Hvor mange gange om dagen skal en baby sove?

Indholdet

Hvert barn udvikler sig individuelt og lever efter hans eget regime, men der er generelle anbefalinger vedrørende hyppigheden af ​​søvn i barndommen:

 • Sovefrekvens hos nyfødte og spædbørn op til 1 måned er meget svært at sige, men den gennemsnitlige mængde søvn om dagen varierer fra 16 til 20 timer. Desuden øges søvnperioden med alderen, mens vækkelsesperioden øges ved at reducere mængden af ​​dagtidssøvn. Efter 3 måneder sover babyen i gennemsnit 10 timer om natten og 5 timer om dagen. Ved 9 måneder øges nat søvn til 11 timer, i løbet af dagen er den reduceret til 3x.
 • Et år gammelt barn og børn? op til 1,5 år gammel sover normalt om dagen to gange. Den første søvn varer fra 2 til 2,5 timer, og den anden er mindre lang (ca. 1,5 timer i alt). Nat søvn i denne alder varer i gennemsnit 10-11 timer.
 • Børn i alderen fra 1,5 år til to år oftest sover allerede en gang om dagen. Varigheden af ​​en sådan søvn er fra 2,5 til 3 timer. Nat søvn i disse børn varer stadig fra 10 til 11 timer.
 • To til tre årige sove om dagen en gang fra to til to og en halv time. Om natten varer deres søvn ca. 10-11 timer.
 • Børn over tre år til 7 år anbefaler at sove om eftermiddagen en gang. Varigheden af ​​denne søvn er cirka to timer. Nat søvn for børn fra tre til syv år varer i gennemsnit 10 timer.
 • Børn over 7 år sover sjældent i løbet af dagen. Nat søvn i denne alder er reduceret til 8-9 timer.
Baby sover
Med alderen tager barnet mindre tid til at sove

Hvad påvirker hyppigheden og varigheden af ​​søvn?

Barnets temperament, barnets udviklingsstadium, sygdommens tilstedeværelse, dagregimet og andre faktorer påvirker søvnegenskaberne hos en bestemt baby.

Komfortable forhold i børnenes værelse, en komfortabel sengeplads, skygge af rummet med tykke gardiner, behagelige tøj til de små, et yndlingslegetøj og det sædvanlige ritual bidrager til god søvn.

Men på grund af overdreven varme og tøj i rummet, skære tænder, ørepine, forkølelse, en våd blære og ensomhed, vil barnet vågne op oftere.

Mulige problemer

 • Barnet kan slå hovedet mod sengens væg, når han falder i søvn. Dette kan være tegn på stress eller sygdom, men hvis moderen ikke ser andre negative symptomer, kan babyen bare lide, hvordan sengen bevæger sig rytmisk, når den rammer hovedet. Mor bør tænke på barnets sikkerhed, blødgør væggen af ​​sengen
 • Hvis et barn sover mindre end hans jævnaldrende sover i gennemsnit, vil han akkumulere træthed. Det vil blive manifesteret af øget spænding, luner, forsøg på at falde i søvn tidligere end normalt (for eksempel klokken 18). I dette tilfælde anbefales det at gennemgå børns lægningstid. Du vil være i stand til at stable din baby tidligere, hvis du langsomt og gradvist skifter tiden for at falde i søvn med 15 minutter.
 • Overdreven søvn kan også påvirke barnets trivsel negativt. Han kan blive sløv asocial.
 • I en alder af to år kan børn have forfærdelige drømme.
 • I løbet af 3-4 år nægter nogle børn at lure. I dette tilfælde skal forældrene sikre sig, at de er nok til at spildes om natten - mindst 12 timer.
Babys dagtid søvn nægter at sove
Hvis barnet opgav søvn om dagen, skal disse timer genopfyldes under nattesøvn.

ritualer

Det bliver lettere for barnet at falde i søvn, hvis moderen gentager de samme handlinger, mens de lægger sig ned. De kaldes rituelle. Et eksempel på et sådant ritual kan være følgende handlinger, der følger hinanden i samme rækkefølge hver dag: gå, fodre, bade, læse en bog, fodre, lægge med et dæmpet lys i sengen.

Det er meget vigtigt, at barnets rituelle sædvanlige gentages dagligt. Hvis regimet på en bestemt dag går tabt, og der ikke er tid nok til hvert trin i ritualet, bør sekvensen forblive den samme, og tiden for hver handling kan reduceres. Hvis moderen forlader huset, skal hun planlægge alt, så hun kan komme tilbage for at sætte barnet på.

Sengetid ritualer
Ritualer giver barnet en følelse af stabilitet og lærer ham at sove på et bestemt tidspunkt.

Tips

 • Småbørn, der er ældre end 6 måneder, begynder at vågne mindre om natten. Hvis man vågner om natten stadig er hyppig, kan moderen ty til nogle tricks for at hjælpe barnet med at sove længere. Blandt dem kan kaldes sen badning, tæt fodring efter det og luftning af rummet.
 • Ved fravænning afblødes natfeedninger sidst, og i babyer, der modtager blandingen, fjernes fodring om natten tidligere. Hvis du vil afvænne babyartilleriet fra fodring om natten, lad barnet gradvist få mindre blanding, og hvis barnet har brug for mere mad, lind forsigtigt barnet. Du kan også hælde flaskeblandingen i en skål.
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed