Hvordan laver jeg en baby fra swaddling?

Indholdet

Swaddling babyer fra fødslen giver dig mulighed for at skabe de ideelle betingelser for sin søvn. Når hans bevægelser er begrænsede, sover han mere roligt, han er ikke bange for at vifte håndtag og rører ikke sig selv. Efterhånden som det vokser, bliver behovet for afsked med bleer indlysende, men barnet bliver hurtigt vant til at svømme. Hans fravær kan have negativ indflydelse på søvnkvaliteten, men uden det på nogen måde, fordi forinden eller senere skal indpakningen helt opgives.

typer

I dag udføres swaddling på to måder: traditionelt stramt og frit. Den første type er intet mere end immobilisering af de øvre og nedre lemmer. Afhængigt af blørens størrelse kan du have brug for fra en til to. Når en baby er pakket med to bleer, er halsen lukket, arme og ben forlænges. Derfor er frygten for at røre og vifte af et spædbarns hænder med al ønsket under søvn udelukket.

Med fri swaddling afhænger situationen af, hvor fast barnet er indpakket. I modsætning til den tætte indpakningsform er barnets ben ikke strakt. De er i en svag taske, foldet fra bleen. Denne metode til swaddling bliver mere og mere brugt i nyere tid, hvilket viser sin overlegenhed i sammenligning med den stramme metode.

Men i dette tilfælde er det ikke så simpelt. På trods af at barnet i dette tilfælde kan trække vejret mere komfortabelt, er det ikke så begrænset i bevægelse, at han ofte hurtigt klare sig med en sådan indpakning. Derfor ser hænderne ofte ud af bleen, og hans ben knuses en sovepose, der er foldet fra den. Hver mor vælger den måde hun bringer barnet på. Det afhænger af ham, hvor hurtigt babyen tilpasser sig til at sove uden bleer.

aktualitet

I dag er swaddling ofte fordømt, betragtes som en af ​​de dårlige vaner, som mødre bevidst implanterer til deres babyer, og derefter genindtræder dem i en stressende tilstand, der er vant til nye søvnløshedsforhold. Unge mødre er ofte forvirrede, fordi lægernes meninger i dag er modstridende. Men hvis vi overvejer spørgsmålet ud fra barnets blik, vil situationen tale om fordelene ved swaddling. For at forstå dette skal du være opmærksom på et par nuancer.

At være i livmoderen er barnet begrænset i bevægelse. Bleen skaber lignende forhold og giver en følelse af sikkerhed. Hans arme og ben vil ikke forårsage skræmhed, han vil ikke vågne op fra det, der dramatisk berører sig selv. Desuden opvarmer bleen babyen, som slapper af inden sengetid. Dette hjælper med at lindre spændinger, så babyen kan falde i søvn hurtigere.

Det er umuligt ikke at tage højde for det faktum, at et barn i en ble ikke vil vende om i sin søvn og ikke vil være i stand til at kvæle, ved at have ved et uheld begravet sin næse i overfladen, som han sover på. Den klædte baby sover godt, samtidig med at man opretholder en normal temperatur.

Swaddling er nødvendig især i tilfælde, hvor babyer har medfødt dysplasi eller ufuldstændig udvikling af artikulære elementer i underekstremiteterne.

Den optimale alder for fiasko

Der er ingen klare anbefalinger, der angiver barnets specifikke alder, hvor du gradvist skal forlade indpakningen. Dette skyldes de særlige forhold ved tilpasningen af ​​et bestemt spædbarn til omverdenen, vækst og udvikling. Det er umuligt at undvære at svømme, fordi han, foruden det faktum, at han ikke roligt kan falde i søvn, vil blive forstyrret. Irritabilitet kan blive permanent, barnet vil være under stress.

Sjældent, hvilken slags læge vil råde dig til at opgive bleer i 1,5-2 måneder efter fødslen af ​​en baby. Især er det nødvendigt for hyperaktive børn, der ikke giver ro til sig selv. Imidlertid, hvis moderen straks slog barnet stramt, skal du over tid ændre på den måde, du svirrer og svækker det, for hver dag skal babyen flytte mere. Stivhed kan forårsage nedsat udvikling af skelet og led.

Normalt stopper børn med rystelser ved udgangen af ​​den fjerde måned af deres liv. Derfor mener nogle eksperter, at denne periode betragtes som den mest gunstige for fravænning af spædbørn fra swaddling. Der er dog en anden udtalelse, der siger: at gradvist afvænne babyen fra bleen fra fem måneder. Samtidig er det nødvendigt at se på, hvor roligt babyen sover i en indpakket form, hvad er hans tilstand om dagen, når han er klædt i løs tøj og går uden bleer.

Det er nødvendigt at fjerne bleer fra hverdagen, da barnet mere eller mindre lærer at kontrollere sine arme og ben. Du kan ikke holde det i bleer hele tiden, fordi det vil forhindre dets udvikling, hvor barnet i lang tid undersøger hænderne og benene. At swaddle en baby i denne alder er nødvendig med jævne mellemrum, så han kan hvile og sove. Af denne grund forsøger nogle mødre at svulle babyerne ikke helt, men kun ved at lukke benene.

Hvordan skal man spekulere fra en ble?

Det er umuligt at holde op med at bryde babyen skarpt, for det vil være en ny stress for ham. Det er umuligt at regne med det faktum, at han uden at swaddling vil råbe og stoppe og falde i søvn på egen hånd. Nervesystemet vil lide af en sådan fravænning, og derudover kan der forekomme en navlestang. Børns hjerne gør nok hårdt arbejde og behandler de modtagne oplysninger i en drøm.

Det er vigtigt, at organisationen og konfigurationen af ​​neurale netværk og alle hjernesystemer ikke ledsages af stress. Hvis du dramatisk stopper med at indpakke din baby i en ble, kan det påvirke mental, motorisk og taleudvikling negativt. Fravænningsalderen vælges, når barnet tilpasser sig helt til de nye livsbetingelser efter at være i moderens mave.

Så snart bremsemekanismerne i nervesystemet er dannet, bør hyppigheden af ​​babyens wraps reduceres. At lære en baby at sove uden bleer, uden at forstyrre sin søvn, bør du notere nogle få enkle anbefalinger.

Hvis moderen i første omgang ombryder barnet tæt, så han er vant til at sove, skal man gradvist løsne stoffet. Svækkelse vil tillade dig at flytte til en gratis swaddle, hvor babyen vil være i bleer, men ikke så begrænset i bevægelse.

Når intet kommer ud, og barnet ikke ønsker at falde i søvn uden en stram swaddling, er det værd at ty til tricks. Han er pakket i en ble, og efter at han falder i søvn er den svækket. Dette bør gøres omhyggeligt for ikke at vække barnet. Det er muligt at begynde at svække indpakningen fra 4 eller 5 måneder, således at han ved 6 bliver vant til bevægelsesfriheden. Samtidig er det værd at være mere opmærksom på den såkaldte opladning.

Det er vigtigt at hjælpe barnet lære at styre deres lemmer, hvilket vil reducere deres tilfældige skræmme i en drøm. I intet tilfælde kan du ikke holde et barn swaddled konstant, fordi det skader arbejdet i hans legemes systemer. Han behøver ikke kun bleer, men også massage, øvelser, bevægelser af hænder, ben, hoved sving. I dag vil det ikke være svært at vælge et par øvelser, der vil hjælpe med udviklingen af ​​barnet. Du kan rådføre dig med en børnelæge, hvem vil fortælle dig præcis hvad og hvordan man gør det.

Sådanne øvelser og massage er nødvendige for hvert barn, såvel som udendørs festligheder. Over tid vil barnet sove mindre, det er ikke nødvendigt at pakke det unødigt. Til dagtidssøvn i fjerde til femte måned af livet er almindelige skydere, skjorter og veste ret almindelige.

Hvis barnet er vant til at sove i bleer om dagen, er det nødvendigt at gradvist erstatte dagtidssøvn i bleer med søvn i tøj.

I fremtiden vil det være nemt at lære barnet at sove uden at svømme. Efter overgangsstadiet fra stram swaddling til fri, kan benene pakkes om natten og ganske svagt. Du kan bære såkaldte ridser eller kludhandsker på dine hænder for at forhindre utilsigtet ridser af ansigtet. Hvis det på nuværende tidspunkt er svært for barnet at falde i søvn, ville det være godt at bruge et tæppe eller et let tæppe. Mens du falder i søvn, kan du let ombryde barnet, og når drømmen går i en stærk fase, udfolder du tæppet (tæppe) og dækker bare dit barn.

Andre metoder omfatter at falde i søvn på hænderne. Det antages, at det bliver lettere og lettere for et barn at blive vant til at sove i tøj. Denne metode har imidlertid sine ulemper: Barnet vil meget hurtigt vænne sig til at falde i søvn på hans hænder. Dette vil medføre et nyt problem, da det er nødvendigt at forlade ham ikke kun at sove uden bleer, men også uafhængigt uden at kræve bevægelsessyge på hendes hænder.

For fravænning af babyer fra bleen kan du købe en speciel sovesofa. Det kan erstatte gratis swaddling i nogen tid. Nogen hjælper specielle enheder eller såkaldte vugger-kokoner af usædvanlig form, men deres køb vil være dyrt. Brug af dem er stadig kontroversielt til i dag, selv om efterspørgslen efter sådanne produkter er høj.

Nogle mødre hengiver sig i forskellige tricks for at afvige deres børn fra at svinge. For eksempel slapper de af børnene inden sengetid badning. Som regel, efter sådanne procedurer med beroligende urteranbefalet af børnelæge, babyer roligt ned og slappe af. Efter badning er det nok at fodre dem og lægge dem i seng. Når mor er nær, falder barnet i ro.

Hvad mere at overveje?

Først fravænning af babyen fra bleen er at normalisere sin søvn. Det er vigtigt at gå med ham dagligt med undtagelse af dårligt vejr. Fra mangel på ilt og sol kan det blive rastløs og whiny. Derudover skal du beskæftige sig med babyen - trods det faktum at han blev født for nylig, har han ikke kun brug for at klæde sig og sove.

Moderskab er et godt arbejde, barnets fysiske og mentale tilstand afhænger af forældrenes opmærksomhed.

Hvis moderen er tæt, vil barnet føle sig trygge og derfor rolige. Dette gør det nemmere at tilpasse sig til at sove uden bleer. Der kan ikke være taleforhøjelse, langt mindre et græd. På trods af at barnet er lille, opfatter han intuitivt "unormal" intonation.

Tips erfarne mødre og psykologer

Anbefalinger fra erfarne mødre og professionelle psykologer vil være nyttige ved afvigelse af barnet fra swaddling. Eksempelvis anbefaler eksperter inden sengetid at lindre spændinger gennem massage. Dette kan både være en letstrøgende og afslappende massagebevægelser. Denne metode er som regel effektiv og giver dig mulighed for at reducere antallet af bevæbninger i lemmerne under søvn.

Det er vigtigt at overvåge den positive dynamik og beskytte barnet dagligt fra stressende situationer i dag. Dette betyder ikke, at du er nødt til at tage et barns hænder med hver manifestation af hans stemme. Men det er værd at skelne, når han bare kender sin stemme, og når han græder, lad os sige, på grund af oppustethed eller kolik. Hvis babyen er rolig, vil hans søvn være rolig. Og det siger allerede, at mor vil have flere chancer for at løsne bleer eller at fjerne dem helt i den nærmeste fremtid.

Det er vigtigt at konstant flyve børnehaven. Det er bedre at gøre dette mens moderen går med barnet eller når han ikke er i rummet. Den uaktuelle luft påvirker søvnkvaliteten negativt, såvel som de forkerte temperaturforhold, såvel som fugtighed. Du kan ikke overophede rummet: 22 grader er nok til normal søvn.

Der bør ikke være tørrende bleer, baby tøj og andet tøj i børnehaven. Det er nødvendigt at overvåge støjniveauet. Dette betyder imidlertid ikke, at der skal være perfekt tavshed i lokalet, for det vil i tide være svært for barnet at falde i søvn under forskellige forhold.Med andre ord dækker babyen fra bleen meget længere tid end bløjen alene. For at denne proces skal fortsætte med den mindste belastning for krummerne, er det nødvendigt at tage hensyn til alle aspekter.

Det er ikke nødvendigt at erstatte bleen swing barneseng, fordi det også kan blive en vane. Hvis barnet falder i søvn dårligt uden at swaddling, skal du tænke på årsagen. Ofte kan de negative faktorer i dagen føre til dette.

Når han er fuld, rolig og kærlighed, passerer tilpasningen hurtigt. Du kan tænde blød afslappende musik, købe særlige natlys med forskellige effekter, så de distraherer barnets opmærksomhed og slapper af ham. Andre kostede specielle glødende klistermærker.

Dr. Komarovsky vil tale om at skifte et barn i den næste video.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed