Hvornår begynder børnene at sove hele natten uden at vågne op?

Indholdet

Hyppig vågne om natten babyer i barndommen bekymre mange unge forældre. Men efter at have lært mere om træk ved de småbarns søvn, bliver det klart, hvorfor krummen sover sådan og når man skal forvente, at barnet sover hele natten.

Sove temperament

Alle børnene er forskellige - nogle er rolige af naturen, andre er meget energiske og aktive, den tredje er svært at holde tilbage og de bliver hurtigt irriteret, den fjerde er usikker og langsom. Og dette kan ikke påvirke børns søvn. Men hvis forældrene tager højde for barnets temperament, vil de være i stand til bedre at forstå krummerne og påvirke spædbarnets søvn, samt korrekt sammensætte ritualer af lægning.

Afhængigt af temperamentet kan nogle børn slappe af før de falder i søvn og falder i søvn på egen hånd, mens andre ikke gør det. En af børnene vågner op fra en blød bleie, mens søvn af andre babyer ikke er en hindring. Hvis vi tager højde for barnets følsomhed for fremmede lyde, temperatur og andre irriterende stoffer, bliver det lettere at sætte barnet på natten.

Meget aktive babyer bør afhente et længere ritual om at falde i søvn, så krummen gradvist vil bevæge sig fra en tilstand af munterhed til et ønske om at falde i søvn. Hvis en rolig baby kan falde i søvn med det samme, så snart mamma slukker lyset, virker det ikke med en aktiv. Da aktive børn bliver mere energiske efter fodring, giver det mening for dem at lave en tidligere middag.

Aktivt barn falder i søvn
Det aktive barn har brug for et rigtigt ritual om at falde i søvn, så han gradvist roer sig ned og falder stille i søvn.

I hvilken alder ophører de med at vågne om natten?

Dette spørgsmål løses individuelt, da der er mange grunde til, at barnet skal vågne op og hver har sin egen. Nyfødte babyer sover sjældent mere end 3-4 timer i træk, og forventer ikke at sove fra sådanne babyer hele natten. Meget sjældent tæerne umiddelbart efter fødslen glæder deres forældre med en lang nats søvn, men det er snarere undtagelsen.

Mange babyer begynder at sove længere om natten fra 6 måneder. Hvis dagregimet er indstillet korrekt, sover de uden opvågning i 5-6 timer, vågner om morgenen til fodring. Forældre, der har udvist en periode med kolik, forskellige sygdomme, fravænning fra natten fodring og tænder, kan endelig sove fredeligt hele natten.

Barn, der falder i søvn
Det er umuligt at forudsige, i hvilken alder barnet vil holde op med at vågne om natten, processen kan tage op til 2 år

Hvorfor vågner et barn?

Oftest vågner den nyfødte baby at spise, fordi modermælk er meget hurtigt fordøjet. Men i tillæg til sult har unge børn sådanne problemer, der påvirker deres søvn:

 • Colic - de forstyrrer ofte søvn hos babyer yngre end 3 måneder;
 • Klippe tænder - sådan en årsag til problemer med natten søvn vises efter 3 måneder;
 • Våd ble
 • Løbende næse
 • Meget højt lyde;
 • Hypertoner af arme og ben - babyen kan vågne op på grund af sine egne bevægelser;
 • Neurologiske sygdomme.

De bemærker, at børn, der kan falde i søvn alene, falder i søvn hurtigere om natten og vågner op. Hvis barnet bliver anbragt natten over med en flaske eller bevægelsessyge, vil den baby, der er vågnet om natten, forvente de samme tiltag for at hjælpe ham i søvn.

Selv falder i søvn baby
Self-fallende søvn baby bidrager til en roligere nat søvn mor og far

Ændring i søvnmønstre med alder

Søvn af enhver person er opdelt i flere typer:

 1. Hurtig. Han er aktiv, så i en sådan drøm fortæller forældre, hvordan barnet smiler, gør ansigter eller rynker, og hans øjenlåg skælver.Det er under en sådan drøm, at en person ser drømme, og hjernen på dette tidspunkt behandler de oplysninger, han modtog i løbet af dagen. At vågne op under hurtig søvn er nemmest.
 2. Langsom. Han er rolig og dyb. Det er under denne søvn, at immuniteten styrkes, kroppen vokser og personen hviler, og det er vanskeligere for ham at vågne op. Langsom søvn har 4 faser, blandt hvilke der er en mere overfladisk søvn og en dybere.

Hurtig søvn i en nyfødt baby tager cirka halvdelen af ​​tiden - ud af 16 timers søvn om dagen, omkring 8 børn er i hurtig søvn. Hvis barnet er for tidligt, kan hurtig søvn være op til 90% af den samlede sovevarighed. Det er fordi børnene vågner op så ofte.

Over tid øges andelen af ​​langsom søvn, og barnet begynder at vågne sjældnere. Ved en alder af 13 timers søvn om dagen er hurtig søvn cirka 4,5 timer, og i alderen 14 er det ca. 1 time.

Ændring i søvnmønstre med alder
Med alderen øges stigningstiden

Voksne

Hos voksne er varigheden af ​​REM-søvn op til 20%, resten af ​​tiden er en person i en fase med langsom søvn. Da forældres søvntilstand er meget forskellig fra barnets søvn, fører det til søvnløshed. Derudover er voksne ofte optaget af forskellige ting i løbet af dagen og har ikke mulighed for at tage en lur. Og hvis babyen sover i et separat rum, så er moren, der er steget op til barnet, vågnet op om natten, hvilket bryder sit søvnmønster.

Undersøgelser har vist, at når hun er vågnet på tidspunktet for hurtig søvn (og han oftest sker om aftenen, når fisse vågner op for at opdatere sig selv), er mamma mindre i stand til at gøre sine daglige aktiviteter i løbet af dagen. Det er sværere for hende at koncentrere og prioritere spørgsmål.

Undgå at vågne op under hurtig søvn hjælper tidligere falder i søvn - så mamma kan gå gennem fasen af ​​hurtig søvn før det øjeblik, hvor hun bliver vækket af småbarnet. Far kan hjælpe her og erstatte mor om morgenen for at fodre, så hendes hurtige søvnfase ikke afbrydes hver nat.

Hjælp far om natten - barnet sover
Fars hjælp om natten giver ikke bare moren mulighed for at sove, men hjælper også med at undgå laktationsproblemer på grund af manglende søvn.

Tips

 • Så at barnet kunne skelne dagtimens søvn fra natperioden, skal det ligge på andre steder i løbet af dagen. På samme tid i løbet af dagen skal du lægge barnet med vinduerne åbne (uden gardiner) og om natten - i mørket.
 • Hjælp din baby vænne sig til forskellige lyde, så vil han vågne op mindre på grund af en persons samtale eller trin.
 • Hvis barnet er "forvirret dag og nat", hjælper han med at vende tilbage til det normale. Tillad ikke overeksponering om aftenen, og i badning før sengetid tilsættes medicinske urter til vandet (i mangel af allergier).
 • For en baby er det ekstremt vigtigt at følge det samme ritual om at falde i søvn hver dag. Prøv derfor at udarbejde din handlingsplan og ikke overtræde den.
 • At lade barnet sove med brystet er meget bekvemt for moderen, men denne vane kan forhindre barnet i at sove godt. Barnet, der vågnede om natten, kan ikke forstå, hvor hendes mors bryst er gået og er meget ked af det. Du kan genplacere den kun ved hjælp af brystet. For at undgå sådanne problemer bør brystet tages fra munden af ​​spædbarnet, der ikke har sovnet, da han spiste.
 • Vi må forsøge ikke at gå glip af den tid, hvor barnet allerede er træt nok og ønsker at sove. Hvis du ikke hjælper barnet til at falde i søvn, vil barnet overarbejde, falde i søvn vanskeligere og vil sov mere rastløs.
 • Et godt mikroklima i rummet vil bidrage til en god søvn for barnet. Værelset skal kontrolleres, og fugtigheden er i området 50-60%.
 • For en god nats søvn er et positivt familie miljø vigtigt. Hvis forholdet mellem forældrene er forringet, er det ikke nødvendigt at forvente af et krum af afslappet lang søvn.
Oplysninger til reference. Må ikke selvmedicinere. Ved de første symptomer på sygdommen skal du konsultere en læge.

graviditet

udvikling

sundhed