Dr. Komarovsky: Når et barn skal sidde og hvor mange måneder kan piger sætte sig ned

Indholdet

Barnets første færdigheder berører og glæder forældrene: han smilede, han vendte sig om, han satte sig, og han gennemsøgte. Men ikke altid udvikling krummerne går i overensstemmelse med et sådant scenario - der er et par børn, der begynder at sidde på 4 måneder, og der er sådanne tots, som ikke sidder alene og om 8 måneder, men de kryber perfekt.

Forældre til børn, der ikke ønsker at sidde på det rigtige tidspunkt (i henhold til almindeligt anerkendte medicinske standarder), forsøger at hjælpe krummerne og lære dem dette alene. Skal jeg gøre det, siger Yevgeny Komarovsky.

normer

Ifølge de eksisterende medicinske standarder, hvormed børnelæger vurderer udviklingen af ​​babyer, begynder de fleste småbørn at sidde i 6-7 måneder. Men disse tal er så betingede, siger Yevgeny Komarovsky, at de ikke kan tages i betragtning. Alle børn er forskellige, de udvikler sig efter deres individuelle ordning, og hver har sine egne standarder.

Et barn, der ikke sidder på 7 måneder, lider ikke af dette.

Men hans forældre lider og klager, som vil have deres børn til at holde trit med deres naboeres børn.

Selve ordlyden "han skal sidde i en vis alder" er forkert. Ifølge Komarovsky skylder intet barn i verden noget for nogen. Han vil sætte sig ned, krybe og gå, når hans ryg- og rygmuskler er klar til at påtage sig en sådan belastning.

Hvad skal forældre gøre?

Først skal du besøge lægen. Hvis noget i udviklingen af ​​krummer forårsager eller forvirrer, er det det første, de skal gøre. Barnet skal vises til en ortopæd, pædiaturgirurg og neurolog. Hvis disse tre specialister ikke afslører nogen sygdomme i nervesystemet, muskuloskeletalsystemet og andre forstyrrende årsager i barnet, så skal der ikke gøres noget andet.

En sådan baby vil helt sikkert sidde ned, siger Yevgeny Komarovsky, men kun når tiden kommer.

Og denne proces vil ske i sig selv uden involvering fra mor og far.

Hvad kan ikke gøres?

Det er umuligt at sidde børn for tidligt, fordi det er generelt ikke nyttigt at sidde et barn, ifølge lægen. Jo senere babyen gør det, jo straks ryggen, strakker ben og arme, mere korrekt kropsholdning. Tidlig siddende skaber en stærk belastning på rygsøjlen, som er svag og ikke klar til det, hvorfra de voksne børn senere har mange sundhedsmæssige problemer.

Det bedste, en mor og far til en baby kan gøre, er ikke at hjælpe ham med at sidde, stå og tage de første skridt.

Ofte forældre, der finder deres baby forsøger at sætte sig ned, send barnet straks til sofaen, læg puder på og i siddeposition og er glade for at deres barn udvikler sig hurtigst. Det er mere korrekt at udvikle ikke at sidde, men kravle, fordi det under denne proces er, at muskler og skelet af babyen styrkes og forberedes til at sidde og gå.

En anden fejl, som moderne forældre ofte gør - jumpers. Barnet, som stadig ikke ved, hvordan man sidder, er ophængt i lodret stilling, så han hopper. Det virker for voksne, at det styrker det lokomotoriske system. Faktisk kan tidlig vertikalisering være meget farlig for krummerne. Jumpers og vandrere er ikke de mest vellykkede opkøb, og det er bedre at sætte dem væk i skabet.

Sådan træner du musklerne

Yevgeny Komarovsky råder børn fra 5 måneder til ikke at sidde ned, men at sprede sig på maven på gulvet på et spredt tæppe eller tæppe. På et par meter fra ham sætter du lyse legetøj og stimulerer på alle mulige måder bevægelse i en bellies eller på anden måde (på maven, med støtte på et ben og arm, uanset hvad du vil).

Fremragende træning for alle de nødvendige muskler til at sidde - i aften stramning massagesamt svømning. Vandbehandlinger kan gøre underværker. Ingen annullerer den daglige gymnastik, hvilket er ønskeligt at begynde at gøre straks ved ankomsten fra hospitalet.

Ikke desto mindre, når barnet begynder at sidde, bliver det klart, hvilke muskler der er svageste: hvis det sidder med en rund ryg, så kan vi tale om svaghed i rygmuskler og nakke muskler, hvis det falder tilbage, pressen er svag, og hvis du kollapser på siden - laterale muskler har brug for støtte.

Se omhyggeligt på barnet, tag på sine "svage punkter" på arme og tog.

Sådan holder du et barn opretstående

Et barn, der ikke sidder på egen hånd, bør også holdes ordentligt i hans hænder, fordi den lodrette stilling som nævnt ovenfor kan skade dem. Evgeny Komarovsky rådgiver nødvendigvis at støtte barnet med den ene hånd under ræven, den anden - stramt bøjning under armene.

Hvis samtidig voksen sitter, og hans krumme sidder på knæ, er det vigtigt for den voksne at påtage sig en halv siddestilling. Dette vil reducere belastningen på barnets hvirvler.

Sæde myter

  • Det antages, at piger ikke kan sidde ned til 6 måneder - Det er fyldt med en bøje i livmoderhalsen og andre patologier inden for kvinders sundhed. Det er ikke sandt, siger Yevgeny Komarovsky. Og drenge og piger at sidde ned et halvt år er ikke nødvendigt, og ikke kun fordi pigerne er noget, der ikke er så arrangeret og kan blive beskadiget. Indtil seks måneder kan børn generelt ikke sætte sig ned. Ud fra dannelsen af ​​en stærk rygsøjle er der ingen forskel, om det er en dreng eller en pige.
  • Drengen kan sætte sig ned på hans hænder så tidligt som 3-4 måneder. Det er ikke sandt, siger Komarovsky. Sådan udelukkelse er farlig og skræmmende, det øger antallet af unge, som på grund af rygsygdomme ikke kun er uegnet til hæren, men kan ikke føre et fuldt aktivt liv. Sådan siddende ned er specielt farlig for store, klumpede drenge - deres belastning på rygsøjlen øges flere gange.

Tips fra Dr. Komarovsky

At lære et barn at sidde ned er ikke en god ide for mor. Det er bedre at lære et barn at gå, hærde og svømme meget.

Hvis et barn ikke sidder 9 måneder, samt 10 og 11 måneder, så er der heller ingen forbrydelse heri, siger Komarovsky. Op til et år bør du ikke røre ved barnet og opfordre ham til at gøre noget, som han selv ikke ønsker, men hvad hans omsorgsfulde og bekymrede forældre virkelig vil have.

Hvis barnet lige er begyndt at sidde, skal du være opmærksom på den kropsholdning, hvor han gør det.

Hvis barnet sidder med benene foldet på hovedet i bogstavet w, lover en sådan stilling ikke noget nyttigt, da hofteforbindelsen er omvendt indeni. Det er bedre at forsigtigt rette sin kropsholdning, efter at have lært at sidde korrekt.

Du vil lære mere om børns udviklingsstandarder i den følgende video.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed