Hvordan sætter en nyfødt og en baby i seng?

Indholdet

Søvn er meget vigtig for et spædbarn, for i søvn udvikler og vokser barnet, hjernen behandler ny information, og kroppen hviler og forbereder sig til aktiv undersøgelse af verden rundt. Derfor bør forældre til spædbørn betale tilstrækkelig opmærksomhed på spædbarnets søvnregime og dets korrekte foldning.

Hvorfor ikke sove?

Baby kan forstyrre søvn:

 1. Sult. I de første måneder forekommer det ofte i spædbarnet, da mængden af ​​maven er lille, og brystmælken absorberes meget hurtigt.
 2. Varmt eller koldt. På grund af ubehagelige forhold i lokalet bliver babyens søvn ofte forstyrret.
 3. Excitation. Hvis moderen aktivt spillede med krummerne, så læg barnet til at sove lige efter et sådant spil, lykkedes det ikke. Også excitatoriske faktorer omfatter modtagelse af gæster om aftenen og endda at se tv.
 4. Forstyrret søvn i løbet af dagen. Hvis sønnenes søvn søvn var senere, og intervallet mellem at vågne op og lægge ned til natten blev reduceret, vil det være sværere at vende barnet.
 5. Utilpashed. Serene søvnkrummer kan forstyrre mavesmerter, skære tænder, løbende næse, ørebetændelse og andre problemer med trivsel og sundhed.
Barnet sover ikke
Mor har brug for tålmodighed som en sjælden nyfødt vågner om natten mindre end 5 gange.

Sikre stillinger

Barnet kan sove i disse stillinger:

 • På siden;
 • På maven
 • På bagsiden.

Den optimale position for de første måneder af livet er positionen på siden. Da barnet er svært at ligge i denne stilling, kan moderen hjælpe krummerne ved at placere et håndklæde, der snoet sig under rullen i ryglænet. Denne bestemmelse betragtes som sikker med hensyn til regurgitation. Da babyen ofte spytter op til tre måneder, kan et serviet lægges under hans kind. Husk også, at det er bedre at lægge krummen efter hver fodring på den anden side.

En baby, der sover på maven, skal rettes og drejes lidt til siderne. Mange babyer i denne stilling sover med benene gemt op i maven, som de er vant til under fosterudvikling. I denne stilling vil søvn være sikker, hvis madrassen i barneseng er hård og plan, og puden mangler. Desuden eliminerer denne situation afbrydelsen af ​​spædbarnets søvn på grund af bevægelsen af ​​arme og ben samt kolik (de små i underlivet er lettere at bevæge sig væk).

Mange nyfødte kan lide at sove på ryggen, benene og armene udstrakte. Men mange børnelæger anser denne holdning for usikker på grund af risikoen for regurgitation.

Rumtemperatur

Ideelt set bør temperaturreguleringen af ​​et børnerum være repræsenteret ved en temperatur på +18 til +20 grader Celsius. For at styre temperaturen i det rum, hvor barnet sover, vil et termometer hjælpe. Den skal installeres i nærheden af ​​sengen i en højde af ca. 1,5 m fra gulvet.

Hvis rummet er køligere, skal barnet klædes varmere, og hvis temperaturen er over +20, skal barnet bære mindre tøj. I den kolde årstid skal du lægge et lille barn i en krop med lukkede ben og lange ærmer. En nyfødt hat skal bæres, når lufttemperaturen i rummet er under +18. Hvis det er varmt i rummet, bør du ikke forlade en krumme i en ble - brug tynde pyjamas med små ben og ærmer kort på den lille.

Laying metoder

Du kan sætte en nyfødt til at sove som denne:

 • Barnet kan rockes. Denne metode fanger forældrene med dets effektivitet, da barnet falder i søvn meget hurtigt, når de rocker.Men snart når de små har svært ved at falde i søvn uden bevægelsessyge, indser moderen, at det nok ikke var værd at lære denne metode.
 • Barnet kan lulled ved at dele søvn. Denne metode vælges ofte til natperioden, da søvn ved siden af ​​moderen tillader barnet at sove forsvarligt og amme i søvn og for moderen at aktivere amning, og det er bedre at få nok søvn.
 • Baby kan læres at falde i søvn uafhængigt. Denne vane opnås gennem samme daglige ritual om at gå i seng, samt forældres vedholdenhed og tålmodighed. Mamma skal lægge mærke til det tidspunkt, hvor krummen er træt og klar til at falde i søvn, købe en baby, fodre ham, sæt barnet på sengen, sluk lyset, syng babyen eller snak med barnet kærligt, så han føler mødrenes tilstedeværelse næste.
Selvfaldende barn
Uafhængigt faldende søvn bidrager til sin mere sunde søvn

Første tre måneder

Nyfødte sover i det meste af dagen, mens barnet efter fødslen ikke skelner mellem dag og nat og beder om mad med omtrent lige store intervaller. Men ved udgangen af ​​den første måned af livet begynder babyens søvn at bryde op i intervaller, som er bestilt og skabe et karakteristisk regime for en bestemt baby.

Fra 4-5 uger sover barnet mindre om dagen og længere om natten, især hvis forældrene hjælper barnet til hurtigt at forstå forskellen mellem dagslys og natperioden. Du behøver ikke lukke vinduerne om dagen og fordybe rummet i mørke, samt stoppe aktiviteter, der kan sætte barnesøvn. Efter tre måneder sover babyer stadig meget (op til 15 timer om dagen), men søvnens varighed om natten øges.

Barnets alder - nat søvn
Med alderen øges varigheden af ​​en nats søvn i et barn

Søvnig tilstand

Hvert barn har et søvnmønster og selvstændige vågne perioder, men der er gennemsnitlige indikatorer for de fleste børn i en vis alder, der hjælper forældre med at forstå, om deres barns søvn er fint:

 • Nyfødte babyer sover omkring klokken 8 om dagen og ca. 8,5 om natten.
 • Om 3 måneder sover børn om dagen til klokken 5 og om natten - klokken 10.
 • Babyer i en alder af 6 måneder sover mindre om dagen - ca. 4 timer. De sover stadig om natten i 10 timer. Dagtimerne drømmer i denne alder to.
 • Fra 9 måneder til 2 år sover babyer om dagen i ca. 2,5 timer, og natten kan søvn vare op til 11,5 timer. I løbet af denne periode går børn på en dag i søvn.
 • Treårige børn kan sove i løbet af dagen op til 2 timer, og om natten er søvnens varighed fra 10 til 12 timer.

Tættere på året

Efter ni måneder, falder barnet stadig i løbet af dagen en gang, og om natten kan det vågne op til fodring. Pædiatrikere tror på, at der i denne aldernat ikke længere er behov for mad til barnet, så moderen kan forsøge at sprænge krummerne fra pleje om natten eller i det mindste reducere natlige måltider til et minimum.

Afventer fra sovende baby om natten
Fra 9 måneder er det allerede muligt at afvænne et barn fra natten fodring, og så vil han sove om natten uden at vågne op

Tips

 • Hvis du bor i en stor lejlighed eller et hus, vil baby monitoren hjælpe dig med at vide alt om babyens drøm. Senderen af ​​denne enhed er installeret ved siden af ​​den sovende baby, og moderen tager modtageren med hende.
 • Søvn tid er det sværeste for et spædbarn, da han opfatter det som en del af moren. Derfor bør moderen kærtræne barnet for at vise hendes kærlighed til krummerne, syng en sang, fortæl et eventyr.
 • En god hjælp til at lægge baby vil være et ritual, som vil skabe en mor. Såkaldte de handlinger, der føres i seng vil blive gentaget hver dag. De vil stille babyen til at sove og hjælpe med at falde i søvn hurtigere.
 • Hvis barnet falder i søvn med brystvorten, skal du tage det, når barnet er faldet i søvn.

Hvilke prioriteter vil hjælpe med at forbedre søvn hos spædbørn, se overførslen af ​​Dr. Komarovsky.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed