Barnet sover roligt om natten: råd fra psykologer

indhold

Udeløs søvn hos et barn er en hyppig grund til forældre at bekymre sig om. Skarpe spinder hele natten, falder i søvn i et stykke tid, men hans søvn er svag og forstyrrende, enhver rustle kan forstyrre ham. Hvad sker der med babyen? Erfarne forældre med erfaring er som regel godt bevidste om deres børns behov, men selvom de nogle gange har spørgsmål i forbindelse med en rastløs søvn hos en baby.

grunde

Der kan være flere grunde. Både fysisk og psykologisk.

 • Barnet sover roligt om natten, hvis han begynder at blive syg. Sygdommen har endnu ikke manifesteret sig på det fysiske plan, og tilsyneladende er barnet ret sundt. Men han føler sig allerede utilpas og begynder at bekymre sig på forhånd. Hvis barnet allerede er 5 måneder gammelt eller mere, kan årsagen til forstyrrende søvn skære tænder. Under alle omstændigheder er det fornuftigt at vise børnebarnet til børnelægerne for ikke at gå glip af sygdommen.
 • Dårlig søvn kan skyldes øget intrakranielt tryk. Kun en læge kan opdage dette problem og foreskrive behandling. Restless søvn i et lille barn kan være resultatet af alvorlige sygdomme - encefalopati, rickets eller en hjernetumor. Otitis, dysbacteriosis og forskellige smitsomme sygdomme giver ikke en normal søvn. Derfor bør søgningen efter årsagen til angst søvn begynde med et besøg hos lægen for at fjerne sygdommen.
 • I nyfødte op til 3-5 måneder er tarmkolikum en hyppig årsag til rastløs søvn hos en baby. Barnets tarmmikroflora er endnu ikke tilstrækkeligt dannet, og foruden er hans krop stadig kun tilpasset til uafhængigt liv. Disse processer ledsages af forbedret gasproduktion. Barnet har en puffy mave, især stærkt - om aftenen og om natten. Barely dvæler, babyen vågner op, skriger skrigende, bliver lilla, presser benene til maven. For at lindre hans ubehag kan du ved hjælp af forskellige dråber og simethiconbaserede sirupper, dildvand, udluftningsrøret.
 • Barnet må ikke sove godt, hvis det er koldt eller varmt. Mange unge forældre, efter at have lyttet til de gode råd, har en tendens til ikke at forkæle babyen, så igen forsøger de ikke at tage det i armene, og mange mødre og dads har en negativ holdning til at dele søvn i samme seng med barnet. Og forgæves. Fordi krummen kan bekymre sig, fordi det føles "afskåret" fra moderen. Og han har brug for fysisk kontakt med hende. Derudover falder kroppstemperaturen lidt om natten, og barnet har brug for sin mors hænder for at varme ham. Den anden ekstreme er, at barnet er varmt eller indelukket. Moms er bange for at blive forkølede, så de lukker vinduet tæt i rummet, smuldrer barnet.

Værelset, hvor barnet sover, skal luftes. Temperaturen i det skal helst være omkring 19-20 grader med en fugtighed på 50-70%. Dette er de mest behagelige forhold for en lille mand.

 • En anden grund til rastløs søvn er sult. Måske er barnet ikke optaget af den tidligere fodring, og i denne situation behøver man ikke at forlade natten fodring. Et barn kan muligvis have et natmåltid i op til 6 måneder. Efter denne alder, ifølge barnets læger, har barnet ikke noget fysiologisk behov for at spise midt om natten.

Amningspædbørn kan være sultne, hvis deres modermælk ikke er nærende. Gennemgå din kost.Og kontakt også din børnelæge med en anmodning om at foretage en testfodring med barnet, der vejer før og efter måltider for at bestemme, hvor meget spædbarn spiser. Hvis han ikke har nok af din mælk, kan lægen tillade "lokke".

 • "Kunstig", ofte når man fodrer, slukker meget luft, skaber dette en falsk følelse af mæthed. Sult kommer tilbage igen, når barnet slapper af og forsøger at sove. Derfor bør babyer, der spiser tilpassede blandinger, helt sikkert give en burpluft efter at have spist. Lille regurgitation i dette tilfælde er en variant af normen. Brystvorten på flasken skal være som en støvle, være behagelig. Nogle smuler foretrækker latex, andre - silikone brystvorter. Vælg den bedste mulighed for dit barn.

Årsagen til rastløs søvn kan være i strid med den daglige behandling. For eksempel sov babyen godt om dagen, eller endda blandet op dag og nat. Det er nødvendigt at bringe babyens tilstand i overensstemmelse med hans aldersbehov.

Berømte børnelæge Komarovsky anbefaler at overholde følgende normer:

 • En baby i alderen 1 til 3 måneder har brug for 17-20 timers søvn om dagen.
 • Krav til søvn for børn i alderen 6 måneder - 14 timer om dagen.
 • Om 1 år skal barnet sove mindst 13 timer om dagen.
 • Om 2 år er det daglige behov for søvn 12,5 timer.
 • Ved 4 år skal barnet sove mindst 11 timer om dagen.
 • Om 6 år er behovet for søvn 9 timer.
 • Ved en alder af 12 år har en teenager 8,5 timers søvn om dagen.

Tips fra en populær børnelæge for at forbedre kvaliteten af ​​søvn hos babyer i den næste video.

Manglen på vitaminer fører også til søvnforstyrrelser hos børn. Og også børnene er meget meteosensitive - de reagerer på dråber i atmosfærisk tryk, til nedbør, og ofte "forudse" dem.

Psykologer siger, at babyens rastløse søvn kan skyldes alderskarakteristika. Faktum er, at søvnstrukturen hos børn på 2 måneder og 2 år er anderledes. Fra fødsel og op til 1 års alderen hersker overfladisk søvn over den dybe fase, hvorfor babyer ofte vågner op. Kun en gang falder man let i søvn uafhængigt, mens andre har brug for hjælp fra forældre.

Det sker, at en stille baby begynder at vågne op og rastløs kaste og vende sig til 7-9 måneder af livet. I denne alder har barnet de første psykologiske problemer, som forstyrrer søvn normalt - frygten for at være væk fra mor. Hvis forældrene sover i samme rum med barnet, vil barnet ikke opleve følelser af hjælpeløshed, og sådanne natteopvågne opvågninger vil gradvist forsvinde.

Om 2-3 år kan søvn blive forstyrrende og rastløs på grund af udviklingen af ​​barnets fantasi. Han ved allerede, hvordan man skal fantasere; det er i denne tidsalder, at mareridtene, mørkets frygt vises. Et hyggeligt natlys ved babyens krybbe, et yndlingsblødt legetøj, som han kan tage i seng med, hjælper med at klare det.

En anden "kritisk" alder er 6-7 år. På dette tidspunkt kan barnets søvn være forstyrret på grund af erfaringer forbundet med skolens start.

På alle alder er børn meget følsomme overfor det psykologiske klima, der hersker i dit hjem. Hvis der ofte er skænderier, nervøse, bekymrede, vil det helt sikkert påvirke kvaliteten af ​​barnets søvn, og ikke med den bedste hånd.

Lav en rolig og fredelig hjemlig atmosfære for din baby.

Restless søvn kan være et "ekko" af de medfødte egenskaber ved babyens karakter, hans temperament. Det er kendt, at choleriske børn sover værre end phlegmatiske børn, og sanguine børn har en sværere tid at vågne om morgenen. Hvert barn har behov for en individuel tur under hensyntagen til alle hans personlige karakteristika og fælles faktorer, der påvirker søvnkvaliteten.

Effekter af søvnmangel på børn

Hvis du ignorerer problemet med en rastløs nats søvn, begynder babyen snart at lide af søvnløshed. Mangel på søvn vil påvirke alle hans krops funktioner. Først og fremmest er der forstyrrelser i nervesystemet. Derefter vil hormoner "mislykkes".Faktum er, at væksthormon GH (somatotropin) er bedre produceret hos børn under søvn. Hvis et barn ikke får nok søvn, har han mangel på væksthormon, og som følge heraf vokser han langsommere og udvikler ikke kun fysisk, men også intellektuelt.

Et andet "nat" hormon - kortisol hjælper kroppen med at klare stress. Hvis barnet ikke sover meget, sænkes cortisolniveauet i ham, hvilket betyder, at barnets psyke bliver sårbar.

Kronisk søvnløshed reducerer barnets mentale og intellektuelle evner, så lidt læring gives til de små, de har udtalt problemer med hukommelse.

Sørg for at justere barnets søvn for at undgå problemer med barnets fremtidige udvikling

Sådan justerer du en drøm om barnet?

Hvis dit barns rastløse natts søvn ikke er en undtagelse, men snarere er det allerede en regel, bør du kontakte din børnelæge. Han vil rådgive en måde at forbedre babyens søvn på grund af alderskarakteristika.

Hvis årsagen er en sygdom, vil behandlingen være gavnlig, og barnet vil begynde at sove normalt.

Hvis barnet er sundt, så "juster" kan søvn være alene.

 • Vel hjælper med at bade, inden du går i seng, en let beroligende massage. I det vand, hvor babyen bader, kan du tilføje et par dråber valerian eller motherwort.
 • Om aftenen er det bedre at undgå øget aktivitet, prøv at arrangere alle støjende spil og udviklingsaktiviteter med dit barn om dagen. En agitated toddler er ved definition ikke i stand til at sove godt.
 • Glem ikke at gåture er vigtigt for barnet. Børn, der går lidt, oftere end andre lider af søvnforstyrrelser. Hvis vejret og sæsonen tillader det, skal du tage små aftenvandringer.
 • Sengelinned i babys krybbe bør kun være af deres naturlige stoffer, madrassen skal være lige og moderat blød (den bedste mulighed er en ortopædisk madras), og bleen skal kontrolleres, høj kvalitet og pålidelig. Børn under 2 år behøver ikke en pude.

Særlige ritualer hjælper med at etablere en nats søvn. Hver mor kan komme op med dem under hensyntagen til hendes barns behov. I min familie er dette en obligatorisk læsning af et eventyr efter badning før sengetid. Gør dit ritual et must. Uanset hvad der sker, bør det følges nøje. Dette vil gøre det muligt for barnet hurtigt at forstå, hvad han vil have sine forældre, og han vil vente på begivenhederne i en bestemt rækkefølge. Dette reducerer stressniveauet, gør sengetid mere blid og glat.

 • Det er bedre ikke at eksperimentere med dagens aromatiske lamper, fordi babyer er meget følsomme for lugte, og barnets hoved kan blive ondt.
 • Læger anbefaler ofte rastløse babyer glycin. Denne aminosyre beskytter mod nervøs overbelastning, mætter blodet med ilt. Det har en kumulativ effekt, det vil sige, du skal tage det systematisk. Glycin forårsager ikke skade, og det er derfor ordineret til spædbørn og ældre børn.
 • Skub ikke på barnet. Sætning som "Sove hurtigt, sagde jeg!" I dit ordforråd bør det ikke være. Ellers vil barnet snart begynde at opfatte nattetiden som en tjeneste.
 • Normalt er søvnforstyrrelser hos børn ikke forårsaget af en eller anden grund, men af ​​en kombination af faktorer. Installer dem, reparer dem og hjælp din baby til at klare søvnløshed. Det vigtigste i denne vanskelige opgave er tålmodighed og forældrenes kærlighed. De er de vigtigste "læge".

Vigtigt for barnet og forældres søvnmønster. Eksperter har længe bemærket, at i familier, hvor mor og far sover lidt, får de ikke nok søvn, arbejder om natten, børn lider også af søvnforstyrrelser. Normalisering af et barns søvn er ikke så svært, som det ser ud til. Nok til at lytte til babyen. Tro mig, han er klar til at samarbejde med dig, fordi han selv har brug for god hvile. Og må din lillebarn være stærk og rolig!

Fra den følgende video lærer du 10 regler om sund barndoms søvn fra Dr. Komarovsky.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed