Hvorfor barnet ikke vil sove i sin krybbe og hvad skal man gøre?

Indholdet

Et barn, der ikke ønsker at sove i sin krybbe, som hans forældre valgte med sådan kærlighed, er ikke ualmindeligt. Denne situation kan forekomme i enhver alder, og den kan udtrykkes på forskellige måder. Men altid er problemet langt mere ambitiøst, end det måske forekommer ved første øjekast. Det er værd at overveje, hvorfor barnet ikke ønsker at sove på hans sted, samt hvordan man kan vænne ham til sin seng.

grunde

Et barn må måske ikke sove i sin seng af forskellige grunde. Først og fremmest kan sengen være ubehagelig. Hvis barnet er fysisk ubehageligt i barnesenget, så vil han vise det med hele sit udseende. Ulejligheden kan skyldes følgende grunde:

  • ujævn madras;
  • hårde eller grove sengetøj;
  • krænkelse af temperaturregimet - varmt i sengen
  • placeringen af ​​krybbe i rummet - barnet er bange for noget, der er et overskud eller mangel på lys og andre.

Udover fysisk ubehag kan barnet simpelthen vise sin karakter. Hvis barnet blev lært at sove sammen, og selvfølgelig forsøger de at udskyde ham i en separat seng, protesten vil udelukkende være forbundet med psykisk ubehag.

Årsagerne til de fysiologiske egenskaber er meget lettere at fjerne. Men situationen, når barnet ikke sover i barnesenget "fra princippet" kan have en ret lang strømning og vil kræve meget tålmodighed fra forældrene.

Tillad mig at vælge et sted at sove?

Nogle forældre oplever roligt børnets opgivelse af barneseng, da de ikke ser noget usædvanligt eller unormalt i en fælles drøm. Hvis barnet får lov til at vælge, hvor man skal falde i søvn, vil han helt sikkert ligge sammen med sine forældre. Hvis en nyfødt er vant til at sove i moderens seng fra begyndelsen, vil det være ret svært at omskole det med alderen. Barnets og forældrenes fælles søvn har sine fordele og ulemper.

Fordelene er relativ bekvemmelighed. Hvis barnet vågner midt om natten for at spise, vil moderen ikke behøver at stå op hvor som helst - barnet vil være ved hånden. Psykologer siger, at nærheden til moderen til den nyfødte spiller en stor rolle, men desværre er der ingen overbevisende beviser for disse teorier.

Ulemper mere. Og den vigtigste er manglende evne til hurtigt at sprænge barnet fra søvn i forældrenes seng. Voksne kan skade et barn i en drøm, et barn kan kvæles (det sker også). Fælles søvn overholder ikke altid hygiejnereglerne og giver heller ikke praktisk talt kvinden en fuld søvn, og begge forældre har ikke mulighed for at føre et normalt intimt liv.

Hvad det kan føre til, alle forstår - familier bryder op, par skilsmisse, børn vokser op i enlige forældre familier. Det ser ud til, at det kun er et spørgsmål om et sovesæde, og hvilke alvorlige og negative konsekvenser kan være det forkerte svar på dette spørgsmål.

Hvad skal man gøre

Først skal du konstatere, hvilke årsager der fører til, at sådanne børn ikke kan lide deres eget soveplads. Hvis barnet sov i sin krybbe, men ikke så længe siden begyndte at opgive en sådan drøm, skal du genoverveje problemerne med bekvemmelighed. Madrassen skal købes sådan, at bagsiden af ​​barnet ikke falder igennem, ret hårdt og jævnt. Sengelinned og tøj af babyen, hvor han sover, skal syes af naturlige stoffer. Du skal vælge en blød og behagelig til touch undertøj.

Temperaturen i rummet hvor barneseng er placeret skal opretholdes ved 21 grader af varme. Højere temperatur kan føre til overdreven svedtendens af barnet til overophedning.Og også inden du går i seng, skal du flyve i rummet - den "uaktuelle" luft bidrager ikke til normal søvn og god nattesøvn. Det er tilrådeligt at undgå tilstedeværelsen af ​​spejle i børnenes værelse, da de skræmmer barnet i mørket. Og det er heller ikke nødvendigt at lægge en seng i udkastet. Hyggeligt rum med brugen af ​​dine yndlings babylegetøj er ikke så svært at skabe.

Det er meget sværere at undervise et barn i sengen, efter at barnet er vant til at sove sammen. Beslutningen om at udskyde barnet fra forældresengen laves en gang for alle. Hvis mor og far tøver, ændrer deres beslutning, så vil processen med at vænne sig til sengen tage lang tid og tage væk fra alle deltagere i processen en masse styrke og nerver. Det anbefales at lægge barnets seng ved siden af ​​forældrene.

For nemheds skyld anbefales det at fjerne en af ​​siderne af barnesengen, så at når som helst kan mor komme til barnet, hvis han begynder at græde og bekymre sig. Men for at tage barnet i sin seng, selv i dette tilfælde er det umuligt. Han skulle føle, at hans mor er forholdsvis tæt, men under sin varme mors side behøver han ikke længere at tage ham.

På nuværende tidspunkt skal forældrene tydeligt se det endelige mål at gå til det, på trods af alle protester fra barnet. Og han vil helt sikkert protestere. I første fase er det vigtigt at forblive rolig og vedvarende stoppe barnets forsøg på at forlade sin seng og flytte til sine forældre. Falder i søvn, og et barns sørgede råb kan tage op til flere timer. Men barnet vil i hvert fald falde i søvn - det fysiologiske behov for hvile vil tage sin vejafgift.

Sengen flyttes gradvist væk fra forældresengen i en kort afstand, og søvn selv vil være kortere og kortere. Det er svært at sige, hvor længe træningen kan tage. Det hele afhænger af barnet, hans karakter, forældrenes vedholdenhed. Man klarer at afslutte træningen om nogle få dage, mens andre tager flere uger. En fælles forældrefejl ligger i de frigørelser, de pludselig får, hvis barnet pludselig bliver syg, eller en anden tand begynder at smertefuldt skære igennem. Han er straks taget til sig selv, tilbage til ro og lette hans tilstand. Herefter bliver du nødt til at starte igen, men denne gang, når du reagerer på barnets udvisning, vil det være endnu mere følelsesmæssigt, protesten bliver længere i tiden.

Udtalelse fra Dr. Komarovsky

Den berømte børnelæge og tv-præsentator Yevgeny Komarovsky hævder det i en fælles drøm er der praktisk talt ingen fordel. Det er mærkbart overdrevet. Men hvis forældrene lærte babyen til at sove med dem, vil de senere eller senere blive vant til moderenes seng. Og skal også lære barnet at falde i søvn på egen hånd, hvilket er en ganske tidskrævende opgave. Ifølge Komarovsky, på denne vej, forventes de højst sandsynligt en overtrædelse af børns søvn. Barnet kan begynde at sove rastløs, ofte vågne op, selvom han tidligere let og naturligt faldt i søvn sammen med sine forældre og sov hele natten. Søvn er forstyrret, hvilket uundgåeligt medfører visse ændringer i regimet. Det er bedst ikke at tillade dem, siger Komarovsky.

Hvis barnet "kæmpede" halv om natten for ret til at sove med sin mor og sovnet før morgenen, er det nødvendigt at løfte ham som normalt - klokken 7 eller 8 om morgenen. Fristen for at forlade babyen i søvn vil være stor, men mor vil gøre en stor fejl ved at tillade dig at bryde den sædvanlige måde. Hvis du vågner barnet op, bliver han meget træt ved frokosttid og mere tilbøjelige til at falde i søvn uden bevægelsessyge og andre ritualer og i sin egen seng. Hvis dette ikke sker, bør du forsøge at opretholde regimet i anden halvdel af dagen. Om aftenen vil barnet sikkert være klar til at falde i søvn på egen hånd.

Særligt stædige og vedholdende børn kan chikanere sig selv og andre i op til tre dage. Efter denne tid, ifølge Komarovsky, er det normalt muligt at helt løse problemet med selvfaldende søvn, hvis forældrene var ret vedholdende i deres beslutning. Fodring, der svarer til eftermiddagste, bør ikke være tilfredsstillende. Et barn, der er underernæret, bliver sulten til aftensmad, og efter vandprocedurer med et godt måltid vil det være i stand til at falde i søvn hurtigere. Hvis barnet ikke lykkes at falde i søvn, kan der være to grunde - enten de overfødte ham og det er fysisk svært for ham at fordøje den mængde mad, eller han er ikke træt.

Barnets fritid hele dagen bør være ganske aktiv, herunder vandreture, aktive og aktive spil. Mor skal gøre alt for at få barnet træt. Derefter vil skolegangen, som du selv skal sove i din egen seng, ikke være en overvældende opgave.

For at lette opgaven for sig selv og barnet anbefaler Komarovsky at udføre alle daglige aktiviteter på en streng og obligatorisk måde samtidig.

Hvordan man afventer et barn fra en fælles drøm, se i den følgende video fra lægen Komarovsky.

Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed