Kan jeg bade babyen efter vaccination?

Indholdet

Når barnet er vaccineret, har mor næsten altid spørgsmål om, hvordan man handler efter det. Og en af ​​de handlinger, der forårsager tvivl, er at bade. Er det tilladt efter vaccination, og hvornår skal badning undgås?

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet

Hvad er en vaccination?

Dette er en manipulation, der involverer indførelsen i barnets krop af specielle lægemidler, der aktiverer kroppens forsvar og producerer immunitet mod visse infektioner. Som reaktion på immunsystemet, der er kommet ind i børns organisme, reagerer immunsystemet med dannelsen af ​​antistoffer, som følge heraf sygdommen enten udvikler sig slet ikke, eller det går meget let.

Badning efter vaccination
Efter vaccination er forskellige komplikationer mulige, hvorfor forældre er forsigtige med at bade i denne periode.

Hvornår kan jeg bade?

Råd om ikke at bade din baby efter vaccinen er indført i kroppen, som ofte kan høres fra børnelæger, er normalt forbundet med risikoen for infektion fra rindende vand, da det er en kilde til patogene mikroorganismer og ikke er tilstrækkeligt rengjort. Mange moderne studier har dog bekræftet, at badning ikke skader barnet efter vaccination, hvis barnets trivsel ikke forstyrres.

Det er tilladt at bade et barn, hvis han er blevet vaccineret mod sådanne infektioner:

 • influenza;
 • polio;
 • Viral hepatitis B;
 • mæslinger;
 • Pneumokokinfektioner;
 • fåresyge;
 • røde hunde;
 • difteri;
 • Gul feber;
 • rabies;
 • Hemophilus infektion;
 • kolera;
 • stivkrampe;
 • Hovende hoste.

Du kan også bade babyen efter BCG-injektionen, selvom der er en pustule på injektionsstedet. Hvis indførelsen af ​​DTP-vaccine forårsagede en lokal reaktion (fortykkelse af huden, svag hævelse og rødme på injektionsstedet), er vandprocedurer heller ikke forbudt.

Badning efter vaccination
Næsten alle vaccinationer får lov til at bade barnet. Men gnid ikke stedet for injektionerne og hold dig i badet i meget lang tid.

Når vaccinationsstedet ikke kan gennemblødes i vand og hvorfor?

Badning anbefales ikke i tilfælde af en udtalt reaktion på vaccinadministration, især i tilfælde af hypertermi. Derudover bør barnet ikke bades, hvis han samtidig med at modtage vaccinen har fået en forkølelse eller influenza i klinikken. Babyer bliver ikke badet, når de føler sig værre, sløvhed, vedvarende høj kropstemperatur, døsighed, dårlig forkølelse og hoste. Vandprocedurer bruger ikke 1-3 dage, før barnets tilstand vender tilbage til normal.

Du skal også klarlægge, at det ikke anbefales at vådte stedet for Mantoux-testen, selv om det ikke er en vaccine. Hvis vand kommer ind i indsprøjtningsområdet, kan resultatet af testen blive uinformativt, især hvis prøvestedet gnides med en vaskeklud eller kæmmes. Selv om lægerne i nyere tid tillader Mantoux at svømme i dette tilfælde.

Du kan ikke bade efter vaccination med en forringelse af barnets generelle tilstand
Et barn bør ikke tage bad eller brusebad, hvis hans generelle tilstand forringes.

Hvad bedre ikke at gøre efter vaccination?

For at være sikker i perioden umiddelbart efter vaccinations introduktionen anbefaler børnelægerne ikke at gå, især hvis barnet er i kontakt med andre mennesker på en tur. Dette vil øge risikoen for infektion på et tidspunkt, hvor krummernes immunitet svækkes under påvirkning af vaccination.

Desuden er høj temperatur og andre udtalte reaktioner på vaccinationer også grund til ikke at gå ud med barnet for en tur. Hvis temperaturresponsen på vaccination er fraværende, og barnet føles godt, kan du gå og bade selv på vaccinationsdagen.

Desuden er det i flere dage efter vaccination ikke nødvendigt at ændre barnets kost og tilføje nye fødevarer til babyens menu samt til plejemor (hvis babyen får modermælk). Hvis barnets appetit er faldet inden for to til tre dage efter vaccination, er det ikke nødvendigt at bekymre sig.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed