Fordele og ulemper ved influenzavaccinationer for børn og hvordan man undgår komplikationer efter vaccination?

Indholdet

Hvert år i efteråret tilbydes forældre børn til at vaccinere børn og sig mod influenza. Samtidig tvivler mange på, om en sådan vaccination er nødvendig, fordi den ikke er indeholdt i listen over obligatoriske og forårsager meget kontroversielle meninger.

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet

Argumenter "for"

 • Vaccination vil hjælpe med at beskytte mod en farlig sygdom, som er særlig værdifuld under epidemier. Effektiviteten af ​​moderne antiinfluenzavacciner er estimeret til 70-90%.
 • Dette er dobbelt så vigtigt for barnet, da influenza ofte hos små børn ledsages af alvorlige komplikationer og indlæggelse.
 • Vaccination er billigere end at behandle influenza. Derudover behøver moderen ikke at tage sygehuset, hvilket også påvirker familiens budget.
 • Efter at have indviet et stort antal mennesker kan man opnå udseendet af kollektiv immunitet.
 • Moderne vacciner skelnes af en forbedret sammensætning - doseringen af ​​antigener reduceres, samtidig med at effektiviteten opretholdes, og der er ingen konserveringsmidler indeholdende kviksølv.
 • Vacciner frigives i sprøjtedoser, hvilket forhindrer fejl under injektionen.
 • Takket være vaccinationen reduceres antallet af influenza-komplikationer med 30% og dødsfald med 50%.
 • Influenzavaccine er 50-60% effektiv mod andre akutte åndedrætsinfektioner.
 • Da influenzavacciner kendetegnes af et lille antal bivirkninger, kan de indgives samtidigt med andre vacciner.

Hvad er farlig sygdom?

Influenza hos børn opstår ofte i svær form - temperaturen stiger til 39-40 grader, febrile anfald er mulige, børn klager over hovedpine, deres tilstand er stærkt forværret.

Faren ligger hovedsagelig i, at virusen svækker immunforsvaret kraftigt, så det syge barn med influenza bliver forsvarsløst mod bakterier, som konstant angriber vores luftveje. Dette forårsager influenza komplikationer såsom lungebetændelse, otitis medier og meningitis.

Desuden, hvis barnet har kroniske sygdomme, forårsager influenzavirus deres forværring. Det skader især barnets nervøse og kardiovaskulære systemer.

Brug af influenza skud
Influenzavaccinationer er især nyttige for børn med kroniske sygdomme, fordi deres immunitet svækkes.

Argumenterne "imod" og om at sætte denne vaccine?

Der er meget debat om muligheden for vaccination mod influenza. Argumenterne for modstandere af sådanne vaccinationer er som følger:

 1. Vaccinen "virker" for kun få måneder. Dette er sandt, fordi stoffet er skabt på basis af cirkulerende vira, og i slutningen af ​​vinteren kan der forekomme nye stammer, så risikoen for infektion forbliver.
 2. Antiinfluenzavacciner er sjældne, men de giver stadig en vaccinationsreaktion i form af en kort stigning i temperaturen såvel som hævelse på injektionsstedet.

Vaccination beskytter ikke mod infektion. Et vaccineret barn kan få influenza, men målet med vaccinen er slet ikke en hindring for infektion. Vaccination vil hjælpe med at undgå alvorlig sygdom og alvorlige komplikationer af infektionen.

Indikationer for vaccination

Influenzavaccine anbefales:

 • Ofte syge børn.
 • Børn, der har kroniske sygdomme, samt misdannelser i åndedrætssystemet.
 • Børn med hjerte- og CNS-sygdomme, inklusive medfødte misdannelser.
 • Børn, der har blodsygdomme, nyresygdom, endokrine sygdomme.
 • Børn i børnepasning.
 • Børn med immundefekter, herunder dem, der er forårsaget af stoffer.

Kontraindikationer

Influenzavaccine bør ikke gives, når:

 • Allergier til kyllingæg (baseret på dem er vacciner mod denne infektion);
 • Forværring af kroniske eller allergiske sygdomme (det anbefales at vaccinere kun 2 uger efter inddrivelse);
 • SARS og forhøjet kropstemperatur;
 • Alvorlige antivirale vaccinationsreaktioner i fortiden.
Inspektion inden vaccination
Før vaccination bør barnet omhyggeligt undersøges af en børnelæge.

Mulige komplikationer og kan de forhindres?

I de fleste tilfælde forårsager influenzavacciner ikke nogen komplikationer, der er farlige for et barn. For at vaccinen skal transporteres godt, for at være effektiv og ikke forårsage uønskede reaktioner, er det vigtigt at vaccinere barnet, før epidemien begynder, da vil hans immunitet ikke blive unødigt belastet. Det anbefales også dagen før manipulationen, dagen for vaccination og den næste dag at tage en antihistamin.

Udtalelse E. Komarovsky

Den berømte børnelæge hævder, at influenzavacciner virkelig virker, så det er værd at blive vaccineret. Desuden har vaccinationen hos unge børn sine egne egenskaber. Hvis barnet ikke blev syg før influenzaen og ikke vaccinerede mod denne sygdom, har han brug for en dobbelt administration af vaccinen med et interval på cirka en måned.

De forældre, der tvivler på, om det er umagen værd at vaccinere et barn med en sådan flygtig virus, minder Komarovsky om, at der er mange virologiske laboratorier rundt omkring i verden, der bestemmer de typer af virus, der cirkulerer blandt mennesker. Hvert år, i slutningen af ​​foråret, forudsiger de, hvilke influenzavirus folk står over for i efteråret, hvorefter de begynder at producere vaccinen. I september lever alle velkendte vaccineproducenter medicin, der indeholder flere varianter af den virus, som en person sandsynligvis vil støde på i år.

Forberedelse inden vaccination

På behovet for vaccination mod influenza bør konsulteres en børnelæge, idet barnet observeres. Han vil tage hensyn til barnets krops egenskaber og drage konklusioner om, hvordan barnet bliver immuniseret. Også dem, der ønsker at være overbeviste om krummernes sundhed og forhindre mulige komplikationer, bør bestå en blod- og urintest. I nogle tilfælde giver det mening at høre en immunolog.

Analyser inden vaccination
Da symptomerne på sygdommen ikke er umiddelbart synlige, kan børnelæge tillade vaccination, selvom sygdommen starter. Aflever test før vaccination

Barnets mindste alder og hyppigheden af ​​vaccination

Influenzavaccinen kan gives til babyer over 6 måneder gamle. Hvis børn ikke tidligere har haft influenza og aldrig har været vaccineret mod sygdommen, skal de administrere vaccinen to gange. I dette tilfælde laves to injektioner 1/2 af en voksen dosis vaccine med en pause på en måned. Injektionen udføres ofte intramuskulært, men du kan også komme ind i lægemidlet dybt under huden.

Vaccination udføres normalt i september eller oktober, således at børn allerede i starten af ​​en mulig epidemi har immun beskyttelse. Senere vaccination kan falde sammen med inkuberingsperioden for sygdommen og påvirker ikke muligheden for infektion. Da sammensætningen af ​​vacciner ændres hvert år på grund af virusmutation, anbefales det at vaccinere børn og voksne fra denne infektion årligt.

Aktioner i tilfælde af negative reaktioner på vaccinen

Selvom influenzavaccinen er dårligt reaktiv, som enhver anden vaccine, påvirker den immunsystemet, så der er altid risiko for negative reaktioner.Hvis du bemærker hos en baby, der for nylig har modtaget en influenzavaccination, skal du kontakte læge med eventuelle negative symptomer, såsom en signifikant feber eller en omfattende lokal reaktion på en injektion. Han vil etablere årsagerne til forværringen af ​​tilstanden og foreslå behandling.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed