Hvordan lærer et barn at tælle?

Indholdet

Læsning, skrivning, tælling er de grundlæggende færdigheder, der er nødvendige for at beherske et barns viden, så de skal udarbejdes fra en tidlig alder, og ikke vente på, at barnet går i skole. Efter at have lært en crumb at læse, skrive og tælle, vil du i høj grad lette sit liv i en uddannelsesinstitution. En af de sværeste opgaver kan være at lære kontoen, men vær ikke bange og opgive fejl: det vigtigste er tålmodighed og arbejde.

Træningsfunktioner

Et lille barns opmærksomhed er svært at fokusere på noget alvorligt. Begynd træningen skal være i form af et spil for at interessere krummerne. Det er ikke nødvendigt at sidde sammen med babyen ved bordet, som ved et skolebord. Du kan lære på forskellige måder: at flytte, sidde på gulvet, endda springe på stedet.

Med børn i førskolealder kan du starte mere alvorligt og kræve koncentrationsøvelser. Tiden på regningen kan også øges. For eksempel er det tilrådeligt at engagere sig med babyer i 10 minutter, cirka tre gange om dagen. Med førskolebørn - 20 (30 minutter i bedste fald).

Undervisning af et barn at tælle bliver lettere, hvis du stoler på nogle få enkle regler:

 • Lav en gunstig atmosfære. Med skrig vil du ikke opnå noget, bare afskrække barnet fra at lære at lære. I dette tilfælde er tålmodighed og fred vigtige faktorer.
 • Forbind til at lære de omgivende objekter, vis dit barn, at evnen til at tælle er afgørende. Du kan tælle tallerknerne på bordet, fugle der flyver i parken, børn på legepladsen, frugt, biler, legetøj, trin i trappehuset og meget mere.
 • Forlang ikke af et lille barn mere end han kan. Alle børn er individuelle i deres udvikling, hver ny færdighed kommer i sin egen tid.

Hvis barnet ikke virker, vær ikke irriteret. Vent, vend tilbage til opgaven efter en tid (for eksempel i en uge, måned).

 • Når du lærer, prøv at følge tre trin. Lad først barnet vænne sig til navnene, betingelserne, selve processen. Så sørg for at han forstår essensen af ​​emnet. Enkel memorisering er irrationel, det er nødvendigt, at barnet lærer at forstå, for at realisere essensen af ​​hvert fænomen. Når informationen forstås af barnet, kan han fortælle og forklare det, så kan du fortsætte med at huske.
 • Glem ikke at når du bliver fortrolig med matematik er det værd at være opmærksom ikke kun på kontoen. Du kan også lære krummen at genkende geometriske former, orientere dig selv i rummet, så han kan vise, hvor "top", "bund", "højre" og "venstre" er. Ved ca. tre år skal barnet kunne bestemme hvilket objekt der er kortere, længere, højere, lavere, i hvilken retning det går.

I betragtning af alder

Børn lærer noget nyt meget lettere end voksne. Behovet for at få ny viden opstår hos børn i en alder af to. Frisk information gives til børn uden indsats, så de lærer hurtigt til en slags handling. Men når man lærer en konto, bør barnets alder overvejes:

 • Begynd at undervise kan overvejes om 2 år. I løbet af denne periode kan børnene mestre score fra 0 til 3. Ved en alder af 2,5-3 kan du træne scoren til 10. Alt dette skal gøres med visuelle hjælpemidler, objekter, improviserede midler (f.eks. Ved brug af terninger, pinde).
 • I 3-4 år barnet er i stand til at lære at tælle til 20. På dette stadium er der stadig brug for synlighed: det er værd at bruge kort med tal, objekter, der skal tælles.
 • Hvis et barn har en matematisk tankegang, i 4-5 år han kan lære at tælle til 100.Det vigtigste er at forklare princippet om at danne tal fra tal. Fortvivl ikke, hvis dit barn ikke har en konto med snesevis i denne alder. Du kan genoptage træningen i 6 år.
 • I en alder af 5-6 år nødt til at flytte fra klarhed til mental aritmetik. I løbet af denne periode må barnet lære at tælle uden hjælp af pinde, fingre, kort. Du skal træne nedtællingen, samt ringe numrene på en kaotisk måde.

Tilsætning og subtraktion

Evnen til at tilføje og subtrahere produceres normalt med fem år. For det første skal det gøres ved hjælp af forskellige ting, så træne for at løse de enkleste eksempler i sindet. Når du træner kontoen, er det gradvist nødvendigt at introducere simple eksempler på addition og subtraktion. Det er stadig tidligt at løse eksempler med en kolonne, men det er helt muligt at lære entydige tal.

At lave mat med et barn er nødvendigt, så han ikke mister interessen. Derfor er der ingen kedelige eksempler på typen "3 + 5 =? "Kan ikke være. Vi lærer, lokke, klart. Det er muligt i tegneserieformen.

Du skal starte med en simpel. F.eks. Tilføj en enhed til hvert kendt tal og trække det fra. Det er værd at bruge genstande, der er interessante for barnet eller vigtigt for ham. Et eksempel er bedre at præsentere i form af et spørgsmål: "Du har to cookies. En du vil dele med mor. Hvor meget vil du have? "Og alt i samme ånd.

For at fortsætte til subtraktionen skal du sørge for, at barnet er godt behersket. Brug eksempler på addition og subtraktion ikke kun i klassen, men også på en tur, i butikken, til frokost, når du rengør rummet. Lad barnet udpege opgaverne efter dig. Brug specielle hjælpemidler og didaktiske materialer med enkle øvelser. Vær opmærksom på tilstedeværelsen af ​​levende illustrationer. Glem ikke - du skal lokke barnet.

For nemt at tilføje og trække fra, skal barnet studere sammensætningen af ​​nummeret. Han skal lære at 5 består af tallene 2 og 3, 1 og 4, 10 - fra tallene 1 og 9, 2 og 8 og så videre. Før du lærer at tælle korrekt i dit sind, bør et barn løse problemer med visuelle materialer eller på fingrene godt. Det er bedre at begynde at lære kontouddannelse fra 4 år, ikke tidligere. Fra denne alder påvirker tiden for tilsætning og subtraktion den samlede udvikling.

Det er vigtigt at lære begreberne "mere", "mindre" Rulning gennem træningsbøgerne, du kan spørge, hvilke dyr på siden mere, hvilken farve mindre. Du skal også lære ordet "lige". Det er nødvendigt at forklare for barnet, at summen ikke ændres fra ændringen af ​​steder på komponenterne.

Vi kan ikke gå glip af muligheden for at bede barnet om at tælle i dit sind. Dette kan gøres når som helst, hvor som helst og med noget: du kan tælle hjemme, bænke, blomster, stole.

Indvirkning på udvikling

På 5-6 år er de fleste førskolebørn allerede klar til at tælle op til 20 eller endda op til 100. At lære at tælle specifikt, og matematik generelt bidrager til barnets intellektuelle udvikling som helhed. En mental score stimulerer hjernen, gør det spændt. Memorisering af tal, deres sammensætning udvikle hukommelse.

Løsning af enkle opgaver, hvor du skal beregne, tilføj eller trække eventuelle objekter, forbinder barnet fantasien og tegner forskellige billeder i hovedet. Taler betingelserne for problemet højt, træner barnet talen. Derfor er det vigtigt, at voksne udtaler teksten korrekt, fordi krummen gentager det.

At kende tallene vil give barnet mulighed for at deltage i et vist omfang i voksne. Han vil være i stand til at hjælpe med at sætte bordet og vide, hvor mange bestik du har brug for, udføre små opgaver fra forældre, som vil vænne ham til retfærdighed og meget mere. Dette er et godt forberedelse til skolen. Allerede i første klasse kan barnet tælle, hvor mange børn der er til stede i lektionen, for at kalde datoen, vil han vide, hvad det betyder at "forberede to blyanter til arbejde".

Hurtige teknikker

Uddannelsen skal ske gradvist. Først skal du lære tallene fra 0 til 10. Men det er også svært for babyen. Derfor knuse toppen ti, for eksempel i to fiver og lær i trin.Til træning kan du bruge en række undervisningshjælpemidler, forbinde interessant materiale (spil, eventyr, optælling), gøre lektioner sjove og undgå kedelig læring.

I hjemmet kan du nemt diversificere læringsprocessen:

 • lær at regne med fingrene
 • Vælg opgaver i form af spil;
 • forbinde tællingen;
 • vis billeder spørger hvor mange ting der vises
 • se uddannelsesprogrammer med din baby
 • Undervise digt og eventyr med tal og ordinære tal med dit barn;
 • konstant overveje alt, der kommer din vej.

Følgende metoder og regler for læring førskolekonto. Du kan vælge den mest passende metode til dit barn. Det er bedre at kombinere flere.

Metodologi Sergei Polyakov

Ifølge denne metode er det nødvendigt at begynde at undervise et barn på kontoen, når han er interesseret. Så snart forældre opdager, at barnet er interesseret i tal, bør læring begynde. Ikke senere. Sergey Polyakov anbefaler ikke at bruge metoden til at undervise en konto, hvor du skal tilføje en efter en. Dette sænker læringsprocessen, forhindrer barnet i at udvikle sig.

Han anbefaler ikke at starte træningen med en konto på sticks, fingre og en lineal. Det bidrager heller ikke til intellektuel udvikling. Ifølge Polyakov er lektionerne baseret på mundtlig regnskabsuddannelse. Først lytter barnet alt, hvad der kommer over hans øjne (legetøj, bøger, trapper), så forsøger han at tælle til sig selv, herunder foldning og subtraktion.

I første fase arbejder barnet med tal inden for 10. For at løse enkle eksempler i tankerne skal barnet huske sammensætningen af ​​tal. I anden fase løser barnet eksempler allerede med to cifre. Samtidig udpakker han ikke færdige løsninger fra hukommelsen, som det sker i første fase, men kommer til at forstå og huske metoderne for addition og subtraktion.

Når man lærer, skal barnet lære begreberne "mere", "mindre", "lige". Læringen om Polyakov-metoden ledsages af forskellige spil. For eksempel bruger de i første fase kuber og spil med dem "Sætte tallene til terningerne", "Gnomes i huset", "Opdel i halvdelen". Du kan bruge andre.

Peterson teknik

Lyudmila Georgievna Peterson's teknik lærer børn at tænke logisk. Metoden er ikke begrænset til at lære kontoen, den indeholder mange interessante spilopgaver, der udvikler opfindsomhed. Denne teknik er populær i førskole og grundskoler. Læringssystemet er en cyklus, der kaldes "puff pie-princippet".

Traditionelle undervisningsmetoder overholder et lineært koncept: I første klasse studerer vi addition og subtraktion, i anden - multiplikationstabellen, division og multiplikation i tredje fraktioner og så videre. Det viser sig, at hvis barnet var syg i lang tid i anden klasse og savnet hovedpunkterne i emnet, vil det være svært at indhente. Efter denne teknik hvert år bliver det samme undersøgt, men med forskellig dybde af kompleksitet. I flere år i træk gentages temaerne igen og igen og igen vises i et nyt aspekt.

Dette system involverer et stort antal spil. Børn, for eksempel som den numeriske stråle. Før krummerne er opgaven: Find ud af hvor meget der bliver 3 + 2. Barnet står på niveau 3, tager to trin fremad (skal tilføjes) og stopper på niveau 5. Hvis du skal trække, tager barnet to trin tilbage. Så baby husker gradvis sammensætningen af ​​enkelte cifre.

I hjemmet kan du udvikle babyens logik og spille. Du lægger en række af terninger: 2 rød-2 blå, 2 rød-2 blå. Fortæl barnet at fortsætte serien, så sekvensen ikke forstyrres. Hvis en crumb tager i stedet for en rød kube, for eksempel gul, foreslår du at serien ændres på denne måde, men den skal bevares.

Et andet interessant spil. Tegn en stor blå firkant på et ark papir. Du giver barnet en opgave - at tegne en figur, der adskiller sig fra din kun på ét grundlag. Dit barn tegner en lille blå firkant.Så tegner du en lille blå cirkel. Han er en lille gul cirkel. Og så videre til uendelig, indtil du keder dig.

Det er hensigtsmæssigt at bruge jobbet med definitionen på flere og færre elementer. I to firkanter placeret modsat hinanden, skal du trække for eksempel hjerter - 6 og 5. Barnet skal bestemme, hvor det er mere. Selvfølgelig skynder han sig straks for at tælle hjerterne. Men du kan vise ham en anden måde.

Vis at hjerterne er kombineret i par: Du forbinder ét hjerte fra venstre firkant med en linje til et hjerte fra højre firkant. På pladsen hvor hjertet blev efterladt uden et par, er der flere af dem. Her kan du indtaste skiltene "mere" og "mindre". Det sker, at der ikke er tid nok til at studere med barnet og tegne opgaver for ham.

Ifølge denne metode produceres mange trykte notesbøger med interessante opgaver, som du kan tage et barn.

Zaitsev træning

Nikolai Aleksandrovich Zaitsev har udviklet flere spil og sæt af visuelle materialer, som letter læring af matematik. For eksempel spillet "Hundred Score". Det indeholder et sæt kort med tal foran 100. Dette spil hjælper med at udvikle barnet.

Hvert kort viser et tal. Foruden tal er de geometriske figurer i antallet af tiere og tal enheder afbildet. For eksempel er tallet 75. Under de syv er en serie på syv rektangler, hver med ti pinde (7 dusin) og under fem - 1 med fem pinde (5 enheder).

Gradvis skal barnet introduceres til hvert kort, du kan arrangere dem på væggen i børnehaven. På samme kort kan du lære at tilføje og trække fra. Zaitsev-metoden omfatter også spil som "jeg er tæt på et hundrede" (studere tal op til tusind), "Platonic solids" (geometriske færdigheder), "tusind plus" osv.

Skole Soroban

Psykisk aritmetik Soroban - Mundtlig regnskabsskole i sindet. Disse er officielle institutioner i flere byer i Rusland, som underviser børn under dette program. Skole Soroban bygger klasser, så begge hjernehalvfugle er involveret. På samme tid danner forskellige færdigheder:

 • tale;
 • fantasi;
 • figurativ tænkning;
 • analytisk tænkning;
 • hukommelse;
 • kreativitet;
 • opmærksomhed;
 • intuition.

Uddannelsen foregår på regnskabet. Der lægges vægt på at se og huske billedet i bevægelse. Så skaber barnet selv bevægelige billeder, skaber foreninger. Denne teknik skaber betingelser for den hurtige opfattelse af information, lærer at syntetisere og analysere information, bidrager til en hurtig mental beregning.

Under dette program kan børn fra 5 til 11 år studere.

Teknik for skolearbejde Soroban er under opførelse på tre hovedprincipper:

 • regelmæssighed;
 • fascinerende læringsproces;
 • stærk motivation.

Indtil for nylig fungerede skolens metode Soroban kun godt med begavede børn. Med gutterne af det gennemsnitlige niveau af udviklingsklasser fungerede ikke, syntes det for vanskeligt.

I de senere år har skolen udviklet et program, der ikke kun er egnet til "geeks", men også til børn med gennemsnitlige evner, som giver dem mulighed for at lære mere og udvikle gennemsnitlige evner til gode resultater.

Ved enhver valgt metode er det muligt og nødvendigt at undervise nedtællingen. For det første skal du bruge visuelt materiale (de samme terninger, kort, legetøj). Så er det vigtigt at vænne sig til at regne højt, men uden de improviserede genstande. Glem ikke ordinal score.

Uddannelse kan udføres ved at fortælle et eventyr. For eksempel "Teremok" ("Den første mus kom, den anden - Frøen ..." osv.). Så skal du stille spørgsmål til babyen (hvem var den første, anden, tredje). Du kan bede ham om at fortælle fortællingen ved hjælp af ordinære tal.

Nu er det sædvanligt i skolerne at bygge kombinerede lektioner med tværfaglig kommunikation. For eksempel kan du i en lektion i matematik bruge materiale fra historie, litteratur, geografi og andre fag. Når du træner kontoen hjemme, kan du også bruge andre discipliner.

I en biologi lærebog, siger en ældre bror eller søster, ville det være rart at tælle organerne i menneskekroppen, på verdensplan - antallet af kontinenter (forbindelse til geografi). Du kan synge sange med tal (forbindelse til musik), læs stavelser i ord (forbindelse til russisk).

Efter en serie hjemmearbejde med barnet, arrangerer han en lille prøve i form af en test. Og afhængig af hvordan han klare det, tildele en lille præmie. Der bør altid være en stimulerende komponent i træningen. Glem ikke om kontoen i hverdagen.

Hvilken metode er bedre?

Den mest effektive metode er den der passer til barnet under hensyntagen til hans individuelle egenskaber. Du har muligvis læst eller hørt om en superproduktiv metode, men det giver ikke dit barn frugt. Må ikke torturere dig selv og barnet: prøv noget andet, mindre kompliceret. I læringsprocessen skal du stå over for det - Ikke alle børn udvikler sig hurtigt, ikke alle er begavede, opgaverne for alle skal vælges efter deres styrker.

Brug på nogen måde spillet til at opretholde barnets interesse og forbindelsen til hverdagen.

Med børnehavebørn skal engagere sig for at forberede sig på skolen. Og disse er ikke kun tal, scoren er 1, 2, 3, 4, tilføjelse og subtraktion. Preschoolers skal udvikle logik, analytisk tænkning. De skal lære at tænke, søge efter en løsning på problemet alene, lave antagelser og ikke blot udtrække et memoriseret, forberedt svar fra hukommelsen. Selvom i mange situationer og uden det overalt.

Ved begyndelsen af ​​første klasse bør barnet kende scoret til mindst 20 (helst op til 100) for at kunne arbejde i sindet med enkelt og dobbelt cifre. Jeg skal vide, hvor "højre", "venstre", "top", "bund" betyder "mere", "mindre", "lige".

Ingen konto på fingrene bør ikke være. Det er vigtigt, at handlinger kun udføres i sindet. Vælg derfor den rigtige metode. Enhver af ovenstående vil fungere.

På trods af vigtigheden af ​​at opnå et resultat, Gå ikke i klasseværelset ved græd, lad ikke skælde og ikke straffe barnet, hvis nogen opgave er uden for sin magt. Ønsket om at arbejde i dette tilfælde, du vil ikke vende tilbage, og alt vil falde sammen.

Baby bør nyde lektionerne. Nå, hvis de vil skabe glæde, mens de venter, før de begynder, og ikke rædslen af ​​den kommende tortur.

Få flere oplysninger om, hvordan du lærer et barn at tælle, se følgende video.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed