BCG vaccination mod tuberkulose

Indholdet

BCG-vaccinen er den anden vaccine, som barnet møder efter fødslen, er BCG. Derfor er læring om BCG mere værd for alle forældre.

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet

Hvad vaccineres fra?

Denne vaccine er rettet mod en sygdom som tuberkulose. På grund af den høje forekomst af denne sygdom og konstant kontakt mellem mennesker med mykobakterier, er BCG placeret på alle nyfødte, fordi det er i barndommen at der er stor risiko for at udvikle svære tuberkuloseformer.

Sygdommen er klassificeret som social, som den udvikler sig under handling på kroppen af ​​sådanne faktorer som ugunstige levevilkår, dårlige hygiejneforhold, tilstedeværelsen af ​​dårlige vaner, underernæring og lignende. Oftest forekommer tuberkulose i lungevævet, der forårsager hoste, men mykobakterier kan spredes næsten i hele kroppen, hvilket er livstruende.

Godbidder

 • Introduktionen af ​​BCG vil bidrage til at reducere risikoen for at udvikle den primære form for tuberkuloseinfektion samt livstruende alvorlige former for sygdommen.
 • Vaccinen er blevet brugt i årtier, så dens virkning på nyfødte er blevet godt undersøgt.
 • Ved en tilstrækkelig undersøgelse af barnet tolereres podning af nyfødte let.
 • Der er en blid version af vaccinen (BCD-M) med halv koncentration af mycobakterier, som administreres til svækkede børn.

ulemper

 • Vaccinen beskytter ikke mod infektion med tuberkelbaciller.
 • På grund af dets introduktion er komplikationer efter vaccination mulig.
BCG-vaccine mod tuberkulose

Kontraindikationer

Vaccinen administreres ikke i sådanne tilfælde:

 • En nyfødt vejer mindre end 2,5 kg (med en vægt fra 2 kg til 2,5 kg, indgivelse af BCG-M er angivet).
 • Barnet har en akut sygdom eller en kronisk sygdom er blevet forværret. Vaccination udføres ikke med intrauterin infektion, neurologiske problemer, hæmolytisk sygdom og andre akutte patologier.
 • Barnet har immundefekt.
 • Barnets nære slægtninge havde en generaliseret infektion.
 • Moderen til barnet er blevet diagnosticeret med hiv.
 • Barnet har en tumor.
 • Mantoux test gav et positivt eller tvivlsomt resultat.
 • En keloid ar syntes på stedet for BCG-injektion eller lymfadenitis udviklet som følge af den første injektion af vaccinen.

Mulige komplikationer

Først og fremmest skal alle forældre lære at reaktionen mod vaccination mod tuberkulose i form af en abscess ikke gælder for komplikationer. Ekstremt sjældent efter vaccination kan udvikle sig:

 • Kold abscess - vises, hvis stoffet er kommet under huden, kræver behandling fra en kirurg.
 • Dannelsen af ​​et sår på injektionsstedet med en diameter på mere end 1 cm indikerer, at barnet er mere følsomt over for lægemidlet og behandles topisk.
 • Lymfadenitis - udvikler sig, når mykobakterier kommer ind i lymfeknuder, har brug for kirurgi, hvis lymfeknude forstørres til at overstige 1 cm.
 • Keloidær - huden på indsprøjtningsstedet bliver rød og buler, i dette tilfælde foretager ikke revaccination.
 • Osteomyelitis - mycobakteriens nederlag af knogler, forekommer hos et barn ud af 200.000 vaccinerede, skyldes immunforstyrrelser.
 • Generaliseret BCG infektion - udvikler sig hos en baby pr. Million vaccineret, er forbundet med svær nedsat immunitet hos et barn.

Årsagerne til forekomsten af ​​komplikationer under BCG-vaccination er ofte nedsat immunitet i et barn eller en vaccine af dårlig kvalitet. Derfor er det særligt vigtigt at overveje tilstedeværelsen af ​​kontraindikationer til immunisering.

Der er ingen speciel forberedelse til denne vaccination. Det er kun vigtigt at sørge for, at der ikke er kontraindikationer for immunisering, som foretages af en neonatolog i et barsels hospital, en børnelæge i en klinik eller en tuberkulose specialist i en TB klinik.

Inspektion af barnet før vaccination

Skal jeg vaccinere?

Mange forældre er foruroliget over, at tuberkulose stadig er meget udbredt med en omfattende vaccination. De skal forstå, at BCG ikke har til formål at forhindre infektionen med mykobakterier. En sådan vaccine med dokumenteret effektivitet svækker sygdomsforløbet hos små børn.

Takket være introduktionen af ​​BCG er tilfælde af spredning af tuberkelbacillus i kroppen, såvel som tuberkuløs meningitis, blevet sjældne. Og da de normalt slutter i døden hos børn under 2 år, er administrationen af ​​BCG berettiget i en tidlig alder.

Udtalelse E. Komarovsky

Den berømte børnelæge anser tuberkulose for meget farlige sygdomme, som skal vaccineres. Han er sikker på, at det er bedre at inokulere en baby med svækkede bakterier end at lade barnet mødes med aktive. Og da en sådan risiko er næsten overalt - fra butikken til bussen er vaccination et must.

Hvordan laver man en injektion?

Til immunisering brug en engangs sprøjte. Vaccinen injiceres i huden i venstre skulder, på stedet mellem midten og den øverste tredje. Ofte indgives hele dosis BCG en gang, men der er også en teknik, der involverer flere injektioner på tæt adskilte punkter. Indførelsen af ​​vaccinen i muskelvævet eller under huden er uacceptabel. Hvis der ikke er mulighed for at lægge en vaccine i skulderen, skal du vælge et andet sted, hvor huden er ret tyk (normalt låret).

Huden på skulderen spændes og nålen indsættes, hvorefter en lille mængde vaccine frigives og kontrollerer at nålen er faldet ned i huden. Som et resultat af introduktionen dannes en flad hvid papul på barnets skulder. Diameteren er op til 10 mm. Efter 15-20 minutter forsvinder en sådan papule sædvanligvis.

Vaccination mod tuberkulose

På hvilken alder må vaccination?

BCG administreres under et ophold på hospitalet - oftest på den tredje eller fjerde dag i barnets liv. Officielle betingelser for administration af BCG i barselshospitalet betragtes 3-7 dage efter fødslen. Hvis kontraindikationer er til stede, udføres vaccination straks, når det bliver muligt.

Hvordan helbrede man?

Reaktionen på BCG udvikler sig inden for fire til seks uger efter injektionen, der manifesterer sig i 1-1,5 måneder til 4,5 måneder. For det første kan en misfarvning af huden forekomme på injektionsstedet - det kan mørke, blive lilla, blå eller endog sort. Efter i stedet for den modificerede hud fremkommer abscess. Gradvist bliver det sur og helbreder, og når skorpen forsvinder, forbliver der et lille ar på injektionsstedet.

I nogle børn fremstår en rødlig vesikel, der indeholder væske, i stedet for en bryst. Det bliver også dækket af en skorpe og efterlader et ar efter stramning. Hvis barnet har en abscess, kan det bryde igennem. Udladningen af ​​pus fra den og dannelsen af ​​en anden abscess er normale varianter af reaktionen over for BCG.

Hvorfor forbliver arret?

Som et resultat af udviklingen af ​​vaccinationsreaktionen forbliver en karakteristisk ar tilbage. Normalt er dens værdi fra 2 til 10 mm. Det antages, at en arstørrelse større end 5 mm er et tegn på et passende respons på immunisering.

Hvis der ikke er spor af injektion

Tilstedeværelsen af ​​ar hjælper med at bestemme, om barnet tidligere er blevet injiceret med BCG. Hvis der ikke er noget sådant spor, skal vaccinen introduceres i den nærmeste fremtid eller vente på perioder med revaccination.Hvis barnet er blevet vaccineret, og aret ikke har vist sig, indikerer dette ineffektiviteten af ​​immunisering. Dette sker hos 5-10% af børnene.

Derudover er der en vis procentdel af mennesker, der er genetisk immunforsvarende for mykobakterier. De bliver ikke smittet med tuberkulose, og de har ingen reaktion på BCG.

Kompatibilitet med andre vaccinationer

Der udføres ingen andre vaccinationer samtidig med BCG. Du bør heller ikke vaccinere barnet under udviklingen af ​​reaktionen på denne vaccine. Siden introduktionen af ​​BCG til andre vaccinationer skal tage mindst 4-6 uger. Det er grunden til, at barnet i barselshospitalet først bliver vaccine mod hepatitis og derefter BCG.

Funktion af BCG vaccination

booster

Ud over den første introduktion af BCG i barselshospitalet i vores land, kan denne vaccine sættes i 7 år og derefter på 14 år. Årsagen til revaccination er en negativ Mantoux-test, samt forekomsten af ​​tuberkulose hos mennesker, der er i kontakt med barnet. Med revaccination injiceres også lægemidlet i skulderen ved hjælp af en intradermal injektion.

Hvad hvis barnet ikke vaccineres på hospitalet?

Et uvaccineret barn skal vaccineres, så snart hans tilstand tillader det. I dette tilfælde er der forud for indførelsen af ​​BPC foretaget en Mantoux-test, og vaccinen injiceres 3-14 dage efter testets negative resultat. Hvis Mantu gav et positivt resultat, er det allerede ubrugeligt at introducere BCG. Mantoux test udføres ikke, hvis barnet er mindre end 2 måneder gammelt - sådanne børn kan straks have BCG i klinikken.

Vaccination kan udføres i klinikken i vaccinationslokalet, såvel som i en tuberkulose dispens. Normalt gives ingen andre vaccinationer i vaccinationsrummet på dagen for BCG administration. Det er umuligt at udføre manipulationen i det sædvanlige behandlingsrum, hvor blod tages og injiceres. Hvis der er en øget risiko for reaktion på en vaccine, administreres BCG på et hospital. Det er også lovligt lovligt at vaccinere børn i hjemmet og i specialiserede centre, der har certifikater.

Hvad hvis der er bivirkninger?

Suppuration på vaccinationsstedet på det tidspunkt, hvor reaktionen på vaccinen udvikler sig, er normen, men omkring brystet bør huden ikke være hævet og rødt. Hvis injektionsstedet er hævet, rødt, har undertrykt mange gange, eller hvis ødemet har spredt meget, er det vigtigt at straks konsultere en læge.

Også barnet i løbet af suppuration kan øge temperaturen. Ofte er det ikke højere end 37,5 grader og betragtes som normalt.

BCG vaccination

Tips

 • Injektionsstedet skal beskyttes mod mekanisk irritation - gnid ikke det, rid det og så videre. Under badning bør det ikke berøres med en vaskeklud.
 • Under abscessens helbredende periode kan såret på skulderen ikke smøres og pulveriseres med noget. Hvis pus frigives fra det, kan du dække såret med et stykke rent gasbind, som ofte ændres. At klemme indholdet af abscessen er forbudt.

anmeldelser

Forældrenes udtalelser om vaccination mod tuberkulose er meget forskellige. Nogen tvivler ikke på behovet for introduktion af BCG, og nogen er bange for mulige komplikationer og spekulerer på, om det er værd at indlæse immunsystemet til et retfødt barn. Forældre, der konfronteres med postvaccinationskomplikationer hos deres børn, er imod vaccination generelt. Mange forældre studerer dog omhyggeligt alle oplysninger om BCG, idet de foretrækker at beskytte deres babyer mod tuberkulose ved hjælp af en sådan vaccine og sove godt.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed