Hvornår begynder et barn bevidst at smile?

Indholdet

Hver mor og far vil gerne se smil af deres baby adresseret til ham. Men tiden med bevidste smil er endnu ikke kommet, og det sker ikke umiddelbart efter udskrivning fra hospitalet. I denne artikel vil vi fortælle om, hvornår den lille mumie begynder at smile bevidst og hvordan man forstår at denne tid er kommet.

Egenskaber

Bare født mand smiler. Men han gør det ubevidst. Sådanne ufrivillige smil er forbundet med hurtig dannelse og "debugging" af nervesystemet, som begyndte i perioden med intrauterin udvikling og fortsætter i de første år af et barns liv. Et flygtigt ubevidst smil vises når som helst på en nyfødt, når hans krop er ret afslappet - i en drøm under vandprocedurer efter fodring. Dette første fysiologiske smil er ikke rettet til nogen - hverken mor eller far eller endog bedstemor, uanset hvor meget den sidste ønsker.

Mamma eller en anden voksen, der bryr sig om barnet, kommunikerer med ham, kan smile, barnet kan først begynde, efter at en række vigtige betingelser er opfyldt i hans krop:

  • Ansigtsmuskler er klare og "modne";
  • psyko-emotionelle sfære af barnet udvikler sig med succes;
  • nervesystemet er klar til at aktivere barnets efterligne muskler;
  • hørelsen bliver mere akut;
  • Visionen udvikler sig, og barnet kan allerede se ansigtet, fokusere på det, der er ansigtsgenkendelse.

En nyfødt besidder ikke alle disse færdigheder. Han har et andet, højere værktøj til kommunikation - gråt. Med et græd viser han, at han er sulten, at han er våd eller i smerte. Det kan ikke siges at den nyfødte er blottet for følelsesmæssighed, det er det ikke. Men det er af anden art og har til formål at give de første og mest naturlige behov - ernæring, sikkerhed, overlevelse.

Følelsesbevidst smil vises normalt i en alder af 2-3 måneder. Et barn kan ikke kun bredt og tandløst smile hos sin far eller mor som svar på kærlig appel og adgang til børnehaven, men viser også et levende tegn på følelsesmæssig modenhed - et genoplivningskompleks. Han vinker med sine arme og ben og forsøger at bøje ryggen.

Evnen til at smile med dine kære vises oftest på omtrent samme tid som evnen til at bo og knulle. Sammen giver disse færdigheder en fantastisk lykkeffekt på forældrene. Kontakt bliver ikke ensidig, som i de første uger af et barns liv, men ganske gensidigt.

Hvorfor udtrykker ikke babyen glade følelser?

Hvis et barn ikke smiler, er det slet ikke nødvendigt at have sundhedsproblemer. Ofte er årsagen det elementære mangel på et klart eksempel. Hvis det ikke er almindeligt at udtrykke følelser i familien, er husstanden ekstremt alvorlig og fokuseret og tilbageholdt, så vil babyen kun kopiere et sådant mønster af adfærd.

Børn med hvem de taler lidt, der ikke ser smil fra deres mor, og de kun ser mor i løbet af den næste fodring, ligger normalt langt bag deres jævnaldrende i deres psyko-følelsesmæssige udvikling. De har simpelthen ingen steder at tage eksempler på følelser.

Du skal tage højde for barnets egen karakter. Han blev født med ham, og det er sådan (med mindre justeringer i detaljer) tegnet forbliver. Hvis et bøgkind eller en fokuseret observatør er født fra fødslen, vil det ikke være let at få ham til at få et bevidst smil.

Andre årsager til manglen på et baby smil er som følger.

  • Barnet blev født for tidligt. Disse børn har brug for mere tid, ikke kun for fysisk men også for følelsesmæssig udvikling.
  • Graviditeten fortsatte hårdt. Eventuelle negative virkninger på fosteret under drægtigheden kan sænke udviklingen efter fødslen. De vigtigste faktorer er rhesus-konflikt mellem mor og foster, intrauterin kronisk hypoxi.
  • Tungt arbejde. Fødselsskader, cerebral blødning, iskæmi, akut hypoxi er farlige.
  • Neurologiske sygdomme, psykiske lidelser, autisme, demens.

Betydning af smil

Efter den ekstra evne til at smile er tilføjet til barnets sædvanlige græd, vil han bruge smil til at udtrykke en række forskellige følelser. Selvfølgelig først og fremmest at vise glæden ved den slags elskede. Også begynder babyen at udtrykke glæde fra 2,5-3 måneder gammel. Et godt fodret, tørt og sundt barn kan overveje en mobil over krybbe eller loftet i et stykke tid og smil lykkeligt.

Efter seks måneder begynder mange børn at sende smil ikke kun til deres mor og yndlingslegetøj, men også til fremmede, der vender sig til dem - børnelægen på en klinik, en massage terapeut og en nabo på landingen.

Tror ikke, at uhensigtsmæssige smil nødvendigvis er et tegn på psykisk lidelse. Hvad der ser ud til, at voksne kan være meget sjove for et spædbarn, og at han vil smile. Psykisk sygdom i det første år er normalt ikke diagnosticeret overhovedet.

Hvordan stimulerer du evnen?

Barnet vil helt sikkert lære at smile og vil gøre det med ufortøvet fornøjelse, hvis fra de første dage af hans liv vil han blive omgivet af opmærksomhed og kærlighed til voksne familiemedlemmer. Jo oftere ser han smiler rundt, jo hurtigere vil han mestre denne fantastiske færdighed. Babyer efterligner mange ting, og deres egne forældre er den bedste lærer. Derudover er et smil et tegn på god natur og sikkerhed, og nyfødte ved, hvordan man føler sig intuitivt.

Jo mere oprigtig forældremålet bliver, jo hurtigere vil barnet forstå, at dette ansigtsudtryk er meget godt og vil forsøge at gentage det. Smil udvikling fremmes ved massage af palmer og fingre på babyen, daglig styrkende massage, sjove øvelser, som ikke kun vil være et motionscenter til udvikling af muskler, men også træning for barnets følelser.

Det er derfor, at det altid anbefales at ledsage massage med sange og rim, sjove vittigheder og tælling. Barnet i de første måneder af livet opfatter ikke en voksenes ord, han er ligeglad med, hvad de præcist siger - børns digte eller multiplikationstabellen. Det vigtigste er tone, intonation, følelsesmæssig farvefølge.

Udtalelse fra Dr. Komarovsky

En velkendt og populær blandt mødre, en børnelæge og tv-præsentator Yevgeny Komarovsky hævder, at barnet bare behøver tid og forældremyndighed. Det er disse to faktorer, der bestemmer barnets psyko-følelsesmæssige udvikling.

Hvis moderen kun har klager over manglen på et bevidst smil og i alle andre henseender barnet er sundt og udvikler sig efter alder, spiser godt, sover, går med fornøjelse, er interesseret i omgivende genstande, legetøj, så har forældre ikke nogen grund til at bekymre sig, mener Komarovsky. Men manglen på et smil kombineret med manglen på forsøg på at løfte hovedet i den udsatte stilling, manglende øjenkontakt (barnet ser ikke på moderen), bleg hud, svaghed, dårlig appetit, hyppig regurgitation, neurologiske symptomer - en grund til at vise barnet til lægen til neurologen.

Om, når barnet begynder at smile bevidst, se den næste video.

Beregn immuniseringsplan
Indtast fødselsdatoen for barnet
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed