Vaccination DPT: Bivirkninger hos børn, fordele og ulemper ved vaccination

Indholdet

Inokulering af børn er rettet mod bekæmpelse af sygdomme, som udgør en fare for mennesker. DPT er også blandt vaccinationerne givet til børn i deres første år af livet. Lad os nærmere undersøge funktionerne i en sådan vaccine samt mulige bivirkninger ved introduktionen.

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet

Hvad er det, og hvilke sygdomme bliver vaccineret?

DPT-vaccinen har til formål at forhindre forekomsten af ​​flere sygdomme på én gang:

 1. difteri;
 2. stivkrampe;
 3. Hovende hoste.

Alle disse infektioner er klassificeret som alvorlige og meget farlige sygdomme med en høj procentdel af død eller handicap. Bogstaverne K, D og C i titelvaccinerne angiver disse infektioner, og bogstavet A betyder "adsorberet".

Vaccination DPT for baby
DPT-vaccinen beskytter mod flere sygdomme med høj dødelighed.

Godbidder

 • Denne vaccine vil beskytte barnet mod tre alvorlige sygdomme. Selvom barnet bliver smittet, vil sygdommen afslutte hurtigt og uden komplikationer.
 • Anvendelsen af ​​en sådan kombinationsvaccine undgår tre injektioner.
 • DTP-vaccination har en ret lav forekomst af komplikationer.
 • Indenlandske vaccine er tilgængelig og meget effektiv.

ulemper

 • Denne vaccine er den mest reaktive, så mange babyer udvikler bivirkninger ved administrationen (især på anden eller tredje vaccine).
 • Injektionen er ret smertefuld, og mange babyer græder i lang tid på grund af det.
 • Forældre skal betale for importerede vacciner separat.

Mulige bivirkninger

Reaktionen på introduktionen af ​​DPT fremkommer i hvert tredje barn, men det er ikke en patologi, da det i de fleste tilfælde passerer uden spor. De mest almindelige bivirkninger er den anden og tredje vaccination.

  Der er sådanne negative reaktioner på DTP:

  1. Local. Dette er en ændring i huden på injektionsstedet (rødme, udseende af induration eller hævelse) samt svækket gang på grund af injektionsstedets smerte.
  2. Generelt. DTP kan forårsage hypertermi, diarré, anoreksi, sløvhed, opkastning, lungerende humør, langvarig søvn.
  Adverse DTP Reactions
  Tilbring en særlig omhyggelig undersøgelse af barnets tilstand før vaccination, da negative reaktioner er specielt hyppige efter DTP

  Øget kroppstemperatur, samt lokale ændringer ses hos 25% af babyerne. Opkastning, diarré, døsighed og dårlig appetit er karakteristisk for den første dag efter DPT-vaccination hos 10% af børnene.

  Alle disse bivirkninger findes i den første dag efter vaccination. Hvis flere dage allerede er gået, og de passerer ikke, er det sandsynligt, at barnet har udviklet en infektion (meget ofte bliver børnene smittet i klinikken, mens de venter på manipulationen).

  Du skal også kontakte en børnelæge, hvis reaktionen på vaccinationen er meget udtalt - injektionsstedet er meget opsvulmet (mere end 8 cm), barnet græder i mere end 3 timer, hans kropstemperatur er over 39 grader.

  Alvorlige bivirkninger og statistikker over dem

  Komplikationer forårsaget af DTP-vaccine kan forårsages ved at ignorere kontraindikationer for vaccination, brug af et ødelagt lægemiddel eller uhensigtsmæssig administration af en vaccine. Hyppigheden af ​​forekomsten af ​​komplikationer fra DTP-vaccination er 1-3 pr. 100.000.

  Efter vaccination er muligt:

  Beslag udvikles hos et barn til 14.500 vaccinerede babyer. Forekomsten af ​​alvorlig DTP allergi er 1 i en million.

  Det er yderst sjældent på injektionsstedet, at der opstår en abscess, der er forbundet med en krænkelse af sterile tilstande under vaccinationen. Tidligere var forekomsten af ​​abscesser større, da DTP blev injiceret i skinken.

  Undersøgelser har ikke fundet en direkte virkning af DTP på neurologiske lidelser, derfor i tilfælde af sådanne komplikationer antages det, at vaccinen virker som en provokerende faktor for manifestationen af ​​forstyrrelser, der tidligere var men ikke manifesteret åbent.

  I mellemtiden er det kendt, at pertussis-komponenten i vaccinen irriterer foringen af ​​hjernen, hvilket forårsager kortsigtede forstyrrelser i nervesystemet. I sådanne tilfælde udføres DPT-vaccination ikke længere til barnet (de administreres DT.)

  Sandsynligheden for komplikationer efter vaccination
  Sandsynligheden for komplikationer efter vaccination hos raske børn er næsten nul.

  Kontraindikationer

  Generelle kontraindikationer (når vaccinationer ikke udføres) er:

  • Den akutte periode af enhver sygdom;
  • Allergi over for enhver komponent af vaccinen;
  • Immundefekt.

  En væsentlig hindring for vaccination af DTP er en forstørret tymkirtlen. Hvis du ignorerer denne kontraindikation, kan vaccination føre til store sundhedsmæssige problemer i et barn.

  Det er nødvendigt at nægte introduktion af DTP i et stykke tid med forværring af diatesen, indtil remission er opnået. Efter en mild ORZh kan et barn vaccineres 2 uger efter genopretning, og efter andre akutte sygdomme - 4 uger.

  Der er også kontraindikationer for indførelsen af ​​DTP, men tillader vaccination med ADS. Det drejer sig om neurologiske patologier (for eksempel encefalopati), tilstedeværelsen af ​​anfald eller allergier hos babyens slægtninge samt præmatur.

  Vaccination DPT for børn
  Inden du vaccinerer, skal du gøre dig bekendt med kontraindikationer. Der er børn, der ikke kan gøre DPT

  Hvorfor vaccination er nødvendig: statistikkerne taler for sig selv

  På nuværende tidspunkt er DPT indikeret til administration til børn fra alle udviklede lande, da denne vaccine sparer tusinder af børns liv. I nogle lande blev der i de sidste 5 år brugt en lettere udgave af en sådan vaccine, hvor pertussis-komponenten var fraværende. Resultatet var en signifikant stigning i forekomsten af ​​kighoste samt komplikationer og dødsfald af denne infektion.

  Hvis forældrene besluttede sig for ikke at tage vaccinen overhovedet, er de ikke interesserede i AKSD overhovedet, men hvis de tvivler på nødvendigheden af ​​at anvende en sådan vaccine, i betragtning af at et stort antal komponenter kan skade barnet, er deres bekymringer forgæves. Da vaccins komponenter er rettet mod forskellige infektioner, tolereres de godt af babyens krop. Desuden er kompatibiliteten af ​​disse komponenter blevet testet i årevis.

  Husk at inden 50'erne, da vaccination begyndte i Rusland, udviklede difteri i 20% af børnene, og døden var næsten 50% af tilfældene. Tetanus er en endnu mere farlig infektion med en dødelighed på omkring 85%. Nå, kikhoste før vaccinationens begyndelse udviklede DPT hos alle børn og fortsatte med varierende sværhedsgrad. Nu, når alle børn bliver tilbudt vaccination, er kikhostesygdomsstatistikken faldet med 20 gange.

  DPT har reduceret dødeligheden
  På grund af DTP reduceres døden fra pertussis, difteri og tetanus til næsten nul

  Hvorfor er vaccinen bedre end sygdom?

  Mange voksne har den forkerte tro på, at immunitet efter en sygdom er mere resistent end efter vaccination.Dette gælder for nogle infektioner, men difteri og stivkrampe er ikke blandt dem. Hvis barnet bliver syg med nogen af ​​disse infektioner, vil immuniteten for dem ikke udvikle sig. Mens den grundlæggende tredobbelte vaccination med DTP vil beskytte barnet mod disse sygdomme i en periode på 6 til 12 år. Hvad angår kighoste, vises immuniteten efter overførslen, men dens varighed er den samme som ved introduktion af vaccination (fra 6 til 10 år). Det viser sig, at vaccination er sikrere og mere rentabel.

  På hvilken alder må vaccination?

  I barndomsvaccinationer mod stivkrampe gør kighoste og difteri tre gange. Intervallet mellem administration af DTP-vaccinen bør være mellem 30 og 45 dage. Minimumsperioden efter hvilken du kan introducere følgende vaccine til din baby er 4 uger.

  første

  I vaccinationskalenderen bemærkes det, at DPT-vaccinen for første gang administreres til børn ved 3 måneder. Dette skyldes et fald i beskyttelsen af ​​barnet mod infektioner på grund af antistofferne modtaget fra moderen. Til den første vaccination kan du bruge enhver vaccine - både importeret og indenlandsk produktion. Samtidig bemærkes det, at Infanrix tolereres af 3 måneder gamle babyer lettere, da pertussis-komponenten i denne vaccine er cellefri.

  Hvis der var grund til at annullere vaccinationen efter 3 måneder, kan du sætte DTP til enhver tid inden 4 år. Hvis et 4-årigt barn ikke tidligere har været vaccineret med DTP-vaccine, får han ikke denne vaccine, men ADF.

  Vaccination DPT for børn
  DTP vaccination til børn udføres altid i tre faser.

  Den anden

  30-45 dage efter den første injektion af DPT gentages vaccinationen, derfor er gennemsnitsalderen for den anden DPT 4,5 måneder. Vaccination kan udføres som den samme vaccine, som udførte den første vaccination og enhver anden type.

  Reaktionen på den anden vaccine kan være mere udtalt (det er for denne introduktion af DTP, at de fleste babyer reagerer), men dette er ikke en patologi, men på grund af det faktum, at kroppen allerede er blevet bekendt med vaccinationens ingredienser og har udviklet et specifikt immunrespons derfor med den anden "Møde" svaret bliver stærkere.

  Den ubesvarede anden DPT skal leveres straks, da der vil være en sådan mulighed, så bliver vaccinationen anden, og du behøver ikke at starte vaccinationsprocessen igen. Hvis en baby havde en alvorlig reaktion på den første DTP-administration, kan den anden vaccine erstattes med DTP, da det ofte er pertussis-komponenten, der forårsager bivirkningerne af denne vaccine.

  tredje

  For tredje gang er DTP også givet 30-45 dage efter den anden vaccination, derfor er alderen på den tredje vaccination ofte 6 måneder. Hvis vaccinen ikke leveres i løbet af denne periode, skal DTP administreres hurtigst muligt, så vaccinevaccinen skal betragtes som tredje.

  Hos nogle børn er reaktionen på denne vaccineindledning mest udtalte, hvilket også ikke betragtes som patologi, som i tilfælde af en reaktion på den anden vaccine.

  Den fjerde injektion af DPT-vaccine kaldes den første revaccination og udføres i en alder af et og et halvt år (et år efter den tidligere vaccination). Det giver ligesom alle efterfølgende vaccinationer støtte til barnets immunitet og den voksne fra disse sygdomme. Dernæst injiceres barnet ikke med DTP, men en variant af denne vaccine uden pertussis toxoid - ADS-M. Denne vaccination udføres på 7 år, derefter ved 14 år, hvorefter hver 10 år i løbet af en voksen.

  Vaccination DTP 1,5 år
  Ved en alder af 1,5 bør barnet allerede være fuldt vaccineret, og den næste vaccine vil kun være i skole.

  Hvornår har hun brug for det?

  Vaccination med DPT-vaccine begynder i en tidlig alder og opretholder immunitet, der har udviklet sig efter vaccination gennem en persons liv. Denne vaccination er vigtig ikke kun for spædbørn i deres første levetid, men også for voksne, da risikoen for infektion med stivkrampe findes i enhver alder.

  I tilfælde af krænkelse af vaccinationsplanen er det ikke nødvendigt at starte DTP igen fra begyndelsen.Vaccinationer fortsætter fra scenen, hvor den næste vaccination blev savnet.

  Vacciner fra forskellige producenter er kompatible?

  I øjeblikket fremstilles DPT-vacciner af flere producenter og kan omfatte andre komponenter. Eksisterende vaccine muligheder:

  • Domestic DPT;
  • Infanrix;
  • Bubo - mod stivkrampe, difteri og hepatitis B;
  • Pentaxim-DTP-vaccine suppleret med komponenter, som beskytter mod hæmofil infektion og polio;
  • Tritanriks-HB - vaccineret mod kighoste, hepatitis B, stivkrampe og difteri;
  • Tetrakok - indeholder DTP og poliovaccine;
  • ADS er en vaccine, hvor der ikke er nogen pertussis-komponent (der er også ADS-M, som administreres fra 6 års alderen);
  • AC - kun mod stivkrampe;
  • AD-M - kun mod difteri.

  For de første tre vaccinationer anbefales det dog at anvende de samme vacciner, hvis det ikke er muligt at introducere den samme vaccine, kan andre lægemidler gives til barnet, fordi alle DTP'er er udskiftelige.

  Baby vaccineret og sund
  Alle DTP-vacciner går godt sammen.

  DTP-fremstilling

  Da reaktioner på DTP forekommer meget hyppigere end andre obligatoriske vaccinationer, bør derfor forældre og læger være mere opmærksomme på både barnet og selve vaccinationen.

  1. Det er vigtigt, at barnet vaccineres i en sund tilstand.
  2. Det er bedst at vaccinere en baby efter afføring og på tom mave, mens det ikke anbefales at bære en baby for varmt.
  3. Forældre bør købe antipyretiske lægemidler af flere grupper i forskellige former for frigivelse (sirup og stearinlys).
  4. Drug antiallergisk præparat har en mening at holde børn, der har stor risiko for allergi. Så børn 1-2 dage før vaccination begynder at give antihistaminer midler og fortsætte med at modtage dem indtil den tredje dag efter vaccination.
  DTP inspektion
  Før hver vaccination er en grundig undersøgelse foretaget af en børnelæge nødvendig.

  Hvor skal injektionen?

  Vaccinen injiceres i muskelvævet, da det er fra det, at DTP-komponenterne frigives med den hastighed, der kræves for dannelsen af ​​immunitet. Hvis du lægger stoffet under huden, vil det være for lang tid at blive frigivet, så injektionen vil være ubrugelig.

  Til introduktionen af ​​DPT vælger man normalt låret, da muskelvævet i benene ofte er veludviklet, selv hos meget små børn. Børn i skolealderen og voksne vaccineres til skulderen, forudsat at den kommer ind i muskelvævet.

  At indføre vaccinen i skinkerne anbefales ikke, da dette område er kendetegnet ved et stort lag af fedtvæv. Derudover er der med en sådan introduktion risiko for, at vaccinationens komponenter kommer ind i nerve- eller blodkaret. Intravenøs lægemiddeladministration er uacceptabel.

  DTP vaccination til skolebørn
  Børn under 7 år er mere tilbøjelige til at have DPT i deres lår og børn over 7 år - i skulderen.

  Hvad skal man gøre, hvis der er negative reaktioner?

  Umiddelbart efter introduktionen af ​​vaccinen anbefales det at holde sig i klinikken i ca. 30 minutter eller tage en tur på gaden ved siden af ​​bygningen. I dette tilfælde kan du hurtigt få lægehjælp til øjeblikkelige allergier.

  I hjemmet rådes barnet om straks at give det antipyretiske lægemiddel og overvåge kroppstemperaturen hele dagen. Temperaturforøgelse er en hyppig reaktion på DTP, men da det ikke påvirker produktionen af ​​et immunrespons, bør enhver hypertermi efter vaccination elimineres med ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler.

  Når rødme ser ud, behøver du ikke gøre noget. Hvis der ses en tætning på injektionsstedet, kan det tage op til to uger at opløse. Det er også en fælles reaktion på grund af lokal vævsbetændelse på stedet, hvor vaccinen absorberes. For at hjælpe din baby kan du bruge troxevasin salve.

  Nogle børn kan have host efter dosering. Det kræver ingen behandling, hvis den opstår inden for 24 timer efter vaccination. Hvis udseendet af hoste blev noteret senere, blev det sandsynligvis under et besøg på klinikken inficeret med en form for infektion.

  Efter vaccination, giv barnet mere at drikke og fodre efter ønske, med nye produkter i kosten, kom ikke ind i barnet. Det anbefales også at begrænse møder med andre mennesker og ofte flyve rummet.

  Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

  graviditet

  udvikling

  sundhed