Hvornår begynder barnet at boom?

Indholdet

Efter det første smil opfattes intet andet af voksne med en sådan entusiasme som en baby. Dette er hans første sprog, det er unikt på sin egen måde og er nødvendigt for dannelsen af ​​tale. Vi vil fortælle om timing og egenskaber ved processen i dette materiale.

Hvad er det?

Traditionelle medicinske kilder fortolker processen som et stadium af pre-verbal udvikling. Det er indtil videre ikke tale, men ikke længere et skrig, som den nyfødte kommunikerer med moderen og andre slægtninge af en eller anden grund, uanset om det er lyst til at kommunikere eller en blød blære. Om 2-3 måneder i gennemsnit begynder børn at brøl, og det betyder, at deres behov for at græde ikke er så stort. Shouting et barn vil nu være i ganske specifikke tilfælde, når en voksenes tilstedeværelse og deltagelse er en akut vital nødvendighed (sult, koldt, smerte). I andre tilfælde er babyen kvælende, og det kan ikke kun forårsage følelser.

Vandringen varer ca. seks måneder. Så bevæger barnet jævnt til babblingens stadium og bliver endda et skridt tættere på menneskets tale.

Barnet begynder at kneppe ikke fordi han vil have det. Det er ligesom naturen virker, og færdigheden selv betragtes som spontan. Normalt babyer "gurgles" i hvile, når han er godt, komfortabel, når han er fuld, ofte - kun i nærværelse af voksne, men nogle gange gør børn det med sig selv.

I begyndelsen af ​​gangen laver barnet korte lyde, som regel begynder med vokaler ("y", "a", "s") og gradvist bevæger sig for at forene dem med nogle konsonanter ("gu", "ha", "ma"). Om 4 måneder opnår babyer sådan vokal færdigheder, at de begynder at udtale ikke kun individuelle lyde og stavelser, men også hele kaskader af lyde. Det stadium af pre-verbal udvikling, der følger efter turen, hedder babbling.

Det er bemærkelsesværdigt, at forskellige børn går næsten ens. I denne smukke budalder er der ingen nationaliteter, sprogbarrierer. Men allerede et halvt år begynder krummer at lave lyde, som mere og mere ligner deres modersmål, da de hører og opfatter det fra forældre og andre voksne. Eksperimenter har vist, at en voksen franskmand, japansk eller amerikansk kan identificere et barn af samme nationalitet bare ved at lytte til lydoptagelsen af ​​en sådan baby går 6-7 måneder.

Selvom barnet er frataget evnen til at høre, går han stadig. Nogle tots med nedsat hørelse selv gå igennem de indledende faser af babbling. Men så har de brug for lægehjælp og hjælpemidler i talegenkendelse, ellers lærer de ikke at tale.

Mulige problemer

Når de når en vis alder, begynder forældre at vente på krummer af responslyde, men de kan ikke være. Der er børn, der er begrænset til kun en kort periode med træning af fremtidig tale. De synes at prøve lydene "til smagen", udtale vokalerne og skræmme dem selv. Sådanne babyer kan være tavse som partisaner på 5 og 6 måneder.

Med skræmme eller negativ erfaring, såvel som med en pludselig sygdom, kan pludselig mistede evner til at udtale lyde være forbundet. Barnet brølede for eksempel fra 2 måneder, og om 4 måneder stoppede han og var tavs. Under påvirkning af frygt, stress eller endda den mest kolde, som barnet led, kunne han midlertidigt glemme en ny færdighed.

Årsagen til forsinkelsen i et barns udvikling eller forsvinden kan være barnets svage følelsesmæssige udvikling: de kommunikerer lidt med ham, knap taler, betaler ikke tilstrækkelig opmærksomhed til ham. At gøre talekontakt med barnet er ikke let, men der er ikke noget umuligt med det.Forsinkelse af mental og følelsesmæssig udvikling indikeres ikke kun af manglende stamme i princippet, men også ved monotont "sang" og mumling i en alder af 4-5 måneder og ældre. Normalt bliver denne alder følelsesmæssigt udtalt: et barn kan sige sin "aga" både med glæde og med irritation, både krævende og kærlig, forsigtigt. Hos børn med forsinket udvikling af psyken og dannelsen af ​​følelser er lydens følelsesmæssige farve næsten fraværende.

Walking kan være fraværende eller meget knappe, næsten nondeveloping hos børn med autisme. Børn med Downs syndrom, med medfødt demens, børn, der har lidt alvorlige hovedskader, blødninger i hjernen ved fødslen, opfører sig på samme måde. Med talerens nederlag kan hverken guleniya eller babbling være overhovedet, såvel som efterfølgende talfærdigheder.

Senere begynder for tidlige babyer at brøl, såvel som småbørn, som ofte er syge og derfor svage. Lazy på grund af barnets natur kan også begynde at brølle lidt senere deres aktive og nysgerrige jævnaldrende. Sjældent er årsagen til manglende gueness, agukunya og babbling anomalier af strukturen af ​​vokalbåndene og vokalapparatet, da disse anomalier selv er forholdsvis sjældne.

Man kan kun mistanke om høringsproblemer på babblingstadiet. Børn, der ikke kan lytte og høre sig selv, går ikke videre til bestemte stavelsernes specifikke babbling, og stopper på scenen af ​​vokal (chanting) vocalization.

Hvordan lærer man?

Forældre kan bidrage til udviklingen af ​​gå på den mest direkte måde. Du behøver ikke beherske nogen tale terapi teknikker til dette - du skal bare kommunikere med barnet. Ofte meget. Af nogen grund, og uden sådan. Uanset hvad mor er optaget af (madlavning, rengøring, strygning af tøj), kan hun kommentere hendes handlinger højt. Barnet vil lytte opmærksomt til hendes intonationer, lyde og vil senere eller senere gentage dem.

Talerapeuter og taleterapeuter siger, at for at et barn skal kunne forstå en voksenes tale bedre, du skal tale ikke stille, men ikke højlydt fordi det er bedst optaget i hukommelsen og opfattede gennemsnitlige frekvenser af menneskelig tale.

Hvis barnet ofte bliver et øjenvidne til familiestørrelser, taler moren ofte i en irriteret tone og hæver sin stemme, så er der en chance for, at han vil begynde at lære ikke med blide, omhyggelige, samlende lyde, men med råb og skæl. Derfor anbefales det, at et barn altid taler i en venlig og jævn tone. Fra en alder af to og tre måneder skal du begynde at få øjenkontakt med barnet mens du taler.

Ved at trække ham et legetøj med den traditionelle "On" i sådanne tilfælde, skal moderen forsøge at se barnet i øjnene og møde tilbageblikket. Hvis barnet er hårdt og ikke gulit, bør moderen ikke efterligne sine lyde. I alle andre tilfælde vil det være godt, hvis moderen begynder at efterligne babyens lyde. Sådan kontakt vil være begyndelsen på en fuldt udviklet taleudvikling af barnet.

Prøv at vælge at tale minutter, når huset er stille. Det er svært at gøre i et støjende miljø: barnet vil blive distraheret af et fjernsyn, høj musik eller hubbub af stemmer og bare holde op. Det er derfor, at de yngste børn i store familier ofte lider af forsinket taleudvikling.

I situationer hvor barnet kun lytter til en voksen og ikke forsøger at efterligne overhovedet, anvender de de såkaldte passive efterligningsteknikker. Mamma udpeger den typiske gu-gu-ha-ha og åbner samtidig den nedre svamp til barnet med hendes tommelfinger og gentager sin egen artikulering. Gradvist udvikler barnet en forståelse for forholdet mellem ansigtsudtryk og udgående lyd. Der er også en speciel tale terapi massage til babyer. Det består i at vibrere håndvirkningen af ​​hænderne på barnets bryst, og rører let ved fingerspidserne på hans strubehinde og submandibulære rum.

Selvom barnet vedvarende nægter at blive pimpet, skal man ikke forlade klasser og forsøg. Det sker så, at babyen efter 5-6 måneder har gået i gang med at gå i gang og begynder at boble og udvikles ret hurtigt. For at erhverve præ-tale og talefærdigheder er evnen til at genkende voksen tale også vigtig. Derfor bør moderen ofte spørge barnets spørgsmål og svare dem selv, alle interaktionshandlinger skal kommenteres: "give", "on", "så", "ikke så", "det er det". Korte pegekombinationer af lyde vil hjælpe barnet til hurtigt at beherske passiv (intern) tale.

Desværre venter forældre ofte på den første "mor" eller "far" og lægger ikke stor vægt på andre lyde og deres kombinationer, som barnet siger. Og babyen venter på godkendelse og reaktion, når den igen siger sin "gu", "bu" osv. Jo mere følelsesmæssigt og opmærksomt forældrene reagerer på afkøling, jo hurtigere vil babyen bevæge sig i den rigtige retning for at lære menneskelig tale.

Det sværeste er faser af chilling og babbling tosprogede børn, der hører to sprog på en gang. Med et halvt år er de som regel "fastslåede": i deres babbling begynder lyden af ​​det sprog, der påvirker dem stærkere, at dominere. Men der kan være en blanding af lyde på to sprog. Med sådanne fyre skal du studere på ét sprog, kun gradvis (efter et år) tilføjer lyde og stavelser af et andet sprog. Udviklingen af ​​fine motoriske færdigheder i hænderne er også vigtig for udviklingen af ​​før-tale færdigheder. Håndbevægelser og talesentret er indbyrdes forbundne. Og derfor bør børn fra en alder af to og tre måneder have nok anderledes end berøringsgenstande (legetøj, trappe), der vil udvikle fingers taktile følelser. I første halvdel af året vil pyramider og børns terninger være nyttige, sikre sorter uden små detaljer.

En meget effektiv måde for børn, der gobbled, men så pludselig tavs under indflydelse af visse faktorer udefra, kan være "efterligning af sig selv" teknik: barnet indeholder en lydoptagelse af sin egen slukning gjort tidligere. Lytte opmuntrer barnet til at huske færdigheden og fortsætte sin udvikling.

Udtalelse fra Dr. Komarovsky

Yevgeny Komarovsky, en børnelæge og tv-præsentator, hvis mening er meget vigtig for millioner af mødre over hele verden, hævder at manglen på at gå på 3,4, 5 eller endog 6 måneder endnu ikke er grund til panik og en omfattende lægeundersøgelse af et barn. Hvis alle de andre evner hos barnet er passende, hvis han har en god appetit, sund søvn, smiler han og anerkender tydeligt familiemedlemmer, så bør man ikke tænke på de dårlige. Babyen har bare brug for tid.

Komarovsky advarer stærkt faren for at snakke med barn. Mamma kan efterligne sin snigende eller spadseretur kun op til et halvt år. Så skal du begynde at kommunikere med barnet som med en voksen.Ellers kan krummen "fast" i lang tid i babbling, og så vil forældrene have et nyt problem - hvordan man lærer ham at tale som et menneske i hans 1,5-2 år.

De vigtigste "lærere" i spørgsmål om taleudvikling ifølge Komarovsky er kærlighed og velvilje for voksne såvel som konstant gentagelse, som vil hjælpe med at huske de første stavelser og ord.

I den næste video vil Dr. Komarovsky undersøge to hovedspørgsmål, som de fleste forældre bryr sig om: er det værd at aflyde alarmen, hvis barnet er i hans udvikling lidt passer ikke ind i de accepterede normer, og hvad der kan være en væsentlig afvigelse fra disse normer.

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed