Hvordan lærer spædbørn at rulle med maven på bagsiden?

Indholdet

Udviklingen af ​​et lille barn berører altid sine forældre. Når krummen trygt holder hovedet, i en familie den rigtige ferie. Naturligvis venter mor og far spændt på det øjeblik, hvor barnet lærer at regulere kroppens stilling - at vende sig fra maven til ryggen og omvendt. Har jeg brug for et barn til at undervise dette og hvordan man behersker svingene fra maven til ryggen, vil vi fortælle i denne artikel.

Normer og vilkår

Sædvanligvis begynder spædbarn mesteren fra ryggen til maven, og først kommer tiden til et kup i modsat retning. Kupens gennemsnitlige tid fra ryggen til maven er henholdsvis 3-4 måneder fra maven på stedet, lærer barnet i gennemsnit at rulle tilbage i 4-5 måneders levetid.

Reglerne blev opfundet af en person, som ikke vidste og hvornår, og de skulle ikke betragtes som den ultimative sandhed. Småbørn kan ganske ofte ikke beherske nogen omstødelse med et halvt år eller dreje sig maksimalt på en flanke.

Forældre bør ikke være i panik, hvis deres femmåneders baby ikke får kroppen til at vende sig i rummet. Han vil helt sikkert gøre dette, når muskelvævet og ligamentapparatet forbereder sig på sådanne bevægelser.

Alle babyer udvikler sig i et andet tempo, for hver art har givet en individuel ordning for voksen op, og derfor er det ikke værd at fokusere på normer og råd fra venner og familie. Dit barn er kun din, han er ikke forpligtet til at være som en anden baby. Du kan ikke sammenligne dem.

Hvis barnet er "bag"

Forældre bør under ingen omstændigheder overveje deres barn "forsinket", hvis han ikke ønsker at rulle fra maven til ryg for øjeblikket. Sådanne bevægelser bliver mulige, hvis musklerne i ryggen, maven, laterale skrå muskler og ledbånd er tilstrækkeligt udviklede. Disse muskler vokser stærkere og stimuleres gradvist, og det sker ved forskellige hastigheder for alle karapuz.

Flytende, nysgerrige og rastløse børn begynder at vende om tidligere, og børn med en rimelig kropsvægt, god appetit, en solid andel af dovenskab og et roligt temperament kan mestre nye motorkompetencer senere.

Børn, der blev født for tidligt, og børn, der blev født af graviditeten ledsaget af patologier og fosterhypoxi, udvikler sig langsomt og senere udvikler kupper. Småbørn med medfødte lidelser, svage og smertefulde børn vil også mestre coups meget senere.

Meget afhænger af stimulansen. Hvis han har et barn, vil kupiner blive behersket af ham tidligere. Det vigtigste incitament for ham er ønsket om at udforske denne verden på enhver anden måde, ikke blot bare liggende på ryggen.

Hvis du engagerer barnet, for at forstyrre ham med legetøj og lyse genstande, der er interessante for ham, er sandsynligheden for, at han vil vende om tidligere stigninger.

Udtalelse fra Dr. Komarovsky

Den berømte børnelæge Evgeny Komarovsky opfordrer ofte voksne til ikke at forårsage panik fra bunden. I 99% af tilfælde, hvis et barn i hans 4-5 måneder nægter at rulle fra maven til ryggen, er der ikke den mindste grund til angst og angst. Hvis der ikke er andre klager, er det ikke værd at mistanke om nogen patologi.

En baby, der spiser normalt, reagerer følelsesmæssigt på sine pårørende, vender hovedet mod lyden, forsøger at lave lyde selv, men vender ikke om, er sund.Det udvikles simpelthen efter sin egen plan og planlægning, som ikke ligner normerne offentliggjort på internettet eller ligger i form af tabletter-tips på bordet på børnelægenes læge.

Derfor anbefaler lægen, bare vent en vis tid. Når krummerne er klar, vil han helt sikkert begynde at rulle over. Sygdomme, der hæmmer muskuloskeletals arbejde, medicin er ikke så meget kendt, de er alle alvorlige - som cerebral parese eller andre læsioner i centralnervesystemet. Forældre finder normalt ud af dem ved den første undersøgelse eller endda fra en neonatolog i forældrenes hus, hvor barnet blev født.

Hvis lægerne ikke fandt sådanne lidelser før denne dag, så er der ingen grund til at bekymre sig om fraværet af kupiner.

Komarovsky forstår og accepterer forældrenes ønske om at hjælpe barnet så tidligt som muligt at mestre nye motoriske færdigheder som uundgåelig. Barnlægen anbefaler, at du begynder at lære eller træne din baby kun, når din mor og far ikke har tid til uddrag og intet ønske om at vente. Men sådan uddannelse bør på ingen måde skade barnet.

Komarovsky indrømmer, selv om det ikke anser det for nødvendigt, fastgørende massage, gymnastik, der har til formål at styrke musklerne på ryggen, nakke, lemmer og laterale muskler. Men hoppere og vandrere, som andre vertikaliserende enheder, anbefaler ikke at bruge Komarovsky. Barnets rygsøjle er ikke klar til sådanne belastninger enten 3 måneder eller 6 måneder, og forældrenes ønske om at gøre det bedre kan resultere i traumer og alvorlige konsekvenser for barnets helbred i fremtiden.

Intensiv og aggressiv massage, som udstøder både mor og barn, vil ikke medføre fordele, men det kan let gøre skade. Hvis du vil lære din baby at rulle fra maven til ryg, anbefaler Yevgeny Olegovich, at forældre ikke tvinge barnet til at gøre dette med magt. Hvis musklerne ikke er klare, vil ingen klasser ikke tillade, at småbarnet behersker de nye bevægelser.

Den mest fornuftige forældrenes adfærd i denne situation anser Komarovsky skabelsen af ​​gunstige udviklingsbetingelser og ikke en tvungen indflydelse på børns organisme.

Rækkevidde for klasser

Forældre, der er fastlagt for at lære barnet at rulle over fra maven til ryggen, skal ærligt besvare hovedspørgsmålet til sig selv - er deres toddler klar til sådanne aktiviteter? Det er ikke så svært at vurdere graden af ​​beredskab, det er nok at bemærke de eksisterende færdigheder:

  • barnet føler sig trygt i en stilling på maven, holder let hovedet, kan dreje den i den stilling, der ligger på maven i retning af objektet eller velkendte stemmer;
  • i en pose på hans mave kan en lille ærter kort hvile på sine albuer og forsøge at stige højere;
  • i en pose på bagsiden af ​​barnet kan løfte benene, bringe dem i ansigtet, griber dem og forsøger også at løfte hovedet.

Hvis du svarede bekræftende på disse spørgsmål, betyder det at muskelsystemet i ryggen, nakke og mave er næsten klar til at deltage i en ny proces for dem, du kan gøre det. Hvis svaret på mindst et element er negativt, vent en anden måned og svar på spørgsmålene igen.

I klasser har du brug for massageolie eller babycreme, en gymnastikbørns mat, som kan lægges på en hård og plan overflade, f.eks. På gulvet, og en bold fitball (valgfri).

Massage og gymnastik

Restorativ massage enhver forælder eller bedstemor er i stand til at mestre og udføre selvstændigt hjemme. Det er i det velkendte miljø, når familien og de allerede kendte hænder rører, vil barnet føle sig så roligt og afslappet som muligt. Fornemmelsen af ​​en massage, som en professionel massør (det er en helt outsider til en baby) gør et barn, der græder for stress, vil være lille.

Hjemmemassage vil styrke kontakten mellem mor og barn, gøre proceduren til et interessant spil og også spare en betydelig sum penge fra familiebudgettet, fordi massage er en dyr fornøjelse.Klasser bør kun udføres, når barnet er sundt, han er veludhvilet, ikke sulten. Det anbefales at kombinere dem med vedtagelse af luftbade - det vil være en dobbelt fordel.

Du kan træne to gange om dagen, og en, det hele afhænger af stemningen hos alle deltagere i processen. Hvis barnet er ude af sort, behøver du ikke at holde gymnastik eller gøre en massage for enhver pris. Nyttige øvelser vil kun være, hvis barnet er interesseret i selve processen, startet af moderens mor.

Når du laver en massage, skal du være opmærksom på trykkraften i hånden. Rørene skal være lette og ikke forårsage smerte. Hvis barnet er ubehageligt, vil han helt sikkert fortælle dig det med en råbe, lytte til ham og ændre eksponerings taktikken.

Vi lister adskillige effektive teknikker, der anbefales at blive anvendt ikke tidligere end 3 måneder for at mestre kuponer fra mave til ryg.

  • "Cirkler og buer". Denne øvelse skal bidrage til at styrke pressen. Med en svag presse vil en backstop være vanskelig. Barnet skal ligge på ryggen. Mamma i cirkulære bevægelser slår let og masserer barnets mave i uret retning - rundt om navlen, udvider cirklen og tilbage. Derefter skal tommelfingerne udføres fra navlen til ribbenene og fra navlen til inguinsonen.
  • "Stærk ryg". Denne modtagelse udføres ved at sætte barnet i maven. I starten er det let at massere og stryge ryggen langs rygsøjlen, og derefter gøre tværgående tapping med fingerspidserne langs ribbernes linje til rygsøjlen.
  • "Caterpillar". Denne teknik udføres for at styrke de laterale og skrå muskler. Når du vender fra maven til ryggen, hviler babyen på håndtaget og overfører kropsvægten til det, hovedsageligt på grund af de laterale muskers arbejde, selve ryggen opstår. Det er nødvendigt at placere barnet på maven og "trække det ud" ved at hæve armene op. Lette bevægelser masseres og strækker laterale muskler fra armhulene til knæ eller fødder.

Massage hjemme kun med varme hænder, et strejf af kolde palmer vil ikke være behageligt for barnet, han vil ikke være i stand til at slappe af og stole på dig. Påfør massagebelægningsmidler. Varigheden af ​​sessionen øges gradvist - fra fem minutter til 10-15 minutter. Efter en ti-dages kursus, tag en pause i et par uger.

Gymnastik skal være dagligt. Hvis det gentages dag efter dag, bliver barnet vant til det og tager det med stor glæde. De mest effektive øvelser til kuppet med maven på bagsiden er som følger.

  • "Cykler". Denne øvelse hjælper med at styrke benene, ryggen og lateral muskler i spædbarnet. Ligge på ryggen, bøj ​​benets ben i knæ og gøre dem rytmiske bevægelser, som om babyen pedaler en cykel. En sådan alternativ reduktion af benene vil have en positiv effekt ikke kun på udviklingen af ​​musklerne, men også ved fordøjelsen - det vil ikke være sandsynligt, at der opsamles tarmgasser.
  • "Changeling". Denne øvelse vil hjælpe barnet med at beherske kuppet hurtigt. Sæt det på maven, bevæg forsigtigt det modsatte ben og drej babyen på sin side og derefter på bagsiden. Hvis højre ben er bragt ind, skal barnet drejes til venstre, hvis venstre fod indføres, bliver drejningen til højre.
  • "Potyagushi". Denne øvelse kræver et interessant og lyst legetøj, der er nyt og stadig uvant for barnet eller et andet sikkert og interessant objekt. Et barn ligger på maven ser et legetøj foran sig. Placer den direkte foran den, og gør den så, at krummen kan nå og røre den. Derefter omstilles legetøjet lidt til siden og væk, så barnet skal nå frem til det og spænder de laterale og skrå muskler. Hjælpe ham med at skabe palmpalme under foden, så krummen kan skubbe ud og bevæge sig fremad. Gradvis begynder babyen at rulle over for at gøre det lettere at nå det interessante objekt.

Udvikle ryggen, maven og siderne, til sidst at rulle over fra maven til ryg og ryg, og du kan fitball.Men først bør du rådføre dig med børnelæger for ikke at skade barnet.

Du kan øve ekstra svømmeundervisning. De bliver vist til den nyfødte. Lær din baby at svømme i et stort bad alene, og du kan bruge erfaringerne og kendskabet til professionelle træner, der kan hjælpe småbørn. Til dette skal du tilmelde dig en smul til en speciel gruppe for de små i poolen.

Tips og tricks

Forældre, der er forlovet med barnet, for at lære ham de første kupper, skal du være tålmodig, ikke alt vil vise sig med det samme. Alle øvelser og massage teknikker bør udføres korrekt, med nøje overholdelse af teknikken til deres gennemførelse.

Voksne skal sørge for, at musklerne er trænet symmetrisk - på begge sider, ellers kan babyen begynde at rulle kun på den ene side.

Det sker ofte, at et barn, der allerede er begyndt at rulle over fra at ligge på maven til ryggen, ophører pludselig med at gøre det. Der er intet patologisk eller usædvanligt. Små børn lærer ofte nye færdigheder i fragmenter, om nogle få dage tror jeg, at krummen vil "huske" den overtagne evne til at ændre kroppens stilling i rummet og drage fordel af det, men bevidst - når han har et gyldigt motiv.

For at lære at lære et barn at rulle over, se følgende video.

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed