Hvordan lærer man et barnnummer?

Indholdet

For at undervise et barn tal må du ikke beskytte ham mod dem og lade ham være interesseret på grund af sin alder, altid besvare hans spørgsmål.

Grundlæggende: Hvordan man underviser et barnnummer?

Hvert barn er en individualitet, derfor er det umuligt at måle alle børn med et mål. Det er altid mere korrekt at evaluere handlinger og handlinger fra enhver person. Du kan ikke sammenligne børn med hinanden, du skal sammenligne barnet med ham: hvad han var i går og hvordan han blev i dag.

Hvor gammel skal et barn kende tallene?

Svaret på dette spørgsmål er den personlige erfaring og den unikke forfatters program for barnets udvikling, Masaru Ibuka, en velkendt japansk forretningsmand, grundlægger og chefsteknik fra Sony Corporation. Navnet på hans publikation taler meget kategorisk for sig selv: "Efter tre år er det for sent".

Alle psykologer og pædagoger er enige med ham: op til tre år er barnets hjerne så plastisk, fri, bøjelig, nysgerrig og effektiv, at det ikke er en forbrydelse at bruge sine evner i denne periode.

Et interessant faktum: Barnet har op til syv år tid til at beherske en sådan mængde information, som kun kan sammenlignes med dimensionerne af den viden, som en person har fået i resten af ​​sit liv.

Hvis krummerne ikke har problemer med tegnsystemet, og det er interessant for forældre at vide hvordan og hvordan deres barn lever, så kan de mestre tallene og endog barnets bogstaver, selv om tre eller endda to år.

Vi lærer det mindste

Med børn er alt simpelt: lyst, sjovt, mobilen tiltrækker altid dem:

 • Derfor bruger vi bløde legetøj, figurer, digte om dem og partituret, og barnet vil ubevidst blive interesseret i karakterer, der ikke er kendt for ham.
 • Tapetet i børnehaven med tal (et tog med nummererede biler, hus af dyr på en skovgade) fungerer godt i denne henseende.
 • Børn elsker at skulpte, hvilket betyder at vi leger med ler og dej og laver digitale tegn. Fra dejen kan du endda bage cookies.

Undersøgelsen af ​​tal for en lille "Einstein" - en meget interessant aktivitet. Børn kan let fremmes til udviklingsundervisning i enhver alder, hvis denne proces ikke bryder barnets psyke. Det er børn, der er mest interesserede i figurer, og hvis voksne i bedste fald er ligeglade, så bliver smertefulde for et barn bekendt med tal forsinket, indtil han er fem eller seks år gammel. Voksne bør huske det at undervise barnet alt hvad du har brug for til tiden: vejske til aftensmad.

Uddannelse om 4 år

Et barn i en alder af 4 er allerede den yngste førskolebarn, så der er langt flere krav til hans mentale udvikling end før.

Tiden er kommet for aktivt arbejde med fine motoriske færdigheder i hånden. Den nemmeste måde at gøre dette på er i færd med alle børns yndlingsaktivitet - tegning.

Barnet lærer at skelne tallene og korrelere dem med et bestemt (specifikt) nummer samt at tegne dem selvstændigt.

Tegning giver dig mulighed for at forberede barnet optimalt til brevet takket være:

 • udviklingen af ​​små muskler i hånden
 • Aktiv dannelse af visuelle og motoriske billeder af hver af figurerne.

Tegningstrin:

 1. flere gange trækker fisse en stor figur;
 2. trækker mindre billeder.

Børn skal kunne tegne materialer af forskellige farver - så øvelserne vil bringe glæde.

Udviklingen af ​​visuel-motorkoordinering ledsages af sådanne opgaver som "spor":

 • Med farvede blyanter passerer et barn et løbespor tegnet på papir, sammenflettet og viklet. Det er nødvendigt ikke at flyve ud af vejen ved turnen.
 • Skær kompleksformede veje ud af pap eller tykt papir og arranger Formel 1 konkurrencer ved at køre små legetøjsbiler på banen.

Dette spil vil også gøre det nemmere for barnet at lære brevet.

Det anbefales at vælge opgaver, der er konstrueret på en sådan måde, at der sikres udviklingen af ​​opmærksomhed og begyndelsen af ​​logisk tænkning, og også at provokere ham til ikke-standardiserede løsninger:

 • Vi ser på figuren med en baby og forsøger at finde frem til objekter, i det mindste på en eller anden måde forbundet med figuren i udseende (form).
 • Vi skulpturer en figur fra salt dejen, fra plasticine, læg det ud med makaroser, kampe, vi skriver på asfalt, på sand, på sne.
 • Vi læser S. Ya. Marshak "Lad os blive bekendt" og forsøge at lære den vi kunne lide.

Voksne bør være opmærksomme på følgende i denne børns aktivitet:

 • om barnet sidder korrekt (passe på hans kropsholdning og holde sit syn);
 • holde en pensel, blyant, vokskridt, felt-tip pen;
 • et barn bør altid have nok materialer til sit elskede arbejde: album, blyanter, farveblyanter, farvebøger, stencils;
 • Alle klasser skal kun udføres i form af et spil og kun hvis barnet ønsker det.

Klasser i en alder af 5-6 år

Efter scenen med fortroligheden af ​​barnet med uddannelsesprocessen af ​​et hvilket som helst nummer, kan du begynde at kommunikere tæt med barnet med tallene.

Han vil også kende den trykte version, han ser i en avis, et magasin, en bog og håndskrevet i notebooken til de ældre børn i familien.

Det er muligt at uddanne et barn i en alder af 5-6 år mere omhyggeligt og målrettet, fordi det er den gennemsnitlige førskolealder. og kræver en mere forsigtig holdning af voksne til krummernes viden og færdigheder:

 • Hvis barnet ikke har problemer med tegnsystemet, husker han roligt og lærer hurtigt at genkende og genkende det grafiske billede af alle ti cifre, og hvis det er, er det svært at huske nogle tal og blive forvirret.
 • Hos børn med tale terapi er der et spejl opfattelse af tal, og oftere sker dette med tal: 1, 3, 4, 5, 6, 7.

Nogle numeriske tegn kræver særlig opmærksomhed:

 • 3 - ligner bogstavet "Z" til førskolebørn, der allerede har forstået det russiske alfabet.
 • 4 - det trykte billede opfattes på to måder på grund af variabiliteten i tryk, og den skrevne svarer til bogstavet "H".
 • 6 og 9 - det er svært for mænd ikke at forvirre dem, fordi de grafiske billeder af disse figurer kun adskiller sig i rotation omkring deres egen akse med 180 °.

Læringsnumre og tal korrekt

Før du forklarer alt om tal og tal til et barn, skal voksne klart forstå forskellen mellem disse to begreber:

 • Det er vigtigt ikke at forveksle: et tal er et tegn, der bruges til at angive et tal, et tal er den værdi, hvor en konto er lavet.
 • Du kan tegne en parallel med lyde og bogstaver: lydene er det, vi hører og udtaler, og bogstaverne er symboler (ikoner) for at angive lyde på brevet.
 • Således udgør bogstaverne alfabetet, og derfor tallene - dette er også en slags "alfabet", ved hjælp af symbolerne, som du kan skrive et hvilket som helst nummer.

Numbers (deres rekord) består af tal på samme måde som ord i en post består af bogstaver.

Der er kun 33 bogstaver i det russiske alfabet, og du kan lave et uendeligt antal ord ud af dem.

Vi har kun ti tal: 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9, men det er muligt at lave dem uendeligt mange tal. Hver gang vi tilføjer til nummer 1, får vi følgende nummer.

Hvert ciffer i solo-versionen (alene) angiver et enkeltcifret nummer i posten. I fortegnelsen over tocifrede tal - to ikoner (tal) og i optegnelsen af ​​trecifrede tal - tre tegn (tal) og så videre.

Numre, hvor vi bruger mere end et ciffer, kaldes multi-værdiansættes.

For at undgå forvirring skal børnene forklare:

 • Blandt tallene fra 1 til 20 er der to grupper: etcifret og tocifret.
 • Tall efter 10 er dannet som dette: Vi sætter en på "tyve" (ti) og får 11, sæt to på "tyve" og få 12, og så videre.
 • Vi studerer 2,3,7,6,10 som en demonstration af forskellen mellem enkeltcifrede og tocifrede tal, idet vi understreger, at 10 er det mindste tocifrede tal og 9 er det største enkeltcifrede tal.
 • Tal fra 1 til 100 udgør det første "hundrede", men 100 er det mindste trescifrede tal.

Farver at hjælpe

Brugen af ​​lyse farver og nuancer har en gavnlig effekt på barnets psyke og fungerer som en slags farve terapi:

 • lyse farver øger altid dit humør og vitalitet;
 • en boks med 18 eller 24 farvede blyanter vil gøre det muligt for barnet at føle sig mere trygge - han vil have mange farvede hjælpere;
 • lyse farver har en positiv effekt på det uformede barns psyke, barnets frygt for det nye og det ukendte forsvinder.

Hvordan kan farvediversiteten ses i eksemplerne:

 • Et barn vil gerne farve både et stort antal og en tegning for det. For eksempel til "syv" - en malet regnbue, til "tre" - en fantastisk familie af bjørne.
 • Efter at have studeret den nye figur, vil vi forsøge at bruge farvede blyanter til at farve tøjene på tegnene i børnenes farvning og lægge en "digital print" på den.

Tæller materialer

Afhængigt af hvilken analysator (visuel eller auditiv) personen har, er den bedre udviklet, form og metode til den præsenterede information vil afhænge.

Det er et velkendt faktum: For de fleste (og for de små, jo mere) er den visuelle analysator naturligvis bedre udviklet. Ikke underligt de siger, at det er bedre at se 1 gang end at høre 100 gange.

Børn er et specielt publikum, der kræver levende indtryk, usædvanlige teknikker, mindeværdige genstande. Alle deres mentale processer er ofte ufrivillige. Det kræver voksne grundigt forberedelse til klasser med barnet.

Hvordan hjælper du dit barn?

Rolig forklaring til en baby er ikke en nem opgave. I denne proces er det vigtigt ikke at synke til barnets niveau, men for at forsøge at hæve krummerne et skridt højere end deres tidligere position, hvilket bringer dem tættere på sig selv.

Fremgangsmåde til bekendtgørelse

Efter bekendtskab med den nye figur og øvelse skal du forsøge at konsolidere den opnåede viden: med barnet at finde kendte numre på de omkringliggende genstande - på siderne af yndlingsbøger, på husnumre, på dørene til lejligheder, men i postkasser, på tal biler og så videre.

Hvis barnet ikke forstår det materiale, der studeres, er det nødvendigt at udføre lignende opgaver med ham, og efter et stykke tid er det nødvendigt at vende tilbage til det lette emne og gentage det. Materialet studeres fra simpelt til komplekst. Du kan ikke gå videre uden at have lært det forrige materiale, fordi det er grundlaget, grundlaget for undersøgelsen af ​​efterfølgende emner.

Spilformularer

Undervisning førskolebørn kræver konstant spil:

 • "Find de rigtige billeder." Eleven bliver bedt om at oprette forbindelse med en blyant alle billeder med det tilsvarende antal fag.
 • "Hver billedfigur." For hvert billede skal du vælge et tal, der svarer til antallet af elementer på det.
 • "Hent kortet." Til dækker af populære bøger for at hente et kort med et nummer. For eksempel: "Tre bjørne", "Flower-seven-flower".
 • "Kunstnerens figurer" - vi tegner en kontinuerlig kæde af "eights" - det viser sig en runde dans med dukker, tilfældigt spredte "triples" - flagrende fugle, en linje af "enheder" - et hegn.
 • "Tegn et portræt af tal." Voksne læser beskrivelsen af ​​tallet i vers, og barnet skal tegne det.
 • "Figur med en hemmelighed." Forbindelsen prikker med et kodenummer næste (for eksempel "seks"), vil barnet modtage en tegning (for eksempel en baby elefant).
 • "Sjove tal." Barnet gætter på tallene i usædvanlige tegninger, hvor de er gemt i et sjovt plot.
 • "Talende tal". Ifølge historien skal tallene om dig selv grin gætte hvem det er. For eksempel, hvilket nummer vil jeg fortælle trafiklyset. Eller jeg - favoritbedømmelsen af ​​alle elever. Eller alle loafers er bange for mig.

At lære at tælle hurtigt

Efter at have lært at tælle hurtigt fra 1 til 9, vil barnet være i stand til visuelt at huske rækkefølgen af ​​tal i nummerserien, hvilket vil hjælpe ham med at kontrollere sig selv ved at huske hvordan grafisk billede af et ciffer ser ud.

Konsolidering af det studerede materiale

For at sikre at barnet har lært tallene og deres billeder, kan du skrive "matematisk diktation" med det:

 • markér det største enkeltciffer
 • hvilket nummer betegner "tomt" og "intet";
 • skriv tallet, der "lever" mellem 4 og 6 i rækken af ​​tal;
 • Svar nummer: tre gange 2.

Det er bedre at skrive tallene i en notesbog i en stor celle eller i en særlig "Opskrift".

På konsolideringsstadiet kan du bruge geometriske former: tre trekanter, tre firkanter og tre ovaler, der hver gang gentages i tre farver: gul, rød og blå.

På trekanter skriver vi 1, på firkanter-2, på ovaler-3. Vi beder barnet om at gruppere tallene efter en hvilken som helst metode der er kendt for ham. Valget bestemmes af sig selv: efter farve, ved formular, ved skriftligt nummer.

For at lære at lære et barn nummer, se den næste video.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed