Polio vaccination

Indholdet

For længe siden var polio et alvorligt problem over hele verden, hvilket forårsager epidemier med hyppige dødsfald. Starten af ​​vaccination mod den virus, der forårsager denne sygdom har bidraget til at reducere forekomsten af ​​sygdom, så læger siger, at poliovaccinen er en af ​​de vigtigste i barndommen.

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet

Hvad er farlig polio?

Oftest forekommer sygdommen hos børn under fem år. En af formerne for poliomyelitis er paralytisk. Med den virus, der forårsager denne infektion angriber barnets rygmarv, hvilket er manifesteret ved udseendet af lammelse. Ofte lamper babyer benene, mindre ofte - de øvre lemmer.

Hvis infektionen er alvorlig, er eksponering for luftvejene dødelig. En sådan sygdom kan kun behandles symptomatisk, i mange tilfælde genopretter barnet ikke helt, men forbliver lammet indtil livets ende.

Det er farligt for børn og det faktum, at der er en virusbærer af poliomyelitis. Når det gør, udvikler en person ikke kliniske symptomer på sygdommen, men viruset frigives fra kroppen og kan inficere andre mennesker.

Typer af vacciner

Narkotika, der vaccinerer mod polio, er præsenteret i to muligheder:

 1. Inaktiveret poliovaccine (IPV). I dette præparat er der ingen levende virus, så det er sikrere og næsten ikke forårsager bivirkninger. Anvendelsen af ​​denne vaccine er mulig selv i tilfælde af nedsat immunitet hos et barn. Lægemidlet administreres intramuskulært i området under scapulaen, i lårmuskel eller i skulderen. Kort sagt en sådan vaccine kaldes IPV.
 2. Levende poliomyelitis aktsiny (oral - OPV). Det omfatter flere typer af svækkede levende vira. På grund af administrationsvejen for et sådant lægemiddel (gennem munden) kaldes denne vaccine oralt og reduceres som OPV. Denne vaccine præsenteres i form af en lyserød væske med en saltbitter smag. Det gives i en dosis på 2-4 dråber til barnets palatinmandiller for at få stoffet på lymfoidvævet. Det er vanskeligere at beregne doseringen af ​​en sådan vaccination, derfor er dens effektivitet lavere end den inaktiverede variant. Derudover kan en levende virus frigives fra tarmene hos et barn med afføring, hvilket udgør en fare for uvaccinerede børn.

Se den næste video for nogle af funktionerne i poliovacciner.

Inaktiveret vaccine tilbydes i form af Imovax Polio (Frankrig) og Poliorix (Belgien) præparater.

Poliovaccinen kan også indbefattes i kombination vaccine præparater, herunder:

 • Pentaxim;
 • tetrakis-;
 • Infanrix Hex;
 • Tetrakok 05.

Kontraindikationer

IPV indgives ikke når:

 • Akutte infektioner.
 • Høj temperatur
 • Forværringer af kroniske patologier.
 • Hududslæt.
 • Individuel intolerance, herunder reaktioner på streptomycin og neomycin (de bruges til at fremstille lægemidlet).

OPV gives ikke, hvis barnet har:

 • Immundefekt.
 • HIV infektion.
 • Akut sygdom.
 • Oncopathology.
 • En sygdom der behandles med immunosuppressive midler.

Fordele og ulemper

De vigtigste positive egenskaber ved vaccination mod polio kaldes:

 • Poliovaccine har høj effekt. Introduktion af IPV stimulerer resistent immunitet mod sygdommen hos 90% af de vaccinerede børn efter to doser og hos 99% af børnene efter tre vaccinationer. Anvendelsen af ​​OPV forårsager dannelsen af ​​immunitet hos 95% af babyerne efter triple administration.
 • Incidensen af ​​bivirkninger efter poliovaccination er meget lav.
Polio vaccination
De første vaccinationer gør inaktiveret vaccine, som er sikrere for børn

Ulemper ved sådanne vaccinationer:

 • Blandt indenlandske lægemidler findes der kun levende vacciner. Alle inaktiverede lægemidler købes i udlandet.
 • Selvom det er sjældent, kan en levende vaccine forårsage en sygdom - vaccineassocieret polio.

Bivirkninger

De hyppigste bivirkninger ved IPV-administration, der forekommer hos 5-7% af børnene, er ændringer på injektionsstedet. Det kan være tæthed, rødme eller ømhed. Det er ikke nødvendigt at behandle sådanne ændringer, da de selv går over en til to dage.

Også blandt bivirkningerne på et sådant lægemiddel i 1-4% af tilfældene er der generelle reaktioner - øget kropstemperatur, sløvhed, muskelsmerter og generel svaghed. En ekstremt sjældent inaktiveret vaccine forårsager allergiske reaktioner.

Hyppigheden af ​​bivirkninger på grund af brugen af ​​OPV er lidt højere end fra indførelsen af ​​en injicerbar form af en vaccine med en inaktiveret virus. Blandt dem er:

 • Kvalme.
 • Bryde afføring
 • Allergisk hududslæt.
 • Øget kropstemperatur.

Mulige komplikationer

Når de bruges til at vaccinere levende vira i en af ​​750.000 tilfælde, kan svækkede vaccinevirus forårsage lammelse, hvilket forårsager en form for polio, der hedder vaccineassocieret.

Dets udseende er mulig efter den første injektion af en levende vaccine, og den anden eller tredje vaccine kan kun forårsage denne sygdom hos børn med immundefekt. En af de prædisponerende faktorer for udseendet af denne patologi kaldes også medfødt patologi i mave-tarmkanalen.

Er der feber efter vaccination?

Vaccination mod poliomyelitis forårsager sjældent kropsreaktioner, men hos nogle babyer 1-2 dage efter injektion af IPV eller 5-14 dage efter indgift af OPV-vaccinen kan kropstemperaturen stige. Som regel stiger det til subfebrile tal og overstiger sjældent + 37.5ºС. Øget temperatur gælder ikke for vaccinkomplikationer.

Øget temperatur efter vaccination mod poliomyelitis
Øget temperatur efter vaccination mod poliomyelitis er ret sjælden

Hvor mange polio vaccinationer gør?

I alt administreres seks vacciner mod polio i barndommen. Tre af dem er vaccinationer med pauser på 45 dage, og efter dem udføres tre revaccinationer. Vaccination er ikke strengt relateret til alder, men kræver overholdelse af tidspunktet for introduktionen med visse intervaller mellem vaccinationer.

For første gang udføres polioimmuniseringsvaccination oftest ved 3 måneder ved anvendelse af en inaktiveret vaccine og gentages derefter ved 4,5 måneder igen ved anvendelse af IPV. Den tredje vaccination udføres på 6 måneder, mens barnet allerede har fået den orale vaccine.

OPV bruges til revaccination. Den første revaccination udføres et år efter den tredje vaccination, så de fleste gange bliver babyer revaccineret efter 18 måneder. Efter to måneder gentages revaccination, så det gøres normalt ved 20 måneder. Alderen for den tredje revaccination er 14 år.

Udtalelse Komarovsky

En kendt læge understreger, at poliovirusen alvorligt påvirker børns nervesystem med den hyppige udvikling af lammelse. Komarovsky er overbevist om den exceptionelle pålidelighed af profylaktiske vaccinationer. En populær børnelæge hævder, at deres anvendelse signifikant reducerer både forekomsten af ​​polio og sværhedsgraden af ​​sygdommen.

Komarovsky minder forældre om, at de fleste læger ikke har stødt på polio i deres praksis, hvilket reducerer sandsynligheden for rettidig diagnose af sygdommen. Og selvom diagnosen er udført korrekt, er mulighederne for behandling af denne patologi ikke for store. Derfor taler Komarovsky for vaccination mod polio, især da der næsten ikke er kontraindikationer for dem, og de generelle organreaktioner er yderst sjældne.

På om at vaccinere et barn, se overførslen af ​​Dr. Komarovsky.

Tips

 • Før vaccination af et barn er det vigtigt at sikre sig, at han er sund og der ikke er kontraindikationer for vaccins introduktion. For dette barn skal undersøges af en børnelæge.
 • Tag et legetøj eller andet med dig til klinikken, der kan distrahere din baby fra en ubehagelig procedure.
 • Tilsæt ikke nye fødevarer til dit barns kost flere dage før vaccination eller i en uge efter det.
 • Prøv ikke at afbryde vaccinationsplanen, da dette vil reducere kroppens forsvar mod infektion.

Forsigtig for uvaccinerede

Børn, der ikke er blevet vaccineret mod poliomyelitis, kan blive inficeret af de vaccinerede børn, når immuniteten er reduceret, fordi barnet efter introduktionen af ​​OPV-vaccinen i barnets krop frigiver svækkede vira med afføring indtil en måned efter vaccinationsdagen.

For at forebygge infektion fra vaccinerede børn er det vigtigt at følge hygiejnebestemmelserne, da hovedvejen for overførsel af virus er fækal-oral.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed