Hvornår begynder en baby at grine højt?

Indholdet

Barnets latter, levende og oprigtigt, efterlader ingen ligeglade. Børn, der ikke engang har lært at tale, griner især. I denne artikel fortæller vi i hvilket tidsrum børn begynder at grine højt, hvordan og hvorfor dette sker eller ikke forekommer i et bestemt tilfælde, og også finde ud af om det er muligt at lære en baby at grine.

Vilkår og normer

Det er svært at sige, da menneskeheden begyndte at grine. Forskere foreslår, at det skete på et meget tidligt stadium i civilisationsudviklingen. Ikke kun menneskelige børn kan grine, men også unge aber, men kun som reaktion på kittende. Mænds latter er ikke altid forbundet med fysiske effekter. Dette er en psyko-emotionel reaktion på en række forskellige livssituationer.

Et nyfødt barn ved ikke, hvordan man skal grine, for at man skal producere latter, skal ansigtsmusklerne reduceres efter behov, og åndedrættet og arbejdet i vokalbåndene bør helt sikkert ændres. Det eneste redskab til at kommunikere med den nyfødte verden er skriget. Til dem viser han hans behov og krav, og indtil en bestemt tid mangler han helt i dette.

Ja, babyer kan smile, men dette fysiologiske smil er ufrivilligt, hvilket ikke taler om positive følelser, men om spontan reduktion af ansigtsnervene i tilfælde af intensiv dannelse og "fejlsøgning" af nervesystemet.

Det første bevidste smil kan dukke op ved krummerne, når han lærer at skelne og genkende moderens ansigt, det vil sige ikke før barnet lærer at fokusere sine øjne på tætte genstande. Dette sker normalt med 2 måneder og lidt senere. Om 2-3 måneder begynder babyerne at brøl. De hører deres egen stemme og i begyndelsen er de foruroliget, men efterhånden som den følelsesmæssige kugle udvikler sig, begynder krummerne at opfatte deres egen chilling som temmelig underholdende lyde. Det er i perioden fra 3 til 5 måneder, at den efterlængte udvikling af en ny færdighed står for - barnet begynder at grine højt.

Barnet vil smile og grine med lyd, når han er fuld, når han er sund og tør, når han er komfortabel og godt. I starten vil det være en stille og forsigtig latter, så bliver babyen vokser og begynder at grine højt. Efter seks måneder begynder børn at samle dagtimerne, og det kan udtrykkes i latter i en drøm. Du bør ikke blive overrasket og bange for dette, sådan latter er et stadium i dannelsen af ​​den mentale og følelsesmæssige udvikling af en baby.

Med det første latter højt bliver mange forældrespørgsmål bundet. Så ganske ofte siger mødre, at et barn begynder at hikke efter at have grin. Dette er helt normalt, ingen grund til at bekymre sig, bare vejrtrækning er involveret i latter, forekommer rytmisk udstødning af luft fra lungerne. I dette tilfælde kan en svag barnemembran opleve usædvanlige og tidligere ukendte spasmer, som vil manifestere sig med rytmisk hik efter latter.

Hvorfor baby ikke griner?

Hvis en jordnød har nået en alder, der anses for optimal til at starte et grin, men forældre hører aldrig de længe ventede lyde, der kan være flere grunde til det.

  • Manglende beredskab af nervesystemet. Det betyder, at barnet ikke er fysiologisk klar til at grine, hans nervesystem er ikke stærkt nok. Ofte observeres dette hos børn, der blev født for tidligt, lavvægt, med medfødte sygdomme. Deres fysiske og følelsesmæssige udvikling kommer med noget helt naturligt lag.Hvis du omgiver dit barn med opmærksomhed og kærlighed og bare venter lidt, så vil barnet sikkert grine, når "hans tid" kommer.
  • Intet klart eksempel. Hvis det ikke er sædvanligt i familien at udtrykke deres følelser med et højt og oprigtigt grin, hvis moderen sjældent smiler, så har barnet simpelthen ikke noget sted at lære en sådan form for udtryk for følelser som latter. Børn fra 2-3 måneder begynder at lytte ikke kun til sig selv, når det kommer tid til at kneppe og brøle, men også til dem omkring dem. For dem betyder det ikke noget, men følelserne, intonationerne, tonefarven på en voksenes stemme er vigtige. Når moderen griner, indser barnet hurtigt, at det er godt, og begynder at efterligne højt.
  • En sådan karakter. Der er sjove børn, og der er seriøse og fokuserede. Det hele afhænger af temperament, temperament, karakter, medfødte træk ved babyen. Hvis han er en "bøg" og en tænker, så vil det være utrolig svært at få ham til at grine. Samtidig udvikler den sig normalt normalt både fysisk og mentalt. I bedste fald vil sådan en jordnød smile hvis noget vil glæde ham.
  • Nervesystemet læsioner, sygdomme. Mangel på latter kan være et tegn på følelsesmæssig umodenhed forbundet med organiske hjerne læsioner. Dette forekommer nogle gange hos børn, der blev født efter en alvorlig graviditet, der lider af hypoxi eller fra Rh-konflikten. Årsagen kan også være alvorlig fødsel, cerebral blødning, cerebralt ødem, iskæmiske ændringer, neurologiske lidelser. Mangel på latter følger ofte autisme og medfødt demens.

Jo bedre den følelsesmæssige og taktile kontakt mellem mor og baby er etableret, jo tidligere begynder smulingen at smile og grine. Det er derfor, at alle forladte børn i babyhuse ser så trist ud - manglen på kommunikation fra livets første dage, inhiberingen af ​​den psyko-emotionelle sfære har ikke et strålende smil og åbent oprigtigt latter. Selvom sådanne børn gradvist lærer disse færdigheder, er det trods alt meget interessant og informativt at opdage verden omkring dem.

Latter som et system af signaler og tegn

Når barnet lærer at grine højt, har han et ekstra værktøj til at kommunikere med verden. Nu har han et skrig, smil og latter, samt særskilte vokale evner - han agukat eller gulit. Fra dette tidspunkt skal moderen være meget opmærksom - barnet vil bruge alle hendes nye evner til at vise præcis, hvad og hvornår hun har brug for det.

Hvis barnet reagerer med latter på de udbudte ord, der er adresseret til ham eller til sin mors sang, indikerer dette en veletableret kontakt og rettidig psyko-følelsesmæssig udvikling. Latter uden grund er også helt naturligt for et barn under et år gammelt. Mor virker ikke sjov flyvende fjer eller støv, og babyen, der ser dem for første gang, virker de meget sjove.

Latter som svar på din egen gagging er også normen. Så babyen får de første præ-tale færdigheder, og han kan lide det. Undersøgelse af legetøjet og det efterfølgende dybe grin er et udtryk for glæde, glæde.

Nerveskydende latter, som er karakteristisk for børn-neurasthenik, opstår ikke i en års alder, ligesom andre slags latter, for eksempel mocking. Det er umuligt at diagnosticere psykisk sygdom ved arten, hyppigheden og relevansen af ​​latter i en given situation i barndommen - det bliver et symptom på visse afvigelser ikke tidligere end efter 3 år.

Kan du lære?

Hvis en baby fra fødslen af ​​"bøg" og melankolsk, vil det være problematisk at lære ham at grine, men der er ikke noget umuligt for en kærlig mor. Og så er du nødt til at komme ned til erhvervslivet. Analysér først for hvilken af ​​de ovennævnte grunde, at barnet måske ikke har latter. Hvis de er patologiske, der er forbundet med neurologiske lidelser, er det værd at konsultere hos en neurolog. Nogle børn er ordineret beroligende midler, nootropiske stoffer. I alle andre situationer er alt i hænderne på moderen.

Laugh "nesmeyanu" hjælper sådanne spil som "Ku-ku": mor dækker hendes ansigt med hænderne og åbner det og siger til barnet "ku-ku" med et obligatorisk smil. Selv om krummen i starten kun ser ængsteligt ud på moderens manipulationer, kommer dagen sikkert, når en velkendt bevægelse i kombination med en velkendt lyd vil give et gensidigt smil og grine.

Babyer er som regel meget lykkelige moderate vibrationer. Det er derfor, du kan tage krummerne i krummerne i dine egne hænder og lidt ryst i hænderne og derefter dine fødder. Ledsaget af disse handlinger kan være nogle sjove lyde, som f.eks. "Br-rr-r" eller "ta-ta-ta". Skud ikke barnet for meget, det kan føre til uønskede konsekvenser - barnets nervesystem bliver vækket, det vil være svært for ham at opføre sig roligt.

Fra 3 måneder skelner babyer ansigtsudtryk hos voksne. Lær at lave sjove ansigter. Mor er nyttig som en efterligning gymnastik til rynker, og barnet vil være sjovt at se. Før du viser småbarnet til et andet ansigt, skal du vise det til dig selv i spejlet for ikke at skræmme krummerne ved et uheld.

Meget ofte begynder børn i alderen 4-5 måneder at reagere med latter til ukendte ord. Hvis du har bemærket, at et sådant ord blev fundet i dit ordforråd, og det vækker interesse for barnet, gentag det oftere og henvises specifikt til barnet. Dette vil helt sikkert stimulere latter. De sjoveste børn under et år ser lange ord, for eksempel "elektrisk sikkerhed".

Næsten alle børn reagerer på kittende. Kitt ikke dyster karapuz til udmattelse. Men den lette berøring af tænderne til hælen og håndleddet af babyen, til maven med vittigheder som "Hvem skal jeg spise?" Ofte forårsager netop latterligt svar. Blæser dele af et barns krop med en luftstrøm fra deres egne lunger har også den samme vidunderlige egenskab.

Læs omhyggeligt hele rækken af ​​legetøjsbarn. Vælg kun lyse dem - gul og rød, helst lydende. Hvis de slet ikke er tilfredse med den lille, og han ikke vil grine, vise ham en primitiv dukketeater med det valgte legetøj, vis hvordan det stumper, hvad lyder det gør, hvordan det "spiser" det.

Har jeg brug for en læge?

Hvis barnet har nok kommunikation, spiller de og praktiserer med ham, udvikler ham, men barnet griner ikke hårdt, moderen bør være opmærksom på de ledsagende symptomer. Hvis der ikke er andre klager, er det sandsynligvis, at fraværet af latter er et karaktertræk hos barnet. Angstrelaterede symptomer omfatter mangel på appetit, generel sløvhed, nedsat tone, plager eller gulning af huden, manglende evne til at holde hovedet oprejst ved 5 måneder, kraftig regurgitation, rastløs søvn og en særlig hysterisk eller monotont gråt.

Med sådanne tegn på barnet er det vigtigt at vise den pædiatriske neurolog og børnelæge. Det er muligt, at der ikke er nogen latter på grund af alvorlige patologier, alvorlige sygdomme, der ikke tidligere er blevet diagnosticeret.

For at berolige mødre bemærker vi, at der ikke er så mange sygdomme, som kan manifestere sig på denne måde, og de er ikke så almindelige. For det meste kan de med tidlig diagnose behandles og korrigeres, og derfor er det ikke værd at forsinke behandlingen.

Sådan udvikler du en sans for humor i et barn, se den næste video fra Dr. Komarovsky.

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed