Hår falder ud hos spædbørn: årsagerne og deres eliminering

Indholdet

Næsten alle forældre på en eller anden måde står over for problemet med hårtab i et spædbarn. I denne henseende er der mange spørgsmål, fordi enhver mor ønsker, at barnet skal vokse op sundt.

Hvorfor sker det her?

I en nyfødt baby har håret en meget tynd struktur. De er mere som fluff, og det er helt naturligt, at denne fluff begynder at give plads til normalt tæt hår. Det tager cirka 3 måneder. Hårtab i denne alder bør ikke være pinligt, i deres sted vil snart fremstå stærkt og stærkt ægte hår.

Det er vigtigt at vurdere præcis, hvor hårtab opstår. På bagsiden af ​​hovedet blev i mange år kvalificeret af læger som tegn på rickets hos spædbørn. Men nylige undersøgelser har ikke fundet et tæt forhold mellem rickets og skaldethed i nakken. Bald nape kan og uden rickets. Og i de fleste tilfælde er det præcis, hvad der sker. Årsagen ligger i det banale udslette håret på en ble, pude, fordi barnet ligger ned for det meste af livet.

Børns sundhedsspecialister siger det Ud over den naturlige forandring af hår påvirker tabet af børns hår og følelsesmæssig baggrund - Fødsel er en stor belastning for et barn, og det tager lidt tid at tilpasse sig nye levevilkår, forskellig fra det sædvanlige intrauterin miljø.

Årsagen til hårtab kan være overdreven pleje - For ofte vask af barnets hoved med rengøringsmidler. Selv uskadelig babysæbe med hyppig brug ødelægger det naturlige lipidlag på håret, hvilket er nødvendigt for at beskytte håret mod påvirkning af miljøfaktorer, hvilket i sidste ende fører til udtynding og skade på hårstangen.

Det menes at strukturen af ​​baby hår er dannet op til 4-5 år. Og fordi moderat hårtab i det første år af livet ikke bør frygte forældre overhovedet. Men der er også patologisk alopeci, ikke at være opmærksom på, hvilken det er umuligt.

Hvornår anses skaldethed som normalt?

Som allerede nævnt, op til tre måneder, er hårtab fysiologisk, og deres forandring sker næsten umærkeligt. I en nyfødt kan tynde hår falde ud på hovedet efter ridser, skiftning af hætten, badning. Så kan det skaldede plaster på bagsiden af ​​hovedet, der er beskrevet ovenfor, vises.

For ikke at bekymre sig om rickets, skal forældrene konsultere en børnelæge.

Ingen grund til at skjule lægen af ​​deres frygt og tvivl om tilstanden af ​​børns hår. I næsten 95% af tilfældene i barndommen falder hår af fysiologiske grunde, og der er ikke noget galt med det. Ud over at skifte hår, kan der blandt naturlige årsager kaldes en ændring i hormonniveauet. I livmoderen modtog babyen en stor mængde moderkønshormoner, efter fødslen er det udelukkende på sin egen hormonelle forsyning, som delvis tegner sig for hårlinjens svaghed. Denne situation kræver ikke behandling. Når babyens organisme tilpasser sig de nye eksistensbetingelser, vil hårets vækst og deres naturlige forandring komme ind i en bestemt rytme, tabet vil stoppe.

En anden meget naturlig årsag til baby hårtab er overophedning af hovedet. Børn har en af ​​de første hovedsved og derfor begynder hårproblemer oftest hos børn, hvis forældre forsøger at holde barnet i varme hætter og kasketter hele tiden.

Hvis hætten fjernes og hovedet får lov til at "ånde" frit, stopper normalt nedfaldet og er begrænset til grænserne for den fysiologiske hårforandring.

Hvornår skal du bekymre dig?

Du behøver ikke bekymre dig under nogen omstændigheder. Selv de patologiske årsager til hårtab er underlagt korrektion, og moderen behøver ikke at panikere, men at behandle barnet med lægen.

Hårtab med store skaldede patches og tufts kan være tegn på spædbarnsalopeci. I dette tilfælde falder håret stærkt ud af foci eller helt, ofte over hele hovedområdet, kun i siderne og endda i små mængder. De skaldede pletter er glatte, glatte, ikke genstand for flak. I dette tilfælde kan man ikke undvære lægehjælp, fordi alopeci kan have mange forskellige årsager:

  • autoimmune sygdomme, hvor hårsækkene i et spædbarn opfattes som fjendtlige og ødelagt af celler i immunsystemet;
  • hormonel ubalance, lidelser i skjoldbruskkirtlen;
  • svampesygdomme i hovedbunden, ringorm
  • langvarig brug af antibiotika eller vitaminer i store mængder.

Hårsække kan blive såret mekanisk. De ligger i et barn op til 3 måneder meget tæt på epidermis, og selv for flittig kæmning af hår i et barn kan forårsage hårtab.

Det er umuligt at ikke overveje og rickets, hvor skaldethed i nakken kun er et af de kliniske tegn. Moms skal klart forstå, at der på grundlag af det skaldede sted ikke er nogen ret til at foretage en sådan diagnose. Rickets skal bekræftes ved radiografisk undersøgelse af knoglerne.

Det er meget vigtigt at omhyggeligt evaluere de tilknyttede symptomer. Hvis håret bare falder ud og barnet opfører sig kraftigt, udvikler sig efter alder, spiser godt, sover, så bør man ikke kigge efter sygdomme, hvor der ikke er nogen.

Med samme rickets har for eksempel et 4 måneder gammelt og et 6 måneder gammelt barn overdreven svedtendens, dårlig appetit og forstoppelse. Når du henviser til en læge, angiv nøjagtigt hvilke ekstra symptomer du har bemærket. Dette vil medvirke til hurtigt og korrekt at diagnosticere, hvis det er tilfældet.

behandling

De fysiologiske årsager til tab som beskrevet ovenfor kræver ikke behandling. Hårvækst genoptages alene. Med hensyn til patologiske årsager er det af stor betydning for hvilken grund det forekommer. Svampe læsioner behandles med svampedræbende stoffer, og for fokal alopeci kan hormonelle midler indikeres topisk i form af en salve og fysioterapi.

Har brug for at forstå det patologisk skaldethed behandles i lang tid. Fra forældre vil terapi kræve omhu, opmærksomhed og stor tålmodighed. Læger vil afgøre, om en baby har en vitaminmangel. Derefter anbefales et multivitaminpræparat til at fjerne manglen på gavnlige stoffer.

Hormonale midler anbefales kun til børn, der har total skaldethed.

Det er vigtigt at forstå tilstanden i fordøjelseskanalerne. Meget ofte er det en lidelse i bugspytkirtlen eller maven, der forårsager hårtab. I dette tilfælde vil en børne gastroenterolog undersøge og behandle barnet.

Blandt de folkemæssige retsmidler, som forældre kan bruge med tilladelse fra en børnelæge kan noteres løg og hvidløg. Forbered en vandpølse fra pæren, som påføres i hovedbunden i 10 minutter, undertiden tilsættes hvidløg til vandpuden. Dette medfører lokal irritation af huden, øger blodgennemstrømningen til hårsækkene.

Det er tilladt at bruge børge, ricinus og olivenolie til børns hår. Du kan skylle baby hår med afkogning af burdock root, samt brug rå kyllingeblommer til at vaske hovedet.

Men det skal forstås, at brugen af ​​ethvert hjemmemedicin kræver obligatorisk forudgående samråd med en børnelæge.Nogle urte ingredienser fra ukonventionelle opskrifter kan forårsage alvorlige allergier hos et spædbarn.

Hvis barnet er ordineret medicin, du bør ikke opgive det til fordel for folkemedicin, det kan ikke erstatte traditionel terapi, men kan supplere det, hvis din læge ikke har noget imod det.

I de fleste tilfælde løses problemet med alopeci i tidlig barndom sikkert. Tilfælde af skaldethed hos spædbørn med et totalt tab af follikler medicin kender ikke så meget. Normalt er det arveligt, genetisk alopeci, hvor behandling faktisk er magtesløs. Når babyen vokser op, vil det være muligt at diskutere spørgsmålet om hårtransplantation med trichologen.

I alle andre tilfælde er problemet med hårtab næsten altid muligt at klare op til 1,5 år. Samtidig behøver de fleste børn ikke nogen behandling, alt går alene og nye hår vokser hurtigt.

Det er altid meget lettere at forhindre hårtab hos spædbørn end at behandle det senere. For at gøre dette, umiddelbart efter udskrivning fra hospitalet Der skal tages behørigt hensyn til forebyggelsesproblemer.

Det er umuligt at forhindre det fysiologiske tab af spædbarnshår, da denne proces er naturlig og nødvendig. Men patologiske årsager til forældre for helt at undgå det.

Hvis et barn har problemer med maven, er skjoldbruskkirtlen i de allerførste måneder af livet nøje at følge alle lægerens anbefalinger for at tage barnet til en specialist i tide til undersøgelse.

Brystmælk anses for at være den bedste ernæring, der giver dig mulighed for at give din baby alle nødvendige vitaminer og mineraler til vækst og udvikling, selv de bedste tilpassede mælkeformler kan ikke erstatte det. Ifølge statistikker udvikler alopeci ofte hos børn, der ikke er ammer.

Ikke vask barnets hår for ofte med specielle vaskemidler, selvom de er børn, hypoallergener og tilpasset babyer i de første måneder af livet. Selvfølgelig skal du bade dit barn hver dag, men du skal vaske ham med sæbe og shampoo ikke mere end en gang om ugen. Når man vælger børns produkter, skal man omhyggeligt læse produktets sammensætning - det skal være så naturligt som muligt. Det er strengt forbudt at vaske hår til børn i det første år af livet med voksent vaskemidler.

Hvis barnet er tilbøjeligt til forstoppelse, er det vigtigt at give ham den rette hjælp til tiden. Hvis du bemærker, at en baby har et skaldet plaster, er håret klatring tungt, i tufts er det vigtigt ikke at udsætte besøget hos lægen. Total alopeci i en tidlig alder er ikke den mest gunstige prognose, og derfor er det vigtigt at starte behandlingen så hurtigt som muligt.

Beregn dit foderdiagram
Angiv datoen for fødslen af ​​barnet og fodringsmetoden

Om grundene hårtab hos børn fortæller dr. komarovsky i videoen nedenfor.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed