Hvorfor græder et barn eller skriger i en drøm?

Indholdet

De fleste forældre oplever, at baby græder er helt normalt, for det er bare en måde at formidle information om babyens behov til voksne. Selv om årsagen til gråt er i overfladen, er der også situationer, hvor gættelsen af ​​et barns ønsker udtrykt på denne måde er problematisk. Hvis et barn græder i en drøm, og gør det regelmæssigt, kan nogle forældre virkelig få panik - pludselig er den lille, der står over for et alvorligt problem og har brug for hjælp fra læger?

Af denne grund er spørgsmålet om mulige grunde til at græde i en drøm af stor interesse for unge familier, men vi vil forsøge at svare på, om det er værd at opleve i denne situation.

Specifikationerne for sovende baby

Oftere end ikke, børn under et år græder i en drøm, og hvis et lignende problem ses hos ældre børn, så kan de ofte udtrykke i ord årsagen til hvad der sker. Derfor vil vi ikke overveje børn i førskolealderen og koncentrere os om babyerne.

Her er det nødvendigt at straks klarlægge, at hvis et barn under et år gammel ryster i en drøm, stønner, styrker sine ben, bøjninger eller endda sner, så er der virkelig ikke noget mærkeligt eller dårligt om dette.

Faktum er, at det meste af deres hvile er brugt af børn i den såkaldte "REM-søvn" fase, som også er karakteristisk for voksne, men kun i det øjeblik, at de falder i søvn og umiddelbart før gradvis opvågnen.

En sådan forskel fra den voksne norm er forårsaget af den hurtige udvikling af barnets hjerne, som et resultat af hvilket nervesystemet aldrig rent faktisk hviler. Det er i denne fase af søvn, at en person drømmer, derfor er det ikke overraskende at Forældre kan observere en synlig reaktion på, hvad der sker i form af:

 • "Running" elever med lukkede øjne;
 • Aktive lemmer bevægelser;
 • Udløsende sugrefleks;
 • grimasser;
 • Forskellige lyde, herunder græd.

Sådanne fænomener kaldes "fysiologisk natkrybende", og ifølge læger indikerer de ikke nogen stimulans tilstedeværelse.

I nogle tilfælde kan en drøm faktisk fungere som sådan en irritation, hvor en baby kan ende i ubehagelige eller endda skræmmende forhold - selv et meget ældre barn taler i en drøm, råber og græder. Generelt er græd er en almindelig måde at kaste ud følelsesmæssig stress, så babyens tårer i en drøm, hvis han ikke vågner op og hurtigt beroliger sig, bør ikke forårsage spænding.

Psykologer mener også, at børn ved hjælp af fysiologisk gråt kigger instinktivt situationen omkring dem - er mor klar til at komme til undsætning, hvis der sker noget? Det var derfor, at jeg i tide havde rystet babyen, der ikke havde tid til at vågne op, kan gøre det, så han fortsætter med at sove.

Eksperter anbefaler ikke at berolige barnet for aktivt, fordi han selv ikke vil vågne endnu, og en nidkær motionssygdom kan let afbryde sin søvn; i dette tilfælde vil det være nok til at ryste ham forsigtigt eller endda bare for at bløtgøre noget - den lille vil ubevidst forstå, at alt er i orden og vil falde i søvn igen.

Hvis barnet ikke ser nogen reaktion, signalerer hans hjerne usikkerhed, og så vågner babyen og begynder at skrige meget højere for at tiltrække voksne.

I slutningen af ​​det første år af livet skulle sådan refleks af "scanning" af rummet forsvinde.

For mange følelser

I de første måneder af livet har spædbarnet ikke en tilstrækkeligt udviklet psyke, så det der sker rundt giver nogle stærke følelser - det reagerer kun på ubehag. Men i en alder af 3-4 måneder sker et stærkt følelsesmæssigt skift, hvilket er det første seriøse skridt i retning af personligheds psykologiske vækst.

For voksne kan det ikke synes at være indlysende, men på dette stadium begynder barnet aktivt at opfatte verden omkring det og forsøge at huske eller forstå det. Emotioner akkumuleret i løbet af dagen, selv positive, må ikke lade barnet falde i søvn hurtigt, ophidses og ophidses ham, hvilket fører til dårlig søvnkvalitet, herunder græd.

På dette stadium bør forældre flytte væk fra streng overholdelse af tidsplanen og i større udstrækning fokusere på børns nuværende behov. Så hvis barnet sov dårligt forrige gang, skal den næste vågne periode reduceres. Hvis dette ikke er gjort, på grund af manglende søvn, akkumulerer barnet igen stress, og dette vil føre til yderligere mangel på søvn, hvilket resulterer i en ond cirkel.

Af følelsesmæssige årsager forstyrrer ikke barnets søvn og ikke provokerer ham til at tåre i en drøm, følg nogle enkle regler:

 • Det er uacceptabelt at tage væk fra barnets del af tiden, der er tildelt til at sove for at sove. For at sikre at han falder i søvn i tide, begynder at lægge det på forhånd. Vent ikke på det øjeblik, hvor barnet begynder at tydeligt vise tegn på træthed - dette er en indikator for overdreven udmattelse.
 • Lyse følelser, selv positive, anbefales ikke til babyer under et år gammel. Især denne erklæring er relevant om eftermiddagen, ellers kan du miste for meget tid til at vove sig.
 • Tv til småbørn er meget skadeligt netop på grund af det store antal følelser. Selv rolige tegnefilm giver en masse forskellige oplysninger, de opmuntres af et stort antal lyse farver og generelt synes de ikke så simple og tilgængelige for et barn som de er for en voksen, så de kan forårsage dårlig søvn og græde om natten.

Hvad angår mareridt, er deres eksistens i en alder af mindre end et år ikke blevet bevist. Ældre børn kan græde på grund af dem, men det er normalt en engang snarere end et gentagne fænomen. Hvis et barn klager over regelmæssigt skræmmende drømme med et tilbagevendende plot, er det fornuftigt at kontakte en psykolog.

Uheldig mikroklima

Da babyer som sagt har sovet meget mere følsomt end voksne, er det ikke overraskende, at de generelt er meget mere krævende af indendørs forhold. Situationen forværres yderligere af det faktum, at et barn under en årtimme har ringe effekt på situationen - han kan jo ikke tage sig selv, når det er koldt eller åbner op, når det er varmt. Barnet må ikke vågne op, men føler sig utilpas og græder i en drøm, hvilket vil forværre kvaliteten af ​​hvile og kan føre til fuld opvågnen.

For at undgå sådanne situationer bør forældre være meget opmærksomme på at skabe virkelig behagelige forhold i børnehaven og deres løbende støtte. Ideel komfort i forståelsen af ​​barnet ser sådan ud:

 • Temperaturen er ca. 18-22 grader. Det hele afhænger af både barnets individuelle kvaliteter og antallet og tykkelsen af ​​bleerne, hvor han indpakket. Argumentet "et par knogler gør ikke ondt" er absolut ikke gyldigt her! Hvis barnet er ubehageligt at falde i søvn, vil han regelmæssigt græde i søvn.
 • Fugtighed - i området 40-60%. For tør luft får slimhinderne i det øvre luftveje til at tørre op og fordamper for meget væske fra barnets krop, men vi vil have, at han sover godt, især fordi han ikke kan drikke alene og græde.På vores breddegrader er luft normalt overdreven, og dette problem kan løses ved hjælp af en luftfugter. For fugtig luft til vores land er ikke typisk.
 • Intet støv. At komme ind i barnets næse, støv træder i luftvejene og forstyrrer den normale berigelse af kroppen med ilt, selv om barnets hjerne, der udvikler sig aktivt selv i en drøm, har et stort behov for det. Da sengetøjet er gradvist, er støv en af ​​de mest almindelige årsager til at græde i en drøm uden at vågne op. For at fjerne støv skal du ventilere rummet og udføre regelmæssig vådrensning samt minimere antallet af bøger, tæpper, polstrede møbler og legetøj i børnehaven.
 • Frisk luft. Den voksende krop har brug for ilt kritisk, så lufting er næsten en forudsætning før sengetid. Hvis dette er uacceptabelt på grund af klima- eller pollenallergi, skal du være opmærksom på sofistikerede moderne klimaanlæg, der kan løse dette problem.

Hvordan løser man problemet med sult og tørst?

Spædbørn ønsker at spise meget oftere end voksne, så ønsket om at spise midt om natten helt op til græde er helt normalt for dem, men en person i enhver alder kan gerne drikke om natten. Barnet efter sådanne opvågninger bliver nødt til at blive sovet på ny hver gang, hvilket ikke tillader nogen mor eller han at sove, derfor må man opfinde måder at reducere antallet af sådanne stigninger.

I de første måneder af livet vil helt undgå nattlige fødninger ikke virke - du behøver stadig ikke at vågne op, men du kan reducere antallet af natalarm, hvis du spiser din baby mere intensivt i løbet af dagen. Hvis en voksen ikke anbefales at spise før sengetid, så er en sådan procedure ikke kun mulig for spædbarnet, men også nyttigt, da det sikrer en stabil søvn.

Vi har allerede nævnt, hvordan lav kvalitet hvile kan forårsage konstant nat græde derfor om aftenen skal spise stramt, fordi et barn i denne alder stadig ikke spiser noget, der er svært at fordøje.

Samtidig anbefaler eksperter at intensivere ernæring af spædbørn ikke så meget i mængden (hvad enten det er den faktiske vægt af mad ad gangen eller antallet af måltider om dagen) som kvaliteten. Med de børn, der bliver fodret med babymad, er situationen klar - du skal bare være opmærksom på mere kalorieindhold.

Hvad angår babyer, der fodrer med modermælk, er der et meget vigtigt punkt, som ikke alle ved om: Faktum er, at når du vedhæfter babyen til brystet, såkaldt forreste mælk. Det har en relativt lav ernæringsværdi, men i mængder behøver barnet ikke meget - det føles at maven er fuld og nægter at drikke yderligere, kun næringsstoffer opnået fra den forreste mælk er ikke tilstrækkelige i et stykke tid. Som følge heraf, babyen, der syntes fed, meget hurtigt vil spise igen, og derfor græder i en drøm.

Hvis babyen helt klart bruger mælk ad gangen, skal den først dekanteres, så den kun modtager det mest kalorierige produkt.

Babys vand under natten fodring bør kun tilbydes i varmen, men hvis barnet fodres kunstigt, skal vand nødvendigvis ledsage hver fodringssession.

tænder

Meget ofte er årsagen til natten at græde et fænomen, der er karakteristisk for alle babyer uden undtagelse. Så babyer har en meget hård tid, fordi kløen og ømme de føler sig konstant.

Selv i en sådan situation, skal barnet stadig sove, så det er muligt at slæbe ham til at sove, men i de øjeblikke, hvor smerten intensiverer, kan han græde, han begynder at græde skarpt og vågner op. Problemet er særligt akut, hvis barnet i øjeblikket har mere end et tandbeskåret.

Selvfølgelig kan der være flere grunde til natten at græde, men hvis et barn hele tiden forsøger at nibble tøj, legetøj og andre tilgængelige genstande, kan du være sikker på at tænder er en af ​​dem.

I lang tid blev dette problem betragtes som praktisk uopløseligt, men moderne medicin kan allerede tilbyde en løsning i form af en særlig bedøvelsesgel. Vær sikker på at bemærke, at dette lægemiddel, ligesom næsten alle andre lægemidler, kun kan bruges efter læge, når det gælder små børn.

"Skraber" barnets kløende kæbe hjælper specielle silikone tænder, hvilket reducerer ubehagene fra hvad der sker og giver dig mulighed for at beskytte andre genstande fra at forsøge at nibble dem, især da det endda kan være farligt for barnet.

Er vejret skyldigt?

Det er ingen hemmelighed, at pludselige vejrændringer kan påvirke nogle menneskers velvære negativt. Hvis det tidligere var sædvanligt at antage, at en sådan følsomhed er karakteristisk hovedsagelig for ældre mennesker, tror mange eksperter i dag, at selv nogle babyer kan reagere på klimaets skæbne.

Selv risikogrupper udmærker sig: vanskeligheder under fødsel og kejsersnit samt sygdom, når fosteret eller det øgede intrakranielt tryk hævder sandsynligheden for, at barnet vil manifestere en synoptisk "gave", som igen vil forstyrre sin hvile gråd.

På vokseneksemplet er det blevet bemærket, at følgende fænomener især mærkes:

 • Unormal aktivitet af solen;
 • Vindende vind;
 • Springer i atmosfærisk tryk;
 • Ændring af vejret fra solskin til regn;
 • Nedbør af enhver art.

Samtidig kan læger ikke give et præcist svar på spørgsmålet om, hvorfor nogle børn reagerer på ændringer i vejret, mens andre ikke gør det. Desuden er det usandsynligt at lave en sådan diagnose som "meteosensitivitet", derfor vil de ikke rådgive specifik behandling.

Hvis du selv ser et bestemt mønster i dit barns adfærd i forbindelse med vejrændringer, og du stadig vil få lægehjælp, er det bedst at kontakte en neurolog, fordi det er han, der løser problemer med overfølsomhed.

Hvordan kan du forbedre søvn på babyen og sove? Dr. Komarovsky vil svare i denne video.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed