I hvilken alder kan du begynde at sidde et barn?

Indholdet

Udviklingen af ​​fysiske færdigheder hos spædbørn er en af ​​de mest akutte for forældre, især bekymret over aktualiteten af ​​udseendet af en bestemt færdighed. Meget ofte begynder mødre af spædbørn at lyde alarmen på grund af det faktum, at deres baby ikke sidder i en alder af seks måneder, mens nabo barnet allerede er helt tolerabelt klare det. Er det værd at bekymre sig og fra hvilken alder du kan begynde at sidde ned små børn, vil vi fortælle i dette materiale.

  Hvornår og hvordan begynder barnet at sidde?

  Spørgsmålet om, hvornår et barn skal begynde at sidde selvstændigt, lyder noget forkert, fordi alle børnene er forskellige, og derfor er hver babys udviklingsperioder rent individuelle. Men de gennemsnitlige statistiske standarder eksisterer, men de bør kun behandles som eksempler på landemærker og ikke som den ultimative sandhed.

  Det antages, at en sund baby bør begynde at sidde i en alder af seks måneder. Ved 7 måneder skal han mestre sædet med støtte, og uden at barnet skal sidde frit i en alder af 9-10 måneder.

  Forsigtigt møde foregår normalt af et langt forberedende stadium, der begynder med nyfødtperioden. At sidde ned, skal barnet have veludviklede muskler i nakke, ryg, arme og mave. De vil hjælpe rygsøjlen til at modstå den nye type belastning i form af barnets egen vægt i en siddeposition. Desuden skal barnet stadig lære at holde balance.

   Hvis du bemærker at barnet har lært at rulle over og gør det ganske ofte og aktivt, så kan du være rolig - han vil snart blive siddende. Sidde børn begynder anderledes. Men for alle er det første skridt på kort sigt, det vil sige barnet tager en siddestilling på rumpen, men kan ikke holde lasten, derfor falder den baglæns eller på sin side.

   Ca. en måned efter begyndelsen af ​​de første forsøg lærer barnet at sidde med støtte og i en anden halvanden måned uden det. Om cirka 8 måneder kan barnet bruge lang tid til at sidde og lege, nogle prøver endda at komme på alle fire og begynde at kravle.

   Det kan være meget svært for forældrene at være i standby, og de forsøger altid at forstyrre naturlige processer og hjælpe barnet med at sidde hurtigere.

   Skynd dig krummen er ikke nødvendig, han udvikler et konsonant eget program, intervention, der kan skade hans fysiske udvikling og sundhed.

   Virkningsfaktorer

   Hvis naturen dikterer sine egne forhold, hvorfor er disse forhold forskellige for forskellige børn: et barn begynder at sidde alene efter 9 måneder, og en anden forsøger at sætte sig om fem? Det er et spørgsmål om indflydelsesfaktorer, der sætter deres mærke på hastigheden ved at lære nye færdigheder.

   Lad os se nærmere på dem.

   • Sundhedsstatus. Småbørn, der optrådte i tide uden historie om fødselsskader, hypoxi, iskæmi, hofdysplasi og medfødte sygdomme, sidder traditionelt tidligere. Svækkede og ofte syge børn i fysisk udvikling kan ligge bag deres stærkere jævnaldrende. Neurologiske lidelser, selv mindre, reducerer også hastigheden ved at lære nye færdigheder. Den stærkeste af disse faktorer er prematuritet.Det betyder ikke, at svækkede eller for tidlige babyer ligger bagud under udvikling, de har bare brug for lidt mere tid til at tilpasse sig verden omkring dem og udvikle deres muskuloskeletale system.
   • Vægten af ​​barnet. Klumpede børn ser sødt ud, men den ekstra vægt har ikke hjulpet nogen endnu nemmere at modstå fysisk anstrengelse. Dette gælder også for babyer. Børn med normalvægt og tynde børn (fuldtids) sætter sig sædvanligvis ned og begynder at kravle før deres plumpe kammerater.
   • Temperament. Egen karaktertræk i fosteret optræder under graviditeten, og efter fødslen kan du nemt afgøre hvem der er hvem. Phlegmatiske og melankoli-minded børn sidder senere på grund af nogle dovenskab og langsommelighed særlige for dem. Men den choleriske og sanguine har tendens til at bevæge sig mere og som følge heraf lærer man tidligere nye færdigheder.
   • Miljø og motivation. Denne faktor er den eneste der afhænger af forældrene, og dels. Så et barn, der får frihed, uden at begrænse det konstant med en legetøj eller uden for en barneseng, begynder at sidde tidligere. Hvis barnet ikke har et akut behov og ønsker at sidde ned, vil han ikke skynde sig. Men fordi forældre er i stand til at skabe en sådan motivation, for eksempel ved at hænge legetøjet, så det kun kan nås i en siddeplads.
   • Arvelighed påvirker også. Hvis mor og far var "sene" børn i deres barndom, så er det i det mindste forkert at regne med Stakhanovs fremskridt på alle tænkelige og utænkelige vilkår af deres egne børn.

   Om seksuelle karakteristika

   Det antages, at piger udvikler sig tidligere, at de er mindre doven og hurtigt lærer nye bevægelser. Samtidig menes det, at drenge kan sidde tidligere, da piger har et reproduktionssystem på en sådan måde, at siddende op til 7 måneder kan føre til efterfølgende infertilitet i voksenalderen. Begge udtalelser er ikke rigtige.

   Knogler og muskelsystemer samt artikulære og bruskvæv udvikler sig uanset personens køn. Og spørgsmålet om drengernes langsomhed er ganske kontroversielt. Medicin har intet tegn på, at piger udvikler sig hurtigere. I perioden forud for puberteten og under puberteten er der virkelig en forskel, men det er forårsaget af forskellige kønshormoner. Børn i det første år af livet udvikler det samme.

   Sid dig ned, og drenge og piger anbefales ikke i op til seks måneder. Mange børnelæger anbefaler generelt ikke at tabe børn, før de sidder alene.

   Hvis en fisse gør det tidligt - i 5 måneder, er det for eksempel ikke nødvendigt at forhindre barnet. Men også for at tvinge barnet til at sidde, hvis han ikke kan det, er det umuligt.

   Om at sidde ned

   Taler om at sidde ned, du skal klart forstå, hvad det er. Folk kalder fejlagtigt at sidde og lande barnet mellem puderne og lodrette på hænderne på moderen.

   Korrekt kaldt sidde ned relativ lodretgørelse, hvor barnets rygsøjle ikke er placeret i en ret vinkel til bækkenet. Med andre ord holder han barnet oprejst i sine arme og holder ryggen til ham, er en mulighed for at sidde ordentligt. At sætte barnet i klapvognen og hæve bunden af ​​klapvognen omkring 45 grader er også sandt.

   Men begge er anbefalet ikke at blive gjort før barnet selv begynder at vise et ønske om at sidde, det vil sige på det forberedende stadium for at mestre færdigheden (i gennemsnit 4-6 måneder).

   Det er let at forstå, at barnet er "modent" til at sidde ned: småbarnet begynder at spinde og puffe, mens de ligger i en krybbe eller klapvogn, forsøger at hæve sig på albuerne. Mor skal huske at mens barnet ikke er klar til at sidde, skal du holde det lodret med den obligatoriske støtte under din røv.

   Hvis de sætter en baby på deres knæ, bør en voksen ikke sidde lige op, men ligge tilbage. Og så bliver belastningen på ryggen væsentligt reduceret.

   Desværre falder mødre ikke ofte i nuancer af orddannelse, og begrebet "sætte sig ned" betyder den tvungne vertikalisering af barnet, landing. Læger anbefaler det slet ikke. Den umodne rygsøjle, led og muskler belastes uforholdsmæssigt for dem. Konsekvenser kan omfatte dårlig kropsholdning, skoliose, forskydninger, subluxationer og frakturer i hofteledene, skelet på bækkenbårne (specielt farligt for reproduktiv funktion og pigers generelle sundhed), lemmeforekomster, forkert placering af fødderne i fremtiden, forekomsten af ​​ændringer i vertebral kompression, intervertebrale brok.

   Derfor kan du sidde i den forstand at "plante et barn" ikke tidligere end han lærer at sidde.

   Forbudte handlinger

   For at beskytte barnet anbefaler mange læger, herunder den berømte læge Yevgeny Komarovsky, forældre at forlade barnet alene. Han vil sætte sig ned, når han selv er klar til dette, når han kan.

   Hvis det ønskes, kan du lave gymnastik, herunder i det øvelser til udvikling af ryg, nakke, arme og mave. Massage og vandreture, badning og hærdning, manglende tvang i spisning er nyttige.

   Dem, der anbefaler at sidde ned barnet, på trods af hans vilje, skal sendes til klinikken for test, selvom det er en certificeret læge, din lokale børnelæge, - siger dr. Komarovsky.

   Forældre burde vide det Starte vertikalisering med brug af jumpers eller vandrere er meget farlig. Disse anordninger tvinger barnet til at være i en position, der ikke kan betragtes som naturlig for hans alder, og derfor vil den lodrette belastning være meget signifikant. Ligegyldigt hvor lyse og attraktive hopperne i børnenes butik, husk at de ikke kun er skadelige, de er potentielt farlige for dit barns helbred.

   Hvis barnet begyndte at sætte sig ned på kortfristetiden, skulle han være beskyttet mod slag, når han faldt. Det vil være nødvendigt for barnet at falde, og derfor er det nødvendigt at pålægge det på puder eller ottomaner samt at være konstant i nærheden for at eliminere unormale situationer som mekanisk kvælning, hvilket kan ske, hvis en faldet baby sidder fast mellem puderne.

   Hvad skal være opmærksom

   • Barnets pose, når man forsøger at sidde ned, kan være nogen. Nogle babyer læner sig på håndfladen, andre på to hænder, andre på albuerne, og fjerde sætter sig først efter at de har adopteret pose på alle fire. Forsøg ikke at rette op på børnenes måde at nå målet på - han gør det i den måde, han er komfortabel på.
   • Når barnet begyndte at sidde, skal du være opmærksom på hans kropsholdning. Den runde ryg med skuldrene sænket indikerer, at barnet har svage nakke og rygmuskler. Hvis barnet falder tilbage, skal du begynde at styrke abdominale muskler, abs. Hvis det falder til siden, er det nødvendigt at styrke abdominale muskler og skrå laterale muskler. For at hjælpe forældre kommer komplekser øvelser for hver enkelt muskelgruppe. Lad ikke barnet sidde på knæ med udandring. W-formet pasform beskadiger hofteled.
   • Hvis et barn på 9 måneder ikke engang overholder forsøg på at sidde ned alene, skal du sørge for at vise ham til en neurolog, ortopædlæge og børnelæge.

   For information om hvor gammel du kan sidde ned et barn, se følgende video.

   Beregn immuniseringsplan
   Indtast fødselsdatoen for barnet
   Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

   graviditet

   udvikling

   sundhed