er også vigtigt at udføre vaccination på de vilkår, der anbefales af børnelæger, da dette påvirker forebyggende virkning. Hvert land har en vaccinationsplan, der er godkendt på statsniveau. Det er vigtigt for forældre at finde ud af om den kommende vaccineplan på forhånd for at planlægge deres anliggender, som f.eks. Ferier og ture.

Amning med vaccination
Hos ammende babyer er bivirkninger meget sjældne.

Hvorfor vaccineres?

Vigtigheden af ​​vaccination er introduktionen i kroppen af ​​et specielt medicinsk lægemiddel som reaktion på hvilke antistoffer der begynder at blive produceret. De vil beskytte personen mod den farlige smitsomme sygdom, som vaccinen er rettet mod. Så målet med alle vaccinationer er at stimulere udseendet af en sådan mængde antistoffer, der kan beskytte mod sygdommen.

Hver vaccine har et specifikt administrationssystem, timingen, måden, hvorpå de vaccineres. Og reaktionerne på forskellige vacciner er forskellige. Der er vacciner, hvoraf en dosis giver en langvarig immunitet, mens andre skal indgives gentagne gange (udføre revaccination).

Kroppens reaktion på vaccination og komplikationer

Komarovsky gør opmærksom på forældrene om, at en reaktion er mulig at absolut enhver vaccine. Det manifesteres af sløvhed, dårlig appetit, feber og andre symptomer.

Nogle børn tolererer for det meste let vacciner (for eksempel mod polio), andre giver reaktioner på et stort antal babyer (for eksempel, DTP).

En populær børnelæge minder forældre om, at det er vigtigt ikke at forveksle en reaktion på en vaccine og en komplikation efter vaccination. Hvis vaccinationsreaktioner er ret almindelige og betragtes som normale, er komplikationer ekstremt sjældne. Disse omfatter en temperatur på 40 grader, bevidsthedstab, udslæt over hele kroppen, suppuration af injektionsstedet, anfald og andre negative symptomer. Komplikationer analyseres altid af læger og kan være en hindring for yderligere vaccination.

Hvornår kan man ikke vaccineres?

Komarovsky minder om, at det er umuligt at vaccinere et barn, der har en akut sygdom. Det er især vigtigt, at der ikke er smitsomme sygdomme, da vaccination påvirker immunsystemet. Når alt kommer til alt, så kroppen reagerede på vaccinationen, som forventet, bør immunforsvaret ikke besættes af andre "ting". Så symptomer som udslæt, feber, diarré og løbende næse bør advare forældrene og forhindre barnet i at blive vaccineret på det tidspunkt.

Samtidig vil ikke-smitsomme sygdomme og infektioner uden at forstyrre den generelle tilstand ikke være kontraindikationer for vaccineadministration, bortset fra infektiøs mononukleose og vandkopper. Disse sygdomme påvirker immunceller, så de immuniseres ikke med dem, selv i barnets normale tilstand.

Undersøgelse af barnet før vaccination
Inden vaccination bør børnelægen omhyggeligt undersøge barnet og vurdere hans tilstand.

Forberedelse til vaccination

Ifølge Komarovsky er der ikke behov for særlig forberedelse til vaccination. Det anbefales ikke at eksperimentere med nye fødevarer, og hvis barnet har tendens til allergiLægen kan ordinere en anti-allergisk behandling før vaccination. Det er vigtigt, at det er ordineret af en læge, derfor bør forældre ikke give antihistaminer til barnet på eget initiativ.

Kost før vaccination
Vær opmærksom på en særlig kost, før vaccination er nødvendig kun for børn, der er allergiske.

Hvad skal man gøre efter vaccination?

Komarovsky råder:

  • Giv dit barn adgang til ren luft. Hvis temperaturen er normal eller øget til 37,5, anbefaler den populære børnelæge at gå. Samtidig bør kommunikation med outsidere begrænses, så andre mikroorganismer ikke kommer til barnet og ikke blander sig i udviklingen af ​​immunitet.
  • Følg barnets appetit. Hvis han spiser, er det bedre at fodre barnet lidt, og hvis barnet nægter at spise, fodrer han kun efter vilje. Men du skal give mere drikke. Det kan være vand, te, compote.
  • Hvis reaktionen på vaccination er udtrykt, skal du ringe til en læge. Uden konsultation med børnelæge kan paracetamol gives til barnet i enhver form.
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed