Vaccination mod hæmofil infektion

Indholdet

Indførelsen af ​​en vaccine mod hæmofile baciller findes på listen over profylaktiske vaccinationer i Rusland. Og selv om denne vaccination kun udføres under visse indikationer, bør forældrene vide på forhånd, hvorfor de kan tilbyde denne vaccine og hvordan den påvirker barnets krop.

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet

Hvad er farlig sygdom?

Hæmofile infektioner kan forårsage meningitis, lungebetændelse, otitis medier, bronkitis og andre inflammatoriske suppurative sygdomme, herunder skader på ledd og hjerte samt sepsis. Purulent meningitis hos børn under seks år i 30-50% skyldes en hæmofil infektion. Samtidig er sådan meningitis alvorlig og giver i 20-35% af tilfældene irreversible ændringer i nervesystemet og op til 20% af dødelige tilfælde. Endnu større dødelighed skyldes septikæmi forårsaget af hemophilus baciller - op til 40% af tilfældene.

Epiglottitis, som også forårsager en hæmophilus bacillus, er farlig for små børn med laryngealt ødem, der truer barnets liv. Desuden er denne infektion ofte kompliceret af kardiopulmonal insufficiens. Vi bemærker også, at den hæmofile infektion er meget vanskelig at behandle - i 80% af tilfældene er bacillus resistent overfor antibiotika.

Godbidder

 • Efter revaccination på 1,5 år erhverver barnet 100% beskyttelse mod en hæmofil stang.
 • Vaccinen omfatter ikke levende mikroorganismer, så det er umuligt at få en hæmofil infektion efter vaccination.
 • Denne vaccination har stort set ingen kontraindikationer. Det kan kun indtastes i den akutte periode af en sygdom.
 • Vaccination reducerer antallet af akutte luftvejsinfektioner ved besøg i en børnehave.
 • For ikke at lave flere injektioner er der udviklet kombinerede vacciner, der beskytter den lille fra flere infektioner på én gang.
Vaccination mod hæmofil infektion
Vaccination mod hæmofil infektion beskytter mod flere farlige sygdomme på én gang

ulemper

Denne vaccination kan forårsage ubehagelige bivirkninger som hævelse, ømhed og rødme på injektionsstedet (hos 10% af børnene) og lavfrekvent feber (fra 1% til 10% af tilfældene). I 0,1-1% af børnene kan temperaturen stige til febrilantal, tæt på 38,5 °.

Mulige komplikationer

Komplikationer, som vaccination kan medføre, omfatter:

 • Tætning på injektionsstedet;
 • Allergiske reaktioner;
 • Limfoadenopaniya;
 • Skader på nervesystemet (hvis barnet har encefalopati).

Hvordan forebygger man komplikationer?

For at gøre det lettere for barnet at blive vaccineret, er det vigtigt at injicere stoffer, der kun påvirker immuniteten efter en lægeundersøgelse. Det vil fastslå, om barnet er sundt, og der er ingen kontraindikationer for denne vaccination. Hvis der er en høj risiko for neurologiske komplikationer, bør en neuropatolog også tillade injektion.

Skal jeg vaccinere?

Hæmofil bacillus overføres fra en person til en anden af ​​luftbårne dråber. Det udgør den største fare for børn under fem år. Et barn er i stand til at indgå en sådan stav fra en person, der lider asymptomatisk. Som følge heraf vil barnet have komplicerede forkølelser - en bakteriel infektion vil forbinde dem.I mange tilfælde påvirker denne infektion lungerne, epiglottis, meninges, hjertet og andre organer. Dette er meget farligt for små børn, så fordelene ved vaccination er indlysende.

Undersøgelse af en børnelæge inden vaccination
Vaccination kan kun ske efter en grundig undersøgelse af barnet af en børnelæge.

vidnesbyrd

Denne vaccination er ordineret:

 • Børn, der er immunkompromitterede;
 • Babyer, der bliver i barnets hjem;
 • Spædbørn med HIV og dem, der er født til mødre, der er blevet diagnosticeret med hiv;
 • Børn, der er diagnosticeret med onkohematologisk patologi;
 • Børn med anatomiske defekter, hvor risikoen for infektion med hæmofil infektion er forøget.

Det anbefales også at udføre denne vaccination, hvis:

 • Barnet modtager blandingen og er ikke beskyttet af antistoffer fra modermælk;
 • Baby blev født for tidligt;
 • Barnet er ofte syg;
 • Barnet begynder at deltage i børnehaven i børnehaven.

Vaccinationsordning

Kalenderen har følgende datoer for introduktion af en vaccine mod hæmofil infektion:

 • Den første injektion er tre måneder gammel.
 • Den anden vaccination er fire og en halv måned.
 • Den tredje vaccine gives, når barnet er seks måneder gammel.
 • Revaccination - 1,5 år.

Hvis vaccinen er blevet udskudt i op til 6 måneder, så får et barn under 1 år to vaccinationer med et interval på 30 dage, hvorefter en boostervaccination udføres i 1,5 år. I tilfælde af at de vil vaccinere et barn i en alder af 1-5 år, gives injektionen kun én gang.

Vaccination barn
Jo ældre barnet bliver, desto mindre vacciner administreres.

Til vaccination mod hæmofil infektion anvendes sådanne vacciner:

 1. Act-HIB - et stof, som beskytter barnet mod hæmofile pinde. Vaccinen kombineres godt med andre vaccinationer, mens de administreres i forskellige dele af barnets krop.
 2. Pentaxim er et kombineret lægemiddel, der giver dig mulighed for samtidig at implantere en baby ikke kun fra en hæmophilus bacillus, men også fra kighoste, stivkrampe, difteri og polio. Den består af en hæmofil komponent repræsenteret af en separat pakket tørret vaccine.
 3. Hiberix er en vaccine, der bruges til at forebygge sygdomme forårsaget af hemophilus baciller. Du kan kombinere denne vaccine med andre, men indtaste i forskellige dele af kroppen.
 4. Infanrix hexa er en kombinationsvaccine, der samtidigt beskytter mod seks infektioner (difteri, hemophilus bacillus, hepatitis B, kighoste, polio og stivkrampe).

Udtalelse E. Komarovsky

En populær børnelæge rådgiver dig om at blive vaccineret mod en hæmophilus bacillus for at beskytte din baby i de første år af livet mod de alvorlige smitsomme sygdomme, det forårsager. Han minder om, at faren for lungebetændelse, meningitis og andre sygdomme forårsaget af hæmofil infektion er mange gange højere end risikoen for en negativ reaktion på denne vaccine.

I hvilken alder vaccineres de?

Det er muligt at påbegynde vaccination mod hæmofil infektion fra 2 måneder. Selv om den nationale kalender har en vaccinationstid på 3, 4,5 og 6 måneder, er det muligt at vaccinere i en ældre alder.

Børn fra denne infektion vaccineres inden en alder af 5 år, da immunforsvaret efter fem år allerede er stærkt nok til at modstå hemophilus bacillus alene.

uddannelse

Det er vigtigt, at lægen undersøges barnet før vaccinationen og afgør, om barnet har kontraindikationer. Hvis der er risiko for allergi, før vaccination (to dage) og efter det (inden for to dage) er det værd at give barnet antihistamin medicin.

Hemophilus vaccinationsvaccine
Hemophilus bacillus vaccine tolereres normalt godt af barnet.

Hvordan laver man en injektion?

Vaccine Act-HIB skal injiceres under huden. Børn yngre end to år bliver injiceret i hofteområdet og i en ældre alder - i skulderen.

Pentaxim, Infanrix hexa og Hiberix injiceres intramuskulært i låret i quadriceps muskelen. Så kommer vaccinen ind i muskelvævet, selv hos meget små børn. Fra indførelsen af ​​balancen nægtede, fordi der med en risiko for ikke at komme ind i musklen, samt at skade nerve eller blodkar.

Hvad hvis der er bivirkninger?

I de fleste tilfælde giver vaccination ingen bivirkninger. I nogle børn kan injektionsstedet lidt lidt og blive rødt. Det er også muligt at øge temperaturen til små indikatorer. I dette tilfælde kan du give barnet antipyretisk medicin.

anmeldelser

Forældre overvejer ofte Hemophilus Bacterium-vaccinen unødvendig, fordi spædbarnet også vaccineres mod andre farlige infektioner, når vaccinen administreres. Dette rejser bekymringer, om et så stort antal vacciner vil skade krummernes immunitet. Men vurderinger af dem, der allerede har vaccineret deres babyer fra en hæmofil infektion, bekræfter i høj grad den gode tolerance af vaccinen.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed