Hvilke metoder og teknikker til mnemonics kan bruges til undervisning af børn?

Indholdet

En god hukommelse i vores tid er en af ​​de vigtigste faktorer, der gør det muligt at bygge en karriere og opnå succes på ethvert område af livet. Ikke alle har en god hukommelse fra fødslen, men du bør gøre alt for at forbedre din evne til at huske, og du bør starte i barndommen.

Der er endda særlige teknikker til forbedring af hukommelsen, så vi vil overveje mere detaljeret hvad mnemonikken er.

Hvad er det?

Mnemonics, også kendt som mnemonics, er et specielt sæt metoder og teknikker, der giver dig mulighed for at vende alle de oplysninger, du har brug for, til at gemme i klare billeder, der permanent gemmes i hukommelsen på grund af en bestemt associativ serie.

De samme skoleundervisning for børn er normalt ikke af stor interesse, da de ofte begrænser sig til at give tørre fakta; hvis du gør træningen til en fascinerende historie med levende demonstrationer eller endog et spil, kan resultatet overstige alle tænkelige forventninger.

Den overordnede udvikling af hukommelse, der ydes ved hjælp af mnemo, giver mulighed for at opnå forskellige fordele. Hvis du bliver informeret om vigtige oplysninger i form af navne, navne eller telefon, og der er intet at skrive dem ned, takket være mnemonics praksis, er du mere tilbøjelige til at kunne huske dem i det mindste, indtil du når et pålideligt informationsselskab.

For studerende er det en "guldmine", fordi det er meget hurtigere at huske vers eller forberede eksamener., og behovet for snydeark er stærkt reduceret.

En person, der taler til offentligheden uden at kigge på et stykke papir, fremkalder altid mere respekt og opmærksomhed end den, der blot læser fra arket, for for højttalere og lærere er det også en meget værdifuld teknik.

Fordele og ulemper for børn

Principperne om mastering af mnemonik for begyndere kan findes i alle aldre, men det er generelt accepteret, at det er bedst at begynde at lære i førskolealderen - så kan et barn mestre skolens og universitetets viden, som vil være nyttig i det senere liv meget mere intensivt.

Et levende eksempel på mnemonik er det berømte ordsprog om en jæger og en fasan, som gør det muligt for børn at lære regnbuens farver. Samtidig er det i barndommen, at denne teknik giver maksimale muligheder for den spredte udvikling af barnet:

 • alle nødvendige oplysninger bliver husket uden ekstra indsats og opbevares i lang tid;
 • undervejs øvelser træningshukommelse, så du kan huske selv hvad der ikke er klædt i den mest mindeværdige form;
 • På grund af det store antal metaforer og associativ tænkning udvides barnets ordforråd, udtalen forbedres, horisonterne udvides;
 • logik, fantasi, kreative færdigheder og intelligens forbedres over tid, så du kan konvertere enhver viden, der gives til den mnemotekniske form;
 • De fleste teknikker gør det muligt at gøre selv hjemme, og er også velegnede til børn med handicap.

Som enhver anden undervisningsmetode kan mnemonik for et bestemt barn vise sig at være opbygget forkert, hvorfor resultatet ikke når det forventede niveau.

Almindelige fejl ved opbygningen af ​​et program er som følger:

 • Hvis læring begyndte i en meget tidlig alder, skal man huske på, at barnets ordforråd og horisonter stadig er små, fordi nogle foreninger simpelthen ikke er tilgængelige for ham, og alt for komplekse forhold vil simpelthen nedsætte udviklingen;
 • mnemonic er et værktøj til at huske ret komplicerede ting, man bør ikke bruge det til at fastsætte nogen elementær information i hukommelsen, da for stor akkumulering af foreninger kun forveksles;
 • Mnemoteknologi er blot en af ​​måderne til at huske information, det kan ikke bruges helt i enhver situation, så du bør ikke helt opgive at lære mekanisk læring, da det også vil være nyttigt i livet.

Uddannelse efter aldersgruppe

Ifølge de fleste specialister, der studerer børneudvikling, Du kan starte de første mnemonic klasser med børn i en alder af cirka tre år. På dette stadium lærer barnet kun at tale, da hans ordforråd stadig ikke går ud over hverdagens koncepter.

Nu er det vigtigt at blot udvide sit ordforråd, og for det er det nødvendigt, at de studerede begreber er for ham at være så mindre abstrakte som muligt.

Så efter at have lært ordet "efterår", kan et treårigt barn måske ikke forstå sin mening og glemme alt i alt i et år, men et simpelt billede (de kaldes mnemo-kvadrater) med et gult blad eller et træ med en gullig krone bliver en klar forening for ham, hvilket vil forbedre memorisering og vil ikke tillade at begå en fejl ved fastsættelsen af ​​årets aktuelle tid.

Ved 4-5 år Hjernen hos et barn er udviklet nok til at gå videre til sporene - de samme billeder, der er opdelt i tre eller fire på hinanden følgende billeder og beskriver konceptet fra forskellige sider. Så sporet kan konsekvent vise et gulvet træ, et gult blad og en kil fugle, der flyver væk. Selvom alt dette er vist skematisk, tillader sådanne spor at barnet kommer fra hukommelsens dybder, hvad han allerede ved, men glemte lidt.

Det uklare koncept om efteråret bliver mere meningsfuldt, barnet er klar til at give en typisk barnlig definition af denne sæson, som kan virke naiv og ikke helt korrekt, men det indikerer stadig en klar forståelse af, hvad der sker.

cirka fra en alder af 6 år kan gives til børn til at lære mnemotables. Disse er de samme spor, kun der er flere billeder her, de kan gå i to rækker og formidler ofte ikke kun et koncept, men også en hel historie, om end en lille. Lærerens opgave på dette stadium af udvikling er at gennemføre undervisning i fortællehistorie, når et barn fortæller plottet af en yndlingsbørnebog eller lærer et vers. Her er mængden af ​​gemte informationer allerede ret betydelig, fordi barnet skal forbinde et associativt arrayat korrekt arkivere plottet. Samtidig er også taleformen og korrekt præsentation uddannet.

For at forbedre den associative tænkning kan en rebus serveres i form af et mnemo bord, og senere kan opgaven være betydeligt kompliceret ved at invitere barnet til at opfinde sin egen historie ved hjælp af et sådant bord.

I fremtiden kan sådanne piktogrammer endda fungere som en manual om livsikkerhed eller adfærdsmæssige karakteristika på forskellige steder. Et eksempel på udviklingen af ​​mnemonik og dets anvendelse i voksenalderen er de samme tegn, samt instruktioner om nogle produkter, der indsendes i form af enkle billeder.

Faktisk efterligner firkanter, efterligne stier og mnemotables de vigtigste metoder til at undervise børn - det er kun vigtigt at bygge dem i den rigtige rækkefølge.

Ansøgnings specifikationer

At mnemonics gav anstændige resultater, du bør følge nogle enkle regler. Generelt er de logiske, og du kan tænke på dem selv, men bare hvis vi systematiserer dem for at undgå indlysende savner, når du studerer derhjemme.

 • Øvelser serveres med konsistens. fra let til hårdt. Intellektuelle og logiske evner preschooler ret beskeden, så man bør ikke forvente, at han begynder at gribe viden på flugt, hoppe over flere niveauer. Du bør altid begynde med mnemokvadratov, selvom barnet klart oversvandt dem i alder - bare for at forstå, at det allerede er højere med hensyn til udvikling. Det bør ikke glemmes, at nogle af de begreber, der er givet af mnemoniske kvadrater, kan være ret komplicerede selv for voksne, så hast er upassende.
 • Mnemonic er meget nyttigt i fremskynde memorisering, men dets evner har også en vis grænse. Det er svært for en børnehave at huske en masse oplysninger med det samme Det er derfor generelt accepteret, at den maksimale dagpenge er to tabeller med højst ni billeder i hver. Selvom barnet viser interesse for at øge lydstyrken, er det ikke det værd - oplysningerne vil simpelthen blive slugt, men det vil ikke blive i hukommelse.

Bemærk venligst, at selv dette volumen er lidt for meget for nogle børn, så tjek de faktiske resultater med egne forventninger og reducer om nødvendigt mængden til fordel for effektiviteten.

 • Mnemoteknologiens punkt er at gøre fascinerende, i første omgang ikke de mest interessante oplysninger. Hvad angår førskolebørn, opnås denne effekt ved hjælp af lyse farver - så går barnet selv ud for viden, forsøger at forstå meningen og "ved et uheld" husker det. For at opnå gode resultater, undgå sorte og hvide eller blegede billeder.
 • Børn forstår derfor ikke betydningen af ​​ordet "nødvendigt" læring skal være sjovt for dem. I processen med at huske en stor rolle er spillet af interesse for memoriseringen, og børnene er tilbøjelige til at blokere sig for alt, hvad der er skræmmende eller ubehageligt på et underbevidst niveau. Af denne grund bør foreninger af mnemonics koncentrere sig om positive eller i det mindste neutrale kvaliteter uden indlysende minus af de begreber, der studeres.
 • Af ovennævnte årsag, et barn i førskolealderen man kan ikke blive tvunget til at studere her og nu, hvis han ikke viser interesse for dette - det vil kun gøre tingene værre. Se børnens reaktion: lektionen skal fortsætte, så længe de er interesserede. I denne alder bestemmer de selv sin maksimale varighed, og hvis barnet klart har mistet interessen, eller hans opmærksomhed er faldet, er dette et klart signal at stoppe, selvom du har planlagt mere.
 • Preschoolers ved ikke, hvordan man koncentrerer opmærksomheden på et bestemt emne i lang tid, men deres interesse er nem at vedligeholde ved konstant at give noget nyt. Hvis du planlægger at give de samme mnemotables to om dagen, skal du sørge for, at de er på fundamentalt forskellige emner. Hvis du beslutter dig for at dykke for dybt ind i et af disse emner, vil du miste børns interesse og blive tvunget til at stoppe lektionen som beskrevet ovenfor.

I den næste video finder du flere teknikker til mnemonik til undervisning af børn.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed