Vaccination mod lungebetændelse hos børn fra pneumokokinfektion

Indholdet

Vaccination mod sygdomme forårsaget af Streptococcus pneumoniae, som kaldes en pneumokokinfektion, begyndte i vores land for ikke så længe siden. Derfor rejser denne vaccine mange spørgsmål fra forældre. Hvorfor bør babyer vaccineres mod lungebetændelse og andre pneumokokinfektioner, og hvordan skal sådan vaccination udføres korrekt?

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet

Godbidder

 • Vaccinen virker på pneumokokker, der beskytter barnet mod lungebetændelse, endokarditis, otitis media, meningitis, arthritis og andre infektioner forårsaget af denne type streptokokker. Selvom sygdommen kommer til syne, vil kurset være let.
 • Pneumokokvacciner forårsager sjældent bivirkninger.
 • Der er meget få kontraindikationer for denne vaccine.

ulemper

 • Vaccine komponenter, selvom ekstremt sjældne, kan forårsage alvorlige allergiske reaktioner.
 • I Prevenar-vaccinen er der ikke alle pneumokokserotyper, der kan forårsage infektioner hos børn.
 • Immunkompromitterede børn lider dårligt af denne vaccine.
Lav immunitet - vaccine mod lungebetændelse

Kontraindikationer

Vaccination er ikke færdig, hvis:

 • Barnet afslørede intolerance over for pneumokokvaccine.
 • Barnet har en akut sygdom, eller enhver kronisk sygdom er blevet forværret.
 • Barnets kropstemperatur er forøget.

I tilfælde af intolerance annulleres vaccination med pneumokokvaccine, og i andre tilfælde udskydes den, indtil barnet vender tilbage. Efter blodtransfusioner udføres vaccination i 3-4 måneder. Hvis du ignorerer kontraindikationerne og indlægger en syg baby, vil hans tilstand forringes kraftigt.

Du kan lære mere om pneumokokker ved at se følgende video.

Bivirkninger

Pneumokokvaccine producerer sjældent bivirkninger, de er sædvanligvis præsenteret:

 • Udseendet af en tætning på injektionsstedet, smerte og rødme. Det sker i 5% af børnene.
 • En lille stigning i temperaturen hos 1% af børnene.
 • Søvnighed, tårefuldhed, irritabilitet, nedsat appetit, sløvhed.

Mulige komplikationer

Indførelsen af ​​pneumokokvaccine kan forårsage en øjeblikkelig allergisk reaktion - nældefeber, bronchospasme, anafylaktisk shock. Hvis vaccinen gives til en for tidlig baby, kan den stoppe vejrtrækning.

Andre komplikationer kan være:

 • Alvorlig lokal reaktion - der er rødme og hævelse på mere end 8 mm på lemmerne.
 • Høj kropstemperatur - mere end 39 grader.
 • Hævede lymfeknuder.
 • Abscess på injektionsstedet.
 • Diarré og opkastning af opkastning.
 • Forværring af kronisk sygdom.

Er det muligt at forhindre komplikationer?

For at forhindre forekomsten af ​​en reaktion på pneumokokvaccine skal du overvåge barnet i 2-3 uger før vaccinationsdatoen. Sørg for at barnet er helt sundt, hans kropstemperatur er normal, oropharynx er ikke hyperemisk, der er ingen rhinitis, og kroniske sygdomme er under kontrol, vi kan sikkert inokulere mod pneumokokker.

Ved at placere vaccinen behøver du ikke at forlade medicinsk anlæg i mindst 30 minutter for at sikre, at der ikke er nogen øjeblikkelig allergisk reaktion på vaccinen. Umiddelbart efter vaccination er det bedre at begrænse barnets kontakt med fremmede i flere dage.

Lungebetændelsesvaccine
Før vaccination er en omhyggelig undersøgelse af barnet af en børnelæge nødvendig.
Vaccination bivirkning
Som regel tolereres vaccinen godt af barnet.

Skal jeg vaccinere?

Da undersøgelser har vist, at børn op til 2 år er mest modtagelige for pneumokokker, kan vaccination mod sådanne bakterier kaldes et berettiget skridt. Alle de sygdomme, som denne vaccine beskytter mod, er meget alvorlige og udgør en stor fare for små børn.

Enhver sygdom, selv en simpel forkølelse, kan føre til aktivering af pneumokokker. Og den bedste forebyggelse kan kaldes rettidig immunisering med pneumokokvaccine. Denne vaccine er særlig vigtig for svækkede børn, fordi de har en højere risiko for at udvikle lungebetændelse.

Vaccinationsordning

På nuværende tidspunkt udføres vaccination mod pneumokokinfektion med to udenlandske lægemidler - den amerikanske vaccine Prevenar og det franske lægemiddel Pneumo-23. Den første vaccine kan indgives til babyer fra 2-3 måneder, og den anden - kun fra 2 år.

Indførelsen af ​​pneumokokvaccine kan kombineres med andre vaccinationer, undtagen BCG. I dette tilfælde fremstilles injektioner i forskellige dele af kroppen.

Afhængig af babyens alder indgives pneumokokvaccinen i overensstemmelse med denne skema:

 1. Børnene fra to til seks måneder får vaccinen 3 gange (intervallet mellem vaccinationer er fra 1 til 1,5 måneder), hvorefter revaccination udføres på 11-15 måneder.
 2. Børn over 7 måneder op til 23 måneder vaccineres to gange (intervallet mellem vaccinationer er det samme), og et barn bliver revaccineret ved en alder af to.
 3. Efter 2 år administreres vaccinen en gang.
Lungebetændelse vaccination

Udtalelse E. Komarovsky

En populær børnelæge anbefaler, at børn vaccineres mod pneumokokinfektioner, da dette vil medvirke til at undgå alvorlige sygdomme. Den mest alvorlige patologi forårsaget af pneumokokker er meningitis. En sådan sygdom slutter ofte i døden, og 30% af de overlevende babyer har stadig neurologiske problemer. Vaccination hjælper med at reducere forekomsten af ​​meningitis forårsaget af Streptococcus pneumoniae med 90%.

Også for små børn er lungebetændelse meget farlig. Hos spædbørn i op til 2 år er risikoen for respirationssvigt og lungeødem med sådanne smitsomme læsioner meget høj. Og infektionsbetændelsen er ubehagelig for en baby og farlig for at høre. Disse sygdomme kan også forebygges eller lindres, hvis barnet vaccineres rettidigt. Komarovsky anser pneumokokvaccinen som et sikkert lægemiddel.

Vaccination op til et år

I det første år af et barns liv vaccineres kun Prevenar. Før året administreres vaccinen tre gange - normalt bliver babyer vaccineret i en alder af tre, fire og fem måneder.

uddannelse

Før du får babyen til en pneumokokvaccine, skal du undersøge barnet og afgøre, om det er helt sundt i øjeblikket. Det er bedst at blive vaccineret den dag, hvor din børnelæge tager sunde børn. Dette forhindrer samtidig infektion af ARVI fra syge børn i køen. antihistaminer medicin er kun indikeret for børn med allergi.

Hvordan laver man en injektion?

Pneumokokvaccine administreres intramuskulært. Børn yngre end to år bliver skudt i lårets forreste overflade og babyer, der er ældre end 2 år, får en vaccine i skulderen (deltoidmuskel).

Vaccination i klinikken

Hvad hvis der er bivirkninger?

Hvis injektionsstedet blev rødt, blev det tæt og smertefuldt, du skal sørge for det korrekt. Du kan bade barnet, men behandlingen af ​​injektionsstedet antiseptiske Det anbefales ikke, som det er brugen af ​​komprimering eller patch.

Når temperaturen stiger, kan barnet få et godkendt antipyretisk lægemiddel. Hvis forældrene bemærker, at barnets tilstand forværres, og bivirkningerne af vaccination ikke går væk, er det vigtigt at straks kontakte en børnelæge.

anmeldelser

Nogle forældre er imod sådanne vaccinationer, fordi de mener, at vaccinationsplanen for børn under 2 år indbefatter for mange vaccinationer.Samtidig er de enige om at lære mere om vaccinen og om nødvendigt med hyppige sygdomme vaccinere deres børn.

Andre forældre behandler pneumokokvaccinen positivt og mener, at det er bedre at beskytte deres baby mod mulige risici end at fortryde den tabte mulighed. Og da en sådan vaccine er inkluderet i den nationale kalender, kan dette ikke være en ulykke, henholdsvis blev stoffet kontrolleret, og behovet for sådan vaccination for russiske børn blev vurderet.

Se følgende video fra Union of Pediatricians of Russia om pneumokokinfektion.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed