Hvornår begynder et barn at sidde og hvilke øvelser bidrager til dette?

Indholdet

Mor og andre slægtninge opfatter hvert nyt barns evner med glæde. Stolthed er overvældende, jeg vil straks dele med alle de overraskende vigtige nyheder - babyen sidder på paven. Men de samme stærke følelser, kun med negativt tegn, opleves af kvinder, når deres babyer nægter at sidde i tide til dette. I denne artikel vil vi finde ud af, hvornår et barn skal lære at sidde og hvordan man hjælper ham med at lære denne færdighed uden at forårsage skade.

Vilkår og normer

Evnen til at sidde er ret vanskelig og kræver overholdelse af en række specifikke forhold. For det første bør rygmusklerne være klar til dette, og for det andet bør spædbarnets og rygsøjlenes fødder være tilstrækkeligt modne.

Ifølge den etablerede pædiatriske praksis antages det, at det gennemsnitlige barn skal sætte sig ned med støtte om 6 måneder, og allerede om 7 måneder begynder barnet at sidde uden støtte selv. At sidde fra en udsat stilling uden hjælp, bør barnet være i overensstemmelse med de standarder, som lægerne har vedtaget, 8 måneder gamle.

Disse normer kaldes derfor gennemsnittet, fordi de tager ikke hensyn til det enkelte barns individuelle karakteristika. Og derfor er det mere hensigtsmæssigt at antage, at barnet begynder at sidde mellem seks måneder og 8-9 måneder. På hvor godt forberedt musklerne i ryggen, maven og arme og i sidste ende afhænger af perioden med at mestre en ny færdighed. Efter at have lært at sidde, vil babyen få en betydelig udvidelse af sine evner i verdens viden. Desuden anses en sådan stilling for at være en overgang til evnen til at stå, og derefter gå videre til dem begge.

Mere aktive børn kan forsøge at sætte sig ned inden et halvt år, og mindre aktive kan være langsomt til sidst. Dette er heller ikke usædvanligt eller patologisk. Selvom meget afhænger af, hvordan en børnelæge, der observerer et barn, tilhører de gennemsnitlige normer. En specialist, som ikke er for besværlig, kan tørt angive barnets tåb bag de fysiske udviklingsnormer, hvilket vil forstyrre forældrene meget.

Gode ​​specialister inden for børns sundhed lægger vægt på individualiteten af ​​tidspunktet for mødet. Færdigheden udvikler sig efter en bestemt plan, og opmærksomme forældre vil sikkert mærke tegn på et barns hurtige beherskelse af en ny færdighed, hvis de kender karakteristika for stadierne af dannelsen.

Uddannelsesniveauer

At forberede sig på de kommende mødet børn begynder på forhånd. Med styrken af ​​alle muskelgrupper og især rygets muskelvæv begynder babyen at rulle, spinde, forsøge at tage en lodret stilling på bunden, der læner sig på håndtagene. I en fysisk udviklet sund baby kan de første sådanne forsøg ses så tidligt som 4,5 måneder. Barnet falder selvfølgelig, men han forsøger vedvarende at rejse sig på sin arm og sætte sig ned.

Den første fase kaldes scenen for kortsigtet møde. Barnet, selvom han formår at sidde, kan ikke holde sin kropsvægt i en sådan stilling i lang tid og kollapser tilbage på sin side. Det er på dette stadium, at skader på ansigt og hoved ikke er udelukket, fordi hvis barnet falder, kan det godt ramme hovedet mod sidevæggene i barnesenget.

Allerede i forberedelsesfasen Det er vigtigt at sikre, at din baby falder sikkert. - læg på fire sider af det små bløde puder.Forsøg på at sætte sig ned skal ske i din nærhed, fordi sandsynligheden for skade eller mekanisk kvælning vil fortsætte i nærværelse af puder.

Kortsigtet fase er normalt behersket om et par måneder. Så begynder babyen at sætte sig ned og holder kort på sin vægt, selv om det med balance stadig er problematisk. Den anden fase af færdigheder erhvervet begynder - et sæde med støtte.

Du kan hjælpe dit barn med at holde balance ved at holde ham, du kan gradvist plante din baby med sin egen pen. Så lidt kosoboko, børn sidder sædvanligvis ikke længe - det er ubelejligt og upraktisk, fordi begge hænder er nødvendige for ham at spille og taktil viden om verden rundt.

Det er manglende evne til fuldt ud at besidde to hænder, der stimulerer barnet til at flytte til et nyt stadium. Inden for en måned kan babyerne sidde uden støtte, mens hele byrden hviler på ryggen. Ved 8 måneder kan mange børn allerede bruge meget tid på at sidde og lave et interessant legetøj. Det er på dette tidspunkt, at du kan begynde at flytte til krybning, hvis krummen ikke gjorde nogen uafhængige forsøg på at bevæge sig på hans mave eller fire lemmer.

I sidste etape (ca. 9-10 måneder) kan barnet sidde på egen hånd fra en udsat position. For nogle er det nemt, andre lider selvfølgelig, blæser og forsøger at gøre det hurtigt, men det virker ikke. Måden, som barnet sidder på, betyder ikke noget meget. Nogle gør det med støtte på deres hænder, andre - gennem en mellemstilling på alle fire, søger andre, at tage fat på, at trække sig op på deres hænder og sætte sig ned. Det vigtigste er resultatet.

Hvorfor sidder ikke babyen?

Med et sådant spørgsmål vender forældre ofte til børnelæger. Men at besvare det er helt sikkert ganske svært, fordi årsagerne kan være ret meget. Så hvis barnet blev født før fødselsperioden, tager udviklingen af ​​hans knogler og muskelsystemer mere tid: for tidlige babyer begynder at sidde senere på grund af manglende vilje til at lære en ny færdighed.

En overvægtig baby, selvom den glæder slægtninge med bløde kinder og ben, vil sidde meget senere end børn med normalvægt. Hvis barnet har problemer med hofteled, som blev identificeret, selvom barnet var nyfødt, behøver du ikke at sidde ned.

Langsommere børn lærer nye færdigheder, som ikke har de rette forhold - barnet er tætsluttet efter seks måneder, de har lidt øvelse, gør ikke gymnastik, massage, forlader ikke længe med åbne penn og legetøj.

Lige så vigtigt er barnets temperament. Der er roligt og målt phlegmatisk og melankolsk, som simpelthen ikke ser et incitament til at tage en anden position, de foretrækker at spise tæt og sove lidt længere. Og der er bevægelige og nysgerrige choleriske og sanguine personer, der er vanskelige at holde sig fra alt nyt, og derfor allerede som standard interessant.

Hvis manglen på færdigheder er den eneste klage fra forældre, er der intet at bekymre sig om, bare tiden for denne baby er ikke kommet endnu. Men hvis manglen på dygtighed ledsages af andre symptomer - rigelig hyppig opblødning, bleg hud, manglende følelsesmæssige reaktioner på barnet til moderen og far, manglende evne til at rulle og trygt holde hovedet, bør du helt sikkert konsultere en læge.

En historie med patologier som iskæmi, cerebral blødning efter fødslen, cerebral hypoxi i mangel af forsøg på at sidde ned efter 7-8 måneder er også en god grund til at besøge en neurolog.

Dreng og piger - funktioner og færdigheder

I fora på internettet diskuterer unge mødre aktivt evner og nuancer af den fysiske udvikling af børn af forskellige køn. Af en eller anden grund antages det, at piger udvikler sig hurtigere. Dette er ikke sandt. Fra barnets køn afhænger tiden på grund af forsøg på at sidde ned ikke på nogen måde.

En anden almindelig misforståelse siger, at drenge kan sidde tidligere, men selv uafhængige forsøg fra piger til at sidde ned til seks måneder skal resolut stoppes. Dette forklares ved, at pigens seksuelle system er udformet på en sådan måde, at tidlig vertikalisering kan forstyrre livmoderens anatomiske placering i bækkenet.

Faktisk, Børn af begge køn anbefales ikke at sidde tidligt, det gælder også for drenge. Og ikke fordi noget uopretteligt og forfærdeligt kan ske med reproduktionssystemet, men fordi det irreversible eller intractable kan ske med rygsøjlen og hoftefladerne. For piger kan tidlig tvungen vertikalisering føre til bekkenskader, som i fremtiden virkelig kan medføre reproduktionsproblemer.

Ofte opstår spørgsmålet om at stoppe pigens forsøg på at sætte sig ned inden seks måneder. Hvis barnet er veludviklet, som det fremgår af hendes uafhængige og spontane forsøg på at sidde ned, bør du ikke forstyrre sin datter. Præcis samme taktik bør følges med små drenge. Men hvis barnet selv endnu ikke viser noget ønske om at sidde, så vil det være en stor fejl at sætte barnet, lægge puder og ottomaner.

Tro på, at de på denne måde hjælper barnet, forældrene skader barnet. Overdreven belastning på rygsøjlen forud for den tid, der er fastsat af naturen selv for et bestemt barn, kan føre til hvirveldyrsskader, nedsat fælleshærdning, som i fremtiden ikke kun kan forkæle barnets kropsholdning og ganggang, men også forårsage invaliditet.

Øvelser og gymnastik

Gymnastik bør ikke kun oplades "at sætte sig ned". Dette er en kompleks virkning på babyens krop, hvilket ikke bidrager til udviklingen af ​​den faktiske færdighed, men til udviklingen af ​​musklerne i krummerne. Med udviklede muskler vil denne og andre færdigheder let blive forstået af barnet. Før gymnastik skal du sørge for at bruge en lys tonic massage. Dette vil gøre komplekse øvelser mere effektive. Gør altid øvelser i form af et sjovt spil, ellers bliver barnet hurtigt kede af moderens manipulationer med sin krop, og han vil begynde at protestere mod sådanne fritidsaktiviteter.

Som vi allerede ved, skal du have udviklet muskler i ryggen, arme, mave til at sidde. Derfor er det nødvendigt at medtage aktive og passive øvelser for at stimulere disse særlige muskelgrupper i daglige øvelser. Her er nogle interessante og nyttige øvelser.

"Fisk"

Denne øvelse udføres i vand, for eksempel i et stort bad under aftenbadning. For ham har du brug for en speciel ortopædisk oppustelig cirkel på babyens hals. Det løser pålideligt de livmoderhvirveler og tillader ikke krummerne at gå i bunden.

Bære en cirkel, læg barnet i vandet på maven og bag benet rulle frem og tilbage i vandet. Læg derefter ham i den position, vent lidt - barnet skal vende tilbage. Vendinger i vandet er meget lettere og lettere.

Efter svømning på ryggen, tag barnet med et håndtag og stimuler sit kup tilbage på din mave. Jo mere han skiftes under en svømmesession, desto bedre. Motion kan udføres fra en meget tidlig alder - fra 1 måned.

"Swing"

Startposition - liggende på ryggen. Overfladen skal være hård. Denne øvelse udføres ikke på en blød seng, som ikke kan give anatomisk korrekt støtte til rygsøjlen.

Strek dine indeksfingre for barnet og lad ham forstå dem. Løft langsomt krummene i en halvt siddende stilling. Ingen grund til at plante et barn, det er nok at hæve overkroppen med 45 grader. Sænk derefter langsomt babyen tilbage.

Hemmeligheden bag denne øvelse er, at du skal gøre alt langsomt. Mens du gør det, spænder musklerne i dine arme og ryg så meget som muligt. Øvelse anbefales fra 4-5 måneder.

"Pilot"

Med din højre hånd, lås barnet liggende på maven omkring kroppen og læg din håndflade under brystet, og din venstre støtter den under benene.

Løft barnet over overfladen af ​​massagebordet - mens barnet refleksivt spænder ryggen, skinker og rejser hovedet og strækker armene til siderne. Hold den i ca. 30-40 sekunder i denne position og sænk den forsigtigt på maven tilbage til overfladen. Øvelse anbefales fra 4 måneder.

"Caterpillar"

Denne øvelse er lavet i en pose liggende på hans mave. Før barnet skal du sætte et legetøj, men så han ikke kunne tage det. Du kan nemt skubbe dine hænder på barnets fødder og stimulere sin inertielle afstødning og krybe fremad. Det vil ligne de karakteristiske larvekropsbevægelser under bevægelsen. Udfør indtil babyen ikke "kryber" til målet og ikke tager fat i legetøjet.

"På bolden"

Effektivt styrke musklerne i ryggen og maven fitball øvelser. Sæt barnet tilbage først, støtte benene på bolden og let svinge det frem og tilbage, i højre og venstre side, og derefter i en cirkel.

Drej babyen på maven og gør det hele igen. Dette vil ikke kun styrke musklerne, men også udvikle det vestibulære apparat, som helt sikkert kommer til nytte på scenen med at mastere sædet, hvor du skal kunne balancere.

Udtalelse fra Dr. Komarovsky

Den berømte børnelæge Yevgeny Komarovsky hævder, at en sund baby ikke behøver hjælp fra forældre, han vil sætte sig ned og gøre det, når han er klar. Derudover bør der ikke være nogen hjælp fra kategorien "bjørnetjenester". Disse omfatter utvivlsomt en sådan præstation af menneskeheden som hoppere.

Mange forældre er stolte af sig selv, fordi de har købt en gave til barnet. De hænger barnet i hoppere og er sikre på at han hænger i dem og træner i nødstilstand.

Faktisk, ifølge Komarovsky, i hoppere er barnet under stress, men barnets rygsøjle oplever endnu mere stress. Hvis barnet klarer at skubbe benene fra gulvet, er situationen yderligere kompliceret af sandsynligheden for en kompression fraktur og vertebrale mikrotraumas.

Den mest nyttige øvelse Komarovsky kalder liggende på maven. Lægen anbefaler at træne andre muskler målrettet kun efter omhyggelig observation af, hvordan barnet sidder (eller forsøger at sidde). Hvis ryggen er afrundet på samme tid, kan du tale om svage lange rygmuskler, hvis den falder på sin side - du skal være opmærksom på mavemuskler og laterale muskelgrupper.

Sid ned barnet med magt - forældrenes forbrydelse, siger Eugene Olegovich. Det er forbudt at plante et barn, der ikke kan sidde i klapvognen med sikkerhedsseler eller i det gæstfrie rum af bløde puder.

Når barnet begynder at sidde ned, skal du undgå patologiske holdninger. Evgeny Komarovsky henviser til dem som et sæde med benene bøjet på knæene, vendte tilbage. Hvis man ser på barnet ovenfra, vil hans holdning se ud som en latinsk "W". I denne position falder utrolige belastninger på hofteled og knæ, hvilket kan forårsage alvorlige patologier og bendeformiteter. I dette tilfælde vil moderens lyst og lyst til at hjælpe barnet være helt passende - lær barnet at sidde ordentligt, og det vil være den bedste hjælp. Meget mere nyttigt end mors forsøg på at undervise et barn, der knapt vendte seks måneder for bare at sidde.

Dr. Komarovsky vil fortælle dig om den alder, hvor barnet skal lære at sidde, gå og så videre i den næste video.

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed