Når barnet begynder at rulle fra ryggen til maven og hvad skal man gøre i tilfælde af forsinkelse?

Indholdet

Forældre har en tendens til at bekymre sig om deres barn. På ethvert tidspunkt i udviklingen af ​​børnene har de mange spørgsmål vedrørende overholdelse af den faktiske udvikling af barnet med standarder og normer. Et af de mest almindelige spørgsmål er spørgsmålet om tidspunktet for begyndelsen af ​​uafhængige kupper fra tilbage til maven. I denne artikel vil vi fortælle om, hvornår børn begynder at foretage sådanne bevægelser og hvad de skal gøre, hvis kalenderfristerne er gået, og barnet har ikke travlt med at beherske kroppens nye stilling.

Vilkår og normer

I et specialiseret forum på internettet vil en ung mor helt sikkert finde de normer og vilkår, hvorunder barnet er forpligtet til at gøre noget eller opnå visse færdigheder. Normalt beskriver de klart, hvor mange måneder barnet skal løfte og holde hovedet, og hvornår det skal drejes om, sidde og gå. Det er disse normer, der får en uheldig mor til at føle sig skræmmende, fordi barnet måske ikke svarer til dem.

Hvert barn er et individ. Alle fremtrædende børnelæger, herunder den berømte læge Yevgeny Komarovsky, taler om dette. Fra dette synspunkt er alle eksisterende normer ikke mere end en omtrentlig retningslinje, hvoraf afvigelser er mulige og meget sandsynlige. I denne sag er det ikke så meget forældrenes ønske at sammenligne børnene med andre børn og med visse gennemsnitlige normer som forældrenes ønske om at gøre alt muligt og umuligt for barnet at "indhente" med normerne.

Forældres handlinger kan skade barnet, men mødre tænker sjældent på det. Meget vigtigere er vrede og mindreværdskomplekset, som fremstår efter en nabo, erklærer, at deres baby er blevet kastet frem og tilbage i en alder af tre måneder, og så begyndte straks at sidde. Moderen kan høre offensive bemærkninger fra distriktets børnelæge, som ikke plejer at tage højde for egenskaberne ved udviklingen af ​​hver af sine unge patienter, og er derfor også afhængig af tabeller med normer.

Disse berygtede normer hævder, at barnet begynder at rulle fra tilbage til maven i 4-5 måneder. I virkeligheden er det måske ikke sådan, men den unge mor må stadig vænne sig til denne tankegang.

Et barn, der ikke vil rulle fra at ligge på ryggen på maven i denne alder, er ikke ualmindeligt, og han er sandsynligvis ikke syg, siger Yevgeny Komarovsky. Patienter i denne situation bliver hans pårørende, der bruger mange nerveceller på at opleve et ikke-eksisterende problem, såvel som dem, der stærkt råder dem til at behandle barnet.

Så i hvilken alder begynder babyen at rulle over? Hvis du ikke tager højde for normerne, som vi sagde ovenfor, kan barnet gøre de første kupforsøg tidligere end fire måneder, og også meget senere end 5 måneder. Ofte om 6 måneder, skifter babyen ikke uafhængigt på maven, men slet ikke på grund af sygdom, men udelukkende på grund af udviklingens individuelle karakteristika.

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet

Hvad afhænger det af?

Coups fra ryggen til maven afhænger af om musklerne i ryggen, maven og de laterale skrå muskler er klar til sådant arbejde. I en nyfødt er disse muskelgrupper ret svage, da barnet under prænatal udvikling ikke havde behov for at foretage sådanne bevægelser. Men barnet begynder at "træne" dem fra de første dage af deres ophold i denne verden.

Hvor hurtigt barnet lærer at rulle, afhænger af udviklingen af ​​musklen og barnets ønske. Hvis barnet blev født med en "elefant" temperament, hvis han er langsom, doven, døsig, vil han mestre kupperne meget senere end hans mere nysgerrige kammerater.

Hvis barnet blev født stort, og derefter blev tynget over normen, vil det være svært for ham at kaste og vende, og han vil også beherske revolutionen fra tilbage til maven. De mest "sene" er normalt børn, der ikke kun er dovne på grund af deres temperament, men også er overvægtige.

Det vil være ret svært at mestre kuponer til børn, der blev født forud for planen. I for tidlige babyer udvikler muskelvæv langsomt. Også kupper vil være vanskelige for børn med medfødte sygdomme, svage og ofte syge børn. Hvis du lige har sådan en krumme, bør du ikke blive overrasket over, at han ikke vil kunne rulle på maven i op til 5-6 måneder.

Tynde og fleksible børn født til tiden og somatisk sunde, kendetegnet ved barns øgede nervøs excitabilitet, såvel som rastløse og nysgerrige babyer lærer normalt nye typer bevægelser og begynder aktivt at bruge dem til at udforske verden.

handlinger forældre

Hvis barnet allerede er 5 måneder gammelt, og han ikke vil rulle over, er det ikke en grund til bekymringer og bekymringer. Det vil være mere nyttigt for en baby, hvis han er opdraget af en psykisk afbalanceret kvinde. Og derfor skal mødre først og fremmest trække sig sammen, holde op med at fokusere på gennemsnitlige statistiske normer, lytte til venner og naboer. Hvis du skal stoppe med at læse tematiske kvinders fora på internettet, gør det uden tvivl.

Der er ingen grund til erfaringer og storskalaundersøgelse af en baby, hvis der ikke er andre klager. Hvis et barn spiser godt, sover normalt, glæder sig over mor, ved, hvordan man udtrykker sine følelser, forsøger at være humming, reagerer på lyden ved at dreje hovedet, genoplive ved synet af et legetøj, intet at bekymre sig om. Muskelsystemet hos en sådan baby er simpelthen endnu ikke styrket tilstrækkeligt.

Nogle gange er det nok at vente lidt, og barnet vil helt sikkert begynde at gøre forældre tilfredse med deres første kup.

Hvis klager over manglende kupper ikke er de eneste, og moderen opdager, at barnet er sløvt, apatisk, ikke reagerer på legetøj eller høje lyde, hvis han spidser rigeligt, ofte græder uden grund, ikke smiler, slutter ikke, skal du sørge for at vise barnet til børnelæge og neurolog . Det gør heller ikke skade for at besøge en ortopæd. Hvis disse specialister ikke finder sygdomme i babyen, der kan hindre den normale udvikling, skal forældrene også overholde ventetaktikken. Hvis patologier opdages, vil der blive givet passende behandling.

Af hensyn til ro skal det bemærkes, at der er en hel del sygdomme, der forhindrer barnet i at rulle over og udvikle sig fuldt ud. Alle disse sygdomme betragtes som alvorlige, de fleste er medfødte. Forældre taler om dem i barselshospitalet eller under den første undersøgelse, der finder sted om 3 måneder.

Din baby er allerede mere end fem måneder gammel, tegn på totale læsioner af centralnervesystemet, der er endnu ikke fundet lammelse i det - det betyder, at det absolut ikke er værd at kigge efter smertefulde årsager i mangel af uafhængige kupper.

Forældre bør kun gå til handling, hvis de ikke længere har tålmodigheden til at se på babyen, som lyver og ikke kommer til at vende om. Læger advarer mødre og dads mod overdreven aktivitet, der kan skade ham. Men strammende massage og let gymnastik vil gavne, styrke musklerne på ryggen, nakke, bryst, arme og ben. Barnet vil få konkrete fordele, hvis massageen selvfølgelig udføres korrekt, og forældrene bliver meget roligere, fordi de ikke vil være passive observatører, men aktive deltagere i hjælpeprocessen.

Udtalelse fra Dr. Komarovsky

Forældrene kan ikke lære barnet at vende om, fordi panteren stadig begynder at lave nye bevægelser for sig selv, når han når en vis modenhed, det vil i rette tid. Men mor og far kan bidrage til denne proces, hvis de ikke skynder sig til ekstremer.

Vertikaliseringsanordningerne - hoppere og vandrere anses for at være en farlig ekstreme af Evgeny Komarovsky. Disse enheder, som af en eller anden grund anses for at udvikle, spiller ofte en afgørende negativ rolle i dannelsen af ​​patologier i ryggen, rygsøjlen, holdningen.

En fem måneder gammel baby suspenderet i hoppere begynder ikke at rulle over fra en stilling, der ligger på ryggen, men sandsynligheden for krumning af fødder, ben og rygsøjler vil stige betydeligt.

Komarovsky advarer forældre ikke kun om at bruge sådanne anordninger, men også fra for aktive handlinger af forskellig art - for aggressiv massage, forsøg på at lære barnet at sidde, kraftige forsøg, som ifølge forældrene skulle tvinge barnet til at vende om, kan ikke være nyttigt før indtil barnets ligamentale og muskulære apparat er klar til at udføre alle disse handlinger uafhængigt uden hjælp fra voksne. Og når de er klar, vil barnet selv begynde at gøre alt, og i virkeligheden vil der ikke være behov for hjælpekurser.

Mødres og fædres hovedopgave er at skabe betingelser for barnet, der ville være gunstigt for at styrke sin krop. Alt andet vil strømme af sig selv i henhold til naturlovene, som ikke tåler den mindste indblanding i din babys individuelle udviklingsplan, som hun har planlagt.

massage

Hvis moren er bekymret over problemet går til børnelæger, er der meget gode chancer for, at lægen vil diagnosticere hypertonen, der skræmmer forældrene, og vil sende patienterne til en massage. Øget muskel tone er ejendommelig for alle nyfødte af ganske fysiologiske årsager og med et halvt år, når de normalt begynder at lyde alarmen om manglen på uafhængige kupper, går tonen normalt ikke væk.

Massage er en dyr procedure. Men i tilfælde af øget muskel tone i en professionel massage er der ikke behov for det, det vil være nok for sine forældre til at udføre hjemme.

Det er ikke svært at mestre tonic massage teknikker. Det tager ikke meget tid, men vil spare mange penge. Og endnu et meget vigtigt punkt - en tæt taktil kontakt med moderen er vigtig for et barn under et år, så han føler sig mere afslappet. Derfor skriger mange børn så hårdt, når de masseres af professionelle massører. Med en hjemme massage af disse nervøse reaktioner af barnet kan undgås.

Massage teknik til at styrke alle de muskler, der er involveret i coups processen, er ret simpelt. Den indeholder elementer i en klassisk massage. Disse er tre almindelige typer bevægelser: gnidning, æltning, prikken (vibration).

Her er nogle effektive og effektive øvelser til at styrke mavemusklerne:

 • "Wheel". Barnet skal sættes på ryggen, moren begynder at tegne cirkler rundt om navlen med varme hænder med hendes tommelfinger, de første små og så bredere i diameter. Når tommelfingeren begynder at berøre costalbuchesne, skal diameteren af ​​cirklerne reduceres igen, indtil en lille cirkel omkring navlen er beskrevet.
 • "Sun". Denne teknik involverer to tommelfingre af mors hænder.Modtagelse er bedre at anvende efter den forrige. Med sine fingre gør moderen bueformede bevægelser i retningen fra navlen til ribbenene, siderne, til lysken. Det ligner solens stråler, hvis du forestiller dig, at solens centrum er navlen.
 • "Kattens mave." Denne øvelse kaldes så, fordi mor bliver nødt til at udføre bevægelser svarende til dem, hun udfører, strækker kattens mave. Hele palmen, uden tryk og kraft, skal først laves i cirkulære bevægelser langs den forreste bukvæg og derefter i en halvcirkel som børster i en bil (til højre).

For at styrke moderens ryg og laterale muskler kan man anvende et komplet udvalg af klassiske teknikker. Sæt babyen på maven på en tæt overflade, der ikke falder under ham og fortsæt. Her er nogle effektive teknikker, der hjælper ryggen af ​​småbarnet til at blive stærkere hurtigere.

 • "Angel Wing". Med varme hænder uden stærkt tryk slår moderen forsigtigt ryggen af ​​babyen fra rygsøjlen til siderne, analogt med vingenes vækst. Efter 15-20 slag kan vi antage, at ryggenes tværgående muskler er godt opvarmede, og du kan fortsætte til næste optagelse.
 • "Rails sleepers". Denne teknik er kendt for alle fra det eponymous children's game. Med kanten af ​​håndfladen føres moderen først ad rygsøjlen adskillige gange, og begynder derefter at massere med kanten af ​​håndfladen på begge sider af rygsøjlen med lette vibrationsbevægelser mod ribbenene.
 • "Goose fødder." Denne teknik er normalt meget populær hos børn. Det er en let prikken i hele bagsiden. Denne øvelse hjælper med at forbedre blodtilførslen til musklerne.
 • "Worm". Denne øvelse har til formål at stimulere de laterale muskler, som i sidste ende skal give barnet evnen til at rulle over på sin side og underliv. Tag børnenes håndtag på maven og træk dem fremad, mens babyen lægger hovedet på sin side på massagefladen. Stroke fra top til bund fra hænderne til præsterne på siderne.

Generelle regler for spædbarnsmassage hjemme indebærer overholdelsen af ​​visse anbefalinger:

 • begynder at massere for at styrke ryggen og maven kun, når barnet er i stand til at holde hovedet;
 • må ikke massere, hvis barnet føler sig utilpas, hvis han har en dårlig stemning
 • prøv at lave et massagespil, hvis krummen på et eller andet tidspunkt begynder at græde og forfalde, stoppe aktiviteten;
 • massage med varme hænder
 • anvende massageprodukter (olie, baby creme);
 • Varigheden af ​​en session i den indledende fase må ikke overstige 5 minutter, den øges gradvist til 10-15 minutter;
 • massage kursus - 10 dage, hvorefter du skal tage en uges pause.

gymnastik

Gymnastik er nyttig for alle babyer, uden undtagelse, især de langsomme og dovne, som i øvrigt normalt ikke vil rulle over fra ryggen til maven. Gør gymnastik en daglig obligatorisk ritual, babyen vil elske hende meget hurtigt og vil gøre det med glæde.

Øvelser for de mindste er ret traditionelle - det er bøjning og forlængelse af arme, ben, cirkulære bevægelser af lemmerne. For at barnet skal lære at rulle over, skal du tilføje legroom øvelser til regelmæssig gymnastik.

De er lavet ganske enkelt - læg barnet på maven. Tag det højre ben og støt krummen til bagsiden, drej til venstre. Når du lukker det venstre ben, vil drejningen således ske til højre. Sørg for, at venstre og højre ben er opsummeret med samme intensitet og frekvens, så de laterale muskler på begge sider udvikles lige så godt. Ellers lærer barnet at rulle over, men kun på den ene side. Hvis dette allerede er sket, kan du hjælpe barnet ved at føre benene til den modsatte side.

Et stort incitament til et barn i træning af laterale muskler er et legetøj. Det er bedre, hvis det er noget nyt, tidligere ukendt.Legetøjet er placeret foran et barn liggende på sin mave lidt til siden, når barnet forsøger at nå det, lader benene falde ned og vender om på siden og derefter på ryggen. Hvis en sådan øvelse allerede er blevet mestret, kan du lægge legetøjet foran barnet på ryggen på siden, dette vil tilskynde ham til at gøre omdrejninger på hans side efterfulgt af at tænde på maven.

Barnet skal rulle over og efter klassen på fitball. Før du træner på gymnastiksalen, skal du sørge for at rådføre dig med børnelæger.

Svømning vil også være nyttigt, det udvikler perfekt alle musklerne, herunder buk-, dorsal- og skrå sideværts. Du kan lære et barn at svømme uafhængigt i et stort bad ved hjælp af for eksempel en speciel ortopædisk cirkel til svømning, eller du kan tilmelde dig babyen i poolen, hvor specielle grupper for unge mødre med spædbørn arbejder. Sådanne aktiviteter vil gavne min mor: hun vil hurtigt komme i god fysisk form efter fødslen.

anmeldelser

Problemet med fraværet af kupiner om 5 måneder diskuteres meget aktivt. Mange kvinder har sønner og døtre ikke travlt med at behage moms. Mange gennemgik flere betalt massage kurser, nogle læger anbefalede vitaminer, men til sidst lykkedes alle at klare problemet. Meget flere problemer for en ung mum vises ikke, når barnet ikke vil rulle over, men når han lærer at lave sådanne kuponer, fordi barnet fra dette øjeblik ikke længere kan stå uden opsyn i et øjeblik: Selvkupper fra ryggen til maven er fyldte med fald og skader.

Meget følsomme og følsomme børn, der lærer at rulle over, begynder at sove værre. Dette skyldes, at de gør en tur i deres søvn og ikke kan roe sig efter at have ændret deres kropsposition. Hvis barnet tilhører dette, kan du nemt rette sin kropsposition før sengetid med en lille pude og en rulle fra et tæppe. Sæt på begge sider, vil de ikke lade barnet kaste og vende for meget og være bange for deres egen aktivitet.

Mange kvinder, der behandler problemet med, at der ikke er børnestop til neurologer, står over for valget om, hvorvidt barnet skal give lægemidlet de lægemidler, som lægen har ordineret. Det er ingen hemmelighed, at der i sådanne tilfælde ofte foreskrives nootropiske lægemidler.

Deres brug af WHO og rimelige børnelæger anser det ikke for nødvendigt, men beslutningen er op til forældrene. Medicin kan have bivirkninger, ikke glem det.

    Dr. Komarovsky støtter ikke narkotikabehandling i tilfælde af manglende uafhængige kupper. Han anbefaler at hærde barnet, ikke overfeede ham, laver gymnastik og massage, bader barnet - så vil han ikke have overskydende kilo, der vil være aktivitet og en vis nysgerrighed. Og alt sammen vil det nødvendigvis føre til, at barnet vil vende om, for verden er fra en ny vinkel set på en helt anden måde.

    Se nedenfor for, hvordan du hjælper dit barn til at lære at rulle på maven.

    Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

    graviditet

    udvikling

    sundhed